You are on page 1of 8

TEMA 1

Sistema Distribuir nutrients i Vasos arterials i venosos.SISTEMES DEL COS HUMA El cos humà esta composat pels següents sistemes que són els encarregats de fer funcionar tots els òrgans: COMPOSICIÓ FUNCIÓ Sistema Ossos -206-. Sistema Realitza el bombeig Cor. respiratori la sang.1. cardíac de la sang. tron i extremitats adreçat i moviment Sistema Donar ordes als Cervell i nervis. .. nerviós altres sistemes.articulacions i músculs Mantenir cos locomotor en cap. bronquis i pulmons. circulatori recollida residus Sistema Distribuir l’oxigen a Vies àrees . 1.

l’estomac pel cos. nutrient i distribuir-lo Sistema esòfag. digestiu i i el budell. excretor Excretor: Eliminar Excretor: recte i substancies no el anus. Sistema Ronyons . . necessàries. vies Eliminar substancies urinari: urinàries i bufeta. Respondre estímuls Hipotàlem exteriors segregant Sistema connectat amb el unes substancies endocrí: cervell. mitjançant l’orina. Home (penis i Reproducció Sistema humana. anomenades hormones. Digestiu: Digerir el Digestiu: faringe. testicles) i dona genital: ( ovaris i úter).

1.Millora de les condicions físiques 2.Controla el pes.SALUT I ACTIVITAT FÍSICA ACTIVITAT FÍSICA: abasta a tota una varietat de moviments musculars i no s'ha de confondre amb esport únicament.Millora el sistema immunològic 5.2.Dóna més vitalitat i energia 3.Retarda o evita malalties cròniques 6.. BENEFICIS DE L'ACTIVITAT FÍSICA 1.Enforteix estructures òssies i musculars 4. l'ansietat i la depressió .Evita la disminució de la competència motora 7. redueix l'estrès.

Augmenta el colesterol bo (HDL) i redueix el dolent (LDL) 13.Regula la sensibilitat i metabolisme dels HC 14.Ajuda a la interacció social amb d'altra gent 9.Augmenta la captació d'oxigen 12.8.Afavoreix el sentit de independència en els més grans 11.Preveu l'aparició d'osteoporosi .Ajuda en la prevenció de diferents càncers 15.Millora la distribució de greix corporal 13.Afavoreix el sentit de responsabilitat en els més petits 10.

Aspecte importants a tenir en compte: .: 0. * Nen: 60’ d’exercici real. .: Pols durant 15'' x 4 = pols batecs/min COMPARAR: .Com controlar la intensitat d’entrenament: POLS MÀX: 220 – edat persona = pols màxim en batecs/min POLS ENTR.7 x pols màxim = pols entrenament en batecs/min FREQ. CARD.Recomanacions mínima d’activitat física diària: * Adult: 30’ que poden ser acumulables durant tota la jornada per assolir un nivell de salut correcte.

.Reconeixement mèdic-esportiu: Obligatòri en majors de 35 anys per: * Conèixer estat general salut. * Detectar qualsevol contraindicació de la pràctica esportiva * Evitar situacions de compromís per la vida de la persona Nivells de risc: * Aparentment sans i sense risc. . * Baix risc de malaltia cardio de: supervisió mèdica * Risc moderat: pràctica individualitzada i sempre control FC * Incompatible en AF.

equilibrada i suficient. • Realització de 4-5 menjades al dia. l’alimentació recomanable per a qualsevol nen. . • Ingesta de aliments en horaris regulares amb el fi d’assegurar els dipòsits de glucogen i una glucèmia constant. l’alimentació d’un nen esportista no difereix de • hidroelectrolítico. • Bona hidratació per a mantenir l’equilibri En definitiva. a excepció d’assegurar un aport calòric (de energia) suficient. SALUT I ALIMENTACIÓ EN L’AF • Alimentació variada.