P. 1
APARENC_E

APARENC_E

|Views: 3|Likes:
Published by Alexandru Sava

More info:

Published by: Alexandru Sava on Apr 13, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPS, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/25/2015

pdf

text

original

APARENȚE… O femeie, îmbrăcată într-o rochie de bumbac şi soţul ei, îmbrăcat într-un costum modest, au coborât din tren în Boston

, şi s-au adresat ,fără să fi avut o programare prealabilă, secretarei preşedintelui de la Universitatea Harvard. Secretara a ghicit imediat că aceștia veneau de la țară, că erau fermieri, care nu puteau avea nimic de a face cu Harvard.

Ore întregi. .Dorim să-l vedem pe preşedinte . în cele din urmă se vor descuraja și vor pleca. ceea ce a făcut să crească frustrarea acesteia. .a replicat femeia. În cele din urmă a decis să-l deranjeze pe preşedinte. deşi era o corvoadă pe care ea mereu o evita . . Ei nu au plecat. în speranţa că cei doi..Este ocupat – a răspuns secretara.a spus omul încet.Aşteaptăm . secretara i-a ignorat.

. şi acceptă.Am avut un fiu care învățat la Harvard timp de un an. A fost fericit aici. . dar cu demnitate se îndreptă cu pas majestuos spre perechea care aștepta. vor pleca". El a iubit Harvard-ul. Femeia îi spuse: . Cu fruntea încruntată."Poate dacă veți vorbi cu ei câteva minute. a spus secretara preşedintelui Universităţii. Acesta făcu o strâmbătură de dezgust.

. a murit într-un accident.nu putem ridica o statuie pentru fiecare persoană care a învățat la Harvard şi apoi a murit.. Dacă am face-o. Soţul meu şi cu mine am vrea să construim ceva.Oh.nu dorim să se ridice o statuie.Doamnă . Ne-am gandit că am fi bucuroși să donăm o clădire universității Harvard. care să fie în memoria fiului nostru. . nu. undeva în campus. . Preşedintele nu a părut interesat.a spus acesta . replică repede femeia . acest loc ar părea un cimitir.Dar acum un an.

Aruncă o privire la rochia și la costumul simplu cu care cei doi erau îmbrăcați și exclamă apoi: .Președintele a întors către ei privirea. . Președintele s-a gândit că poate acum se va putea debarasa de ei.¡¡O clădire!! ¿Aveți cumva idee cât costă o clădire? Am investit peste șapte milioane și jumătate de dolari în clădirile de aici de la Harvard!   Pentru o clipă femeia a tăcut.

Fața președintelui se întunecă de confuzie ț i uimire. . una a noastră ? Soțul său acceptă.Femeia se întoarse către soț său ț îi spuse încet: ul i .¿Atât de puțin costă o universitate? ¿de ce să nu construim de la început.

în memoria unui fiu de care Harvard nu a mai fost interesat. . au călătorit până în Palo Alto.Domnul Leland Stanford şi soţia lui s-au ridicat şi au plecat. deoarece onora memoria fiului bogatului latifundiar. Universitatea Stanford. în California. în Palo Alto. "Junior". unde au pus bazele universității care îi poartă numele. Universitatea "Leland Stanford Junior" a fost inaugurată în 1891.

Acesta era 'memorialul‘ său. În ziua de astăzi universitatea Stanford este pe locul întâi în lume. mai sus decât Harvard. .

!!! .¡¡¡CE UȘOR TE POȚI ÎNȘELA ATUNCI CÂND JUDECI DUPĂ APARENȚE.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->