B Chestionarul Cope

Mai jos aveți enumerate o serie de fraze care exprimă modul în care oamenii simt sau acționează când se simt stresați sau se confruntă cu o problemă gravă. Gândiți-vă cum simțiți dvs. înșivă, în general, în astfel de situații, și alegeți varianta care se potrivește cel mai bine în cazul dvs. Notați pe foaia de răspuns cifra. 1 = deobicei NU fac acest lucru. 2 = rareori fac acest lucru. 3 = fac uneori acest lucru. 4 = fac deseori acest lucru Nr Crt. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. Itemii scalei de coping Mă angajez în activități suplimentare care pot contribui la rezolvarea problemei. Încerc să-mi formulez o strategie despre ce am de făcut. Las de-o parte alte activități pentru a mă concentra asupra problemei. Îmi impugn să aștept momentul potrivit pentru a acționa. Îi întreb pe oamenii care au trecut prin experiențe similiare ce au făcut în acea situație. Spun cuiva ce simt. Caut ceva bun în ceea ce mi se întâmplă. Învăț să trăiesc cu problema mea. Caut ajutorul lui Dumnezeu. Sunt prost dispus și îmi exteriorizez emoțiile. Refuz să cred ce s-a întâmplat. Renunț la încercarea de a obține ce vreau. Mă implic în muncă sau în alte activități pentru a-mi abate gândul de la problemă. Îmi concentrez eforturile spre a rezolva într-un anumit fel problema. Îmi fac un plan despre cum să acționez.
1

Scorul ales

29. Mă gândesc bine la pașii care îi am de făcut. Accept că faptul s-a petrecut și nu mai poate fi schimbat. Fac ceea ce trebuie făcut. Învăț din lucrurile care mi se întâmplă. 34. 22. Îmi pun speranțele în Dumnezeu. Mă concentrez asupra situației care îmi dă de furcă și dacă e nevoie las celălalte lucruri mai în voia lor. Îmi spun că nu s-a întâmplat cu adevărat. până când situația o permite. 36. nu fac nimic. Merg la filme. mai pozitivă. 35. 25. 20. 32. 2 . 18. Încerc să privesc lucrurile printr-o lumină diferită. 26. 23. 37. Mă feresc de a fi distras de alte gânduri sau activități. Mă asigur că nu înrăutățesc lucrurile acționând prea repede. 21. 33. Încerc să găsesc liniștea în religie. Prefer să visez la alte lucruri. pas cu pas. 19. 24. Mă simt foarte stresat și îmi exprim sentimentele. mă uit la TV. Mă obișnuiesc cu ideea că faptul s-a pretrecut. Renunț să mai lupt pentru a-mi atinge scopurile. Mă țin deoparte. Îmi împărtășesc sentimentele cuiva. Îmi las sentimentele să iasă la iveală. 27.B 16. pentru a mă gândi mai puțin la problemă. 28. 30. Vorbesc cu cineva pentru a afla mai multe despre situația respectivă. 17. Încerc să obțin suportul moral de la prieteni sau rude. Încerc să caut sugestii despre ce ar fi bine să fac. 31.

48. ca urmare a acestei experiențe. 51. Mă gândesc cum aș putea să mă descurc cel mai bine cu problema. Consum alcool sau iau medicamente pentru a mă gândi mai puțin la problem. 46. Reduc efortul pe care obișnuiam să-l depun în rezolvarea problemelor. 50. Mă străduiesc să previn ca alte lucruri să se suprapună în eforturile mele de a trata problema. Accept ca realitate faptul care s-a petrecut. Acționez direct pentru a soluționa problema. Îmi spun mie însumi: “nu poate fi adevărat. Mă feresc de a acționa repede. Mă obinșnuiesc cu ideea că nu pot să mă descurc cu problema și abandonez încercările. Mă rog la Dumnezeu mai mult ca deobicei. 43. 39. 49.B 38. Mă comport ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. 3 . 44. 40.” Dorm mai mult ca deobicei. 45. 41. Sunt deprimat și îmi dau seama de asta. 53. Încerc să mă dezvolt ca persoană. 52. Vorbesc cu cineva care poate face ceva concret legat de problema mea. 42. Caut înțelegere de la cineva. 47.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful