You are on page 1of 13

CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR PROGRAMACI DE LA PRODUCCI EN FABRICACI MECNICA

IES Gabriel Ciscar Oliva

CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR


y Titulaci:

Tcnic superior de programaci de la producci en fabricaci mecnica y Descripci: Proporciona els coneixements necessaris per programar, organitzar i collaborar en el procs productiu del mecanitzat; tamb per treballar en la producci i el montatge dequips mecnics, assistint a la fabricaci i realitzant la programaci de sistemes a partir de la documentaci tcnica.

MBIT LABORAL
y Eixides professionals:

Tcnic en procs de mecanitzaci (fresador, torner), tcnic en planificaci de la producci, tcnic en mtodes i temps, tcnic en programaci de mquines, tcnic en control de qualitat, jefe de taller. y Funcions i activitats: Desenrotllar els processos de mecanitzaci, conformaci i montatge; desenrotllar la programaci de sistemes automatitzats de mecanitzaci, conformaci i montatge; programaci i control de la producci en fabricaci mecnica; gesti i supervisi de la producci en fabricaci mecnica; control de qualitat en fabricaci mecnica. y Perspectives laborals: Gran demanda en el sector de la fabricaci mecnica Estudis principalment prctics (inclouen 400 hores de prctiques en empreses) Possibilitat de realitzar les prctiques a lestranger (beques Erasmus)

VIDEOS TORNER, FRESADOR

METAL_FRESADOR.flv

METAL_TORNERO.flv

VIES DACCS
y Batxillerat (LOE) mod. cincies y tecnologia y Cicles formatius de grau mitj + 18 anys + Prova

daccs als cicles formatius y 19 anys + Prova daccs als cicles formatius y Cicles formatius de grau superior

PLA DESTUDIS
y Hores lectives: 2000 y Hores de formaci en centres de treball: 400 y Hores de formaci en el centre educatiu: 1600 y Mduls primer curs y Definici de processos de mecanitzat, conformaci i muntatge 160 h. (5h/sem) y Verificaci de productes 128h. (4h/sem) y Execuci de processos de fabricaci 192h. (6h/sem) y Interpretaci grfica 128 h. (4h/sem) y Programaci de sistemes automtics de fabricaci mecnica 160h. (5h/sem) y Formacin y orientacin laboral 96h. (3h/sem) y Angls 96h. (3h/sem) y Mduls segon curs y Fabricaci assistida por ordinador (CAM) 80h. (4h/sem) y Mecanitzat per control numric 200h. (10h/sem) y Gesti de la qualitat, prevenci de riscos laborals i protecci ambiental 100h. (5h/sem) y Programaci de la producci 120h. (6h/sem) y Empresa i iniciativa emprenedora 60h. (3h/sem) y Angls 40h. (2h/sem) y Formaci en centres de treball 400h. y Projecte de fabricaci de productes mecnics 40h.

AVANTATGES
y Eixida al mn laboral s immediata y Els estudis es realitzen ac, al mateix institut y Classes amb pocs alumnes y Permet laccs a la universitat sense fer la prova

daccs y En ladministraci de lEstat es considera un tcnic de tipus B noms por baix dels ttols de grau universitari i per dalt del Batxillerat

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJ MECANITZAT

IES Gabriel Ciscar Oliva

CICLE FORMATIU DE GRAU MITJ


y Titulaci:

Tcnic en mecanitzat y Descripci: Proporciona els coneixements necessaris per treballar de torner, fresador, etc. Saprenen:
y tcniques com lelectroerosi, sistemes automtics,

neumtica i AutoCAD. y sistemes per programar les mquines i preparar-les per al seu funcionament, seguint les normes de qualitat, seguretat i protecci ambiental.

VIES DACCS
y Graduat en ESO y Prova daccs als cicles formatius + 17 anys

PLA DESTUDIS
y Hores lectives: 2000 y Hores de formaci en centres de treball: 400 y Hores de formaci en el centre educatiu: 1600 y Mduls primer curs
y y y y y y

Processos de mecanitzat 160h. (5h/sem) Metrologia i assajos 96h. (3h/sem) Fabricaci per arrancada de borrumballa 384h. (12h/sem) Interpretaci grfica 160h. (5h/sem) Formaci i Orientaci Laboral 96 h. (3h/sem) Angls 64h. (2h/sem)

y Mduls segon curs


y Mecanitzat per control numric 242h. (11h/sem) y Fabricaci per abrasi, electroerosi, tall i conformaci i per processos

especials 176h. (8h/sem) y Sistemes automatitzats 132h. (6h/sem) y Empresa i iniciativa emprenedora 66h. (3h/sem)

OPORTUNITATS DE TREBALL
y Podrs treballar en sectors com: y indstria transformadora de metalls: fabricaci de productes metllics, construcci de mquines i equips mecnics, programaci i mecanitzaci amb mquines de control numric, reparacions i construccions nutiques, fabricaci dequips de precisi. y Tamb podrs treballar com ajustador operari de mquines ferramenta, polidor de metalls i afilador de ferramentes, operador de robots industrials, torner i fresador, etc.

MBIT LABORAL
y Eixides professionals:

Preparador de mquines, torner, fresador, mandrinador, rectificador, programador de mquinas-ferramenta, matricer, conductor de lnies. y Funcions i activitats: Fabricaci de productes metllics, construcci de maquinria i equip mecnic, construcci de vehicles autombils, construcci naval, construcci de material de transport, fabricaci dequips de precisi ptica i semblants, programaci dequips i installacions, comprovaci i control de qualitat del producte. y Perspectives laborales: Gran demanda en el sector de la fabricaci mecnica Estudis principalment prctics (inclouen 400 hores de prctiques en empreses) Possibilitat de realitzar les prctiques a lestranger (beques Erasmus)