P. 1
Syarat-Syarat Lantikan Jawatan

Syarat-Syarat Lantikan Jawatan

|Views: 20|Likes:
Published by Mashithah Ahmad

More info:

Published by: Mashithah Ahmad on Mar 11, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/11/2012

pdf

text

original

IKLAN JAWATAN

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur 18 tahun keatas untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:

BIL 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17.

NAMA JAWATAN ARKITEK AKAUNTAN PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN PENOLONG JURUTERA PENOLONG PEGAWAI PENILAIAN PENOLONG JURUUKUR BAHAN AHLI MUZIK JURUTEKNIK AUDIO JURUTEKNIK KOMPUTER JURUTEKNIK PERANCANG BANDAR DAN WILAYAH PEMBANTU PENILAIAN PEMBANTU PERPUSTAKAAN PEMBANTU KESIHATAN AWAM PEMBANTU TADBIR (P/O) PEMBANTU OPERASI PEMBANTU AWAM TUKANG K2 (MEKANIK BENGKEL)

GRED J1-1 W1-1 U2-1 J2-1 W2-1 J2-1 B3-1 JA3-1 FT4-1 JA3-1 W4-1 S4-1 U4-1 N4-1 N5-1 H5-1 H4-1

TARAF JAWATAN TETAP TETAP KONTRAK TETAP TETAP KONTRAK KONTRAK KONTRAK KONTRAK KONTRAK KONTRAK/ TETAP TETAP TETAP/ KONTRAK KONTRAK TETAP/ KONTRAK TETAP/ KONTRAK KONTRAK

KEKOSONGAN 1 2 4 1 1 1 3 1 1 2 1-2 2 1-5 10 2-4 8 2

CARA MEMOHON : Semua permohonan jawatan boleh didapati dengan memuat turun borang dari laman web http://www.mpsj.gov.my beserta syarat-syarat dan maklumat jawatan.

IKLAN JAWATAN
(A) JAWATAN : AKITEK

(B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH

:

PENGURUSAN DAN PROFESIONAL

:

PERKHIDMATAN KEJURUTERAAN J1-1 ( T1-RM 2,090.00 – T20 RM 6,385.00)

:

: :

TETAP RM 300.00 / RM 250.00 / RM 300.00

SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Ijazah Sarjana Muda Seni Bina yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya. (Gaji permulaan ialah pada Gred J1-1:T1); dan 2. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. 3. Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Pegawai Seni Bina dan Juruteknik bidang senibina adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk peningkatan secara lantikan ke jawatan Arkitek Gred J1-1, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabia telah disahkan dalam perkhidmatan dan :a) (i) Mempunyai kelayakan di perenggan 1 di atas; atau (ii) Lulus Peperiksaan Badan Ikhtisas Bahagian I dan II yang diiktiraf oleh Lembaga Arkitek Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan; dan b) Berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

125. . tertakluk kepada kekosongan jawatan. Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Penolong Akauntan dan adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk peningkatan secara lantikan ke jawatan Akauntan Gred W1-1.420.00 / RM 250. (Gaji permulaan ialah pada Gred W1-1:T2). apabia telah disahkan dalam perkhidmatan dan :a) Mempunyai kelayakan di perenggan 1 di atas. atau (c) Ahli Penuh Badan-badan Ikhtisas Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1. dan b) Berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan.00 – T20 RM 6. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred W1-1:T2).00 / RM 300.IKLAN JAWATAN (A) JAWATAN : AKAUNTAN (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : PENGURUSAN DAN PROFESIONAL : PERKHIDMATAN KEWANGAN W1-1 ( T1-RM 2. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(b) Ijazah Sarjana Muda Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya.00) : : : TETAP RM 300. atau (d) Ijazah Sarjana Muda Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan serta menjadi Ahli Penuh Badan-badan Ikhtisas Perakaunan yang diiktiraf oleh kerajaan (Gaji permulaan ialah pada Gred W1-1:T3) dan 2. 3.

ii) Ahli Institut Akauntan Awam Bertauliahh Malaysia. .RUJUKAN W1 SENARAI BADAN PERAKAUNAN YANG DIIKTIRAF OLEH KERAJAAN i) Ahli Institut Akauntan Malaysia. viii) Ahli The Institute of Chartered Certified Accountants of New Zealand ix) Ahli The Canadian Institute of Chartered Accountants. iv) Ahli The Institute of Chhartered Accountants in Ireland. dan xii) Ahli The Institute of Chartered Accountants of india. x) Ahli The Chartered Institute of Management Accountants (United Kingdom) xi) Ahli The Institute of Chartered Accountants of Scotlands. vi) Ahli The Institute of Chartered Certified Accountants in Australia. vii) Ahli The Australian Society of Certified Practicing Accountants. v) Ahli The Institute of Chartered Certified Accountants (United Kingdom). iii) Ahli The Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:a) Diploma dalam bidang dalam bidang kesihatan persekitaran oleh kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. PELAKSANA (SKIM PERKHIDMATAN BERSEPADU) PERKHIDMATAN PERUBATAN DAN KESIHATAN U2-1 ( T1-RM 1570.00) : : : : KONTRAK RM 160.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1.IKLAN JAWATAN (A) JAWATAN : PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : PENGURUSAN DAN PROFESIONAL. 2. (Gaji permulaan ialah pada Gred U2-1: T1).00 – T20 RM4345.00 / RM 300.00 / RM 180. yang diiktiraf [ Keutamaan akan diberi kepada calon lelaki sahaja] .

00 – T20. (b) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred J2-1:T1).RM 4340.00 / RM 300.00 / RM 180.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Diploma dalam bidang kejuruteraan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.IKLAN JAWATAN (A)JAWATAN : PENOLONG JURUTERA (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : PELAKSANA : PERKHIDMATAN KEJURUTERAAN J2-1 (T1-RM 1565. .00) : : : TETAP RM 160.

(Gaji permulaan ialah pada Gred W2-1:T1).00 / RM 300. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Diploma dalam bidang pengurusan hartanah atau pengurusan hartabenda yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.00 / RM 180.00 – T20.RM 4330.IKLAN JAWATAN (A)JAWATAN : PENOLONG PEGAWAI PENILAIAN (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN : PELAKSANA : PERKHIDMATAN KEWANGAN W2-1 (T1-RM 1555.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1.00) : : KONTRAK (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : RM 160. (b) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. .

.00 / RM 180.00 / RM 300. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Diploma dalam bidang ukur bahan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.RM 4340.00 – T20.IKLAN JAWATAN (A)JAWATAN : PENOLONG JURUUKUR BAHAN (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : PELAKSANA : PERKHIDMATAN KEJURUTERAAN J2-1 (T1-RM 1565. (Gaji permulaan ialah pada Gred J2-1:T1). (b) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1.00) : : : TETAP RM 160.

. .Meneliti setiap lagu yang akan dinyanyikan . (Keutamaan bagi yang berkebolehan (Music Arranger) . (c) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.00 / RM 180.00 – T20. . atau (iii) Diploma dalam bidang seni muzik yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1. (Gaji permulaan ialah pada Gred B3-1:T1).IKLAN JAWATAN (A) JAWATAN : AHLI MUZIK (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN : PELAKSANA : PERKHIDMATAN BAKAT DAN SENI B3-1 (T1-RM 1410.RM 4185. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(i) Mempunyai bakat. kebolehan dan daya kreativiti serta berkebolehan memainkan satu dan / atau lebih alat muzik moden atau tradisional serta berkebolehan bertutur.00 / RM 300.Berkemahiran dalam bermain lebih dari satu alat muzik selain daripada alat muzik utama iaitu ‘Lead Guitar’ dan ‘Keyboard’. membaca dan menulis dalam Bahasa Melayu dengan memuaskan.Membuat ‘lead shit’ bagi Nota lagu untuk pemuzik menjalankan latihan harian.Membuat ‘ arrangement’ baru bagi lagu-lagu baru. atau (ii) Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred B3-1:T1).Mereka cipta dan mengubah melalui kaedah ‘programming’ muzik bagi dijadikan muzik ‘mines one’ dan simpanan. (Gaji permulaan ialah pada Gred B3-1:T2). .00) : : KONTRAK (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : RM 160.

00 – T20 RM 4.410. ( Gaji permulaan ialah pada Gred JA3-1:T1)dan 2.IKLAN JAWATAN (A) JAWATAN : JURUTEKNIK AUDIO (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : PELAKSANA : PERKHIDMATAN KEJURUTERAAN JA3-1 ( T1-RM 1. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan 3.00 / RM 300. Berpengalaman dan mahir dalam sistem audio / pa sistem dan alatan elektronik.00) : : : KONTRAK RM 115. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Sijil dalam bidang elektronik yang diiktiraf oleh kerajaan daripada Politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan. .185.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1.00 / RM 180.

IKLAN JAWATAN (A) JAWATAN : JURUTEKNIK KOMPUTER (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : PELAKSANA : PERKHIDMATAN TEKNOLOGI MAKLUMAT FT 4-1 ( T1-RM 980.00 – T20 RM 2805. ( Gaji permulaan ialah pada Gred FT4-1:T1). (c) Sijil Pelajaran Malaysia serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang sistem komputer atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. (d) Sijil dalam bidang teknologi maklumat atau prosesan data atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada Politeknik tempatan atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya. (e) Sijil dalam bidang kejuruteraan elektronik (komputer) atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada p atau rosesan data atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada Politeknik tempatan atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya. atau (b) Sijil Pelajaran Malaysia serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang sistem komputer atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.00) : : : KONTRAK RM 115.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1.00 / RM 300. (f) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan . Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Sijil Pelajaran Malaysia serta lulus subjek elektrik atau elektronik atau teknologi maklumat pada peringkat peperiksaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.00 / RM 180.

IKLAN JAWATAN (A) JAWATAN : JURUTEKNIK PERANCANGAN BANDAR DAN WILAYAH PELAKSANA (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : : PERKHIDMATAN KEJURUTERAAN JA3-1 ( T1-RM 1.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1.00 / RM 300. ( Gaji permulaan ialah pada Gred JA3-1:T1) dan (b) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan .185.00 / RM 180. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Sijil dalam bidang perancangan bandar dan wilayah yang diiktiraf oleh kerajaan daripada Institusi pengajian tinggi atau Politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.00 – T20 RM 4.00) : : : KONTRAK RM 115.410.

(Gaji permulaan ialah pada Gred W4-1:T1).00 / RM 300.00 – T20 RM2.(A) JAWATAN (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : : PEMBANTU PENILAIAN PELAKSANA : : PERKHIDMATAN KEWANGAN W4-1 ( T1-RM955. atau (b) Sijil Penilaian Harta Tanah yang diiktiraf oleh kerajaan atau kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan serta Kepujian dalam subjek Matematik pada peringkat peperiksaan tersebut. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.00) TETAP / KONTRAK : : RM 115. (Gaji permulaan ialah pada Gred W4-1:T4) dan 2. .780.00 / RM 180.

2. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. .(A) JAWATAN (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : : PEMBANTU PERPUSTAKAAN PELAKSANA : : PERKHIDMATAN SOSIAL DAN KEROHANIAN S4-1 ( T1-RM955.00) TETAP : : RM 115.780. (Gaji permulaan ialah pada Gred S4-1:T1) dan [Keutamaan diberi kepada calon yang berkebolehan mengendalikan komputer]. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.00 – T20 RM2.00 / RM 180.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1.00 / RM 300.

(A) JAWATAN (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : : PEMBANTU KESIHATAN AWAM PELAKSANA : : PERKHIDMATAN PERUBATAN DAN KESIHATAN U4-1 ( T1-RM980.00 / RM 180. (Gaji permulaan ialah pada Gred U4-1:T1) (b) Sijil Pelajaran Malaysia serta Sijil Pembantu Kesihatann Awam yang diiktiraf oleh kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1.00 / RM 300.00 – T20 RM2. (c) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred U4-1:T1).805. .00) TETAP / KONTRAK : : RM 115.

(A) JAWATAN (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : : PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN / OPERASI) PELAKSANA : : PERKHIDMATAN PENTADBIRAN N4-1 ( T1-RM955.780. (Gaji permulaan ialah pada Gred N4-1:T1) [Keutamaan diberi kepada calon yang berkebolehan mengendalikan komputer].00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: (1) Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.00 / RM 300. (2) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.00) KONTRAK : : RM 115.00 – T20 RM2.00 / RM 180. .

00) : : : KONTRAK RM 95.00 / RM 300. . dan (b) Lesen memandu Kelas B/B1/B2/D/E/E1/E2/F/G/H/I berkenaan yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan [ kecuali lesen memandu. ( Gaji permulaan ialah pada Gred N5-1:T1) dan (c) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.00 – T20 RM2. mengendali dan menyenggara kenderaan berkenaan.390. dalam tempoh percubaan (P)] dan berkebolehan memandu.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.IKLAN JAWATAN (A) JAWATAN : PEMBANTU OPERASI (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : PELAKSANA : PERKHIDMATAN PENTADBIRAN N5-1 ( T1-RM850.00 / RM 180.

390.00) : : : KONTRAK RM 95. atau (b) Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan dan mempunyai Sijil Pertolongan Cemas serta berkebolehan berenang.00 SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.00 – T20 RM2.00 / RM 180. .00 / RM 300. (Gaji permulaan ialah pada Gred H5-1:T2)dan 2. atau (c) Mate On Ships Of Less Than 500 GT On Domestic Trade Voyages atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred H5-1:T1). Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.IKLAN JAWATAN (A) JAWATAN : PEMBANTU AWAM (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH : PELAKSANA : PERKHIDMATAN KEMAHIRAN H5-1 ( T1-RM850. (Gaji permulaan ialah pada Gred H5-1:T1).

00 / RM 300. Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:(a) Sijil Pelajaran Malaysia serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang ketukangan yang berkenaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. (Senarai bidang yang paling sesuai untuk lantikan sebagai Pembantu Kemahiran adalah seperti di Rujukan (G) DAN (H) (Gaji permulaan ialah pada Gred H4-1:T2).00 – T20 RM2.00 KENDERAAN MOTOR (H) STANDARD KEMAHIRAN PEKERJAAN KEBANGSAAN (SKPK) -MEKANIK KENDERAAN PERDAGANGAN -JURUTEKNIK KENDERAAN PERDAGANGAN -MEKANIK KENDERAAN MOTOR -JURUTEKNIK KENDERAAN MOTOR -JURUTEKNIK AUTOMOTIF SERVIS TAYAR -PENYELIA SERVIS TAYAR SYARAT –SYARAT LANTIKAN: 1. atau (c) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan. atau (b) Sijil Pelajaran Malaysia serta sekurang-kurangnya Sijil Kekompetenan Pendawai Fasa Tunggal yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Tenaga atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan.805.00 / RM 180.IKLAN JAWATAN (A) JAWATAN (B) KUMPULAN PERKHIDMATAN (C) KLASIFIKASI PERKHIDMATAN (D) GRED GAJI / JADUAL GAJI (E) TARAF JAWATAN (F) ELAUN ITKA / ITP / ESH (G) BIDANG : : PEMBANTU KEMAHIRAN PELAKSANA : PERKHIDMATAN KEMAHIRAN H4-1 ( T1-RM980.00) : : : KONTRAK RM 115. (Gaji permulaan ialah pada Gred H4-1:T2). .

Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah dihantar beserta dengan:i) ii) iii) Salinan Kad Pengenalan dan Sijil Kelahiran.gov. (u. PENTING : i) ii) iii) Permohonan yang lewat dan tidak lengkap diisi akan ditolak. Salinan Sijil-Sijil Persekolahan yang telah disahkan dari salinan asal. Sekeping Gambar ukuran pasport (Warna). MAJLIS PERBANDARAN SUBANG JAYA. 47610 SUBANG JAYA. Nama jawatan yang dipohon hendaklah dinyatakan di penjuru atas kiri sampul surat permohonan. a) Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan Jawatan Kosong yang boleh didapati di Kaunter Informasi Aras 1 Majlis Perbandaran Subang Jaya atau boleh didapati melalui internet: www.p. : JABATAN KHIDMAT PENGURUSAN) e) Tarikh tutup permohonan pada 22 FEBRUARI 2012 (RABU) KEUTAMAAN DIBERIKAN KEPADA ANAK NEGERI SELANGOR . Sebarang tuntutan perbelanjaan adalah tanggungjawab pemohon sendiri iv) d) Borang permohonan yang telah lengkap hendaklah dihantar kepada :YANG DIPERTUA. Salinan Kelulusan Akademik (sila lampirkan bersama surat pengesahan pengiktirafan kelayakan daripada Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) bagi sijil / diploma / ijazah dari IPTS dan luar negara(jika yang berkenaan). Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 3 bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.CARA MEMOHON. Hanya calon yang ditapis sahaja akan dipanggil temuduga. PERSIARAN PERPADUAN.my. b) iv) v) vi) c) Permohonan daripada pegawai-pegawai yang sedang berkhidmat dengan kerajaan. USJ 5.mpsj. Badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah dibuat melalui Ketua Jabatan Mengikut Perintah Am Bab ‘A’ 21. Transkrip keputusan peperiksaan semua semesta – (jika yang berkenaan).

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->