KOMPJUTERSKI KAMP ZA DECU

KREIRANJE VIDEO IGARA & BUDUĆNOSTI + ZABAVA
NOVI SAD SRBIJA
KompKamp selo ima sve ono o čemu jedan kamper može da sanja i više! Osnovan je 2008. na inicijativu jednog dečaka, zaljubljenika u kompjuter, koji nije želeo da provede letnji raspust na moru, zbog toga što tamo nije bilo kompjutera. On je zamolio svoju majku da organizuje kompjuterski kamp za decu, gde deca mogu provesti svoj letnji raspust i gde mogu biti uz svoju omiljenu ,,igračku-mašinu,,. Tako je nastao Kompjuterski kamp, na radost sve dece od 8 to 15 godina. Kompjuterski kamp je Udruženje dece, roditelja i mladih, razvijen uz podršku brojnih institucija i kompanija.

KOMPKAMP

WWW.COMPCAMP.NET

U toku prve četiri godine rada kampu se pridružilo oko 800 članova. Svakoga leta u kamp dolazi oko 200 dece i mladih iz svih delova Srbije i sveta: SAD, Kanade, V. Britanije, Švajcarske, Rusije, Slovačke. Kamp se održava dva meseca, tokom jula i avgusta u pet smena po 12 dana. U svakoj smeni boravi po 30-40 dece i po 6-oro odraslih: IT profesori ili nastavnici, psiholozi, pedagozi, nastavnici za sport, muzičku i likovnu kulturu, kao i stalni saradnici - lekar, kuvarice, spremačice, čuvari. Kamp je smešten u seoskom okruženju, zbog mira i harmonije, zbog čistog i svežeg vazduha i idiličnog seoskog ambijenta.

DECI TO TREBA, ONI TO VOLE I ZASLUŽUJU!

Smeštaj uključuje ishranu, u iznajmljenom objektu - internatu, pogodnom za smeštaj dece, uz obezbeđene seminare - kurseve za računar, nekoliko radionica, pedagoške, sportske aktivnosti i zabavu. Informatička tehnologija je kao zlatna nit koja se provlači kroz obrazovanje. Kroz kreativnu i korisnu upotrebu računara mi učimo o poslednjim dostignućima u oblasti IKT. Slogan : Deco, nemojte samo igrati igrice, naučite da ih pravite, osnovni je i polazni motiv ideje o KompKampu. Mi učimo decu kako da provedu vreme za računarom u korisne svrhe i sa dobrim razlogom. Učimo kroz zabavu i igru, jer se tako postižu najbolji rezultati i stiče samopouzdanje.

PROGRAM
Deca stiču veštine učeći najnovije programe, pre svega za kreiranje video igara - Multimedia Fusion 2 Developer, Unity 3D, Google SketchUp, Adobe Flash i dizajn web sajta - HTML, CSS, Inkscape, KompoZer, GIMPS, Blender, 3D Games Creator, pravljenje i editovanje video zapisa - Windows Movie Maker, izražavajući svoju kreativnost i sposobnost kroz sopstvene projekte. Deci se posebno ukazuje na edukativni pristup i korišćenje računara. KompKamp istovremeno u svom programu sadrži i zabavne/rekreativne letnje aktivnosti da zaokruži dobar provod u kampu. Smene su po 12 dana tako da učesnici kampa imaju vremena da postanu deo zajednice, steknu nove prijatelje i izgrade samopouzdanje. Tokom 12 -dnevnog boravka učesnicima je omogućeno da se opredele za tri softvera i uzmu učešće u svim kreativnim i sportskim radionicama, što je velika raznovrsnost u kvalitetnom učenju i zabavi.

Dan u kampu počinje ustajanjem u 8 sati i sportom za razbuđivanje. Sledi doručak, vežbe na računarima, koje traju dva sata , za svaku grupu, a koje su formirane po nivou znanja, sa pauzom za užinu. Istovremeno se održavaju sportske aktivnosti, po izboru - plivanje, košarka, odbojka, tenis... Ručak je u 13 časova, zatim odmor, po izboru. Sledi nastavak rada na računarima u sledeće dva sata. Istovremeno, za druge grupe, odvijaju se slobodne aktivnosti u okviru kreativnih radionica: umetničkih, filmskih, muzičkih, ekoloških, kluba zdravlja, pedagoških ...užina je u 16:30 -17h. a zatim plivanje ili druge sportske aktivnosti do večere. Posle večere organizujemo parti ili diskoteku, maskenbal ili se družimo sa gostima, profesionalcima iz oblasti nauke, umetnosti, književnosti, muzike i drame, a koji nam dolaze na po jedan dan. Mnogi učesnici bi voleli da budu na računarima više od 4 sata dnevno, ali smatramo da su rekreacija i socijalizacija veoma bitni za zdrav razvoj dece i da su dobar okvir našeg iskustva u radu. Učesnici provode svakog dana vreme u nekoj od mnogobrojnih radionica: psihološke i pedagoške radionice podstiču učesnike za praktičan timski rad, probaju nove aktivnosti i razvijaju nove veštine.

Dnevni program

Filmska radionica je jedna od najpopularnijih. Deca, uz pomoć profesionalnih snimatelja, uče tehnike u filmskom stvaralaštvu, i ne samo to, oni pišu svoj scenario i snimaju svoj film. Svako ima svoju ulogu i zadatak u tom procesu: neki su scenaristi, drugi producenti, treći glumci, tonci, snimatelji, režiseri...Kada je film snimljen, materijal se edituje i obrađuje u programu Windows Movie Maker, ili Adobe Premier. I tu se ne zaustavljamo, snimljen i uređen film se postavlja na internet (Youtube, Vimeo...). Imaju svi ne samo autorska prava, nego i razlog z a h v a l i s a n j e !

Boe Bot je komplet robot, spreman za programiranje sopstvenih pravila i ponašanja. Učeći osnove robotike, programiramo veštačku inteligenciju određujući akciju i reakciju. Istražujemo mnoge varijacije dizajna ovog robota koristeći BoeBot komplet.

Programiranje video igara na temu: nauka u službi zdravlja, Svet bez granica, bezbednost dece u saobraćaju, Tatamata u matematici, Čarolije hemije, Kad porastem biću astronom, Bajke iz moje mašte - samo su deo programskih tema , u saradnji sa departmanima Univerziteta Novog Sada. Internet može biti zabavan i koristan. Učimo da surfujemo bezbedno i poštujemo etiku.

Dizajniramo edukativne igre

Naš osnovni cilj je da naučimo decu kako da kreiraju video igre, a ne samo da ih igraju. Obrazovanje i lepo ponašanje su ključ dobrog života.

Deca su srećna jer saznaju više o mogućnostima na računaru, stiču nove prijatelje, postaju zrelija, nezavisna i sigurna u sebe!

Deca mogu da uživaju u kupanju i igranju u kompleksu bazena, da vežbaju : košarku, odbojku , stoni tenis, fudbal, gimnastiku , moderni ples, tradicionalne plesove. Mogu da budu kreativni u slikarstvu , umetnosti u radionici rukotvorina , da uče i vežbaju u oblasti ekologije, dramskoj radionici, da se zabavljaju u diskoteci, da učestvuju na konkursima. Poseta farmi domaćih životinja, jahanje i imaju događaje iznenadjenja . Sve se planira i sprovodi pod rukovodstvom iskusnih i pouzdanih profesionalaca. KompKamp je zajednica profesionalaca sa iskustvom u oblasti kamperskog života, koji imaju znanje i doboku posvećenost deci, da obogate život u grupi različitim aktivnostima. Naša ljubav prema deci i pouzdanost garantuju kvalitetan boravak za kampere. U ovoj sredini i zahvaljujući našem beskrajnom zalaganju deca stiču nove prijatelje iz celog sveta, vežbaju da razvijaju timski rad i postanu samostalni. KompKamp je pružanje organizovanog obrazovnog i rekreativnog korišćenja letnjeg odmora . To je dragocen način za razvoj dece u tehnološkim veštinama neophodnim za 21. vek, a koje se uče u školama i na fakultetima. Istraživanje o dokazanim letnjim programima za decu u svetu u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija pokazuje da su deca igrom i zabavom više spremna da uče i upijaju informacije, ideje i iskustva. KompKamp koristiti proverene prakse i iskustva iz sveta računara u kampovima da probudi interes i entuzijazam za učenje, pa čak i moguću potragu za karijerom u IT industriji.

DOB RODOŠLI

STE!

KOMPJUTERSKI KAMP ZA DECU Tel:+381-21/6396-774 E-mail: kompkamp@kompkamp.net Novi Sad, Srbija WWW.COMPCAMP.NET
About the founder: www.kompkamp.org

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful