You are on page 1of 18

Displeiul de pornire FLUENT

Pornire 3 D

Pornire 2 D

La pornirea programului ne va intampina aceasta fereastra.

1

Pentru a importa fishierul de lucru cu extensia msh urmam pasii: 2 .

Pentru a verifica si a obtine informatii despre grila de calcul rulam aplicatia Check. Pentru a obtine informatii despre grid accesam instructiunea Info. 3 . Daca nu avem probleme cu meshul mergem mai departe.

. 4 . Vezi teoria.. Pentru a ne alege unul dintre modelele de curgere avem nevoie de criteriul Reynolds.. Daca suntem in curgere turbulenta vom alege unul din modelele de calcul: Aveti la dispozitie materialul atasat.Pentru a alege scala in care vrem sa lucram: Functia Define: Vom alege o curgere vascoasa. In functie de numarul Reynolds vom sti daca ne incadrm intr un regim laminar sau intr un regim turbulent..

5 .Vom rula cazul unei curgeri stationare.

In cazul in care avem o curgere turbulenta vom alege. modelul de turbulentza k-e.Pentru cazul in care avem o curgere laminara vom bifa urmatoarea caseta. pentru inceput. a se vedea materialul atasat pentru mai multe detalii 6 .

Pentru a putea studia proprietatile acustice ale curgerii activam modelul acoustic Ca si fluid de lucru vom lua pentru inceput air la densitate constanta. 7 .

Un lucru foarte important este legat de conditiile puse curgerii Conditii puse la intrarea in domeniu si conditii puse la iesirea din domeniu 8 .

La intrarea in domeniul de curgere vom pune ca si conditie viteza fluidului. La iesirea din domeniul de lucru vom pune ca si conditie presiunea de iesire a fluidului 9 .

Din caseta Solve vom avea nevoie de urmatoarele accesari: 10 .

Din Solution Controls vom avea grija sa bifam Secand Order Wpwind Activam Initialize cu conditile puse mai sus: 11 .

Pentru a putea urmari evolutia rularii calculelor: 12 .

in acest caz 1000. Bifam casuta Plot pentru a ne putea fi afisate pe ecran valorile rezidurilor. calculatorul va rula pana va atinge criteriul de convergentza impus mai sus sau pana va efectua numarul de iteratii dat de noi. 13 .Punem ca si criteriu de convergentza ca rezidul solutilor sa fie de ordinul 10 la puterea -5. Aplicam iteratate.

Pentru a vizualiza rezultatele obtinute vom proceda astfel: 14 .In urma efectuarii pasilor de mai sus ar trebui sa obtineti displeiul din imagine.

Vom selecta optiunea contours unde avem urmatoarele facilitati: Pentru a putea vizualiza un plan intr un domeniu 3 D mai intai il vom creea astfel: 15 .

Pentru a putea vizualiza rezultatele vom acccesa din casutza Surfaces suprafatza sau planul pe care dorim sa vedem rezultatele. 16 .

Prezentam cateva rezultate obtinute: 17 .

18 .