P. 1
Ghidul Romanian Copywriter

Ghidul Romanian Copywriter

|Views: 30|Likes:
Published by Catalin Ionascu

More info:

Published by: Catalin Ionascu on Apr 09, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/09/2012

pdf

text

original

Bun venit în comunitatea Romanian Copywriter!

Sperăm că acest ghid te va lămuri cu toate informațiile despre implicarea ta în acest proiect!

Cuprins

1. Despre..............................................................2 2. Viziune..............................................................3 3. Ce fel de colaborator poți fii.............................4 4. Reguli................................................................5

1

facebook. exersarea și cititul.facebook. la inițiativa unui tânăr pasionat de publicitate și marketing. Proiectul a pornit în data de 24 martie 2012. conversația. RC sprijină autoeducarea.1. cât și influența acesteia asupra vânzărilor unei companii.com/romaniancopywriter  Contul de Twitter: https://twitter. comunicare sau publicitate Celor care au deja o carieră în aceste domenii.com/groups/393733277311841/ 2 . care se adresează:      Tuturor pasionaților de publicitate Celor care doresc o carieră în copywriting. zis și RC.ro/  Pagina de Facebook: https://www. RC este alcătuit (momentan) din:  Site-ul: http://romaniancopywriter. dar vor să citească mai mult Reprezentanților IMM-urilor și ONG-urilor care vor să își îmbunătățească procesele de promovare Acelor curajoși care vor să facă bani din scris Proiectul își propune să aducă un plus de valoare mediului publicitar românesc și de a poziționa mai bine meseria de copywriter. este un proiect tânăr și independent. dar frustrat datorită lipsei calității acestor domenii în România.com/#!/@ro_copywriter  Grupul de comunicare de Facebook: https://www. Despre Romanian Copywriter.

și a crescut într-o săptămână cât alte proiecte în șapte  Aceste lucruri m-au făcut să îi acord o perioadă mai scurtă îndeplinirii viziunii mele. cel puțin jumătate din români vor auzi de Romanian Copywriter. oferit consultanță și servicii de copywriting Făcut primii pași pentru înființarea unei agenții de copywriting și comunicare Organizat eveniment / conferință de copywriting în Brașov Etapa 3 (următoarele 24 de luni):   Organizat evenimente / conferințe de copywriting în diverse orașe Extins portofoliu de clienți *agenție project based = formăm echipe personalizate de copywriteri care au cunoștințe în funcție de cerințele clienților. Așadar. 3 . pe care inițial o stabilisem pe termen de 10 ani. viziunea proiectului este să aducă un plus de valoare mediului publicitar românesc. Un client înseamnă o echipă formată. sharing de informații și cunoștințe. crescându-l în calitate și răspândire națională. etc Stabilit colaborări și parteneriate Etapa 2 (următoarele 18 luni):     Început să lucrăm ca o agenție project based* Găsit clienți. din membrii ai comunității.2. RC a devenit viral. Până la sfârșitul anului 2017. Acum cred că toate aceste lucruri se pot întâmpla în maxim 4 ani. Viziune Încă de la început. Fazele de dezvoltare pe care le va parcurge proiectul sunt următoarele: Etapa 1 (următoarele 5 luni):      Crescut comunitate Promovat site Scris conținut Diverse activități ale comunității: discuții online. webinarii. iar o treime dintre aceștia îi vor recunoaște contribuția.

și ce alte mijloace de comunicare dorește. 4 . Va fi trecut pe site în echipa Romanian Copywriter. și va avea și acces la contul de administrare al site-ului. În continuare voi da o listă cu fiecare tip de colaborator.3. c. dar îl va trimite mai întâi administratorului pentru aprobare. dacă e cazul. Colaborator All the Way Acesta va putea fi administrator al paginii de Facebook și Twitter. Va putea interacționa cu ceilalți membri ai comunității. și atribuțiile sale: a. însă pe măsură ce vei publica articole. update la experiență pe conturile sale de Social Media și ce alte mijloace de comunicare dorește. pentru a contribui la crearea de conținut pentru acestea. Colaborator Simplu Acesta va scrie din când în când câte un articol care va fi publicat pe site. drept de administrator la grupul de Facebook. publicând constant câte un articol. Colaborator Full Acesta va avea rolul de redactor al site-ului. pentru a publica articolele sale sau ale celorlalți membri. b. update la experiență pe conturile sale de Social Media. La început vei fi Colaborator Simplu. cât și la pagina de Facebook și contul de Twitter. însă cu aprobarea administratorului. Va fi trecut pe site în echipa Romanian Copywriter. Colaboratorul Full va putea primi. și va putea trimite pe grup orice materiale dorește. sau chiar Colaborator All the Way. și va putea să își promoveze funcția de redactor la RC printr-o semnătură la e-mail. își va promova funcția de Project Coordinator prin semnătură la e-mail. Fiecare dintre aceștia va face parte din grupul de Facebook și va avea acces la toate pregătirile și informațiile care se vor livra prin intermediul comunității. iar tu poți fi alege să fii oricare dintre ei. poți solicita administratorului să fii promovat ca și Colaborator Full. Ce fel de colaborator poți fii Există trei tipuri de membri ai acestei comunități.

publicitate. își asumă această imagine Pe grupul de Facebook vor avea loc discuții de orice fel. Reguli           Pe site-ul Romanian Copywriter nu se postează decât articole în domeniile copywriting.  4. din moment ce se înscrie în comunitate.Va avea acces la toate informațiile comunității și va putea coordona și el activități. însă în limita bunului simț Membrii care doresc să fie promovați ca și Colaboratori Full trebuie să aibă minim 5 articole publicate 5 . cât și să își treacă numele în paranteză la articolele pe care dorește să le scrie Datele de contact ale membrilor nu vor fi făcute publice fără acordul acestora Membrii care nu vor aduce niciun aport comunității pe o perioadă mai lungă de 2 luni de zile vor fi șterși din comunitate (aport = articol scris. scriere eficientă de texte Orice articol scris trebuie trimis către un administrator pentru aprobare Orice articol trebuie scris cu diacritice Membrii comunității se vor respecta între ei. promovat site sau pagină Facebook prin mijloacele online proprii) Niciun membru nu are voie să denigreze imaginea acestui proiect sub nicio formă. Dacă acest proiect se va dezvolta într-o afacere. acesta va fi trecut între membrii fondatori. comunicare. se vor asculta reciproc și își vor împărți fiecare cunoștințele din domeniu Fiecare membru are dreptul să completeze lista cu idei de articole de pe grupul de Facebook.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->