You are on page 1of 3

Accentele limbii engleze Accentul scoţian E cel mai dificil, presupunând mari sacrificii din partea vorbitorului.

Tehnic, este nevoie de un cui foarte ascuţit, bătut în limbă astfel încât vârful să iasă pe partea cealaltă. În momentul în care încercarea de o pronunţa un cuvânt presupune atingerea cerului gurii sau a gingiei, cuiul va provoca durere, iar vorbitorul se va opri subit în mijlocul cuvântului şi va scoate un icnet, un oftat sau va spune fuck! Urmat, desigur, de un alt icnet sau oftat. Astfel, circa 75% din cuvinte vor fi pronunţate în cel mai bun caz până la jumatate şi în absolut toate cazurile ultima silabă se pronunţă ouch, aigh, ough sau fuck. Pentru dezinfecţia rănilor se foloseşte, de preferinţă, "single malt". Accentul Texan Faptul că texana seamană foarte mult cu lătratul unui dulău este unanim recunoscut, cu toate că, până în prezent, nu s-a putut stabili cu precizie rasa dulăului. Deşi mai multe asociaţii chinologice îşi dispută vehement întâietatea, se pare, totuşi, că texana provine din lătratul unui Schnautzer uriaş căruia îi lipseau ambii canini de jos și era discret atins de Alzheimer. Lingviştii susţin că abilitaţile de comunicare ale câinelui cu cireada erau remarcabile, vacile intrând docile în ţarc încă de la primele mârâituri, ceea ce i-a determinat pe cow-boy să preia elemente lexicale din vocabularul dulăului. Cei mai aprigi opozanţi ai acestei teorii sunt nişte motociclişti din Houston, care susţin că limba Texană s-a născut din încercările unui tovarăş de-al lor de a comunica cu Harley Davidson-ul, care i s-a defectat la intrarea în Nevada. Accentul de Alabama Pare greu de crezut că ceea ce vorbesc locuitorii statului Alabama , cunoscuţi sub numele generic de bamas, are la baza cuvinte din vocabularul limbii engleze. Organizaţia Mondială a Stomatologilor a demonstrat recent că un accent bama acceptabil se poate obţine dacă încercaţi să pronunţati orice cuvânt englezesc plimbând fără grabă vârful limbii pe cerul gurii de la al doilea molar de sus, dreapta, până la primul molar de jos, stânga şi înapoi. Pentru rezultate mai bune, este recomandabil să vă lipsească cel puţin doi dinţi din faţă şi să menţineţi tot timpul în gură un pumn de tutun, o scobitoare şi două-trei capace de bere. Şi nu, nu încercaţi asta acasă, în faţa oglinzii, decât dacă aveţi la îndemână un ştergător de parbriz ! Accentul Sud-African Dacă Texana se confundă cu lătratul unui dulău, engleza vorbită în Cape Town seamănă cu lătratul unei hiene, care, după cum se ştie, este un fel de câine mai mare, care se crede cal şi încearcă să necheze.

care se va rosti ca un T foarte dur (veţi şti că aţi pronunţat corect atunci când veţi constata o mica sângerare. trebuie efectuate câteva flotări în aer. Cum se poate pronunţa voluptuos o consoană? Folosiţi limba ca pe un fel de ciocan. "Ve ar' valking on ttisss strrre'ttt. nu este ceva care trebuie amestecat cu zulu. vorbită de primii colonişti ai regiunii. la fiecare trei cuvinte. dacă nemţii nu ar pronunţa pe W ca pe V şi pe V ca pe F. ci şi să adauge câte o vocală după fiecare cuvânt. dar cu timpul o să vă obişnuiţi (pont: stingeţi cu multă bere bătăturile apărute pe gingii !). Nu poate fi vorbită de către persoanele cu disabilitaţi fizice şi nici de către cei care au mâna în gips sau suferă de febră musculară. rezultatul fiind limba numită Afrikaans. un fel de jjjjj continuu se aude pe fundal şi fiecare al treilea cuvânt este "kurwa". întrucât. mai curand o boala de gat avansata. Sunt sigur că Dumnezeu s-a distrat copios în ziua aia. please!" . "Tis kurwa beer is kurwa good for notting. kurwa! I vant a kurwa vodka. doare. engleza vorbită de italieni presupune o condiţie fizică excelentă. în sensul că vocalele trebuie ignorate. engleza teutonă ar semăna destul de mult cu engleza. iar faptul că inventatorii vuvuzelei sunt vorbitori de engleză cu accent Afrikaans pare o consecinţă firească. aft'rrr a long traf'l by train". Vorbitorul perfect de maccheronic este capabil nu doar să prelungească vocalele. ci ale limbii olandeze. Teoretic. iar consoanele pronunţate cu voluptate.Inflexiunile cabaline din accentul sud-african nu sunt rezultatul influenţelor dialectului local Zulu. Engleza germană Este opusul englezei spaghetti. Ştiu. la baza incisivilor superiori). Este evident până şi pentru persoanele cu disabilitaţi de auz că limba olandeză. aşa cum aţi putea crede. Engleza Italiană Cunoscută şi sub numele de Maccheronic sau Spaghetti English. dar inevitabilul s-a produs. Engleza poloneză Polonezii pronunţă W-ul la fel ca nemţii. pleasa clooose da doooora anda sita downa ona the flooora". Cea mai violentă lovitură de limbă trebuie dată în momentul pronunţării grupului TH. Scopul final este ca nici un cuvânt să nu se termine în consoană: "Darlinga.

5 cuvinte pe secundă. folosind nişte cleşti de rufe puternici. Din acest motiv. My fav is " Pipth Avenue " Engleza de India Fixaţi-vă colţurile gurii de lobii urechilor. pe care îl rostesc P. încercaţi să vorbiţi engleza. îl provoci să numere până la trei. you go to ză right for about . Un alt obicei românesc este ca fiecare propoziţie să fie precedată şi urmată de o pauză lungă. tu. Acum. ciu. marcată de sunetul ăăă. ăăă . pe care majoritatea românilor îl pronunţă Ză. trei cuvinte pe secundă." Engleza românească Cheia de boltă a acestui inconfundabil dialect este grupul THE. apoi un cuvânt la 5 secunde. aşa cum nu poţi lua în serios un ins de 1.Engleza filipineză Filipinezii nu pot pronunţa sunetul F. repetaţi. 14 cuvinte pe secundă. Sir. srii". engleza vorbită de filipinezi nu poate fi luată în serios. Dacă vrei să afli din ce regiune a ţării provine un român. you go straight on zis street and after zat traffic light . "ăăă . pronunţând cuvintele după următorul algoritm: un cuvânt la 3 secunde. După care. ăăă . ză building zat y . un cuvânt la 2 secunde. Rezultatul e ceva de genul: "Good mooo rningSir! Howareyoutoday? I hooope everythingiiiis finewithyouandyour faaamily. Răspunsurile variază de la "uan. astfel încât să imobilizaţi buzele într-un fel de zâmbet larg. până la "oan. după engleza vorbită. trii" în funcţie de poziţia pe harta patriei a localităţii natale.5 m care spune "Pack you!" în loc de "Fuck you!". sărty meters and zen you go to ză left and you will see . un stop brusc. ăăăă .