Discursul lui Traian Basescu

Bine v-am gasit ardeleni! Voi mi-ati dat cele mai multe voturi pentru a deveni presedintele romanilor. Pentru asta, va multumesc. Si pentru ca Ardealul a fost cel care, pe regiuni, mi-a dat cele mai multe voturi, vreau sa discutam putin. Poate aflam de ce cei 322 au votat suspendarea presedintelui. Pana la urma ce am facut? Am avut curajul pe ccare niciunul din cei doi presedinti dinaintea mea nu l-au avut. Acela de a condamna crimele comunismului. Am gresit? Am avut curaj sa pun capat unui sistem de santaj al politicienilor si al oamenilor raspinditi peste tot in tara, transferand 1.5 milioane de dosare ale fostei Securitati la CNSAS. Am gresit? Numai asa putem fi liberi, daca nu suntem santajabili. Am condamnat si am respins in vara lui 2005 Pactul Ribbentrop-Molotov prin care o bucata mare din trupul tarii a fost rupta abuziv. Am gresit? Am avut curaj sa duc problemele adevarate ale romanilor din Moldova si din Bucovina de Nord la Casa Alba, la Consiliul European si in Parlamentul de la Strasbourg. Am gresit? Am avut curaj ca impreuna cu Monica Macovei sa spunem colegilor nostri din politica ‘luati mana de pe justitie, lasati procurorii si judecatorii sa-si faca treaba’. Am gresit? Am avut curaj sa vorbesc despre baietii destepti din energie, acolo unde baietii destepti cumpara energia cu 24 de dolari megawatt-ul, iar populatia o cumpara cu 120 de dolari. Am gresit? Am avut curaj sa atentionez, si dupa revenire vom incepe sa dezbatem serios, despre ceea ce se intampla in sistemul de achizitii al medicamentelor. Va asigur ca acolo oligarhii, ticalosii, au o profitabilitate care o depaseste mult pe ale celor din energie. Numai ca hotia din achizitia de medicamente inseamna pierderea multor vieti de oameni. Gresesc daca le cer sa apara in fata procurorilor si judecatorilor pe aceia care de ani de zile nu vor sa organizeze licitatii? Cu siguranta nu. Si aproape este dureros sa constati ca au ajuns sa iasa in strada bolnavii de diabet si de cancer, in urma unor decizii ale Guvernului Romaniei de a nu organiza licitatii pentru achizitia de medicamente, astfel incat tot clientela sa fie cea care beneficiaza de sumele uriase alocate Ministerului Sanatatii. Din acest motiv trebuie sa privim cu ingrijorare la ce se intampla azi in justitie. Atunci când un ministru îndrăzneşte să ceară revocarea unor procuror care anchetează dosarul lui Marko Bela, dosarul lui Voiculescu, dosarul baronului de Gorj al PNL-ului, atunci când aceste

O fac pentru că am obligaţia să o fac în calitate de preşedinte ales al .Viorel Hrebenciuc . şi de ce a trebuit să dispară de la Cotreoceni preşedintele ales al romanilor.înspăimântat că refuz să fac intervenţii pentru că dosarul Revoluţiei şi dosarul Mineriadei din ‘90 să fie stopate. responsabil de ceea ce spune. care să ne permită să asigurăm şanse egale tututor romanilor. Faptul că obiectivul schimbării ministrului Justiţiei şi a preşedintelui României e accesul la controlul politic al justiţiei e probat de ceea ce ministrul actual al justiţiei a făcut zilele trecute. să dăm oamenilor din justiţie sentimentul că sunt singurii responsabili de aplicarea legii. cu tot cu Monica Macovei.Dan Voiculescu. Vă asigur că dincolo de aceşti oligarhi e o reţea întreagă la nivel central. le-a luat prin susţinere politică. ei răspund în faţa legii. Avem o situaţie pe care vreau să o ştiţi de la mine şi vreau s-o ştiţi aşa cum v-o prezintă un preşedinte ales. Aceasta oligarhie nu suprima dreptatea. A reuşit să facă şi să controleze bonurile care se dau salariaţilor din diferitele instituţii. ca şi cum nu i-ar ştii. un alt om care de 17 ani influenţează decizii politice în favoarea lui. Mă auziţi vorbind de ceva vreme de oligarhii tranziţiei. Cer public demisia imediată a actualului ministru al Justiţiei. îi enumăr chiar acum: . fie că vorbim de oameni care vor să facă proiecte. Dinu Patriciu că adevărat conducător al PNL şi a guvernului. Ion Iliescu.lucruri se întâmplă înţelegem de ce a trebuit să dispară din guvern PD-ul. fie că vorbim de oameni în vârstă. funcţionarea justiţie. Ei ştiu foarte bine că în momentul în care justiţia nu mai e controlată politic. atacând procurorul care instrumentează dosare ale oligarhilor pe care i-am menţionat înainte. Nu o fac politic. Dragii mei.omul care are pretenţia că da de mâncare romanilor. Le-o fi luat oare prin licitaţie? Nu.Attila Verestoly .Ion Iliescu . . . care vor să continue să controleze viaţa de zi cu zi a romanilor. nu o fac pentru că vreau să fac un joc politic. Problema pe care România o are acume e ca instituţiile democratice ale statului sunt controlate de un grup restrâns de oameni care de cele mai multe ori îndreaptă decizia politică spre interesul lor. cu ramificaţii la baronii din teritoriu.Dan Ioan Popescu . mă refer mai ales la ziarişti. Pentru a nu avea dubii. Foarte mulţi spun ‘cine sunt aceştia?’. un fost preşedinte. fie că vorbim de tineri. .Dinu Patriciu. alături de. Aşa a fost posibil să se dea legi şi ordonanţe de guvern în favoare unor persoane. Împreună cu Monica Macovei am reuşit să dăm independenţa justiţiei. Aceşti oameni controlează deciziile la nivel judeţean şi la nivel central. nu spre interesul general. . România are instituţii democratice. alături de Calin Popescu Tariceanu.omul care a pus bazele sistemului ticăloşit din vânzarea de energie.sforarul şi artizanul acestui act de suspendare a preşedintelui Românie. din păcate. . funcţionarea corectă a instituţiilor statului.

Acest ministru al Justiţiei care doreşte să ducă la îndeplinire obiectivul acestei mascarade. plăteşte în faţa legii. vă iubesc. UDMR. La fel cum şi Marko Bela crede că dacă anchetezi un membru de frunte al UDMR este atac la minorităţi. şi etnicii turci. Şi îi uneşte formidabil corupţia. şi etnicii albanezi. care pentru este este ca justiţia să-şi facă treaba. cum nu vă imaginaţi! Vreau să ştiţi ce voi face după ce mă întorc la Cotroceni. dacă greşeşte. să-şi dea mâna peste urna de vot. dacă ne luăm după primul ministru Calin Popescu Tariceanu acest lucru nu trebuie să se întâmple. A chemat-o pe Monica Macovei în biroul lui s-o atenţioneze. PC au o singură religie şi un singur crez: furtul. din partea poporului roman. Aceştia sunt oligarhii care nu văd altă soluţie decât să fie uniţi în faţa pericolului. readucerea sub control a justiţiei. I-aş duce aminte domnului Marko Bela că orice roman şi orice etnic maghiar. Asta pentru că aşa e normal într-o democraţie. mi-a trimis mie mesaje. . Orice încercare de a subordona justiţia va primi din partea mea. dreptatea îi supăra. de toţi romanii care cred într-o Românie modernă. Toate acestea ne arată că PSD. Dar domnia sa crede că dacă e în vârful UDMR nu trebuie să plătească. Eu nu vorbesc de electoratul acestor partide. Dragii mei. în care să putem trăi cum trăiesc europenii civilizaţi. Ei i-au susţinut pe conducătorii acestor partide pentru că au crezut că au soluţii politice. Sigur. trebuie să plece imediat. Aceşti oameni nu mai au nici atâta bun-simţ faţă de propriul lor electoral. Să ne punem singuri o întrebare: oare ce i-a supărat pe toţi aceşti oameni? Adevărul îi supăra.romanilor. Dansul are antrenamentul intervenţiilor în justiţie pentru prietenul Patriciu. Numai aşa se explică cum este posibil ca marele patriot Vadim Tudor să se pupe cu marele patriot Marko Bela. vă iubesc enorm! Cred atât de mult în poporul roman. Sau ministrul Nagy nu trebuie să plătească. la fel cum plătesc şi etnicii rromi. Primul şi cel mai important lucru e să reformăm clasa politică. o reacţie extrem de dură împotriva celor care vor mai încerca să controleze procurorii şi judecătorii. Patriciu şi Tariceanu. Vreau să fiu susţinut de toţi cei care tradiţional au susţinut candidatura mea. Îşi mint şi îşi înşală propriul electorat. să fiu susţinut de toţi romanii cinstiţi. PRM. să se pupe cu Vadim deasupra urnei. Ceea ce fac din ianuarie până acum arată că îşi fură propriul electorat. a sunat la procurorul general. Asta înseamnă un început care poate fi făcut prin introducerea votului uninominal. PNL. Cum o fi posibil ca urmaşii Brătienilor. din partea societăţii civile.

Iar votul dumneavoastră nu va face nimic altceva decât vă obliga parlamentul să respecte opţiunea pe care o veţi face pe 19 mai. partidele nu fac legea electorală.Dacă până la sfârşitul lunii iunie. 09 mai 2007 . să nu mai ajungem în situaţia de blocaj cum suntem acum. Trebuie să dăm şanse tinerilor să aibă acces la fondurile de la ue. prin toate actele mele. Va rămâne pentru mine un lucru esenţial: acela de a reprezenta în fiecare zi. prin toate acţiunile mele. pe care partidele politice mi l-au promis în 2005. să ne dezvoltăm sistemul de autostrăzi. Vă mulţumesc! Cluj-Napoca. va trebui că numărul parlamentarilor să fie redus cu cel puţin 30-40%. astfel încât instituţiile statului să aibă reglementări clare. sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor. Sau dacă vom ajunge la concluzia că Parlamentul României trebuie să aibă două camere. Un alt lucru. să propunem un Parlament unicameral. Vă asigur că în perioada următoare revenirii la Cotroceni nu voi negocia cu oligarhii viitorul poporului roman. aşa cum s-au angajat. pentru că poporul să oblige parlamentul să introducă votul uninominal. interesele romanilor. Să reformăm Parlamentul. este nevoia de revizui Constituţia. ne vom întâlni la un nou referendum în toamna. astfel încât votul uninominal să fie aplicat de la alegerile din 2008.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful