Lista de fobii si definitile lor

Fobie ACAROPHOBIA ACEROPHOBIA ACHLUOPHOBIA ACOUSTICOPHOBIA ACROPHOBIA AEROPHOBIA AGORAPHOBIA AICHOMOPHOBIA AILUROPHOBIA ALBUMINUROPHOBIA ALEKTOROPHOBIA ALGOPHOBIA AMATHOPHOBIA AMAXOPHOBIA AMYCHOPHOBIA ANDROPHOBIA ANEMOPHOBIA ANGINAPHOBIA ANGINOPHOBIA ANGLOPHOBIA ANTHOPHOBIA ANTHROPHOBIA ANTLOPHOBIA ANUPTAPHOBIA APEIROPHOBIA APHEPHOBIA APIPHOBIA ARACHIBUTYROPHOBIA ARACHNEPHOBIA ASTHENOPHOBIA ASTRAPHOBIA ASTROPHOBIA ATAXIOPHOBIA ATELOPHOBIA ATEPHOBIA Definitie frica de infestare a pielii cu capusi teama de acreala, de acru teama de intuneric (sau NYCTOPHOBIA) teama de zgomot teama de inaltime teama de zbor, de spatii deschise de aer teama de spatii deschise Fear of pointed objects (also AICHUROPHOBIA) teama de pisici (sau AELUROPHOBIA, ELUROPHOBIA,& GATOPHOBIA) teama de albumina in urina, de afectiuni renale teama de pui teama de durere (sau ODYNOPHOBIA, ODYNEPHOBIA) teama de praf teama de a fi intr-o masina sau de a o conduce(sau OCHLOPHOBIA) teama de a fi zgariat teama de barbati teama de vant teama de spatii inguste,stramte teama de dureri in gat teama de englezi sau de lucruri englezesti teama de flori teama de oameni (sau ANTHROPOPHOBIA) teama de inundatii teama de a ramane singur teama de infinit teama de a atinge sau de a fi atins(also HAPHEPHOBIA,HAPTEPHOBIA) teama de albine teama de untul de arahide lipit de cerul gurii teama de paianjeni (sau ARACHNOPHOBIA) teama de slabiciune, de a fi slab tema de a fi lovit de fulger(sau CERAUNOPHOBIA,KERAUNOPHOBIA) teama de stele teama de dezordine (also ATAXOPHOBIA) teama de imperfectiune teama de ruina

SITIOPHOBIA) teama de a fi in spatii inchise. MONOPHOBIA) teama de germeni (also ACTERIOPHOBIA. stramte teama de furt teama de a cadea pe scari teama de a adormi teama de corzi. de sfori .MICROBIOPHOBIA. BACILLIPHOBIA) teama de rachete teama de gravitatie teama de plimbare teama de adancime teama de broaste teama de ace.EREMOPHOBIA. sentiment de ura fata de celti teama de spatii deschise (sau KENOPHOBIA) teama de a fi traznit teama de par teama de veselie teama de zapada teama de holera teama de bani sau bogatie (sauCHROMETOPHOBIA) teama de culori teama de trecerea timpului teama de mancare (sau SITOPHOBIA. de noutate (sau CAINOTOPHOBIA) teama de cancer (sau CARCINOMATOPHOBIA) teama de boli de inima teama de carne teama de a sta jos teama de oglinzi teama de celti.AULOPHOBIA AUROPHOBIA AURORAPHOBIA AUTOMYSOPHOBIA AUTOPHOBIA BACILLOPHOBIA BALLISTOPHOBIA BAROPHOBIA BASIPHOBIA BATHOPHOBIA BATRACHOPHOBIA BELONEPHOBIA BIBLIOPHOBIA BLENNOPHOBIA BOGYPHOBIA BOTANOPHOBIA BROMIDROSIPHOBIA BRONTOPHOBIA CAINOPHOBIA CANCEROPHOBIA CARDIOPHOBIA CARNOPHOBIA CATHISOPHOBIA CATOPTROPHOBIA CELTOPHOBIA CENOPHOBIA CERAUNOPHOBIA CHAETOPHOBIA CHEROPHOBIA CHIONOPHOBIA CHOLEROPHOBIA CHREMATOPHOBIA CHROMOPHOBIA CHRONOPHOBIA CIBOPHOBIA CLAUSTROPHOBIA CLEPTOPHOBIA CLIMACOPHOBIA CLINOPHOBIA CNIDOPHOBIA teama de fluieraturi tema de aur tema de lumina aurolei boreale tema de automurdarire teama de a fi de unul singur(also EREMIOPHOBIA. ace de cusut (sau BELONOPHOBIA) teama de carti teama de namol teama de demoni si creaturi teama de plante si flori teama de a nu-i mirosi urat corpul teama de tunete si furtuni cu tunete teama de nou.

COITOPHOBIA COMETOPHOBIA COPROPHOBIA CREMNOPHOBIA CREMOPHOBIA CRYOPHOBIA CRYSTALLOPHOBIA CYMOPHOBIA CYNOPHOBIA CYPRIDOPHOBIA DEIPNOPHOBIA DEMONOPHOBIA DEMOPHOBIA DENDROPHOBIA DERMATOPHOBIA DERMATOSIPHOBIA DIABETOPHOBIA DIDASKALEINOPHOBIA DIKEPHOBIA DINOPHOBIA DIPLOPIAPHOBIA DIPSOPHOBIA DOMATOPHOBIA DORAPHOBIA DROMOPHOBIA DYSMORPHOPHOBIA ECCLESIAPHOBIA ECOPHOBIA EISOPTROPHOBIA ELECTROPHOBIA ELEUTHROPHOBIA EMETOPHOBIA ENTOMOPHOBIA EOSOPHOBIA EREMIOPHOBIA EREUTHOPHOBIA ERGASIOPHOBIA ERGOPHOBIA EROTOPHOBIA ERYTHROPHOBIA teama de relatii sexuale (sau CYPRIDOPHOBIA. de inghesuiala) teama de copaci teama de piele teama de boli de piele (sau DERMATOPATHOPHOBIA) teama de diabet teama de scoala (sau SCHOLIONOPHOBIA) teama de justitie teama de piscina teama de a vedea dublu teama de bautura teama de propria casa teama de blanuri sau piei de animale teama de a traversa strada teama de deformitati teama de biserici teama de propria casa si imprejurimile acesteia (sau OECOPHOBIA. GENOPHOBIA) teama de comete teama de excremente teama de stanci si prapastii teama de a fi singur teama de gheata si inghet teama de sticla (sau HYALOPHOBIA) teama de valurile marii sau oceanului teama de caini teama de boli venerice(sau VENEREOPHOBIA) teama de conversatia din timpul cinei teama de spirite teama de o multime de oameni(cu snsul de un numar mare de oameni adunati la un loc. OIKOPHOBIA) teama de termite (sau ISOPTEROPHOBIA) teama de electricitate teama de libertate teama de a voma teama de insecte teama de cadere?? teama de a ramane de unul singur teama de a se inrosi teama de munca (sau PONOPHOBIA) ura fata de munca teama de senzatiile erotice teama de culoarea rosie .

si lucrurile frantuzesti(sau GALLOPHOBIA) GAMOPHOBIA teama de casatorie GATOPHOBIA teama de pisici GENIOPHOBIA teama de barbi (de oameni cu barba) GENOPHOBIA teama de dorintele sexuale GENUPHOBIA teama de genunchi GEPHYROPHOBIA teama de a traversa poduri GERASCOPHOBIA teama de a imbatrani GERMANOPHOBIA ura fata de Germania (sau TEUTOPHOBIA. ceata HOMILOPHOBIA teama de predici HORMEPHOBIA teama de socuri HYALOPHOBIA teama de sticla HYDROPHOBIA teama de apa. franta .EUPHOBIA EUROTOPHOBIA FEBRIPHOBIA FELINOPHOBIA FRANCOPHOBIA teama de vestile bune teama de organele genitale femnine teama de febra teama de pisici ura fata de francezi. si lucrurile frantuzesti(sau GALLOPHOBIA) FRIGOPHOBIA teama de frig (sau PSYCHROPHOBIA) GALEOPHOBIA teama de gaini GALLOPHOBIA teama de francezi. TEUTONOPHOBIA) GEUMOPHOBIA teama de gusturi si arome (sau GEUMATOPHOBIA) GLOSSOPHOBIA teama de a vorbi in public GRAPHOPHOBIA teama de a scrie GRINGOPHOBIA teama sau neplacere la vederea strainilor caucazieni GROSSSCUMYWITHMOMPHOBIA teama de anumite femei fara un motiv intemiat GYMNOPHOBIA teama de nuditate GYNEPHOBIA teama sau ura fata de femei (sau GYNOPHOBIA) HAGIOPHOBIA teama de obiecte sfinte sau sfinti HAMARTOPHOBIA teama de erori si pacate HAPHEPHOBIA teama de a fi atins HARPAXOPHOBIA teama de cauciuc HEDONOPHOBIA teama de placere HELIOPHOBIA teama de lumina soarelui HELMINTHOPHOBIA teama de a fi infestat cu viermi HEMATOPHOBIA teama de sange (sau HEMOPHOBIA) HERPETOPHOBIA teama de reptile sau amfibieni HIEROPHOBIA teama de obiecte sacre HIPPOPHOBIA teama de cai HODOPHOBIA teama de a calatori HOMICHLOPHOBIA teama de fum. teama de raie . franta .

RHYPOPHOBIA) teama de infectii (sau MYSOPHOBIA) teama de rau intr-o anumita parte a corpului teama de a ramane singur teama de motoarele vehiculelor teama. in special de vin sau apa teama de lemn teama de responsabilitati (sau HYPEGIAPHOBIA) teama de somn teama de locuri inalte (sau HYPSOPHOBIA) teama de a merge la medic teama de pesti teama de idei teama de otravuri teama si ura fata de iudei si ideologia acestora (sau JUDEOPHOBIA) teama de esecuri si infrangeri (sau KAKORRAPHIAPHOBIA) teama de a fi ridicol teama de a sta jos.HYGROPHOBIA HYLEPHOBIA HYPENGYOPHOBIA HYPNOPHOBIA HYPSIPPHOBIA IATROPHOBIA ICHTHYOPHOBIA IDEOPHOBIA IOPHOBIA JUDOPHOBIA KAKORRHAPHIOPHOBIA KATAGELOPHOBIA KATHISOPHOBIA KENOPHOBIA KERAUNOPHOBIA KINESOPHOBIA KLEPTOPHOBIA KOPOPHOBIA LALIOPHOBIA LEPROPHOBIA LEVOPHOBIA LIMNOPHOBIA LINONOPHOBIA LOGOPHOBIA LYSSOPHOBIA MAIEUSIOPHOBIA MASTIGOPHOBIA MECHANOPHOBIA MELISSOPHOBIA MENINGITOPHOBIA MERINTHOPHOBIA METALLOPHOBIA METEOROPHOBIA MICROPHOBIA MISOPHOBIA MOLYSOMOPHOBIA MONOPATHOPHOBIA MONOPHOBIA MOTORPHOBIA MUSICOPHOBIA teama de lichide. de sfori teama de cuvinte teama de a innebuni (sau MANIAPHOBIA) teama de sarcina teama de bataie teama de masinari teama de albine teama de meningita teama de a fi limitat teama de metale teama de meteoriti teama de germeni. de microbi (sau SPERMOPHOBIA) teama de a fi contaminat prin mizerie (sau MUSOPHOBIA. neplacere la auzul muzicii . de a se aseza teama de incaperi goale teama de tunete si fulgere teama de miscare teama de hoti (sau CLEPTOPHOBIA) teama de examinare fizica sau psihica teama de a vorbi (sau LALOPHOBIA) teama de leprosi (sau LEPRAPHOBIA) teama de obiectele situate in partea stanga a corpului teama de lacuri teama de corzi.

ura fata de negri(personele de culoare) teama de nou. PEDIPHOBIA) teama de orice. teama fara obiect (sau PANPHOBIA. al corpului teama de rai teama de papusi sau de copii (sau PEDIOPHOBIA. de noutate teama de noapte teama de nume teama de boli.neplacerea de a simti mirosul pielii.MUSOPHOBIA MYSOPHOBIA MYTHOPHOBIA NEBULAPHOBIA NECROPHOBIA NEGROPHOBIA NEOPHOBIA NOCTIPHOBIA NOMATOPHOBIA NOSEMAPHOBIA NOSOPHOBIA NUCLEOMITAPHOBIA NUDOPHOBIA NYCTOPHOBIA OCHLOPHOBIA OCHOPHOBIA ODONTOPHOBIA ODYNOPHOBIA OENOPHOBIA OIKOPHOBIA OLFACTOPHOBIA OMBROPHOBIA OMMATOPHOBIA ONEIROPHOBIA ONOMATOPHOBIA OPHIDIOPHOBIA OPTOPHOBIA ORNITHOPHOBIA OSMOPHOBIA OSPHRESIOPHOBIA OURANOPHOBIA PAEDOPHOBIA PANOPHOBIA PAPAPHOBIA PARALIPOPPHOBIA PARAPHOBIA PARASITOPHOBIA PARTHENOPHOBIA PATHOPHOBIA PATROIOPHOBIA PECCATIPHOBIA teama de soareci teama de infectii teama de a face afirmatii false (de a minti) teama de nori teama de cadavre teama. de a fi bolnav teama de a contacta o boala (sau PATHOPHOBIA) teama de moarte prin arme nuceare teama de nud (sau NUDIPHOBIA) teama de intuneric sau de noapte teama de multimi (de oameni) teama de vehicole teama de dinti. ODYNEPHOBIA) teama de vin (sau OINOPHOBIA) teama imprejurimile casei teama de mirosuri (sau OSMOPHOBIA) teama de ploaie teama de ochi teama de vise teama de a auzi anumite cuvinte sau fraze teama de serpi teama de deschide cineva ochii brusc teama de pasari teama de mirosuri teama . PANTAPHOBIA) teama de papa lucrurile care tin de papa teama de a neglija o datorie teama de perversiuni sexuale teama de paraziti (sau PHTHIRIOPHOBIA) teama de femei virgine teama de boli si germeni teama de ereditate teama de a pacatui (sau PECCATOPHOBIA) . in special de dintii animalelor teama de durere (sau ALGOPHOBIA.

purpurie teama de rauri si ape curgatoare teama de bautura teama de mancarea cu continut proteic mare(ex carne) teama de minte.PEDICULOPHOBIA PELLAGRAPHOBIA PENIAPHOBIA PHAGOPHOBIA PHARMACOPHOBIA PHASMOPHOBIA PHENGOPHOBIA PHILOSOPHOBIA PHOBOPHOBIA PHONOPHOBIA PHOTANGIOPHOBIA PHOTOPHOBIA PHTRIRIOPHOBIA PHTHISIOPHOBIA PLACOPHOBIA PNIGEROPHOBIA PNIGOPHOBIA POGONOPHOBIA POINEPHOBIA POLITICOPHOBIA POLYPHOBIA PONOPHOBIA PORPHYROPHOBIA POTAMOPHOBIA POTOPHOBIA PROTEINPHOBIA PSYCHOPHOBIA PSYCHROPHOBIA PTERONONPHOBIA PYREXIOPHOBIA PYROPHOBIA RHABDOPHOBIA RHYPOPHOBIA RUSSOPHOBIA SATANOPHOBIA SCABIOPHOBIA SCATOPHOBIA SCHOLIONOPHOBIA SCIAPHOBIA SCOLECIPHOBIA SCOPOPHOBIA SCOTOPHOBIA SELAPHOBIA teama de paduchi teama de a face peleagra teama de saracie teama de a manca si a inghiti teama de medicamente teama de fantome teama de lumina zilei teama de filozofie si filozofi teama de teama insesi teama de zgomot teama de durerea de ochi cauzata de lumina soarelui teama de lumina teama de paraziti teama de tuberculoza (sau TUBERCULOPHOBIA) teama de morminte teama de sufocare teama de sufocare. de sugrumare. nedefinite teama sau ura fata de pliticieni teama de o multime de lucruri. ura fata de Rusia si rusi teama de Satan teama de raie teama de excremente. teama de a folosi cuvinte obscene teama de scoala (sau DIDASKALEINOPHOBIA) teama de umbre (sau SCIOPHOBIA) teama de viermi (sau VERMIPHOBIA) teama de a fi inchis (sau SCOPTOPHOBIA) teama de intuneric teama de blitzuri . de innecare teama de oamenii cu barba teama de multe lucruri. nedefinite teama de oboseala teama fata de culoarea rosie. gandire teama de temperaturi scazute teama de pene teama de febra teama de foc teama de a fi batut teama de murdarie teama.

SELENOPHOBIA SIDERODROMOPHOBIA SIDEROPHOBIA SINOPHOBIA SITOPHOBIA SPRECTROPHOBIA SPERMOPHOBIA SPHEKSOPHOBIA STASIBASIPHOBIA STENOPHOBIA SYPHILIPHOBIA TABOPHOBIA TAPHEPHOBIA TAPINOPHOBIA TELOPHOBIA TELEPHONOPHOBIA TERATOPHOBIA THAASOPHOBIA THALASSOPHOBIA THANTOPHOBIA THEATROPHOBIA THEOPHOBIA THERMOPHOBIA TOCOPHOBIA TOMOPHOBIA TONITROPHOBIA TOPOPHOBIA TOXICOPHOBIA TRAUMATOPHOBIA TREMOPHOBIA TRICHINIPHOBIA TRYPANOPHOBIA VENEREOPHOBIA VERMIPHOBIA XENOPHOBIA XYLOPHOBIA ZELOPHOBIA ZOOPHOBIA teama de luna teama de tiruri sau trenuri teama de stele teama. ura fata de China si chinezi teama de mancare (sau CIBOPHOBIA) teama de fantome si spectre teama de germeni teama de viespi teama de a sta intr-un loc sau de a se plimba (also STASIPHOBIA) teama de spatii inguste teama de face sifilis (sau SYPHILOPHOBIA) teama de a nu fi bolnav teama de morminte. otraviri (sau TOXIPHOBIA) teama de razboi teama de vibratii teama de trichineloza (sau TRICHOPHOBIA & TRICHOPATHOPHOBIA) teama de injectii sau vaccinuri (sau VACCINOPHOBIA) teama de boli venerice teama de viermi (sau SCOLECIPHOBIA) teama de straini (sau ZENOPHOBIA) teama de paduri teama de gelozie teama de animale . teama de a fi ingropat de viu (sau TAPHOPHOBIA) teama de lucruril mici teama de teologie teama de a utiliza telefonul teama de monstrii sau de a naste monstrii teama de plictiseala teama de mare. teama de anumite situatii sau imprejurari teama de intoxicatii. arsita teama de nastere unui copil teama de operatii chirurgicale teama de tunete teama de a urca pe o scena. de ocean teama de moarte teama de teatre teama de dumnezeu teama de caldura mare.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful