MINIT MESYUARAT JAWATAN KUASA I.C.T KALI PERTAMA BAGI TAHUN 2011 Tarikh Masa Tempat: Agenda 1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 : 14.

Februari 2011 ( ISNIN ) : 2.30 petang Makmal ICT SSNS SMK. Za’ba :

Ucapan pengerusi Pengagihan tugas Pengajaran dan pembelajaran ICT Aktiviti sepanjang tahun 2011 Hal-hal lain :

Kehadiran 1. 2. 3. 4.

En. Abd. Rahman bin Razali ( pengerusi ) En. Shahrilhizrian bin Zainal Pn. Misah bt Mustafa Pn. Suhaila bt Mahasan

Agenda mesyuarat : 1.0 Kata-kata aluan Pengerusi majlis ( En. Abd. Rahman bin Razali ) 1.1 Pengerusi mengucapkan salam dan selamat datang kepada semua jawatan kuasa ICT yang hadir ke mesyuarat kali pertama bagi tahun 2011. 1.2 Pengerusi mengucapkan tahniah kepada semua AJK yang telah dilantik dan berharap semua AJK dapat memberikan komitmen yang baik terhadap tanggungjawab yang diberikan. MAKLUMAN

Walau bagaimanapun markah tidak akan dimasukkan ke dalam rekod kemajuan murid.0 Perlantikan AJK 2.2.0 Pengajaran dan pembelajaran ICT 3. MAKLUMAN 4. Pengerusi juga memaklumkan bahawa ujian ICTL akan diadakan secara amali. Hj.2 3. Terdapat 17 modul yang terkandung dalam mata pelajaran ICT yang merangkumi sukatan tingkatan 1 dan 2.1 Pengerusi mencadangkan supaya latihan dalam perkhidmatan di adakan bagi membantu guru-guru yang kurang mahir dalam pengendalian komputer. Norfuzi bt Bidin En.0 Aktiviti bagi tahun 2011 4. Shahrilhizrian bin Zainal Pn.1 Pengerusi mengumumkan organisasi ICT yang baru iaitu: Penasihat Pengerusi : : Mejar Zakaria bin Sapri ( Pengetua ) Tn. Zakaria bin Sulaiman ( GPK 1 ) Pn. Misah bt Mustafa Pn. Inggeris. Suhaila bt Mahasan MAKLUMAN Penyelaras PSS: AJK : 3.4 Pengerusi memaklumkan bahawa semua modul ICT adalah dalam B. Antara program yang dirancang adalah : • • • Penggunaan Ms-Excell Membuat power point dalam P & P Membina Laman Web Tindakan : SEMUA GURU . Modul tersebut akan diperbanyakkan dan akan diagih-agihkan kepada semua guru yang mengajar ICT. Abdul Rahman bin Razali ( K ) En.1 3.3 3.

.5. Dicatat oleh: Disemak oleh: …………………………… ( Pn. Misah bt Mustafa ) ……………………………. Syahrilhizrian mencadangkan supaya guru-guru didedahkan dengan pembinaan laman web. 5. Rahman bin Razali ) . Pengerusi berharap agar makmal ICTL di gunakan dengan sebaik mungkin dan guru-guru yang terlibat hendaklah memastikan bilik ICTL berada dalam keadaan kemas dan terkawal sepanjang masa.1 Pn.40 petang. Misah mencadangkan agar latihan dalam perkhidmatan bagi Ms-excell dan Power point di dedahkan kepada semua guru yang kurang mahir dalam penggunaan perisian tersebut.0 Penangguhan mesyuarat Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 4.3 Tindakan : SEMUA GURU 6.2 5. ( En.0 HAL-HAL LAIN 5. En.

0 7. Juasseh dan beliau mengambil alih tugas tersebut. 1.0 Ucapan pengerusi Pengesahan minit mesyuarat Perkara berbangkit Pengajaran dan pembelajaran ICT Ujian dan peperiksaan Aktiviti Hal-hal lain : Kehadiran 1. Shahrilhizrian bin Zainal ) 1.MINIT MESYUARAT JAWATAN KUASA I. Rahman bin Razali telah berpindah ke SK.0 4. MAKLUMAN . Pn. Pn.1 Pengerusi mengucapkan salam dan mengalu-alukan kedatangan semua jawatan kuasa ICT.30 petang Makmal ICT SSNS SMK.0 Kata-kata aluan Pengerusi majlis ( En. Abd.T KALI PERTAMA BAGI TAHUN 2011 Tarikh Masa Tempat: Agenda 1. Shahrilhizrian bin Zainal ( pengerusi ) 2.C. Julai 2011 ( KHAMIS ) : 2.2 Pengerusi memaklumkan bahawa pengerusi yang lama iaitu En. En.0 3. Misah bt Mustafa 3.0 6.0 : 23.0 5. Suhaila bt Mahasan Agenda mesyuarat : 1. Za’ba : 2.

0 Perkara berbangkit Pengerusi memaklumkan bahawa kursus membina web site. 4.0 Pengesahan minit mesyuarat yang lalu Dicadangkan oleh : Disokong oleh : Pn.2. Guru-guru hendaklah memantau murid-murid semasa P & P kerana ramai di antara mereka suka melayari Facebook.0 Pengajaran dan pembelajaran ICT Pengerusi mengingatkan semula kepada semua AJK bahawa subjek ICTL adalah bagi murid-murid tingkatan 1 – 3 dan setiap kelas diperuntukan 80 minit seminggu. MAKLUMAN .0 Aktiviti Pengerusi memaklumkan bahawa Kursus Latihan Dalam Perkhidmatan Eduweb TV akan diadakan pada bulan September. MAKLUMAN 6. power point dan MS excel tidak dapat dijalankan pada tahun ini kerana kekangan masa. Misah Mustafa 3. Semua guru diwajibkan hadir supaya mereka dapat mengaplikasikannya dalam pengajaran dan pembelajaran.0 Ujian dan peperiksaan Guru-guru hendaklah menyediakan soalan masing-masing bagi peperiksaan akhir tahun. Soalan haruslah merangkumi semua tajuk yang telah mereka pelajari bagi menguji kefahaman mereka. MAKLUMAN 5. Murid-murid boleh di dedahkan dengan laman social tersebut tetapi tidak harus meninggalkan silibus yang telah ditetapkan. Suhaila Mahasan Pn.

7. ( En.0 Hal-hal lain - Pn. Pengerusi juga mengingatkan kepada semua guru supaya mengisi buku log penggunaan makmal ICT . Komputer hendaklah di ‘off’ kan dengan betul.. Shahrilhizrian Zainal ) .30 petang. Misah memaklumkan bahawa terdapat murid-murid membawa makanan ringan seperti gula-gula dan air kotak ke dalam makmal ICTL Pengerusi mohon kerjasama daripada semua guru untuk memastikan kerusi disusun semula setelah habis P & P. Dicatat oleh: Disemak oleh: …………………………… ( Pn. Suhaila memaklumkan bahawa terdapat murid-murid yang ponteng kelas lain dan menjadikan makmal ICTL sebagai tempat untuk mereka melepak. Penghawa dingin dan plag hendaklah dimatikan sebelum meninggalkan kelas.0 Penangguhan mesyuarat Mesyuarat ditangguhkan pada pukul 4. Pn. Misah bt Mustafa ) ……………………………. - - - 8.