1

Agykontroll tanfolyam után
dr. Domján László

AGYKONTROLL

2

Írta és elmondja: dr. Domján László Az újraprogramozáshoz felhasznált, mentális gyakorlatok szövegét José Silva írta, és Domján Gábor fordította.

Szerkesztette: Sólyom Ildikó

© Agykontroll Kft., Budapest, 2003 (tel.: 488-0118)

ISBN 963 7959 86 6

Minden jog fenntartva, beleértve a könyv és a CD bármely részének, bármilyen módon történő reprodukálását. A borítók dr. Hopp László fényképének és Domján Fruzsina rajzának felhasználásával készültek. Borítóterv és nyomdai előkészítő munkák: B&B Grafikai Stúdió Kft. (208-5964) Készült: az IMIPrint Kft. nyomdájában, Nyíregyháza (tel.: 42/490-956) Felelős vezető: Nagy Imréné

3

"Ha arra a kérdésre kéne felelnem, hogy mi volt életem legfontosabb tapasztalata, azt mondanám: megtanulni meditálni. Szerintem ez a legfontosabb dolog, amit harmóniánk helyreállítása és magasabb tudatszintre jutásunk érdekében csak tehetünk."

Deepak Chopra

Fölvezetés
Szeretettel üdvözlöm / üdvözöllek! (Innentől - az egyszerűség kedvéért - tegezve folytatom.) Valamikor elvégezted a négynapos agykontroll tanfolyamot. Talán néhány napja, talán néhány éve. Elérendő célunk szempontjából az időpont nagyjából közömbös. Tapasztalatom szerint a kurzus végén szinte mindenki lelkes, ám néhány hónap múltán a tanfolyamot végzettek egy része már nem használja rendszeresen a módszert. (Komoly gond esetén természetesen ők is előveszik - beporosodott - tudásukat.) Sok éve tanítom, kollégáimmal együtt, az agykontrollt, és így sok olyan emberrel találkoztam, akik valóban beépítették életükbe ezt az egyszerű, praktikus, problémamegoldó módszert. Az ő sorsuk gyökeresen megváltozott. Ha olvastad a Hétköznapi csodák agykontrollal vagy az Újabb hétköznapi csodák agykontrollal című könyvet, akkor már számos ilyen ember beszámolójával találkoztál. Bíztatásként idézem egy magyar, agykontroll tanfolyamot végzett hölgy levelét: "1990 decemberében egy 85 kilós hájpacni voltam, ráadásul szemüveges. Már évek óta kezeltek szívritmuszavarral, visszatérő epehólyag-gyulladással. Lábaim gyakran fájtak, vérnyomásom ingadozott. Gyakran voltam ingerült, rosszkedvű. Úgy döntöttem, hogy ennek véget kell vetni. A Silva-módszert könyvből tanulva programozni kezdtem magamat, hogy lefogyjak. Meglepődve vettem észre, hogy éhségérzetem fokozatosan csökken. Megvettem a Testkontroll című könyvet, és azonnal alkalmazni kezdtem az ott olvasható alapelveket is.

4

mert az lényegesen érthetőbb.) A kiadványban nem foglalkozom az összes agykontroll technikával. hogy tíz év után először újra parányi bikiniben élveztem a strandolást -.ezt az állítást később bizonyítom -. Az agykontroll előnye. hogy egyszerű.Hétről hétre csökkent a súlyom. sürgősen szerezd be az utóbbi években használt. gyakorlatiasabb és ösztönzőbb. 18 év eltelte után letettem a szemüveget. hogy a te életed is gyökeresen megváltozzon. minden területen pozitív módon megváltoztam. Azóta hitem megingathatatlan: Legtündöklőbb nyári sikerem azon kívül. csak néhány kiemelkedően praktikussal. nagy alakú volt! Első Lépés 5 . Számos egyéb. nincs már szükségem rá! Ma már nem szedek semmiféle gyógyszert. anyagi helyzetem apránként. kezdek sikereket elérni a gyógyításban. mint a régi. képes vagyok megszüntetni fájdalmat és vérzést. kisebb méretű tanfolyami kézikönyvünket. sőt plusz időt ad . Súlyom beállt 60 kg-ra. logikus. teljesen egészséges vagyok. én pedig egyszerűen boldog vagyok. hogy valóban beépítsd életedbe a rendszeres relaxáIást és programozást. és egyáltalán. gyorsan elsajátítható. amelyek az életben leggyakrabban előforduló problémák megoldását segítik. hogy megjavítottam a látásomat. tanítványaim körében egyre eredményesebben alkalmaztatom a gyorstanulás technikáját. Fontos tanács: ha esetleg a 90-es évek elején végezted el a kurzust. Úgy érzem. sikeresen programoztam párkapcsolatot. A világ csodálatos. hogy te is hasonlóan sikeres légy. Áprilisban elvégeztem Kaposváron az agykontroll tanfolyamot. nem igényel időt." Abban szeretnék segíteni neked. és valóban működik. szintén kitűnő mentális metódus is akad. Gyermekemet leszoktattam agykontrollal az ujjszopásról. elmém számára nincs lehetetlen. de folyamatosan javul. áttekinthetőbb. Ehhez az szükséges. Közérzetem kitűnő. derűs vagyok. (Megjegyzem: nem csak a Silvamódszer segít hatékonyabban megoldani problémákat.

Azt csináljuk rendszeresen... állandóan elesel. energiaszintjük 50%-osról 85%-osra. akkor oda újra és újra visszavágyódsz.arra kérlek. számos előnye azonban csak némi idő után. 62%-kal kevesebb gyógyszert kellett bevenniük. melynek során 1008 olyan magyar ember írta meg névtelenül a tapasztalatát. akkor kedved lesz a rendszeres használatához. hogy újra a jégre mehess.1 %-kal ritkábban szorultak orvosi kezelésre. de kellemetlennek találod az élményt . mint korábban voltál. nyugodtabb vagy. A koromnál majd lényegesen fiatalabbnak látszom. Ha például kipróbálod a korcsolyázást.például vidámabb. milyen örömök várnak rád. Ez ugyan csak egy érv a sok közül. Várhatóan többnyire egészséges maradok.szorítja a lábadat a korcsolyacipő. energikusabb. Ha megtapasztalod. Az agykontroll némely haszna szinte rögtön megmutatkozik. hogy az örömöt szerez. segítségével jó döntéseket tudsz hozni -. céljaid zömét eléred. Ha viszont nem tapasztalsz semmi különöset. hogy azóta átlagosan 55. Vidámabb leszek. hangulatuk pedig 48%-osról 88%-osra javult. hogy számodra milyen előnyökkel járna. hogy én milyen listát állítanék össze: Energikusabb leszek. utána valószínűleg nem fogsz arra áhítozni. általános egészségi állapotuk szubjektív értékelésük szerint 57%osról 84%-osra. Ezért . Esetleges betegség esetén nagy valószínűséggel meggyógyulok. ha már nem a húszas éveidet taposod.igen fontos önösztönzésként . akik átlagosan két és fél éve végezték el négynapos kurzusunkat. ami örömmel jár. ha rendszeresen relaxálnál és programoznál! Segítségként megmutatom. Hasonló a helyzet az agykontrollal. fázol. Ha azonban remekül érezted magad a korcsolyapályán. Kiderült. akkor gyorsan leszoksz róla. de súlya van. ha beépíted életedbe ezt a problémamegoldó módszert! Orvosi kutatások szerint a rendszeres relaxálás átlagosan 10 évvel lassítja a biológiai öregedést. különösen. Néhány éve tudományos fölmérést végeztünk. Lássuk hát. írd össze. és így szinte mindened fáj -. 6 .

A rendszeres relaxálás révén intuitívabb. kreatívabb és lelkileg érettebb leszek. Érzelmileg nyitottabb leszek. önkorlátozó hiedelmek megváltoztatásával automatikusan javulni fog a lelki állapotom és az anyagi helyzetem. s utána már ösztönösen rendet tartok magam körül. ami életmentő hatású lehet. A tudatalattimban levő. Sok pénzt takarítok meg azzal. ami a gyerekeimmel való kapcsolatomat is bensőségesebbé teszi. gyorsan el tudom altatni magamat. A céljaimat nagy valószínűséggel elérem. vagy csak keveset. Nagyobb önismeretre teszek szert. be tudok segíteni a gyógyulásába. az álmaim megfigyelése révén. pl. Megérzem majd.- - - Ha valamelyik családtagom vagy barátom megbetegszik. Ha álmatlanul forgolódom éjjel az ágyban. Jobb lesz a memóriám. 30 nap alatt rendszeretővé teszem magam. 7 . Jobban "veszem" majd a gondviselés olykor érkező jelzéseit. hogy valaki becsületes vagy becstelen. hogy nem kell gyógyszert vennem. Ha elálmosodom vezetés közben. és ezért nappal pihentebb leszek. Összeszedettebb és hatékonyabb leszek. gyorsan föl tudom magamat frissíteni. Jobb döntéseket fogok hozni. Megkímélem szervezetemet a gyógyszerek káros mellékhatásaitól.

Most te jössz. minél több rád váró örömöt írj össze. amelyek számodra érzelmileg fontosak! ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… 8 . s lehetőleg olyanokat. Javaslom.

……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… 9 .

. azt kérem.. Ez az agykontrollra is igaz. hogy amint kinyílik a szemem. amikor .... Azt a szokást alakítottam ki...... és este. akinek a délutáni meditálás vált be a legjobban... Derítsd ki hát. hogy számodra melyik az ideális időpont.. _____________________________ (aláírás) Remélem. majd a végén írd alá az állítást! Én.. reggeli tennivaló miatt az ébredés utáni szintre menetel elmarad..... sürgős..... de olyan agykontrollossal is találkoztam. majd 10 .. hogy a magadnak tett fogadalmat meg is tartod! Mikor és milyen mélyen lazuljunk el? Legjobb naponta háromszor relaxálni és programozni.. derítsd ki.. mint azokon a napokon. az ebédet követően. hogy a következő 30 napban... naponta legalább egyszer..néhány eredmény eléréséhez idő kell. Összeszedettebbnek... írd a nevedet a következő szöveg kipontozott részébe..amint említettem már .... közvetlenül ébredés után. közvetlenül elalvás előtt...Második lépés Most pedig valami meglehetősen furcsát kérek tőled. hogy működik-e számodra az agykontroll! Mivel azonban .... aki inkább reggel szeret relaxálni és programozni.. Mint tudjuk: a puding próbája az evés. elég erős az önbecsülésed ahhoz...valami váratlan. Figyeld meg magadat... energikusabbnak és minden szempontból hatékonyabbnak érzem magam... Ismerek olyant. önmagamnak megfogadom.. délben. s legalább 15 percig relaxálok és programozok. nyugodtabbnak..... Reggel.. de naponta legalább egyszer feltétlenül menj a szintedre! Én a reggeli programozást találom különösen hasznosnak.. kibotorkálok a WC-re....... ... mert az szinte az egész napomra rányomja a bélyegét......

Elővesszük a CD-t Az agykontroll lényegében önkontroll. Pihenéshez vagy egy jó ötlet megszüléséhez elegendő a kismértékű ellazulás is. ahogy arra már utaltam.) HA NAGYJÁBÓL EGYENESEN ÜLVE . s a 3-ról 1-re módszerrel másodperceken belül alfába jutva. hogy hasznos és tartalmas lesz a napom. kicsit "zsibbadt". vagy ha szervi betegségből akarsz mihamarabb kigyógyulni. tedd be most a lejátszódba a mellékelt CD-lemezt. Minél többet gyakorolsz.a legtöbbünknek ennyi. mint éber állapotban. akkor érdemes mélyen ellazulni. hogy valami egészen különleges érzés alfában lenni! Kellemes. ellazult. hogy az valami teljesen elvarázsolt állapot. Mivel az életünk alakulását alapvetően meghatározó tudatalattink ébrenlét és alvás határán kb. nyugodt állapot . Szívből ajánlom ezt a napkezdést neked is! A relaxációnak létezik mélyebb és felszínesebb változata. ez annál gyorsabban megy. HOGY RELAXÁCIÓ KÖZBEN A FEJED KEZD ELŐREBILLENNI. majd végezd el az egyes számú hangfelvételről hallható gyakorlatot! Utána találkozunk. ülj le egy fejtámla nélküli székre.AZT ÉRZED.lerogyok egy székre. máris programozom. Megkérlek. ezért a sikeres programozáshoz tudnod kell egyedül és viszonylag gyorsan alfába jutni. AKKOR MÁR NAGYON MÉLYEN JÁRSZ. 20-25-ször befolyásolhatóbb. (Természetesen létezik az alfának mélyebb és kevésbé mély szintje is. Nem kell az alfát misztifikálni! Ne hidd. (Érdemes relaxáció közben viszonylag egyenes gerinccel ülni. Ha gyerekkorodban rögzült alapgondolatot (hitet) akarsz átírni.) 11 .

Ha már rutinos relaxáló vagy. ha álmos. Érzékletesen elképzeled. célod érzékletes elképzelése az elmetükre-technika szerint . hogy ki mennyi idő alatt lazul el. 25-től vagy 50-től egyesével. 12 . ami a relaxáció csodálatos velejárója. Nagy trükk! Használd! Ha feszült vagy.Hasznos tippek önmagunk ellazításához Remélem. hogy már alfában jársz. Szükség esetén megismételheted az izomlazítást. az egyes számnál pedig fölidézed. mit éreztél. kb.) Kb. Ha ettől elég lazának érzed magad. Ehhez csupán a 3-ról 1-re módszert kell használnod. Ha ettől elég lazának érzed magad. máris kezdheted a programozást. azzal jobban le tudod kötni a figyelmedet. érzékletesebben el tudod képzelni. belső nyugalom.pl. máris kezdheted a programozást.önmagában is mélyítő hatású! 2. Az elért tudatszint-elmélyítéshez a következő technikák állnak a rendelkezésedre: 1. (tanács: ha kimondod magadban. s emiatt mélyebben átitat a számodra kellemes hely nyugalma és szépsége. ahogy azt a CD hamarosan sorra kerülő.. második hangfelvételének hallgatása közben teszed majd. mit éreztél. 15 másodperc alatt meglepően mély tudatszintre tudsz ereszkedni.). fél percet szánj a pihenőhelyre! Ha már elég lazának érzed magad. amikor biztosan tudtad.. 3. jól esett a relaxáció. Visszaszámolsz 10-től. 4. mit hallasz és mit érzel a pihenőhelyeden. hogy az ideális pihenőhelyeden vagy.). Ha ettől elég lazának érzed magad. s közben magad elé képzeled a számokat. Megjegyzem: a programozás .. Tudnod kell: egyéni. máris kezdheted a programozást. amikor sikerült igazán jól elernyeszteni az izmaidat. hogy valóban ott vagy. akkor értelemszerűen igen gyorsan jutsz alfába (vagy még mélyebbre. hogy mit látsz. amikor átitatott az a finom. Ez még jobban működik. (Praktikus az izomlazítást úgy végezni. akár többször is. máris kezdheted a programozást. milyen kellemes érzés volt. a kettes számnál fölidézed. természetesen több idő kell az ellazuláshoz. Tetőtől talpig ellazítod az izmaidat. ha a hármas számnál fölidézed.

Szükség esetén akár azt is 13 . hogy kezd a fejed előrebillenni. s amikor úgy érzed. hogy a leghasznosabb technikák mindenkinél garantáltan beprogramozódjanak. hogy a számodra eddig kevéssé működő technikát már remekül használod. Igen ám. Többször is fölvettem a CD-lemezre az ellazító. az a technika. alfába vivő szöveget. a következő sorszámú hangfelvételként. kezdheted az egész szintre menetelt kézlevitációval. s rögtön utána. amelyik a lejátszást a következő hangfelvételre ugratja tovább. E kiadvány technikai „trükkje" Amikor elvégezted az agykontroll tanfolyamot.a tudatalattidba történő "beültetésénél" . Emiatt aztán. az Agykontroll tanfolyam után című kiadványt. de becsukott szemmel hogyan találom meg a megfelelő nyomógombot? Az egyik lehetőség.még nem lazultál el eléggé. Ehhez a következőt találtam ki. lehet. az újra beprogramozandó technika (például az alváskontroll) programozási szövegét. hogy kicsit más szemszögből nézve is megismerd a módszert. méregerős kávét hörpintettél föl. mert mondjuk a szünetben két adag. (A probléma ugyan áthidalható. onnan hallgasd a lazító szöveget.mélyítő technika. hogy behunyt szemmel az ujjaddal megtaláld a következő számra ugrató nyomógombot. mint akinél először végeztél. Ha kedved van.) Főleg azért készítettem el ezt.ekkor már igen mély tudatszinten jársz -. illetve a tanfolyam megismétlése is orvosolhatja ezt a gondot. Neked az lesz a teendőd.5. hogy a relaxáció elején finoman ráhelyezed az ujjadat. Részben ezért is érdemes ismételni. ha alfában néhányszor vizualizálod programozod -. Ily módon minden technika garantáltan beépül a tudatalattidba. hogy valamelyik technika beprogramozásánál . s praktikusan más oktatónál. amelyről a technikát beprogramozó szöveget hallgatod meg. hogy kezd a fejed előrebillenni .speciális . megnyomod a lejátszón azt a nyomógombot. s amikor úgy érzed. A másik lehetőség: gyakorlod (bármilyen CD segítségével). hogy elindítsd a lejátszón a CD-lemez megadott számú hangfelvételét. neked valahogy nem igazán működik. megnyomod. ami önmagában is egy .

hogy annak segítségével miként érheti el a céljait. kertes házban laksz.megteheted. hogy a CD-lejátszó megfelelő nyomógombja fölötti vagy alatti területre ráragasztasz valami kiálló jelzést (pl. hogy ezt a tervet számodra valósággá tegye. hogy melyik nyomógombot kell a programozáshoz megnyomnod. mondd is ki magadban! Például (az előző példánál maradva): "Látom a barátságos. akkor tudatalattid valóban mindent el fog követni.bár ez nagyon valószínűtlen -. az elvontakat nem! Ha tehát azt vizualizálod a szinteden. Ha tehát sikeres akarsz lenni a programozásaiddal. hogy elméd tudatalatti része csak a konkrét. Így becsukott szemmel is ki tudod tapogatni. nagyokat nevetve labdáztok a kertben. megfogható dolgokat érti. (Ha az újraprogramozás előtti relaxációs gyakorlat hatására esetleg nem lazulnál el eléggé . Ha azonban azt programozod. ezzel az absztrakt fogalommal már nem tud mit kezdeni. 6szor. Konkrétan: 2-szer. hogy szép. cellux ragasztóval). akkor a különösen mélyre vivő. mint egy ötéves gyerek. fehérre festett családi házunkat. illetve 8-szor. akkor feltétlenül tudnod kell. hogy "boldog vagyok". Ha azonban kicsit gyakorlod. ha egymás után többször is megnyomod az előreléptető gombot. Szívmelengető örömöt érzek: sikerült végre kertes házba költöznünk! Kinyitom a kertkaput. első hangfelvételt hallgasd meg újra! Amikor azt érzed közben. A tudatalatti bizonyos szempontból olyan. Öröm ránézni 14 . Kezdjük hát ezzel! A célok elérésének azonban létezik egy kulcsfontosságú titka. újraprogramozó szöveghez. valószínűleg nem lesz szükséged a ragasztózásra. csupán tapintás alapján is eligazodj a masinádon. 4-szer.) Mivel kezdjük az újraprogramozást? Az agykontrollal kapcsolatban tapasztalatom szerint a legtöbb embert az érdekli. hallod és érzed: elérted célodat! Mindezt konkrétan! S hogy teremtő képzeletedet a célodon tudd tartani. műanyag pöcköt. hogy már igen mély tudatszinten jársz a fejed kezd előrebillenni -. képzeld el szinteden. Ha céljaid eléréséhez be akarod vetni tudatalattid hatalmas erejét. akkor úgy jutsz a kívánt. hogy látod. hogy behunyt szemmel. ahogy munkából jövök hazafelé. és a gyerekeddel önfeledten.

...... és a nyakamba ugrik.... mégis döbbenetesen hatékony. De csak olyant kívánhatsz....... A hatása szinte már mágikus! Rajzold le a célodat ....... hogy sikerült elérnem a célomat!" Még egy titkot elárulok.............el is tudod hinni. Elém szalad a kisfiam....... Össze-vissza puszilgat. .... és amiről . s tedd a képet olyan helyre........ 15 ......... Kihozzuk a garázsból a labdát...... 2. és vidáman dobáljuk egymásnak........" Írd a válaszaidat ide: 1................. zöld gyepre... illatos. amire valóban nagyon-nagyon vágysz..a frissen nyírt........... Fontos kérdések Megkérlek.... aki egy erdei ösvényen eléd toppanva így szólna hozzád: "Teljesítem két kívánságodat...... válaszolj írásban egy igen fontos kérdésre! Mit felelnél annak a tündérnek...legalább kicsit .. Hallom a gyerek gurgulázó kacagását........ .Gyere velem labdázni a kertbe! ... meg is történhet.. Szenzációs! Milyen csodálatos.. ahol sokszor látod! Ezzel napközben is gyakran emlékezteted tudatalattidat a feladatra: ezt kell kézzel fogható valósággá tenni.............. ....................... hogy ha minden szerencsésen alakul.....mondja....................... ami ugyan gyanúsan egyszerű....például a kertes házat -. vagy vágj ki egy házfotót valamilyen magazinból.

amikor elérted első célodat? ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… Mit fogsz érezni.Újabb kérdések: Mit fogsz látni. amikor elérted második célodat? ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… Mit fogsz hallani. amikor elérted első célodat? ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… Mit fogsz hallani. amikor elérted első célodat? ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… Mit fogsz látni. amikor elérted második célodat? ……………………………………………………………………………… 16 .

elképzeled magadat azokkal az előnyökkel. mintha terád már most jellemző lenne az új szokás. a hiányát 17 . De úgy képzeled el. mintha számodra már most meglennének azok az előnyök és örömök. arra szolgáljon ösztönző példaként két levél. hogy legyen kedved rendszeresen relaxálni és programozni.hoz. amiket az új szokás adott esetben a rendszeres relaxálás és programozás . jobban. magabiztosabb. Bizonyítja ezt az is. mint azelőtt. 30 napon keresztül. miért állítottam: a rendszeres agykontrollozás nem időveszteséggel. Ehhez azonban tudnod kell. naponta legalább egyszer. de a környezetem is észreveszi. hogy új szokásokat tapasztalat szerint úgy lehet egyszerűen és tartósan kialakítani. S hogy mennyire érdemes kialakítani ezt az új szokást. szorgalmasabb és vidámabb vagyok. amikkel az új szokás számodra majd járni fog. és ezt nemcsak én. ami teljesen szokásommá vált. A második arra is választ ad. ha ellazult. jól és tökéletesen egészségesnek érzem magam.……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… Mit fogsz érezni. hogy eléred ezeket a célokat! Harmadik célként azt fogod programozni . amikor elérted második célodat? ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… Most pedig kezdd el programozni. tehát nagyon programozható tudatállapotban. « Valóban sokkal jobb a közérzetem. hogy gondolatban így szólok: »Friss vagyok. nyugodtabb. hanem időnyereséggel jár! "Közel négyszázadik reggel kelek föl úgy. Ehhez kulcsfontosságú a mindennapos reggeli és esti szintre menetel. hogy ha egy-két esetben valami miatt elmaradt az ebéd utáni alfázás. azokkal az örömökkel.ha egyetértesz a javaslatommal -.

Egy idő után egyre több intézetlen ügyem gyűlt össze. A végén már úgy éreztem. hogy emlékezz rájuk. majd olvasd el a munkafüzet elején írt. mert úgy könnyebben észrevesszük a sajátjainkat is!" Nádasi Zoltán.délután megéreztem. Jelentős előrelépést tettem e téren. figyeljünk fel mások negatív szavaira. és rájöttem. és a relaxáció szépen elmaradozott. addig halogatott és intézetlen ügyemet elrendeztem! Némelyik magától elintéződött. legelső listádat a rendszeres relaxálás és programozás számodra fontos előnyeiről. hanem időnyereséget eredményez!" Péntek Zoltán. Javaslom. hangfelvételről) hallható instrukciókat! A kulcs: a bizalom 18 . hogy fontos még az eddiginél is jobban figyelnem. s kövesd az onnan (a 3. Megéri hát rendszeresen lazítani és programozni. Gondoltam. Pécs "Az agykontroll tanfolyam után egy ideig rendszeresen relaxáltam. hogy azokra is nagyjából emlékezz. majd indítsd el a CD-lejátszón a lemez kettes számú hangfelvételét! Amikor már elég lazának érzed magad. Két nap alatt utolértem magamat! Minden. rosszabb hangulatomat.. mit beszélek és gondolok. Talán az egyik legfontosabb tényezőnek a pozitív gondolkodást tartom. Cegléd Most pedig légy szíves olvasd el a két célodat és a velük kapcsolatos följegyzéseidet. és az időnként becsúszó negatív állítások megvalósulása jelzi. ez okozta a most már szokatlan. az a néhány perc már nem számít. mert hatására sokkal összeszedettebbek és hatékonyabbak leszünk. Egy idő múlva aztán ellustultam. nyomd meg a lejátszód következő hangsávra ugrató gombját. és újra elkezdtem relaxálni és programozni.. és programozással számos sikert értem el. összecsapnak a fejem fölött a hullámok. s az agykontrollozás így valójában nem időveszteséget.

hogy igazán nagy sikereket érj el agykontrollal. 3. ebben a bölcs. analitikus gondolkodású emberek számára is hihetőek. hogy az ébredéskontroll neked az újraprogramozás ellenére sem működik igazán. amelyek a szigorúan logikus. Ha azt tapasztalod. meg kell tapasztalnod. magától kinyílik a szemük. Ez esetben a "mélyebbre" szó képzeletbeli táblára írása közben..-kor fogok fölébredni. mély. és csak utána programozd . pihenj néhány percet alfában.a többség számára . s így tudatalattink például figyelmeztethet minket a jövőben ránk leselkedő veszélyekre. hogy valóban bízhatsz a "beépített iránytűdben". ha nem sietsz. Ezek ugyanis olyan mentális technikák. amit a logika. A bizalom kiépítésének fontos eszköze az alváskontroll. Ezért most ezt a három mentális technikát programozzuk újra.a fölfrissülésedet! 19 . s így az igazán nagy sikerek felé is vezető úton. Ha azt tapasztalod.a tanultak szerint .Olyan világban nőttünk fel. Hogy elménk képes többek közt az intuícióra. amikor hajnali 5 óra 14 percre programozzák az ébredésüket. a ráció ural. akkor lehet. mégis meglepő élmény. s valóban 5. Ami logikus.." Így még határozottabb utasítást adsz agyadnak az ébresztésre. hogy elalvás előtt. kiegészítő tanács: 1. Az ébrenlétkontrollt (frissességkontrollt) országút szélén. az ébredéskontroll és az ébrenlétkontroll (más néven: frissesség kontroll). azt elhisszük. mondd is ki: "mélyebbre"! 2. hogy erősen auditív típusú (tehát az agyát legotthonosabban a hangok világában használó) ember vagy. abban bízunk. ésszel megérthető. hogy az alváskontroll neked az újraprogramozás ellenére sem működik igazán. akkor egészítsd ki azzal.14-kor. halk szavú részedben. Ahhoz azonban. magadban és elnyújtott hangon. tudományos érvekkel alátámasztott. egymás után háromszor kimondod: ".idegen. ez a "tudományos" gondolkodástól ma még . amit az egyszerűség kedvéért továbbra is csak tudatalatti néven emlegetek. szinteden. Fontos lépés tehát ez a tudatalattiba vetett nagyobb hit és bizalom. éjszakai vezetéskor alkalmazva. Használatukhoz egy-egy rövid.

mint ahogy ő azt eddig hitte. és beszélj hozzájuk! Mondj nekik szépeket! Ígérd meg nekik. A tapasztalat hatására pedig még jobban bízol majd tudatalattidban. hogy elméd nagyobb erejű. indítsd el CD-lejátszódról a lemez négyes számú hangfelvételét! Amikor már elég lazának érzed magad tehát. hangfelvételről) hallható instrukciókat! Ma este pedig feltétlenül használd legalább az ébredéskontrolltechnikát! A tudatalattinkba vetett bizalom további megerősítése Egy egyszerű kísérlettel meglepheted logikusan működő. természetesen mindkét tányérkán pótolni 20 . behunyt szemmel. s emiatt még nagyobb sikereket fogsz elérni. hogy a piros szíves tányérkán lévő babszemek gyorsan kicsíráznak. hosszú szárat növesztenek. puha földbe ülteted majd őket. hogy a fejed kezd előrebillenni -. képzeld el. s azokra önts azonos mennyiségű vizet! Ezt követően. tudatos elmédet. most jön a még cifrább teendő: naponta egyszer ülj a két kedves bab mellé. nyomd meg a lejátszód következő hangsávra ugrató gombját. Kézzel fogható módon bizonyíthatod be számára. Ettől kezdve minden . ébredés után. válaszd két csoportra a babszemeket. hogy cserépbe. időről időre.Most tehát megkérlek. és szép.reggel. ellazulva. találomra. csak nőjenek gyorsan! És mi történjen a másik két babbal? Velük mentálisan ne foglalkozz! Mi lesz ennek az eredménye? Ugyanolyan körülmények közt .a vizet. Íme a kísérlet: tegyél 4 babszemet este egy pohár vízbe. elalvás előtt. s helyezd az egyik tányérkán lévő vizes vattára az egyik. ebéd után és . és reggelig áztasd őket! Reggel fogj két kistányért. piros filctollal kis szívet! Ők lesznek a szeretettel és pozitív gondolatokkal kezelt babok.este. s kövesd az onnan (az 5.délben. . tegyél rájuk egyforma méretű vattadarabokat. illetve a másikra a másik babpárt! Utána az egyik tányérkára rajzolj pl. amikor azt tapasztalod. kis levelekkel! De ez még nem minden.

üres oldalakra jegyezz föl minden sikert. hogy az e munkafüzet végén található. mert minél többször érsz el találatot. s együtt érző gondolataival befolyásolná a kísérletet! (Egy kedves. s ha igen. kitől! Hasznos játék. mert az illető esetleg még megsajnálná a mostoha babokat.a pozitív gondolatokkal és szeretettel kezelt babok legalább kétszer olyan hosszú csírát növesztenek majd! Hihetetlen? Nem baj. amit ő korábban elképzelhetetlennek tartott. Ha időnként belelapozol elért sikereid jegyzőkönyvébe. próbáld meg! Azt azonban javasolom. hogy másnak ne beszélj a kísérletről. annál erősebben bízol elmédben. tudatos elméd kénytelen lesz meghajolni a tény előtt: a tudatalatti olyasmikre képes. Ha csöng a telefon. és tippeld meg. Sinkó Ilona kísérletének az eredményét megtekintheted az következő oldalon. nemhogy á kicsiket.) A tudatalattidba vetett bizalom további erősítése végett azt javaslom. amit csak agykontrollal elértél! A legkisebbeket is. vajon jött-e levél. Érdemes hát gyakorolni. S nem csupán betegek képzeletbeli vizsgálata segíti az intuíció fejlesztését. magyar hölgy. Tapasztalat szerint leghatékonyabban az esettanulmány növeli a tudatalattiba vetett hitet. tedd össze a három ujjadat. csak kérlek. tedd össze a három ujjadat. Hajlamosak vagyunk ugyanis elfelejteni még a nagyobb sikereket is. és tippeld meg.kell . ki hívott! Mielőtt kinyitnád a postaládádat. 21 .

22 .

hangfelvételről) hallható instrukciókat! Ettől kezdve 23 . s ilyenkor csak a kórházban tért magához. amikor azt tapasztalod. Óriási győzelemként élte meg a sikerét.menstruáció okozta alhasi fájdalom. szlovákiai agykontroll oktató kollégámtól hallottam. A roham időnként az utcán kapta el. 28 éves hölgy. indítsd el CD-lejátszódról a lemez hatos számú hangfelvételét! Amikor már elég lazának érzed magad tehát. hogy az epilepsziája véget ért. egyéb. Addig azt hitte. Számtalan migrénes ember kínzó. ám igen hatékony problémamegoldó módszer. elvesztette az eszméletét. "Részt vett az egyik agykontroll tanfolyamunkon egy kedves. Az agykontroll tanfolyam 4. hogy az epilepsziás rohammal semmit sem lehet tenni. hogy a fejfájáskontroll-technika . s őt egészségessé nyilvánították. hadd kapcsolódjon össze az agyadban még erősebben a három ujjad összeérintésének testi állapota az alfában levés mentális állapotával. Most tehát megkérlek. s kövesd az onnan (a 7. Stark Évától. és a fejfájáskonroll-technikát használva értelemszerűen epilepsziára módosítva azt . ahol végül megállapították. remek lehetőséget kínál ez is a tudatalattiba vetett bizalom további erősítéséhez. krónikus fájdalom. hogy uralni tudta a történést. napján úgy érezte. aki kb. 20 éve szenvedett epilepsziában. Tudnod kell. rendszeresen visszatérő fejfájásának vetett véget. hogy a fejed kezd előrebillenni -. sőt félelem megszüntetésére is remekül bevált! Az egyik legmeglepőbb alkalmazását dr. Azóta . Sokat kínlódott.a programozó mondatok értelemszerű módosításával . hogy ismét epilepsziás rohama közeledik. az orkánszerűen és kivédhetetlenül végigsöpör rajta. ha jön. Gyorsan a szintjére ment. Mivel a fejfájás viszonylag gyakori jelenség. nyomd meg a lejátszód következő hangfelvételre ugrató gombját.és ennek már több éve egyszer sem volt epilepsziás rohama!" A most következő gyakorlatban a háromujj-technika programozását is megerősítjük.sikerült leállítani a kibontakozóban lévő folyamatot! Életében először tapasztalta meg. makacs.Újabb technikák újraprogramozása A fejfájáskontroll-technika gyanúsan egyszerű. Ezt követően orvosi vizsgálatra ment.

tehát. aki két kézzel jelentkezik.pedig . hanem kiegészíti az orvosi kezelést! A pohárvíz-technika újraprogramozása Amikor megkérdezem a tanfolyamon: "Ki szeretné. nyomd meg a 24 . 3. amíg sikerrel nem jársz. 4. Ha többszöri nekifutásra sem kapsz választ. ha választ talált. hanem addig add föl a tudatalattidnak újra és újra a kérdést. fogalmazd át a kérdésedet! Most pedig megkérlek. Nagyon-nagyon érdemes hát rászoknod a használatára! A pohárvíz-technikával kapcsolatban négy tanácsot hangsúlyoznék különösen erősen: 1. menj el orvoshoz. hiszen szervi eredetű fejfájás is létezik. és olvasd el belőle a pohárvíz-technika pontos menetét! Ezt követően gondolkozz el. (Akad.használd minél többször a két. tudatos elméddel már ne keresd görcsösen a választ! A tudatalattid majd úgyis jelez. amíg meg nem érkezik a válasz! 2. Miután föladtad tudatalattidnak a kérdést. ha a jövőben könnyebben tudna jó döntéseket hozni?". milyen kérdésre fogsz ma este pohárvíz-technikával választ kérni! Ha megvan a kérdés. szinte minden kéz a magasba lendül. ne keseredj el.szükség esetén ..) A pohárvíztechnika éppen a döntéshozatalban és a kérdések megválaszolásában nyújt szinte fölbecsülhetetlen értékű segítséget. A választ legtöbbször az "áhá"-érzés kíséri. vedd elő az agykontroll tanfolyamon kapott kézikönyvedet. indítsd el CD-lejátszódról a lemez nyolcas számú hangfelvételét! Amikor már elég lazának érzed magad . nem csupán stressz okozta! Mindig tartsd szem előtt az alapelvet: betegség esetén az agykontroli nem helyettesíti. most újra beprogramozott technikát! Ha azonban a fejfájásod a fejfájáskontroll-technika többszöri alkalmazására sem múlik el. amikor azt tapasztalod. hogy a fejed kezd előrebillenni -. Általában erről ismered fel. Ha 24 órán belül nem kapsz választ..

Nagyon érdemes hát . Ehhez azonban érdemes előre megfogalmazni magadban azt a pozitív gondolatot. ragadj hát írószerszámot. ami nélkül szinte hiábavaló a programozás? A gondolat-nagytakarítás. agyad .. semmi sem sikerül". amit alfában fölépítettél. éberen mondasz és gondolsz. negatív gondolat: tal fogom ezt helyettesíteni: 25 . Javaslom. "Szuperkomputerünket" . ám a relaxáció után folyton arra gondolsz és azt mondogatod.idővel .agyunkat ugyanis gondolatainkkal irányítjuk. az is hat rád!!! Ha alfában 3-4 percig vizualizálod. s kövesd az onnan (a 9. pozitív gondolat a következő. amivel a jövőben rögtön helyettesíteni fogod majd a negatívat. Mi az. hogy "egy rakás szerencsétlenség vagyok".leszokni a negatív szavak és kifejezések használatáról. negatív gondolat észlelésekor azonnal helyettesíted azt egy pozitív gondolattal. azokról ábrándozni. Csoda-e. (A gondolatok aztán ilyen-olyan érzéseket ébresztenek bennünk. hadd működjön ez a praktikus. és javul a közérzeted. hogy sikerült. Ha gyakran visszatérő. elérted a célodat. de amit napközben. hangfelvételről) hallható instrukciókat! A pohárvíztechnika mellett egyúttal a háromujj-technikát is újra megerősítjük. feltételes reflex még megbízhatóbban.) Az ellazult állapotban (alfában) gondolt (kimondott vagy elképzelt) gondolat valóban rendkívül intenzív hatású. akkor bétában apránként lebontod azt.lejátszód következő hangfelvételre ugrató gombját. "reménytelen eset vagyok" stb. hogy ezek után valóban nem éred el a célodat? Az ellenkezője lenne a csoda. Nagyon érdemes hát problémáid helyett minél többször a céljaidra gondolni. és töltsd ki a következő rubrikákat! Eddig gyakran jutott eszembe A következő. "nekem soha. a hangulatod.leszokik a negatív gondolat előhozataláról.tudatos odafigyeléssel és a szokáskontroll segítségével .

.................................……...............................……............................................................................……........……................. ....................... ..........……..........……................................................................................. ...... ............ ....................................................................... ............................. …….....................................…….............................................. ……............... ... ……...........…….......……............................................................. ...................... ..........................................................................……. ................................................... ……..... 26 .............. .. ……..........…….....……....... …….. ............... ............................................................................ …….......................................…….............. ……..............................................……............ …….................. .............................……. ……......................................... ……............................................... …….............. …….............................................

Ha gyerekkorodban például állandóan azt hallottad. Jelöld meg azt. Más szóval: azt a mélyen rögzült alapgondolatot.sokszor hozol rossz döntést. lehetőségeinkről. arra csak egy példa: megvizsgálták. hogy "én szegény vagyok". hogy a valóságuk összhangba kerüljön az énképükkel. mert az ő gondolataikat gyerekként fenntartás nélkül. három évvel később a 97%-uk már újra olyan szegény volt. Nos.) Szerencsére ezek a mélyen gyökerező gondolatok azonban .elintézi. negatív hatású alapgondolatainkat képességeinkről.. és amelyek zömének nem vagy tudatában. mennyire fontos föltérképezni legalább a fontosabb. mint a lottó ötös előtt! Miért? Mert tudatalattijukban a szegénység énképét hordozzák. mert agyunk. akik a lottón megütik a főnyereményt.) Ezek a gondolatok többnyire a szüleidtől származnak. (többségünk sajnos az utóbb idézett mondatot hallotta gyakran.Különösen mélyen rögzült gondolatok Gyerekkorodban a "számítógéped" számos gondolatot rögzített. amelyik igaz rád.. amik alapvetően befolyásolták és befolyásolják életed alakulását. és elménk tűzön-vízen át. hogy "buta és ügyetlen vagy". (Némelyikük nyomasztó következményének annál inkább. Ezek a tudatalattidban megbúvó gondolatok lehetnek hasznosak vagy károsak. "Számítógépük" . mindent megtesz.kitartó munkával . Fölsorolok néhány gyakorit.mivel agyad szolgai módon engedelmeskedik gondolataidnak . Ezek után talán érthető. hogy életünket összhangba hozza a "számítógépünkben" található alapprogramokkal (más néven: hitrendszerünkkel)! Hogy ez mennyire kellemetlen lehet. akkor . hogy "okos és ügyes vagy". és folytasd a sort! 27 . akkor .átírhatóak! Ez azért kulcsfontosságú.nem tudatosan!!! . szivacsként szívtad magadba.mivel agyad szolgai módon engedelmeskedik gondolataidnak . Ha azonban gyerekkorodban állandóan azt hallottad. mi történik azokkal a szegény emberekkel.nehéz helyzetekben is többnyire okosan és ügyesen viselkedsz. sokszor elügyetlenkedsz dolgokat.

………………………………………………………………………….. …………………………………………………………………………. Mindig elkésem.. Rossz a humorérzékem. Szegény vagyok. nem kellek senkinek. Rossz a névmemóriám. …………………………………………………………………………. Kétbalkezes vagyok.. ………………………………………………………………………….. ………………………………………………………………………….. ………………………………………………………………………….Lassú a felfogásom. Rossz az arcmemóriám. Kövér vagyok.. …………………………………………………………………………. Mindentől hízom. Nincs érzékem a matematikához. Pocsék a memóriám. 28 .... Csúnya vagyok. Nem tudok dönteni. …………………………………………………………………………. Mindent elkapkodok.. …………………………………………………………………………. ………………………………………………………………………….

negatív hatású alapgondolatot. …………………………………………………………………………. …………………………………………………………………………. s ez lehetővé teszi. az előző felvételt az új hangfelvétel felülírja. Az első törlődik.. Ilyenkor hasonlóan befolyásolhatóvá. …………………………………………………………………………. hogy megváltoztasd a programot.szavakkal vagy . hangokkal. és felvételre kapcsoljuk a masinát. érzésekkel kell megfogalmazni azt az új gondolatot (hitet).. jelen idejű. "képlékennyé" válik a tudatalattid.…………………………………………………………………………. 29 . anélkül. hogy egy-egy embernél egy-egy szó milyen érzéssel asszociálódott. szagokkal.) Íme néhány konkrét példa: Lassú a felfogásom HELYETT Egyre jobban forog az eszem. hogy a programozó mondatok olyan szavakból álljanak. mint amilyen a gyerekkorodban volt. amivel az előzőt felül akarod írni.. A felülíráshoz két lehetőség kínálkozik: .. Méghozzá mélyen. a második hangfelvétel megmarad. ízekkel. ………………………………………………………………………….. amelyek benned jóérzést ébresztenek! (Egyéni. Ehhez azonban az szükséges. A legjobb mindkettőt használni. Szavakkal úgy tudod felülírni a gyerekkorodban rögzült. hogy közben elaludnál. kijelentő mondatot mondogatsz magadban. Fontos.elképzelt képekkel. hogy alaposan ellazulj. ezért a "hangfelvételt" többször is felül kell írni ahhoz. A gyerekkorban hallott gondolatok és vélemények azonban igen mélyen belénk vésődtek. ha ellentétes tartalmú. Hogyan lehet ezeket a "programokat" átírni? Ellentétes tartalmú gondolatot kell elültetned a tudatalattidban. hogy a korábbi "felvétel" teljesen törlődjön. Hasonlattal szólva: ha beteszünk egy hangfelvételt tartalmazó kazettát a magnónkba.

Csúnya vagyok.Rossz a humorérzékem HELYETT Pocsék a memóriám HELYETT: Rossz a névmemóriám HELYETT Rossz az arcmemóriám HELYETT Rossz a nyelvérzékem HELYETT Nincs érzékem a matematikához HELYETT Egyre inkább értem és élvezem a matematikát. Ha 50 kg súlyfölösleggel élsz. Megtalálom a hozzám illő társat. hiszen irányt. Pénz áll a házhoz. mert hihetőbbé teszi az állítást.meglátod -. Az "egyre karcsúbb vagyok" már hihetőbb. Mindentől hízom HELYETT Egyre jobb a humorérzékem. programozó mondatokat! ……………………………………………………………………………… 30 . Mindig elkésem HELYETT Mindenhova pontosan érkezem. Egyre jobb anyagi helyzetben Az "egyre" szót azért praktikus számos ilyen programozó mondatba beépíteni. Kövér vagyok HELYETT Egyre karcsúbb vagyok. Egyre jobb az arcmemóriám. Egyre ügyesebb vagyok. Szinte bármit és bármennyit ehetek. és emiatt . karcsú maradok. Mindent elkapkodok HELYETT: Egyre megfontoltabb vagyok. Egyre jobb a memóriám. Egyre jobb a névmemóriám. idővel valóban hatni kezd majd rád! Írj az általad följegyzett. nem kellek senkinek HELYETT Lelkem szépsége átragyog az arcomon. Nem tudok döntést hozni HELYETT Egyre könnyebben hozok jó döntéseket. valószínűleg nem tudod elhinni. hogy igaz a "karcsú vagyok" mondat. a fölsorolásomban nem szereplő önkorlátozó hiedelmeidhez (negatív tartalmú alapgondolataidhoz) azokat felülíró. folyamatot jelöl. Egyre jobb a nyelvérzékem Kétbalkezes vagyok HELYETT: Szegény vagyok HELYETT élek.

……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………… 31 .

kezel.mivel az érzések ügye összetett kérdés . mint a gondolatokat. mélyen rögzült gondolat ellenkezőjét! Ha például szegénységprogram működik a tudatalattidban. különféle helyzetekben. A teendő: lazulj el.A programozó mondatokat nem csupán mélyen ellazult. Ha tudod. hogy hirtelen rosszra fordul a hangulatod. és képzeld el érzékletesen (tehát látványt.képeket . 32 . milyen gondolat bukkant föl a fejedben néhány másodperccel azt megelőzően.néhány szót szólnék az érzelmi nagytakarításról. jóllehet kb. képzeld el magadat gazdagnak! "Lásd" lelki szemeiddel az immár jó módú önmagadat. Akkor is programozható ugyanis a "számítógéped". keresd meg. esetleg illatot és ízt is bevonva a képzelődésbe) a negatív. esetleg versikébe is szedheted az agyadnak szóló üzenetet. Megfelelő dallamra akár dúdolgathatod is azt. A szavaknál erősebb hatású a képzeleted. 20-25-ször kisebb mértékben. már elegendő pénzed van! MINDEZT ÚGY GONDOLD EL. Úgy könnyebb napközben mondogatni. célra irányuló gondolattal! Ennek kapcsán azonban . hogy kellemes anyagi körülmények között élj! Érezd annak az örömét. és érezd is át annak az örömét. mint relaxált állapotban. Az érzéseket könnyebb észrevenni. hangot. hogy íme. te már megengedheted magadnak. hanem éber állapotban is érdemes mondogatni. és cseréld ki pozitív. Agyad ugyanis legnagyobbrészt vizuális információt . MINTHA AZ MÁR MOST IGAZ LENNE! Hogyan vehetjük észre a negatív gondolatokat? A gondolatok érzelmeket keltenek bennünk. hogy íme. Ha azon kapod magad.

hogy szembe nézzen azokkal a fájdalmas emlékekkel. depresszió vesz elő. Az érzelmi fájdalom sokszor nehezebben elviselhető. mennyire rosszulesett. vidámabbá és testileg egészségesebbé válhatsz. Mi következik ebből? Ösztönösen menekülünk a fájó érzésektől. Látszólag indokolatlanul búskomorság. (Hitem szerint a különféle pszichoterápiás módszerek részben azért hatnak. lelki események húzódnak meg. Igen ám. pontjában jelölt könyv ismertet. A gyakori fáradtság mögött legtöbbször feldolgozatlan. mert rákényszerítik a klienst. pontban ajánlott könyvek is rendkívül hatékony módszereket írnak le.) Ezen a téren nekem Brandon Bays egyszerű mentális technikája tetszik a legjobban. mert energia kell ahhoz. csakhogy eltereld a figyelmedet a felbukkant.. kellemetlen érzésről. testi betegségek hátterében is legtöbbször a feldolgozatlan. a mélybe nyomd. megszabadulhatsz eddigi múltad fájó. Ennek a jelenségnek a hátterében is legtöbbször a feldolgozatlan. Brandon Bays eljárása párban végzendő. de az "emésztetlen". vagy kimész a konyhába. bár ezek a művek jobbára csak könyvtárakban fordulnak elő. és 3. "szőnyeg alá söpört". bekapni valami finom falatot. de egyedül is alkalmazható. s így energikusabbá. Ha érdekel ez utóbbi változat. mint a testi fájdalom.Érzelmi nagytakarítás Senki sem szeret szenvedni. Erre gyorsan bekapcsolod a tévét. amelyeket addig ösztönösen kerülni próbált. S ami a legmeglepőbb: a krónikus. hogy őket tartósan elfojtsd. ilyen-olyan érzelmi fájdalmak igencsak megbosszulják magukat! Elszívják az erődet. lelki események húzódnak meg. Az 1. Például eszedbe jut. lelki sebeinek hatásától. lelki események húzódnak meg! Mi hát a teendő? Ha vállalsz néhány percnyi lelki szenvedést. akkor olvasd el Szabó Katalin levelét: 33 .. amikor a munkatársad kinevetett az ügyetlenkedésedért. amit az ajánlott irodalom listájának 2.

vagy 3. Segít megoldani vagy legalább elfogadni az adott helyzetet.). mert úgy éretem. hogy a válaszokra 1 perces időközöket hagytam. éltem át: »Te jó ég. 6-szor elolvastam. forráshoz vezető lépést vettem magnóra. és annak tisztázását. mindig kéznél van. Az alap persze az agykontroll maradt. majd 5-ször. de többszöri utazás után az 1 perces szünetek bizonyultak a legmegfelelőbbeknek. hogy melyik fölmerülő érzéshez kapcsolódik személy (tábortűzfolyamat). de . akkor miért ne sikerülhetne nekem is? Ez utóbbi nagyon fontos gondolatnak bizonyult számomra. majd az utazás fő állomásait magnószalagra rögzítettem. Először a »Sziget« című meditáció hallgatása közben tapasztaltam meg azt. Az első utazásnál még nem sikerült eltalálnom a megfelelő ritmust. Azonban nem volt kedvem fölkelni.kicsit más formában ugyan (meditáció.már megtapasztaltam. majd laboromba menve föltettem a kérdést tanácsadómnak: »szükségem van-e utazásra«? Igen választ kaptam. hogy pontosan ez az. nekem ez ismerős! Én ezt már éreztem!« Ezért gondoltam. esettanulmányok. ami még hiányzott a fegyvertáramból ahhoz. és a meditációk során megtapasztalt »lélekérzés« visszavezetett Istenhez. s a hangfelvételt többször meghallgattam. hogy egyedül is menni fog az utazás. azt . mindig ez adott erőt. mert ha menetközben nehézségeim támadtak. mint mentális technika: társ a lelki fejlődésein útján. akkor oly módon mondtam magnóra a forgatókönyvet. amit Brandon »forrásnak« nevez. hogy a magnót 34 .. Ha Brandonnak sikerült egyedül utaznia."2002 szeptemberében került a kezembe Brandon Bays könyve. ami számomra sokkal több. Hogyan utaztam egyedül? A könyv utazást leíró részeit megjelöltem. ezért a biztonság kedvéért négy. programozás stb. szubjektív kommunikáció. Utazáskor mindig hangosan beszélek. hogy igazán eredményesen tudjam megoldani a rheumatoid arthritis (sokízületi gyulladás) formájában megjelenő lelki problémáimat. szint után már a forráshoz érek. A tizedik utazás táján egyik éjjel fölébredtem. Behunyt szemmel ellazultam. hogy a 2. Azt tapasztaltam. Bármi történik velem. A forgatókönyvet háromujj-technikával memorizáltam. Egy nap alatt elolvastam. hisz amiről Grandon ír. A könyv olvasása közben végig »aha-élményeket. Amikor már biztosan ismertem a folyamat lépéseit. mert ez megkönnyíti a szintek megjegyzését.

Először csak az érzelmi utazassal foglalkoztam. mert közben megjegyeztem a folyamat lépéseit. Őszintén csokorba gyűjtöttem azokat az érzéseket. és ahogy haladtam előre. Mire befejeztem a hangfelvétel elkészítését. ám ugyanakkor rendkívül tanulságosak is voltak. hogy megszűnt a gyermekkorom óta érzett feszültség a gyomromban.vagy a magzati korba vitt vissza. Érdekes. Nem erőltettem velük tapasztalataim megbeszélését az utazások hatására viszont szeretteimmel és általában az emberekkel harmonikusabbá vált a kapcsolatom. mivel nem kellett várnom. hogy a szülők akaratlanul is mennyi fájdalmat tudnak okozni gyermeküknek. hogy a rögzített forgatókönyv utolérjen. ami miatt még könnyebben megjegyeztem azt. sokkal gördülékenyebbnek is éreztem így az utazást. már nem is volt szükségem rá. Sokízületi gyulladásomra nem szedek már gyógyszert.) A forgatókönyv szövegét nem tanultam meg szó szerint. aminek sokszor nem találtam a magyarázatát. hogy mindegyik érzelmi utazásom a csecsemő. amelyektől kellemetlenül éreztem magam. és szinte kalandos játékként élem meg. mert a 35 . és sokkal jobb az erőnlétem. azért az okot szerettem volna megszüntetni. de szembe kellett velük néznem. Megdöbbentő. Ezután következett a testi utazás. mint az érzelmi utazásé. (A kazettát tehát csak az érzelmi utazásnál használtam. Bár ennek a menete összetettebb. ezért megpróbáltam kazetta nélkül. s a válaszaik megerősítették az utazás során előjövő élményeket. amíg a teendőket meg nem jegyeztem. lényegesen magasabb az energiaszintem. Meggyőződésem és tapasztalatom. nem éreztem sürgetést. de nem sokkal. A tábortűzfolyamat a testi utazásnál ugyan kicsit bonyolultabb. hogy a betegségek hátterében mindig negatív érzelmek bújnak meg. egyre felszabadultabbá váltam! Nagy eredmény. mégis sokkal hamarabb megtanultam. Hát nem volt épp kellemes feladat.beindítsam. mint az érzelminél. nem kell kétségbeesni. Ha ragaszkodunk az eredeti szöveghez és kicsit belezavarodunk. Egy-két ponton egyébként is a saját stílusomhoz alakítottam a szöveget. és ott is csak addig. A szüleimtől tapintatosan érdeklődtem. illetve ha két szint között történetesen 1 percnél több időre volt szükségem. Nagyon megrázóak. Egyenként sorra vettem őket. és sikerült! Sőt.

megoszthatjuk valakivel. Nem gondoltam. hogy a tábortűzfolyamatnál őszintén.lényeg. Elég csak rágondolnom. és nem hagyja. hogy »jaj. Előnyei: gördülékenyebb a folyamat. Ha a kapott válasz nem elfogadható a számomra. hogy sérelmeimet teljesen el tudjam mondani.részben saját tapasztalaton alapuló . becsukom a szememet. Ha feszült vagyok. feszültséget. Bármennyire is 36 . Ha a szóban forgó ügyben én nem a döntéshozó vagyok. hanem csak a végrehajtó. csak el ne felejtsem. Az utazások sikerét megfigyelésem szerint alapvetően az határozza meg. 2. máris érzem a válaszát. és közben a mentorommal konzultálok. leülök. kevesebb időt igényel. ugyanis a feszültségek már nem tudnak tartóssá válni bennem. akkor igen. Az utazás lényege a megbocsátás. Ez természetes. ami csodákat tesz velünk és az érintettekkel.. ha feszültség. azt választom. nem kell izgulnom. hisz a két ember élménye összeadódik. Ha megrázó élménnyel találkozom. hogy melyik szinthez kapcsolódik személy. azt elvetem. és nem értek egyet a döntéssel. aki tanácsaival mindig segített. Ez elkerülhető. ha az érzelmi utazás elején fölteszem a kérdést: »kell-e foglalkoznom az érzéssel?« Ha a válasz harmóniaérzés. Előfordult. teljes megbocsátás érzéséig. ezért könnyebben jönnek a válaszok. akkor elmondom a véleményemet. Párban is kipróbáltam az utazást. hogy mindig folytassuk a párbeszédet. hogy nem éreztem tökéletes megbocsátást. közeli hozzátartozót talán könnyebb másnak utaztatni. akkor nem. nem erőltetem. az utazás után érzett felszabadultságot.tanács: 1. ellazítom az izmaimat. mindig adok magamnak elég időt ahhoz. akkor párbeszédet kezdeményezek. a felismerés örömét intenzívebbnek érezzük. Az érzelmi stresszek oldása óta csak a testi utazást használom. akivel a tábortűznél aztán dolgoznom kell«. és megkérdezem magamtól: »mit kell tennem?« (Általában két lehetőség közül választhatok. Három . hogy ilyen könnyű »mágussá« válni. keresek egy viszonylag csöndes zugot.) Amelyiknél harmóniát érzek.. tiszta szívünkből meg tudunk-e bocsátani. Ekkor a mentoromhoz fordultam. amíg el nem jutunk a szívből jövő. ami megnyugtat. hogy a feszültség tárolódjon bennem. amelyiknél idegességet. jobban figyelhetek befelé. Ha még nem jött el a megbocsátás ideje.

hogy most le is írom.már hallhattál. vagyis a kapcsolat a lelkünkkel. és ne kérjünk magyarázatot. s abba miként illeszkedik az agykontroll nevű módszer. Istennel. ne erőltessük a dolgot! A legtöbb. mert a mi utunk nem biztos. a mennyezet alól látta a testét. Az "csupán" egy problémamegoldó módszer: Abban segít. hogy a sebészem lábán két különböző színű zokni van! Kilebegtem az előtérbe. s a táblán ott látom az aznap műtétre kerülők nevét. korábban ismeretlen élményünk visszaigazolódik. a mindenséggel. amit . jelentkezni fog. hogy a műtőben hirtelen nagy sürgés-forgás támad. Meglepve vettem észre.tudjuk. ám azt annyira sokatmondónak vélem. Az újraélesztés sikerült: a gyors beavatkozással vissza tudták hozni a klinikai halál állapotából. 3.ha nálam végezted az agykontroll tanfolyamot. hogy a nyakunkon himbálódzó "szuperkomputerünket” a megszokottnál hatékonyabban használjuk ilyen-olyan. Ha fölkelti az érdeklődését. elmesélte. Olyan történettel kezdem. "láttam. hétköznapi problémák (pontosabban fogalmazva: feladatok. Néhány éve történt: epekő miatt megoperáltak egy asszonyt. hogy hatékony a módszer. Ha nem. kihívások) megoldására. Gyorsan szívmasszázs. Ennek eredménye: békesség és harmónia a lelkünkben és a testünkben. és a sebész nyomkodni kezdi a mellkasomat. Ha az utazás során tapasztalt. hogy műtét közben egyszer csak felülről. amit tehetünk. akkor el kell fogadnunk. és valóban segítene az ismerősünknek. mert az agykontroll nem foglalkozik filozófiai és világnézeti kérdésekkel. " A nagyobb kép. s mellettük az őket operáló sebészek nevét. ám műtét közben váratlanul leállt a szíve. Azért hangsúlyozom. hogy szerintem miről szól az életünk. s benne az agykontroll Befejezésül leírom személyes véleményemet arról. Miután fölébredt az altatásból. hogy a kezébe adjuk a könyvet. hogy az ő útja is." Az asszony ekkor felsorolta a látott neveket. hanem a megbocsátás a cél. lélegeztetés stb. mert nem a bűnbakkeresés. akkor . Nos: a sebész lábán 37 . ne tegyünk szemrehányást. hogy személyes véleményről van szó. Az utazás legnagyobb élménye a »forrás« és a megbocsátás átélése.

fájdalmas élmény ahhoz. akiknek történetesen teste is van. egymást. ha ismerjük agyunk és elménk hatékony használatának néhány titkát. hogy mi alapvetően lelki lények vagyunk. mint amilyen 10 évvel ezelőtt voltál? Gyanítom. (Hogy egyegy lélek hány életet él le a lelki nemesedés hosszú folyamata során. örömteli életre. egészségesek akarunk fenni. sem ennek a kiadványnak nem témája. anyagi jólétre vágyunk. lelkileg fájdalmas élményt? Gyanítom. Az agykontroll működésének és használatának mélyebb megértésében szerintem segít. igen. Hitem és személyes tapasztalatom szerint igen sokat. akik néhány évtizedre társultunk egy aggyal és bizonyos mértékű tudatossággal rendelkező testtel. hogy ezektől a nehézségektől megkíméljük magunkat. Akit ez a kérdés érdekel. mindenkit gazdagítsunk. hanem hogy ezeket az akadályokat könnyebben. magunkat. igen. Átéltél-e az elmúlt 10 év alatt egy vagy több. testünknek? Véleményem szerint a lelkünk fejlődni.ugyanabba a Forrásba térünk vissza. mint egészség. s a névsor is stimmelt. Az agykontrollnak nem az a célja. mert ez sok mindent érthetővé tesz. mint amilyen 10 éve voltál? Gyanítom. igen. akik hitem (és mély hipnózisban nyert adatok) szerint a Forrásból. ha tudatosítjuk. a fejlődés érdekében nehézségeken is keresztül kell mennünk. agyunknak.valóban két különböző színű zokni volt. az sem az agykontrollnak. hogy így a lelki nemesedésünket elősegítő tapasztalatokat és kihívásokat élhessünk át. hogy ma bölcsebb lehess. De az élet több.) De mi a célja lelkünknek. A történetben egy igazán meglepő tény szerepel: ez az asszony. Hát ilyen a lelki fejlődés. hogy azt (Őt). s egyszer majd . Hozzájárulte ez az egy vagy több. és 14. az elménk örülni. elménknek. annak az ajánlott irodalom listájáról a 8. mindkét szemére teljesen vak! A történet alapján (is) úgy tűnik. öröm és anyagi jólét! Az élet 38 .tapasztaltan és bölcsen . Sokszor fájdalom árán érjük el. a testünk pedig élni akar. könyvre hívom föl a figyelmét. a testünk pedig élni akar Bölcsebbnek tartod-e magadat ma. mert halhatatlan lélekként. jobban vegyük! Igen. ezért megismétlem: a lelkünk fejlődni. hogy alapvetően Lelki lények vagyunk. s ezt elő is tudjuk mozdítani elménk erejével. a Teremtő részeként indultunk útnak. Fontos. 20 év óta. az elménk örülni. Véleményem szerint ezt azért fontos tudatosítani.

amit meg tudok változtatni! Add meg a türelmet. Kívánom. 39 . folyamatos változás. Az egyik leghasznosabb szokás. s ehhez az agykontroll megtapasztalod majd . folyamatos tanulás: tökéletesedés. egyre bölcsebb legyél. amit kialakíthatsz. hogy különbséget tudjak tenni a kettő között!" Az agykontroll "szerszámkészlet" a hatékony változtatáshoz. amit nem áll módomban megváltoztatni! És add meg kérlek a bölcsességet. akár bánat ér (utóbbi esetén fontosabbnak tűnik). lelki fejlődésed szempontjából vizsgáld meg a kérdést! Aquinói Szent Tamás tudtommal valahogy így imádkozott: „Atyám! Add meg a bátorságot. hogy meg merjem változtatni azt. hogy a hosszú vándorúton egyre érettebb. ha gyakran megkérdezed magadtól: "Mit tanulhatok ebből?" Akár öröm. a türelemhez és a döntéshozatalhoz. és a siker szót itt a szó legmélyebb értelmében használom. s lehetőleg alfában! Ám nagyobb távlatból. hogy el tudjam fogadni azt. egyre tapasztaltabb.valóban remek segítség. Szívből kívánok sok sikert a "szerszámkészlet" használatához.folyamatos fejlődés. gondolkozz el ezen a kérdésen.

.. Agykontroll Kft. 1998 Hadsell. Agykontroll Gmk. Budapest. Budapest. 1994 Silva. 2003 dr. 1990 Tolle. 14.. 13. Eckhart: A most hatalma (Útmutató a megvilágosodáshoz). 9. Agykontroll Kft.. Agykontroll Kft. Budapest. 11.): Hétköznapi cso-dák agykontrollal. Budapest. Agykontroll Kft. Agykontroll Kft. Domján László és Sólyom Ildikó (szerk. 5. (Létünk titkai).. és Fisher. Budapest. John: issza önmagunkhoz (A bennünk élő gyermek felfedezése) Hunga-Print Nyomda és Kiadó.. Budapest. Budapest. 3. 2002. Agykontroll Kft. 2. Nemzetközi NLP Alapítvány és Agykontroll Kft. Agykontroll Kft... 1996 40 . III.. nem csak az üzleti életben. Dogiján László és Sólyom Ildikó (szerk. 1990) Silva.. Robert: Agykontroll mesterfokon. belső átalakulás. 2000 dr.. 12. Budapest. Robert: Gyógyíthatsz (Az öngyógyítás és gyógyítás döbbenetes módja). 2002 Bradshaw. 1990 dr. Budapest. José és Stone. Agykontroll Kft. Whitton. 1997 dr. 8. José és Miele. 2003 dr. Marshall: A szavak ablakok vagy falak (Erőszakmentes kommunikáció). Budapest. Agykontroll Kft.Rosenberg. 4. Budapest.1996 Bays.. 10. Agykontroll Kft. José és Stone. Brandon: Belső utazás (Nem mindennapi útmutató éle-tünk meggyógyításához és szabadságunk megszerzéséhez).): Útravaló. 6. Budapest.Ajánlott irodalom 1.. mi célból születtél!). Philips Agykontroll Silva módszerével (Életünk megváltoztatásának döbbenetes módja). Joe: Létköz (Megtudhatod. Michael: Lelkünk útja I. II. Agykontroll Gmk. Andreas. Connirae és Tamara: Mély. Budapest.): Újabb hétköznapi csodák agykontrollal. 7. 2001 dr. Helene: Nyerhetsz!. Domján László és Sólyom Ildikó (szerk.. Budapest.. Joel L. 2002. 2001 Silva. Newton.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful