You are on page 1of 1

Hogyan hipnotizáljunk tyúkot? 2009.08.23.

15:46 ghg Férjem családjában hagyomány, hogy minden nyáron találkozót szerveznek három (lassan négy, ahogy elnéztem a nagylányokat) generációnak. Eleinte valamelyikünknél, de harminc ember vendégül látása nagy feladatot ró a házigazdára, az idén a Zemplénben vettünk ki egy hétvégére egy házat. Volt kemence (lángos, töltött káposzta), bogrács (gulyás), tornácos ház, nagy udvar, sátor, jókedv. Mosogatás. Zaj csak annyi, amennyi szájjal produkálható, szerencsére megvan mindenki gépi hang nélkül. Kellemes, kedélyes, értelmes népek alkotják a családot, öröm velük lenni. Gyerekek félévest l húszéves korig.

A szomszédból áttévedt egy tyúk, a gyerekek megfogták, kötöttek rá madzagot, és sétáltatták a kertben. Észrevette ezt a férjem unokatestvérének férje (azóta a tyúkos Gyuri bácsi), és bemutatta az érdekl d közönségnek, hogyan lehet hipnotizálni. Fogta a szegény jószágot, betette a fejét a szárnya alá (a tyúk fejér l és a tyúk szárnyáról van szó), leírt vele (a tyúkkal) két nagy kört a leveg ben, aztán letette a földre. A tyúk meg úgy maradt. Meg se moccant. Szabadon lehetett mozgatni a tagjait, nem reagált semmire. Másik módszer, hogy kell húzni egy vonalat a földre, és a tyúk fejét rá kell szorítani. Vagy a szeme elé kell tartani a kezünket. A bmw vagy audi kulcs pörgetése is m ködik, de csak sz ke tyúkoknál. (Hiába, ilyen vicces ember ez a tyúkos Gyuri bácsi.)

Lehet még hipnotizálni sziámi macskát a fejére szerelt lámpával, és kígyót is. Megkérdeztem, hogy mi történik ilyenkor, és megtudtuk, hogy a központi idegrendszer fárad ki nagyon a koncentrálástól. Ezért szokás emberekkel is mozgó fényes pontot nézetni, és ezért álmosodunk el az esti olvasástól hamar. A kígyó is ezt használja, amikor az áldozata a szemébe bambul. Azt is elmesélte, hogy az emberek közül csak azt lehet hipnotizálni, aki maga is akarja. t például nem sikerült a szakembernek, a kollégái közül meg többeket is, de nem olyan egyszer , mint a tyúkkal. Már csak azért sem, mert nehéz lenne a fejüket a szárnyuk (hónuk) alá dugni.

A tyúk különben túlélte a kísérletet (szerencséje volt, Gyuri kutatóorvos, nem minden kísérleti állata ilyen szerencsés), de abban nem vagyok biztos, hogy ha a kakas lett volna, ami hajnalban ébresztette a sátorozókat, akkor is épségben távozott volna.