Optimitzar les recerques a Google

Consells i trucs per filtrar-ne els resultats
- Recerques exactes. Si el que volem és trobar un conjunt de paraules en un ordre específic. Les posarem entre cometes, evitant trobar planes on apareguin altres vocables entremig.

- Recerques restringides. Quan fem la recerca ens apareixen tot sovint planes irrellevants respecte a la informació que estem buscant. És el moment de situar un guió abans de la paraula que volem ometre. En l’exemple observarem com ens apareixen planes on no apareixerà la “distracció“ en el context del tràfic al dir-li quen ometi la paraula “carretera”.

- Recerques entre dates. En el cas que la informació que busquem sigui exclusivament relativa a un espai temporal, afegirem després del concepte a cercar els anys separats per dos punts.

- Recerques d’un format específic de document. Si estem interessats en obtenir un tipus de document en un format concret, tipus presentació (PPT) text (DOC, PDF, ODT...) full de càlcul (XLS) i altres. Senzillament només haurem d’afegir després del concepte l’expresió “filetype:ppt” per trobar presentacions.

- Recerques d’imatges. Es pot donar el cas que tenim una imatge i volem saber a quines planes web ha estat publicada o bé trobar-ne de semblants. El que hem de fer és, per exemple si la tenim a l’escriptori, arrossegar-la dins la casella del cercador Google Imatges.

!

1

- Altres funcions interessants de Google. Calculadora. Google ens permet escriure directament l’operació a realitzar i ens dóna el resultat.

Conversió monetària. Escrivint les quantitats seguides del símbol de la moneda Google ens convertirà l’import a la divisa triada.

Conversió d’unitats. El cercador ens possibilita altres tipus de conversions, com les unitats de mesura, de temps, de capacitat d’emmagatzematge.

!

2

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful