You are on page 1of 1

COLUMN

We twitteren wat af in Nederland: inmiddels al ruim 5 miljoen tweets per dag. Een groot deel daarvan is zakelijk. Twitter inzetten als marketinginstrument? Het wordt steeds vaker gebruikt. Maar actief meelezen in die twitterstroom? Dat valt nog niet mee! En twitteren om beursbezoekers naar je stand te lokken? Dat komt kennelijk nog niet bij veel standhouders op. Jammer en een gemiste kans!

Even niet meelezen op internet? Een gemiste kans!


TEKST ADRIEKE DE KRAKER FOTOGRAFIE REGIOSTOCK/MICHEL TER WOLBEEK

Onderweg naar Event Groen in de trein, helemaal naar Leeuwarden. Dan heb ADRIEKE IS EIGENAAR VAN MVO FACTOR UIT HEEMSTEDE je toch aardig wat tijd om je af te vragen wat je daar gaat zien. Welke bedrijven WILT U REAGEREN OP DEZE COLUMN? zich daar profileren en hun groenste kant proberen te tonen. In diezelfde trein STUUR DAN EEN MAIL NAAR: ADRIEKE@MVOFACTOR.NL ook genoeg tijd om alvast mee te lezen met de twitteraars op en rondom dit evenement. De tijdlijn was veelbelovend, allemaal mensen die vertelden dat ze ook op weg waren en heel benieuwd waren naar de opkomst en inspiratie op wilden doen. Dus ik dacht; dan kan ik ook mooi mijn vraag even stellen op Twitter. Bijna bij @EventGroen. Welke stand mag ik daar eigenlijk niet missen #dtv #Groen2012? Voor de (nog-)niet twitteraars onder ons: #dtv = durf te vragen.

Tijdens een evenement lezen we even niet mee op internet ...


Nou dacht ik dat de verschillende standhouders over elkaar heen zouden struikelen om mij via Twitter naar hun stand te lokken. Maar niets was minder waar. Het bleef oorverdovend stil in antwoord op mijn #dtv vraag. Dus nog maar een keer proberen... En nog een keer... En nog een keer. En toen had ik beet! Ik kreeg een bericht terug van @SariDalfsen. En daarmee had Sari mij ook beet! Want als beloning voor deze slimme twitteraar ging ik natrlijk op hun stand af. Een aardige stand met fair-fashion uit Joure, heel hip met precies op dat moment nog een modeshow ook. Had ik inderdaad niet willen missen!

Heel slim!
Grappig detail was wel dat de standhouders geen idee hadden van deze twitterconversatie en ook eigenlijk helemaal niets van Twitter wisten! De tweet bleek verstuurd door een collega-ondernemer van het Sarifiliaal in Dalfsen. Heel slim! Laat de standhouders hun werk op de beursvloer doen met lekker veel interactie ter plekke en webactiviteiten kun je inderdaad ook prima op afstand (laten) doen! Voor mij een gemiste kans dat ik niet aan alle stands ben toegekomen. En voor de standhouders een gemiste kans om mij niet met een tweet naar hun stand te lokken! Had ik ze toch mooi hier in Bollenstreek IntoBusiness kunnen noemen...

BOLLENSTREEK INTOBUSINESS 67

You might also like