P. 1
Letërsia e gjuhës shqipe e reduktuar për provim mature

Letërsia e gjuhës shqipe e reduktuar për provim mature

3.2

|Views: 42,777|Likes:
Published by d-fbuser-80908755

More info:

Published by: d-fbuser-80908755 on Mar 10, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/30/2014

pdf

text

original

Tema: Kundërshtimi i përparimit dhe qytetërimit nga ana e H.H
Subjekti: Veprimi i poemës është në formë të vetërrëfimit të H.H.
Kontaktin e parë me botën e re e ka me lajmësin,i cili kërkon mbesën për grua,ndërsa kontaktin e
dytë me të renë e vet me çka bie në konflikt.
H.H me anë të vetërrëimit tregon për aspiratat e veta dhe shpreh qëndrimin kritik ndaj botës së
re,jo nga pozita e një të padituri por nga mospajtimi me pozitën klasore.
Në fund ajo vet bindet se ka marrë fund koha e iluzioneve të saja dhe porosity të birin ti kërkojë
fajle nusës për konfliktin e mëparshëm.
Personazhet: Hanko Halla – kryepersonazh i poemës,jeton me nostalgjinë e së kaluarës
patriarkale dhe don ta kthejë të renë mbrapa.
Personazhë tjerë: nusja ,i biri,prifti,mjeku,harbuti dhe lajmëruesi.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->