You are on page 1of 2

Egyszer gofri

Hozzvalk:

3 tojs 12,5 dkg cukor 1 cs vanliacukor 12,5 dkg puha vaj 1 lapos tk stpor 25 dkg liszt 2,5 dl tej 1 csipetnyi s

Elkszts: 1. A tojsokat sztvlasztjuk. A lisztet kimrjk, s elkeverjk a sval, stporral. A tejet meglangyostjuk. 2. A puha vajat kzi mixerrel felverjk, hozzadjuk a cukrot s a vanliacukrot, habosra keverjk. A tojsokat sztvlasztjuk. A srgjkat egyenknt a vajas masszba dolgozzuk. 3. A stporos-ss lisztet s a tejet felvltva a krmhez adjuk, sszedolgozzuk. 4. A fehrjt habb verjk, s vatosan a masszba keverjk. 5. Az gy elksztett gofri tsztval megkezdjk a gofri stst: a kellkppen felmelegtett gofristt kikenjk kevs olajjal (vagy vajjal) szilikon ecset segtsgvel, majd az als formba belentnk egy adagnyit a tsztbl. A stt lezrjuk, s pr perc alatt kszre stjk a gofrit.

Marcipnos gofri
Hozzvalk

20 dkg (st) marcipn 3 dl tej 8 csepp keser mandula aroma 3 tojs 4 dkg cukor 1 cs vanliacukor 20 dkg liszt csipetnyi s

Elkszts 1. A marcipnt apr lyuk reszeln lereszeljk. 1 dl tejet egy ednyben meglangyostunk, a marcipnt beletesszk, s lland kevers mellett feloldjuk benne. Vgezzk mindezt

kzepes tzn. Ha a marcipn felolddott, ntsk hozz a maradk 2 dl tejet, tegyk bele az aromt, keverjk el, s hagyjuk kihlni. 2. A tojsok kzl 1 db-ot vlasszunk kett. A srgjt keverjk el a maradk kt egsz tojssal, cukorral, vanliacukorral, sval. Adjuk hozz a marcipnos tejet, majd a lisztet is. 3. A fehrjt verjk habb, s vatosan keverjk a masszba. 4. Az gy elksztett gofri tsztval megkezdjk a gofri stst: a kellkppen felmelegtett gofristt kikenjk kevs olajjal (vagy vajjal) szilikon ecset segtsgvel, majd az als formba belentnk egy adagnyit a tsztbl. A stt lezrjuk, s pr perc alatt kszre stjk a gofrit.

Gofri tszta
Hozzvalk: 3 tojs - 2,5 deci tej - 250 gr liszt - 150 gr cukor - 1 cs. stpor - 125 gr vaj. Elkszts: Tegyen minden hozzvalt a mixerbe a liszt kivtelvel, amit kevers kzben tltsn hozz a fed nylsn keresztl. 2 percig keverje

Sajtos gofri (Bevlt receptek)


25 dkg margarin (vaj), 60 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 2 dl tejfl, 1 stpor, 2 tojs, s, tej, (taln 3 dl? mg gy is nagyon sr a tszta) sszekever, megst, lehet r mg reszelt sajtot, tejflt tenni (fl adagbl 8 darab lett, egynek a sznhidrt tartalma 40 g krl van)