You are on page 1of 10

Prines din lingur de lemn

Materiale necesare :

lingur de lemn, sfoar, burete, foarfec, carioci, creion grafic, mai multe buci de material textil colorat sau o earf veche de mtase, dantel alb, fire de tricotat de culoare portocaliu i negru, srm decorativ pentru mini, lipici, band adeziv colorat.

Instruciuni: Rochia: Pregtim earfa de mtase, din care vom confeciona rochia prinesei. Legm buretele de lingura de lemn cu o sfoar, pentru ca rochia prinesei s aib mai mult volum. Pur i simplu nvelim lingura de lemn cu earfa, legndu-o nti cu o sfoar, iar apoi cu o band adeziv colorat, pentru aspectul estetic. Caracterul personajului: Schim cu un creion grafic caracterul personajului, pe care l vom accentua folosind carioci. Prul: Pentru a-i realiza prul prinesei, avem nevoie de fire de tricotat. Tiem din ele aproximativ 30 de cm, i le legm la mijloc. Lipim firele de tricotat pe lingura de lemn, avnd grij ca prul s nu acopere faa personajului. E important ca n acest caz s folosim un lipici de calitate! Dup ce am lipit firele de tricotat pe lingura de lemn, putem s facem coafura prinesei, mpletind firele portocalii. Coroana: Cel mai potrivit material textil pentru confecionarea coroanei este fleece galben. Tiem marginea materialului n zig-zag. ndoim capetele materialului i le lipim. Dup ce coroana e gata o lipim de prul mpletit al prinesei.

Minile: Ultimul pas n realizarea prinesei sunt minile. Lum o srm decorativ de aproximativ 30 de cm, i o legm pe rochia prinesei, ndoind-o la vrfuri. Timp : 1 or Dificultate : medie Pre : materialele necesare realizrii unei prinese cost aproximativ 5 RON Utilitate:

la grdini e un material didactic valoros, care se poate folosi aproape n tot procesul instructiv-educativ pentru: captarea ateniei, pentru nsuirea unor jocuri cu text i cnt, poezii, dramatizare, n ciclul primar poate fi tem la orele de activiti practice.

Spor la creaie ! Next image

Download:

DSC_9108.jpg

144 Kb

110 Kb

116 Kb

43 Kb

44 Kb

83 Kb

Zna bun din lingur de lemn

Materiale necesare :

lingur de lemn, sfoar, burete, foarfec, carioci, creion grafic, mai multe buci de material textil colorat sau o earf veche de mtase, perdea alb pentru aripi, fire de tricotat turcoaz, srm decorativ pentru mini, lipici, band adeziv colorat.

Instruciuni: Rochia: Vestimentaia Znei se compune din dou rochii: poala confecionat dintr-un material textil cu modele mrunte, i rochia transparent, din perdea alb. nti vom crea poala rochiei. Legm buretele de lingura de lemn cu o sfoar, pentru ca rochia Znei s aib mai mult volum. nfurm materialul textil n jurul lingurei de lemn, legndu-o nti cu o sfoar, iar apoi cu o band adeziv colorat. Acum lum perdeaua alb, o punem peste poala tocmai fcut, lsndu-i dou funde n spate. Acestea vor reprezenta aripile Znei. Caracterul personajului: Schim cu un creion grafic caracterul personajului, pe care l vom accentua folosind carioci. Prul: Pentru a-i realiza prul Znei, avem nevoie de fire de tricotat. Tiem din ele aproximativ 30 de cm, i le legm la mijloc. Lipim firele de tricotat pe lingura de lemn, avnd grij ca prul s nu acopere faa personajului. E important ca n acest caz s folosim un lipici de calitate! Dup ce am lipit firele de tricotat pe lingura de lemn, putem s facem coafura Znei, mpletind firele de tricotat. Minile: Ultimul pas e realizarea minile. Lum o srm decorativ de aproximativ 30 de cm, i o legm pe rochia Znei, ndoind-o la vrfuri. Nu ne-a mai rmas altceva de fcut dect s admirm Zna cea bun, n toat splendoarea ei. Timp : 1 or Dificultate : medie Pre : materialele necesare realizrii Znei cost aproximativ 5 RON Utilitate:

la grdini e un material didactic valoros, care se poate folosi aproape n tot procesul instructiv-educativ pentru: captarea ateniei, pentru nsuirea unor jocuri cu text i cnt, poezii, dramatizare. n ciclul primar poate fi tem la orele de activiti practice.

Spor la creaie ! Next image

Download:

IMG_7083.jpg

83 Kb

84 Kb

91 Kb

93 Kb

116 Kb

104 Kb

Mod de realizare

Material necesare: 1 ou, hrtie creponat ondulat roie, aracet, pensul, carton, hrtie xerox, carioca, foarfec, sering sau cui Mod de realizare: Etape pregtitoare: - cu ajutorul unei seringi sau a unui cui se golete coninutul oului - se decupeaz fundia clovnului din hrtie creponat ondulat roie - se decupeaz dup contur din hrtie alb un oval mai mare pentru gur i mici pentru ochi .

dou ovale mai

Cu carioca se finiseaz ochii i gura i se decupeaz din hartia xerox sau glasata un cerc rou pentru nas.

Se confecioneaz plria din carton: un cerc decupat si un cilindru ce se aplic pe cercul decupat. Asamblare:- se unge cu aracet prile laterale si mijlocul fundiei si se lipete la baza oului. Se vor adauga ochii, nasul i la sfrit plria. . Activitatea a fost desfurat de educatoarele: Benedekfi Monika i Adorjan Emoke de la Gradinia "Albinua" din Trgu-Mure.

Copil din materiale naturale

Materiale necesare:

- 1 cocean de porumb rou - 2 boabe de piper sau semine de pepene rou - 2 boabe de fasole mic alb sau alb cu negru - 2 nuci - 2 ghinde mari - rafie - pnu - pistol de lipit cu silicon

Lipim nuca de partea mai subire a coceanului de porumb.

Urmeaz ghindele de o parte i de alta a coceanului.

Boabele de fasole alb cu nergu vor fi ochii.

Jos lipim i cele dou jumti de nuc.

Rulm cteva fire de rafie pe degete.

Marginile le tiem cu foarfeca.

Lipim ceea ce am obinut pe nuc.

Putem s-i confecionm haine din pnu sau semine.

Material realizat de doamna Gabriela Ileana Crian, profesor pentru nvmntul primar la coala cu clasele I-VIII Andrei aguna Turda, jud. Cluj, Romnia