You are on page 1of 6

Respect voor de RK Jongeren in Laren (NH) De kerken van de BEL gemeenten (Blaricum Eemnes Laren) hebben dit jaar

ar met de vastenactie gekozen voor Panama als hoofddoel. Inzet is een nieuwe Rescue Car!
Als bestuur van Stichting Solidariteit Panama, zijn wij zeer verheugt met onze nieuwe contacten in Laren. November 2011 is door dhr. T. Bitter, een groots opgezet sponsordiner georganiseerd. Opbrengst 6300, met 63 deelnemers. Ook heeft het comit vastenactie in 2011 toegezegd 3 studenten te sponsoren gedurende 3 studiejaren. De deelnemende kerken van de BEL gemeenten hebben voor dit jaar (2012) wederom gekozen voor Panama. Dit jaar echter met Panama als hoofddoel. Inzet is een nieuwe rescue car voor Pater Roberto. 11 maart 2012 organiseerde de jongeren van Laren in de Sint Jan Basiliek van Laren een bijzondere viering. De collecte was bestemd voor Panama. Voorgangers waren pastoor J. Vriend en Diaken H. Veldhuis. De mis werd opgeluisterd met zang van een Zuid Afrikaans koor (Gey Nyame). Vlak voor de zegen werd een Skype verbinding gemaakt met Panama. Pater Roberto was daardoor op een groot scherm door alle parochianen te zien en te horen. De kerkganger waren opgetogen door deze spectaculaire internetverbinding, en verwelkomde Pater Roberto met een luid applaus. Pater Roberto sprak de parochianen toe in het Hollands en Engels. Ook heeft hij 2 liederen gezongen met gitaar.

De samenstelling van de viering, de presentatie van de vele projecten, en de verbinding met Panama hebben diep respect voor de betrokkenheid en organisatie van de jongeren bij ons opgeroepen. Hieronder kunt u een foto impressie bekijken.

Nogmaals heel veel dank aan de jongeren van Laren! www.rkjlaren.nl

Het grote scherm in de kerk.

Keurig verzorgde misboekje.

Hier is verbinding via skype met Pater Roberto in Panama

De beleving van de mis was een groot feest met dit prachtige koor. Wij zijn de Jongeren groep en Pastoor Vriend daarom namens Stichting Solidariteit Panama en Pater Roberto Gonzalez zeer dankbaar.