Partidul Verde face presiuni asupra Ministrului Mediului pentru a lua masuri impotriva schimbarilor climat

Scris de ZONA INTERZISA Sâmbătă, 06 Decembrie 2008 13:06

Scrisoare deschisa adresata Ministrului Mediului - Attila Korodi, referitoare la Conferinta ONU privind Schimbarile Climatice. Pentru autoritatile romane, problemele climatice par a trece pe plan secund in aceasta perioada de negocieri asidue pentru formarea noului Guvern. Desi Ministrul Mediului din Romania are responsabilitatea de a participa, alaturi de ministrii din celelalte tari, la negocierea acordului de lupta impotriva schimbarii climatice, care are loc in aceste zile la Poznan-Polonia, treburi mai importante par a-l retine pe dl. Ministru Korodi in tara, unde formatiunea politica pe care o reprezinta isi joaca ultimele carti pentru conservarea functiilor publice detinute! Partidul Verde solicita plasarea intereselor nationale si ale mediului in care traim in fata celor de partid!

Astfel, la intalnirea de la nivel inalt din cadrul Conferintei ONU privind Schimbarile Climatice de la Poznan, Romania va fi reprezentatade o institutie subordonata Ministerului Mediului si anume Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Partidul Verde, membru al Partidului Verde European este preocupat de rezultatele negocierilor ce au loc in cadrul conferintei si atentioneaza Ministerul Mediului ca este nevoie de reducerea cu 30% a emisiilor de gaze cu efect de serala nivelul Europei pentru a contracara efectele din ce in ce mai vizibile ale schimbarii climatice. Acest obiectiv are la baza estimarile cercetatorilor din domeniul climatic si trebuie asumat imediat.

Partidul Verde a solicitat o intrevedere Ministrului Mediului – dl. Attila Korodi si Presedintelui Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului – dl. Nagy Zoltan pentru a discuta directiile de actiune ce trebuie adoptate la nivel international, insa ambele persoane s-au aratat neinteresate de acest demers fiind ocupate cu „treburi in teritoriu”.

Avand in vedere importanta deosebita a Conferintei ONU, Partidul Verde se vede nevoit sa

1/4

Va invitam sa fiti prezenti luni 8 decembrie 2008 ora 13:00 la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului .705. 05 decembrie 2008.080.cabinet Presedinte unde delegatia Partidului Verde va avea o intrevedere cu persoane din conducerea ANPM (intrucat dupa cum am spus mai devreme dl Presedinte este ocupat cu alte „treburi”) si se va inmana o Scrisoare deschisa adresata Ministrului Mediului – Attila Korodi.Partidul Verde face presiuni asupra Ministrului Mediului pentru a lua masuri impotriva schimbarilor climati Scris de ZONA INTERZISA Sâmbătă.verzii. ultimele 2 zile fiind rezervate discutiilor la nivel inalt intre ministrii mediului din statele membre. Biroul de Presa Partidul Verde www. 8 decembrie.853. 06 Decembrie 2008 13:06 adreseze o scrisoare deschisa domnului Ministrul al Mediului si Dezvoltarii Durabile . care trebuie sa ajunga urgent la un acord international de lupta impotriva schimbarilor climatice. Aceasta scrisoare o gasiti atasata si mai jos. In cadrul acestei vizite vom transmite Ministerului Mediului un cronometru pentru a reaminti dlui. trebuie sa se produca fara intarziere si ca numaratoarea inversa a inceput! Conferinta ONU privind Schimbarile Climatice se deruleaza in perioada 1-12 decembrie.Attila Korodi si sa organizeze luni. Korodi ca reducerea emisiilor de gaze cu efecte de sera.213 sau 0746. care sa prevada limitarea posibilitatii de a cumpara credite de emisii din afara EU si garantarea ca pretul emisiilor de CO2 este transferat din industrie catre economie si platit de poluator prin licitarea integrala a permiselor de carbon. atat de necesara. Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la telefon 0722.ro 2/4 . o vizita delegatiei care va participa la negocierile de la Poznan.

de 30%. aceste reduceri sunt absolut necesare in cadrul UE.ATTILA KORODI Stimate Domnule Ministru. sunteti responsabil de transpunerea acestor prevederi in legislatia europeana. Ceasul ticaie! Acest acord trebuie adoptat pana in Decembrie 2009. 3/4 . Acest lucru presupune sa se limiteze posibilitatea de a cumpara credite de emisii din afara EU si sa se garanteze ca pretul emisiilor de CO2 este transferat din industrie catre economie si platit de poluator prin licitarea integrala a permiselor de carbon. a emisiilor in spatiul UE. la reuniunea UNFCCC din Copenhaga. atat de necesarasi urgenta. pentru a se asigura ca reducerea emisiilor de gaze cu efecte de sera. Uniunea Europeana trebuie ca pana in anul 2020 sa-si reduca cu cel putin 30% emisiile de gaze cu efect de sera (avand ca referinta nivelul din 1990). In calitatea dumneavoastra de Ministru al Mediului. Va adresam rugamintea de a va asigura ca aceasta legislatie este suficient de puternica pentru a permite reducerea necesara.Partidul Verde face presiuni asupra Ministrului Mediului pentru a lua masuri impotriva schimbarilor climati Scris de ZONA INTERZISA Sâmbătă. Pentru a fi evitat pericolul asociat schimbarilor climatice. Conform specialistilor din domeniul climatic. Uniunea Europeana detine un rol vital in asigurarea unui acord international de lupta impotriva schimbarilor climatice. 06 Decembrie 2008 13:06   Scrisoare deschisa adresata Ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile . sunt necesare actiuni urgente de reducere a emisiilor gazelor cu efect de sera. la nivelul intregului Glob. ce se va derula sub auspiciul Natiunilor Unite incepand cu anul 2013. se va produce fara intarziere.

pentru tarile in curs de dezvoltare. Pentru a limita incalzirea globala si implicit periculoasele schimbari climatice. crearea. menite sa sustina eforturile de reducere a emisiilor. Acordul trebuie sa recunoasca responsabilitatile comune dar diferentiate ale tarilor. inclusiv de evitare a despaduririlor si a degradarii forestiere si sa sprijine aceste tari in vederea adaptarii la schimbarile climatice. Bucuresti. Va rugam sa va exercitati responsabilitatea si rolul de lider prin luarea masurilor necesare evitarii schimbarilor climatice. va rugam sa va asigurati ca viitorul acord din cadrul ONU are la baza cercetarile recente privind clima. a unei surse de fonduri semnificative. garantate si previzibile. 06 Decembrie 2008 13:06 In calitatea dumneavoastra de Ministru al Mediului veti fi responsabil pentru negocierea acestui acord. Presupune de asemenea. Acest lucru implica trasarea unei modalitati de corelare a targetului de reducere a emisiilor la nivelul tarilor industrializate. 08 decembrie 2008 Co-Presedinte si Reprezentant legal Partidul Verde Gheorghe Ionicescu 4/4 . Implica totodata si stabilirea obligatiilor comune de a transfera tehnologia verde de la tarile industrializate la cele in curs de dezvoltare.Partidul Verde face presiuni asupra Ministrului Mediului pentru a lua masuri impotriva schimbarilor climati Scris de ZONA INTERZISA Sâmbătă.