You are on page 1of 6

Stilul de negociere

Negocierile reprezinta un proces in cadrul caruia doua parti comunica pentru a obtine un rezultat comun dezirabil

Care este probabilita tea ca in timpul negocierilo r veti proceda dupa cum urmeaza:
1. Voi pregati un plan pentru ca negocierile sa urmeze directia pe care o vreau 2. Voi face totul instantaneu pentru ca negocierile sa ramana amicale si confortabile 3. Voi ceda pentru a fi sigur(a) ca rezultatul este unul corect fata de cealalta parte 4. Voi face totul in asa mod incat sa

Nu voi actiona astfel

Putin probabi l

Poate

Foarte probabi l

Cu siguran ta

+

+

+

+

voi renunta la negocieri 8. Voi asigura intelegerea necesitatilor ambelor parti pentru a obtine rezultatul dezirabil 13. Daca negocierile nu merg in directia favorabila mie.obtinem impreuna ce vrem de la negocieri 5. Voi sugera solutii creative pentru ca impreuna sa obtinem ce ne dorim 9. In timpul negocierilor voi prezenta informatii. Daca ceva trebuie negociat. voi face si eu 12. chiar daca ele nu intotdeauna ma avantajeaza 14. Daca cealalta parte face compromisuri. Daca pentur cealalta parte e important sa domine. voi fi mereu deschis sa o fac 7. Voi propune un loc de + + + + + + + + + . Voi evita aspectele problematice pentru a nu complica negocierile 11. sunt gata sa cedez 10.

cineva trebuie sa castige si cineva sa piarda. ambele parti trebuie sa cedeze pentru a obtine ceva. 17. 20. Sentimente + + + + + + . In orice negociere. In negocieri. 18. In negocieri. Voi face totul pentru a rezolva problema de sine statator.intalnire neutru 15. Voi incerca sa vad lucrurile din perspectiva celellalte parti pentru a-i intelege necesitatile + Evaluati masura in care sunteti de acord cu afrimatiile de mai jos: 16. 19. pentru a nu ajunge la etapa de negocieri. conteaza doar ceea ce imi convine mie.

de fapt pierzi. 25. 22. Pot + deveni agresiv(a) atunci cand vine vorba de interesul propriu in negocieri. Daca cealalta parte obtine foarte putin din ce a vrut din negocieri. Cand faci un compromis in negocieri. 23. asta nu ma intereseaza . Mentinerea confortului in timpul negocierilor e foarte importanta pentru + + + + + . Negocierile functioneaz a mai bine cand ne concentram asupra intelegerilo r si nu asupra divergentilo r.le persoanei cu care negociez conteaza pentru mine. 24. 21.

mine. Dr. Inainte de merge in America de Sud pentru a cumpara portocalele de la dnul Cordoza. . Sortescu vrea recolta de portocale din cauza unei recente izbucniri de epidemie de Rudosen (o boala contractata de femeile insarcinate care afecteaza creierul. Dr. Cortescu poate sintetiza un gaz din coaja portocalelor pentru a neutraliza gazul nociv. Cortescu si Dr. Cortescu vrea recolta din cauza unei scurgeri de gaz dintr-un depozit de arme chimice situat pe o insula in Oceanul Pacific. ochii si urechile fatului). Dnul Cordoza este un agricultor din America de Sud care detine majoritatea (sau toata) recolta de portocali “Ugli” din lume (aproximativ 3000 t). cei doi doctori trebuie sa comunice. Sortescu sunt cercetatori stiintifici in biomedicina la companii farmaceutice rivale. Mii de oameni vor muri sau li se va afecta creierul in cazul in care gazul va fi eliminat in afara depozitului. Simulare “Portocala Ugli” Dr. Ei vor sa obtina intreaga recolta de portocale “Ugli” care s-a obtinut in acel an. Efectele bolii pot fi prevenite daca femeilor li se administreaza o substanta extrasa din portocalele “Ugli”.