ELEMENTUL LEMN trebuie sa fie prezent in orice spatiu.

Lemnul este simbolul
cresterii si al progresului. Atentie insa: nu mobila sau obiectele din lemn sunt cele care reprezinta acest element, ci lemnul in forma sa vie: plante si flori, mici copacei de apartament, bonsai, clopotei din bambus sau imagini reprezentand copaci, plante, peisaje din natura. Daca nu puteti avea un copacel in incapere, inlocuiti elementul lemn cu: - obiecte de culoare VERDE, BLEU DESCHIS - obiecte INALTE si SUPLE, dungi dispuse pe verticala, coloane - peisaje naturale, imagini cu copaci si paduri, imagini cu flori si frunze, arbusti, copacei, plante inalte TOTUSI: Prea mult lemn - creaza agresivitate si nerabdare Prea putin lemn - creaza neputinta si neajutorare LEMNUL distruge PAMANTUL este amplificat de APA este distrus de METAL este slabit de FOC. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.

ELEMENTUL METAL este simbolul flexibilitatii, al concentrarii. Trebuie sa fie
prezent sub forma de obiecte metalice: argint, cupru, aur, bronz, statuete de metal, sfesnice de argint, clopotei metalici etc. Metalul poate fi inlocuit cu: - obiecte de culoarea ARGINTIE, AURIE, CENUSIE, ALBA - forme ROTUNDE, OVALE, SFERICE, buline, cercuri, semicercuri - bijuterii, aur, argint, bronz, cupru, alama, arama, fier forjat TOTUSI: Prea mult metal - creaza spirit critic exagerat METALUL distruge LEMNUL este amplificat de PAMANT este distrus de FOC este slabit de APA. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.

ELEMENTUL APA este cel mai important pentru o armonie perfecta a mediului in
care traiti. O mica fantana improvizata, un acvariu cu pesti sunt doar cateva detalii pentru a aduce elementul apa in camera dv. Elementul apa poate fi inlocuit cu: - culoarea ALBASTRA, NEAGRA - obiecte ondulate - ca valurile - imagini acvatice (fotografii, tablouri), acvarii, fantani, blouri cu apa proaspata, oglinzi, sticla, materiale transparente si usoare TOTUSI: Prea multa apa - creaza nehotarare si ezitare APA distruge FOCUL este amplificat de METAL este distrus de PAMANT este slabit de LEMN. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.

ELEMENTUL FOC trebuie sa fie prezent in spatiul dv. Este simbolul pasiunii si al
actiunii, al miscarii rapide, al activitatii. El reprezinta cea mai mare concentratie de energie yang, si este reprezentat de lumanari, lampi, soba, lampi sau poate fi inlocuit cu: - obiecte de culoare ROSIE, ROZ, PURPURIE, PORTOCALIU - forme TRIUNGHIULARE, PIRAMIDALE - matase, materiale sintetice, desene cu geometrie abstracta, imagini cu animale TOTUSI: Prea mult foc - creaza nerabdare si stress. Prea putin foc - creaza pasivitate si lene. FOCUL distruge METALUL este amplificat de LEMN este distrus de APA este slabit de PAMANT. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.

ELEMENTUL PAMANT este simbolul stabilitatii, al sigurantei, al increderii. Nu este
reprezentat de solul pe care se afla casa dv., ci de roci, flori de mina, cristale, argila, obiecte de ceramica sau de teracota, copacei feng shui, figurine sculptate in piatra, un bol cu pietre de rau. In cazul in care lipseste, poate fi inlocuit cu: - obiecte de culoare MARO, GALBEN, PORTOCALIU, culorile pamantului - forme PATRATE, CUBICE - pietre, ceramica, lut, cristale, nisip, imagini cu munti, deserturi TOTUSI: Prea mult pamant - creaza depresie, greutate, blocaje. PAMANTUL distruge APA este amplificat de FOC este distrus de LEMN este slabit de METAL. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful