16 adevăruri crude care te fac mai puternic(ă

)
7 iunie 2011 Etichete: Psihologie și dezvoltare personală

Acceptă-le

și

îți

vei

face

viața

infinit

mai

simplă

și

mai

frumoasă.

1. Nu poț i schimba trecutul. Obișnuiește-te cu ideea că nu poți schimba ceea ce s-a întâmplat deja. Poți schimba însă modul în care reacționezi la acel lucru. Nimeni nu se poate întoarce în trecut ca să o ia de la început. Dar uneori nu e prea târziu pentru a începe de astăzi.

2. Viaț a nu este uș oară. Ba poate fi chiar al naibii de grea. Poți (și vei) primi o lovitură de la ea atunci când te aștepți mai puțin. Plus că, dacă nu te apuci de furat, rămâne varianta de a trage din greu pentru a-ți câștiga existența. 3. Chiar în acest moment există o mulț ime de lucruri pe care nu le ș tii. Ziua în care te vei opri din învățat, va fi ziua în care vei înceta să mai exiști pe acest pământ. Învață lucruri noi și folosește-le pentru a avansa în viață. 4. S-ar putea ca ziua de mâine să nu mai vină. Și nu mă refer pentru toată lumea... Chiar acum, undeva în lume, cineva își planifică ceva pentru mâine, fără să realizeze că pentru el/ea nu va mai exista de fapt un mâine. Trist, dar adevărat. Așadar petrece-ți ziua de azi cu înțelepciune și relaxează-te îndeajuns de mult ca să o și apreciezi. 5. Există o mulț ime de lucruri pe care nu le poț i controla. Pierzându-ți timpul, talentul și energia cu lucruri care sunt dincolo de controlul tău, reprezintă o rețetă sigură pentru frustrare, mizerie și stagnare.

6. Informaț ia nu reprezintă neapărat cunoaș tere adevărată. Aceasta vine mai degrabă din experiență. Poți discuta despre o activitate de o sută de ori, dar aceste discuții îți vor da doar o înțelegere ”filosofică”. Un lucru trebuie experimentat mai întâi, înainte de a fi stăpânit cu adevărat. 7. Nu poț i fi de succes fără să oferi valoare. Știu că sună stereotipic și pompos, dar asta e viața... Nu-ți pierde timpul încercând să fii de succes, ci mai degrabă încercând să creezi ceva de valoare. Când ești valoros pentru lumea din jurul tău, vei fi și de succes. 8. Altcineva va avea întotdeauna mai mult decât tine. Fie că e vorba de bani, prieteni sau colecția de timbre. 9. Uneori vei da greș. Cu cât mai repede accepți acest lucru, cu atât îți va fi mai ușor în viață. Niciodată nu vei fi 100% sigur că ceea ce faci va funcționa, dar poți fi 100% sigur că dacă nu faci nimic, nici nu mai are ce să funcționeze. Așa că mișcă-ți fundul și FĂ CEVA! Fie vei reuși, fie vei învăța o lecție folositoare din asta. Oricum ar fi, nu ai decât de câștigat. 10. Singura persoană care te poate face fericit ești tu. Sigur că entitățile externe pot avea influențe sporadice asupra stării tale de spirit, dar pe termen lung fericirea ta depinde de tine însuți. 11. Întotdeauna vor exista oameni care nu te plac. Nu poți fi totul pentru toți. Indiferent de ceea ce faci, întotdeauna va exista cineva care gândește diferit. Este mai important ce crezi tu decât ce cred (și gândesc) ceilalți despre tine. 12. Nu vei primi întotdeauna ceea ce dorești. Mai bine uită-te în jur și apreciază ceea ce ai deja. Mulți oameni nu sunt atât de norocoși. 13. De la viaț ă obț ii ceea ce oferi. Dacă vrei iubire și afecțiune, oferă iubire și afecțiune. Dacă vrei prieteni, fii prietenos. Dacă vrei bani, oferă valoare. Este chiar simplu. 14. Prietenii buni vin și se duc. Mulți dintre prietenii tăi din liceu nu vor mai face parte din viața ta de student. Mulți dintre prietenii din facultate nu vor mai face parte din viața ta de proaspăt angajat. Mulți dintre prietenii de la primul serviciu nu vor fi lângă tine când vei fi părinte pentru a doua oară. Dar unii prieteni vor rămâne. Și acei prieteni - cei care transcend timpul cu tine - sunt cei care contează.
Deși este un video elocvent pentru punctul 14, adevărul este că tot căutam un pretext ca să-l împărtășesc cu voi :))

15. A face același lucru zi de zi împiedică avansarea în viaț ă. Dacă continui să faci ceea ce faci, vei obține tot aceleași lucruri pe care le obții acum. Evoluția se întâmplă atunci când lucrurile se schimbă – atunci când ieși afară din zona ta de confort. 16. Niciodată nu te vei simț i 100% pregătit pentru ceva nou. Nimeni nu se simte 100% sigur pe el atunci când apare o nouă oportunitate. Majoritatea oportunităților din viață te obligă să ieși din zona ta de confort, ceea ce înseamnă că nu te vei simți pe deplin pregătit pentru ele.

Și amintește-ți, încercând să fii altcineva este o risipă. Forța vine prin faptul de a te simți bine în propria piele.

30 de plăceri simple pe care viaț a le are de oferit
20 aprilie 2011 Etichete: Psihologie și dezvoltare personală

O vorbă spune că cele mai bune lucruri din viața sunt gratuite. Fără nici o umbră de îndoială lista de mai jos demonstrează că această afirmație este adevărată. Viața este plină de plăceri simple, unele poate aparent nimicuri, dar care în mod sigur îți vor descreți fruntea și îți vor însenina ziua. Dacă nu costă nimic, atunci de ce să nu profiți de ele cât mai des?

1. Dormitul într-o zi ploioasă – în timp ce ploaia bate ușor în geam, te cuibărești cât mai comod între perne. Sunetul este liniștitor și te simți în patul tău ca într-un sanctuar. Nu există alt loc în care ai vrea să te afli în acele momente. 2. Găsirea unor bani despre care habar n-aveai că îi ai – îmbraci o haină pe care nu ai mai purtat-o de ceva vreme și scormonind prin buzunar găsești o bancnotă de 10 lei. Nu ai devenit bogat, dar în mod cert ești un picuț mai bogat decât înainte... 3. Înotul în pielea goală – există ceva eliberator în a face baie complet dezbrăcat. Corpul tău se simte natural și ești cuprins de un sentiment de libertate neîngrădit. Dacă ai unde să-l practici... 4. Când se face semaforul galben în timp ce traversezi deja intersecț ia – este una dintre cele mai simple plăceri: în timp ce înaintezi victorios, privești trufaș prin oglinda retrovizoare cum toate mașinile din urma ta se opresc la semafor. Da! Ai reușit!

5. Relaxarea în apă –De la sărituri și înot până la plutitul leneș într-un colac și cu un cocktail în mână, apa face minuni cu persoane de toate vârstele. 6. Să spui o păț anie nostimă sau interesantă – îți place să spui întâmplări, mai ales din acelea care îți lasă audiența cu gura căscată. Doar o plăcere există mai mare decât asta – când vezi că ceilalți se distrează ascultând-o. 7. Să asculț i melodia potrivită la momentul potrivit – nu contează în ce context: poate te întorci acasă de la serviciu, poate ești la o bere cu prietenii sau doar alergi prin parc. Când auzi cântecul potrivit, tot sensul vieții devine parcă dintr-o dată mult mai limpede. 8. Când spuneț i acelaș i lucru deodată – există un moment de tăcere. Apoi brusc atât tu cât și prietenul/prietena ta spuneți exact aceleași cuvinte simultan. Un lucru care se întâmplă rar, dar care nu te lasă indiferent și... încruntat. 9. Când realizezi că ai mai mult timp pentru a dormi – te trezești buimac și ai impresia că ai dormit prea mult și ești deja în întârziere. Apoi arunci o privire la ceas și realizezi că mai ai două ore întregi de somn! Un sentiment cald de euforie îți cuprinde corpul pe măsură ce aluneci ușor înapoi la visele tale. 10. Să privești oamenii trecând pe lângă tine – stai relaxat pe o bancă într-un loc din care poți vedea lumea trecând în toate direcțiile. Oameni scunzi, înalți, slabi sau grași; blonzi, bruneți, roșcați sau șateni. Fiecare dintre ei are un pas diferit și trăsături unice. Pe măsură ce îți muți privirea de la un o persoană la alta, rămâi tot mai fascinat de ceea ce vezi. 11. Când îmbraci haine proaspăt spălate și călcate – senzația experimentată de corpul tău când îmbraci o haină încă călduță de la fierul de călcat și mirosind a balsam este incomparabilă. Parcă plutești.

12. Să umbli prin ploaie – te surprinde fără umbrelă pe stradă sau în parc o ploaie scurtă și caldă de vară. Nu mai apuci să te adăpostești și ploaia te udă până la piele. Nu a fost chiar așa de rău, așa-i? 13. Un miros familiar – tocmai te-ai întors acasă la părinți după o lungă perioadă de absență. În aer plutește un miros extrem de familiar: natura, curtea, totul. În timp ce te îndrepți spre ușă, parcă se întețește, redeșteptând o mulțime de amintiri. E atât de bine să fii acasă! 14. Sentimentul pe care îl obț ii atunci când ideea ta funcț ionează – te chinui să rezolvi o problemă grea toată ziua, dar nu reușești să-i dai nicicum de capăt. Plin de nervi, te hotărăști să mai încerci o variantă, înainte de a lăsa totul baltă. Celelalte idei de dinainte au eșuat lamentabil... dar aceasta funcționează! 15. Așternuturi de pat proaspete și curate – dau o senzație atât plăcută la atingere! Totul pare atât de curat, de parcă nu a mai dormit nimeni în acel pat înainte. 16. Un peisaj frumos – cum conduci relaxat pe un drum îngust de munte, dintr-o dată îți apare în cale o vale mirifică. Este o dimineață senină și calmă și ai în față un peisaj natural care îți taie respirația. Și nu este pe National Geographic, este chiar sub nasul tău. 17. Depănarea de amintiri cu prietenii apropiaț i – nu cred că există o plăcere mai plină de satisfacții decât rememorarea celor mai bune momente ale vieții tale alături de prietenii cu care le-ai trăit. 18. Să primești un compliment neașteptat - este o zi obișnuită. Nu s-a întâmplat nimic deosebit, dar nici nu a mers teribil de prost. Doar că ai devenit la fel de monoton ca și ziua care tocmai stă să treacă. Dintr-o dată o domnișoară atractivă te bate pe umăr, spunându-ți că îți stă foarte mișto cu cămașa de vacanță de pe tine... Parcă ziua a devenit mult mai bună!

19. Să râzi cu poftă – râsul este poate unul dintre cele mai bune medicamente. Viața este minunată în acele clipe când râzi de îți dau lacrimile. Aceste momente îți schimbă clar starea de spirit în bine! 20. Să asculț i muzică în maș ină ș i să cânț i cât poț i de tare - știi că poți să te dezlănțui în liniște, că oricum nu te aude (aproape) nimeni. 21. Senzaț ia de după un antrenament bun la sală – poate singura activitate care te face să te simți și să arăți mai bine simultan. Când ieși pe ușa sălii te simți stăpânul lumii. 22. Când ț i se aprinde beculeț ul cu întârziere - deși ți s-a explicat poate a treia oară cum funcționează treaba, tu tot nu pricepi. Toți ceilalți par să înțeleagă, mai puțin tu. Dar dintr-o dată, beculețul se aprinde și mintea ți se luminează! Ai priceput! Ce bine e!... 23. Să dansezi prin casă – ești singur(ă) acasă. Faci curățenie în timp ce muzica merge tare în fundal. Fie că începe Lambada, fie YMCA simți că nu poți sta pe loc! 24. Să te relaxezi pe-afară într-o zi însorită - în timp ce zaci alene într-un hamac, la umbra a doi pomi plin de ”ciripele”, poate citind, o briză ușoară adie păstrând o temperatura numai bună. Ești în comiune completă cu natura, fără să fi și Guru. 25. Să ț ii de mână persoana pe care o iubeș ti – de fiecare dată când îți apucă mâna, conștientizezi cât de mult înseamnă pentru tine. Ținerea mâinii este senzuală și intimă din punct de vedere fizic, dar totuși subtilă. Există puține persoane care îți permit acest lucru, deci atunci când se întâmplă poți fi sigur că este un moment special.

26. Să mergi descult prin iarbă – fie că este în toiul zilei, fie că este dimineața când roua încă nu s-a dus, picioarele tale parcă vor să zburde. 27. Să faci pe cineva să zâmbească – mai ales după ce a trecut printr-o situație dificilă. Cred că știi și tu cum e... 28. Să ț i se facă un masaj – atenuarea tensiunii, stresului, relaxarea mușchilor și per ansamblu senzația de bine care te va cuprinde sunt suficiente motive pentru a nu refuza niciodată această plăcere. 29. Prima înghiț itură dintr-o băutură atunci când eș ti mort de sete - o zi toridă de vară. Tocmai ai terminat de tuns gazonul. Singurul lucru pe care îl ai în minte este un pahar cu apă (o bere) rece ca gheața . Când îți este sete cu adevărat, prim înghițitură din orice lichid este fericire pură. 30. Să termini ceea ce ai început – poate tocmai ai terminat un proiect important la care lucrezi de câteva luni. Sau poate ai terminat de alergat un maraton. În orice caz, ai terminat ceea ce ți-ai propus. Sentimentul de mulțumire care te cuprinde atunci când termini ceea ce ai început nu poate fi ignorat!

75 de căi pentru a rămâne nefericit pentru totdeauna
12 aprilie 2011 Etichete: Psihologie și dezvoltare personală

Am comis cel mai grav dintre păcatele pe care le poate comite un om: n-am fost fericit. Ei bine, dacă renumitul scriitor Jorge Luis Borges a fost chiar atât de nefericit precum singur spune, atunci... destul de trist pentru el. Ca să nu ajungi în aceeași situație (deși pun pariu că nu e cazul...), îți prezint mai jos 75 de căi care trebuie evitate dacă nu vrei să rămâi nefericit(ă) pentru totdeauna. De aceea recomand cu căldură să citești cu atenție fiecare punct și să pășești degrabă în direcția opusă acolo unde este cazul.

01 Stresează-te de lucrurile care s-au întâmplat în trecut. 02 Fii obsedat de toate lucrurile care s-ar putea întâmpla în viitor. 03 Plânge-te în continuu de problemele tale în loc să faci pașii necesari pentru a le rezolva. 04 Teme-te de schimbare şi rezistă-i cu stoicism. 05 Munceşte din greu, dă tot ce e mai bun din tine și apoi condamnă-te pentru că nu ai atins perfecțiunea. 06 Ai o părere proastă despre tine. 07 Petrece-ți timpul liber cu persoane care nu te apreciază. 08 Încearcă să controlezi totul şi apoi fă-ţi griji pentru lucrurile pe care nu le poți controla. 09 Minte-te pe tine și pe cei din jurul tău.

10 Continuă să faci iarăși și iarăși același lucru. 11 Fii leneş şi urmează calea minimei rezistenţe. 12 Ține ură. Nu ierta niciodată pe nimeni. 13 Ai întotdeauna dreptate. Nu lăsa niciodată pe nimeni altcineva să aibă mai multă dreptate decât tine. 14 Compară-te nefavorabil cu cei despre care crezi că au mai mult succes decât tine. 15 Lasă problemele mărunte să se adune și să se transforme în probleme mari. 16 Nu învăța niciodată nimic nou. 17 Niciodată nu-ți asuma responsabilitatea pentru propriile acțiuni. 18 Aruncă vina pe cei din jurul tău. 19 Nu cere îndrumări şi nu pune întrebări. 20 Nu lăsa pe nimeni sa te ajute. 21 Renunță atunci când lucrurile merg rãu. 22 Fii suspicios. Nu avea încredere în nimeni. 23 Dormi patru ore în fiecare noapte și convinge-te că e suficient. 24 Nu arunca niciodată nimic. Chiar dacă sunt lucruri pe care nu le mai folosești, ține-le bine. 25 Spune "da" la toată lumea. Umple-ți tot timpul cu angajamente. 26 Încearcă să fii prietenul tuturor. 27 Multitask, multitask, multitask! Fă-le pe toate deodată. 28 Nu petrece niciodată timp de unul singur. 29 Nu-i ajuta pe alții decât dacă ești nevoit. Fă numai lucruri din care ai tu ceva de câștigat în mod direct. 30 Petrece-ți timpul cu oameni care se plâng despre tot. 31 Concentrează-te pe ceea ce nu vrei să se întâmple. 32 Teme-te de lucrurile pe care nu le înţelegi pe deplin. 33 Caută întotdeauna aprobarea cuiva înainte de a te considera suficient de bun.

34 Ia totul în viață (și pe toți) în serios . 35 Petrece-ți viaţa lucrând într-un domeniu de care nu ești pasionat. 36 Concentrează-te pe probleme. 37 Gândește-te la toate lucrurile pe care nu le ai. 38 Citește sau privește o mulțime de știri deprimante. 39 Stabilește-ți niște țeluri înalte pentru tine şi nu face niciodată nimic pentru a le atinge. 40 Nu face niciodată exerciții fizice. 41 Mănâncă numai junk food si alimente prajite. 42 Nu-ți controla niciodată sănătatea. 43 Aranjează-ți stilul tău de viaţă astfel încât totul să se învârtă în jurul banilor. 44 Cheltuie mai mult decât câştigi şi fă-ți o mulţime de datorii. 45 Nu spune ceea ce vrei să spui de fapt. Nu crede nici tu în aceea ce spui. 46 Stai încruntat. 47 Nu spune niciodată nimănui cum te simți sau ce gândești. 48 Asigură-te că tot ceea ce faci impresionează pe cineva. 49 Întotdeauna pune nevoile tale pe planul secund. 50 Implică-te în problemele altor oameni şi fă astfel încât să devină și problemele tale. 51 Fă-i pe alții să se simtă prost despre ei înşişi. 52 Uită-te la TV câteva ore în fiecare zi. 53 Întreprinde acțiuni riscante și periculoase cât mai des. 54 Stai în acelaşi loc. Nu călători. 55 Nu te juca, doar muncește. 56 Uită de hobby-urile tale. 57 Uită de prietenii apropiați. 58 Nu termina niciodată ce ai inceput.

59 Ia totul personal. 60 Bea mult alcool. 61 Nu spune niciodată "Îmi pare rău." Nu spune niciodată ”Te iubesc.” 62 Nu munci din greu la nimic. 63 Așteaptă întotdeauna până în ultima clipă. 64 Crede că, orice-ar fi, ți se cuvine totul. 65 Lasă-i pe alţii să ia decizii pentru tine. 66 Amintește-ți insultele și jignirile. Uită complimentele. 67 Fii închis în tine. 68 Bazează-te pe alții pentru orice. 69 Nu-ți face planuri. 70 Nu visa. 71 Nu te gândi deloc la viitor. 72 Nu lua niciodată în seamă părerile și sugestiile altor oameni. 73 Fă promisiuni pe care nu le poți ține. 74 Nu decide cu privire la nimic, niciodată. 75 Continuă doar să mergi, și să mergi, și să mergi... Nu face nici o pauză și nu te opri niciodată să te bucuri de micile plăceri ale vieții. Și acum că știi ce să nu faci, hai să îți spun și un mic secret știut de oricine despre fericire. Nimeni nu este fericit tot timpul. Este perfect normal să experimentezi fluctuații considerabile în ”nivelul” tău de fericire de la zi la zi, de la lună la lună, ba chiar de la an la an. Mai ales că, din câte arată studiile, cei mai mulți oameni devin mai fericiți odată cu înaintarea în vârstă! Asta deoarece persoanele mai în vârstă au mai puține stări psihice negative decât tinerii sau mai de scurtă durată. Ei au învățat deja să-și controleze și să-și echilibreze stările emoționale și nu mai sunt dispuși să asculte criticile care li se aduc. A, și nu uita: pentru a fi mai fericit(ă), nu pierde nici o ocazie pentru a râde copios! Dar chiar niciuna! Ce dacă ești la altar?...

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful