You are on page 1of 8

SUA

Asezare geografica
Statele Unite ale Americii (în engleză United States of America), cunoscută și ca United States, the U.S., the USA,) este numele unei republici constituționale federale, constând din 50 de state și un district federal (Districtul federal Columbia sau D.C

Romania
România este o țară situată în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică și la țărmul nord-vestic al Mării Negre.[4] Pe teritoriul ei este situată aproape toată suprafața Deltei Dunării și partea sudică și centrală a Munților Carpați. Se învecinează cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord și est și Republica Moldova la est, iar țărmul Mării Negre se găsește la sud-est.

The American Dream vs. Tara tuturor posibilitatilor Economia
Țară a tuturor posibilităților, SUA a fost în permanență ținta emigranților proveniti de pe toate continentele. „The American Dream” – (o viață mai bună ce este rezultatul efortului personal) a fost posibil datorită sistemului economic ce perioadelor de expansiune economică a SUA . Emigranții sau îndreptat cu precădere spre vest punând bazele agriculturii americane. Puterea economică a SUA este dublată de capacitatea militară a acesteia. SUA iși arogă controlul politico-militar asupra unor zone din întreaga lume. Orientul Mijlociu, Sud-estul Asiei, America Latină sunt declarate zone de interes strategic pentru Statele Unite. Principalele industrii ale României sunt cea textilă și de încălțăminte, industria metalurgică, de mașini ușoare și de asamblare de mașini, minieră, de prelucrare a lemnului, a materialelor de construcții, chimică, alimentară și cea de rafinare a petrolului.

În general, România întreține un comerț intens cu țări din Uniunea Europeană, în special cu Germania și Italia, care sunt unii dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai României.

muncă. și justiție. având la bază un program de guvernare acceptat anterior de către parlament. transport.Guvernul Guvernul federal american. iar membrii cabinetului sunt oficial considerați consilieri ai președintelui pe domeniile legate de responsabilitățile oficiilor lor. de stat. Aceștia sunt secretarii pentru agricultură. cu numeroase agenții și instituții cu diferite grade de subordonare în cadrul executivului. . în două tururi de scrutin. Sistemul electoral prezidenţial american iar numărul maxim de mandate care poate fi este alcătuit din două faze: alegeri primare obținut este de două. securitatea patriei. Guvernul României ocupă în București. este condus de Președintele Statelor Unite. Președintele este ales o dată la 4 ani. apărare. interne. mandatului Președintelui este de cinci ani. sănătate și servicii umane. finanțe. Guvernul se compune din un lider numit Primministru și un număr variabil de miniștri care conduc ministere specializate pe anumite domenii. data alegerilor Președintele României este ales prin votul prezidenţiale este fixă. Votul În Statele Unite ale Americii. aceeași persoană putând ocupa maximum 2 mandate. comerț. locuințe și dezvoltare urbană. ca sediu al activităților sale Palatul Victoria. puterea executivă în România împreună cu președintele. numit administrație. Deciziile executive sunt luate de președinte. Guvernul României reprezintă conform Constituției. Guvernul se organizează și funcționează în conformitate cu prevederile constituționale. în sistem de vot majoritar. afacerile veteranilor. Scrutinul popular are direct al cetățenilor. şi alegeri generale. Cabinetul include vicepreședintele și 15 șefi ai departamentelor executive. energie. Durata loc întotdeauna în prima marţi din noiembrie. educație.

Organizare administrativ-teritoriala .

Organizare administrativ-teritoriala .

Asa DA .SUA .

Asa NU – Romania .

Life in the ghetto Asa NU .SUA .

Asa DA .Romania .