P. 1
Materialele de Constructii

Materialele de Constructii

|Views: 843|Likes:
Published by vlad1993

More info:

Published by: vlad1993 on Nov 28, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/27/2013

pdf

text

original

Materialele de constructii sunt materiale naturale sau artificiale folosite in constructii.

Materiile prime ce servesc la fabricarea acestora sunt de provenienta minerala(calcar, pietris, ghips, nisip, granit, marmura, etc.); de provenienta vegetala(lemn, deseuri agricole, etc.) sau produse de industrie(bitum, polimeri, gudroane, etc.). Dupa destinatii materialele de constructii se impart in: − Materiale de zidarie: caramida, olane, gresia, granit, etc; − Lianti: varul, cimentul, argila, sticla lichida, ipsosul, etc; − Agregate: calcar, nisip, pietris, etc; − Mat hidroizolante: carton, hartie, panza de sticla, bitum, etc; − Mat termoizolante: vata minerala, perlita, betonuri celulare, carton gofrat, etc; − Mat fonoizolante: vata minerala, placi fibrolemnoase, invelis perforat, etc: − Mat de finisare: mortalul, lacurile, vopselele, etc. Cele mai cunoscute materiale de constructii sunt: o Cimentul; o Varul nestins; o Varul stins.

Este un praf de culoare gri si care se intareste cand intra in contact cu apa. Este un liant, un material care lipeste alte materiale.

Cunoscut si sub denumirea de oxid de calciu se obtine in cubtoare de var si se prezinta sub forma unei pulberi de culoare alba care in contact cu apa acesta reactioneaza formand varul stins.

Se obtine in urma reactiei dintre varul nestin cu apa si in timp, la suprafata se separa o solutie limpede, numita apa de var, care corespunde unei solutii de 1% de Ca(OH)2.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->