You are on page 1of 4

NAPSUGR SSZEVONT VODA HZIRENDJE BEVEZET

Az voda cme: 1156 Budapest, Ndast park 2. Telephely cme: 1156 Budapest, Ndast park 1. e-mail: napsugaro@externet.hu Az voda nyitvatartsi ideje: Htf pntek: reggel 6 rtl dlutn 18- rig.

telefon: telefon:

418-3219 417-5721

Gylekezs: 6 rtl 9 rig. Hazavitel: elzetes bejelents alapjn, a szlk ignye szerint (kivtel az alvsid). A gyermekek csak szli vagy felntt hozztartozk, illetve nagyobb testvr ksretvel rkezhetnek s tvozhatnak az vodbl. Felelssget csak az vodapedaggusnak tadott gyermekekrt tudunk vllalni. A kvetkez esetekben krnk rsbeli nyilatkozatot a gyermekek kiadshoz: - ha a szlkn kvl ms hozztartoz viszi el a gyermeket, - ha iskols gyermek mint megbzott viszi el a gyermeket az vodbl. Ha az voda nyitvatartsi idejben senki nem jn a gyermekrt, s ha a gyermek hozztartozit nem sikerlt rtesteni, akkor az gyeletes vodapedaggus felveszi a kapcsolatot a Kerleti Fika szervezettel. Kss, hinyzs A szlnek a gyermek vodai hinyzst szemlyesen vagy telefonon 24 rn bell be kell jelenteni. vodakteles, tankteles gyermekek esetben a hinyzs bejelentsnek elmulasztsa igazolatlan hinyzsnak minsl, s ez esetben az intzmnyvezet hivatalosan jr el. Hromnapi betegsg (hnys, hasmens, lz, stb.) utn a gyermek csak orvosi igazols (Egszsges kzssgbe mehet) bemutatsval jhet vodba. Betegsg nlkli hosszabb tvolmaradst a szl elzetes bejelentse alapjn a vezet engedlyezheti. tkezsek Az vodban havonta meghatrozott napon trtnik az tkezsi djak befizetse. A befizetsek idejt elre rsban kzljk. Krjk a szlket, hogy az ebd befizetsi idpontokat pontosan tartsk be. Szmlt azoknak a gyermekeknek is kell killtani, akiknek az tkezse ingyenes.

Ebdrendels: A Ndast park 1. vodban reggel nyolc rig kell telefonon, vagy szemlyesen bejelenteni a lemondst. Az tkezsi adagokat egy nappal elre rendeljk meg, ezrt a lemonds napjt jvrni nem tudjuk. A Ndast park 2. vodban az erre a clra rendszerestett fzetbe reggel kilenc rig krjk berni, vagy telefonon bejelenteni a lemondst. Az tkezsi adagokat egy nappal elre rendeljk meg, ezrt a lemonds napjt jvrni nem tudjuk. Elkltzs vagy egyb vltozs esetn a visszafizets a mindenkori rvnyben lv pnzgyi rendeletek alapjn trtnik. A gyermekek ltzke A gyermekek az vodt csak tisztn s gondozottan ltogathatjk. Ruhzatuk knnyen fel s levehet, jellel elltott legyen. dessget, rggumit, srlst okoz eszkzt ne hozzanak magukkal(hullmcsat, kitzs jelvny, arany flbeval, lnc, stb.) Egyttmkds a szlkkel Az vodba betegsgre gyans, lzas, gygyszerezett, hurutos vagy egyb tnetekkel gyermeket behozni tilos! Krjk, hogy az ltzben lv falijsgokon elhelyezett hirdetmnyeket naponta ksrjk figyelemmel. Ugyanitt tjkozdhatnak az voda nevelsi s egyb programjairl. A szlk az voda nevelsi pedaggiai programjrl bvebb tjkoztatst kzsen egyeztetett idpontban krhetnek az voda vezetjtl, illetve a csoportos vnktl. Az vnt a gyermekek kzl kihvni csak indokolt esetben a gyermekek felgyeletnek biztostsa mellett lehet. A nevelk a fogadrn adnak tjkoztatst a szlknek gyermekk fejldsrl, segtsget nyjtanak a nevelsi problmk megoldshoz. A fogadrk ideje elzetes megbeszls alapjn az ignyektl fggen hatrozhat meg. A tanv folyamn ngy alkalommal tartunk szli rtekezletet, melynek idpontjrl s tmjrl a falijsgokon tjkozdhatnak a szlk. vente 1 2 alkalommal szli frumot tartunk a szlket rdekl tmban. nnepek eltt jtszdlutnt szerveznk, tletekkel segtjk az nnepi elkszleteket. Szvesen ltjuk az rdekld szlket nylt napokon elre megbeszlt idpontokban. Az vodapedaggusok a csaldokkal elre megbeszlt idpontban krskre csaldltogatst tesznek. Szvesen vesszk a szlk aktv segtsgt az intzmny krnyezetnek szptsben, alaktsban.

FONTOS TUDNIVALK Az voda nyron t-htig nem zemel. Indokolt esetben a gyermekek ms vodba helyezhetk el, a szl krsre. A tanv folyamn, az t nevels nlkli munkanap idpontjrl mindig kt httel elre tjkoztatjuk a szlket. Igny esetn gyeletet biztostunk a gyermekek szmra. Intzmnynkben igny esetn, trts ellenben lehetsget biztostunk klnbz szervezett foglalkozsokra, dlutni idpontban. Fontos szempont a gyermekek letkori sajtossgainak, egyni kpessgeinek figyelembe vtele, s a szakszersg. Programunk szellemben, vodsainknak klnbz tapasztalat s lmnyszerz programokat szerveznk, melyeket anyagilag a szlk finanszroznak. Az voda egsz terletn tilos a szeszesital fogyasztsa s a dohnyzs! Az vodavezet 7.30 14.30 rig, szksges esetben 18 rig tartzkodik az intzmnyben. Krem, hogy vigyzzanak az intzmny tisztasgra, rendjre.

Kvnom, hogy gyermekeikkel kellemes napokat tltsenek az vodai vek alatt. Az voda trvnyben meghatrozott feladatai: Az voda a gyermek hromves kortl a tanktelezettsg kezdetig nevel intzmny. Az vodai nevels a gyermek nevelshez szksges. Az voda a gyermek hrom ves kortl elltja a gyermekek vdelmrl s a gymgyi igazgatsrl szl trvnyben meghatrozottak szerint a gyermek napkzbeni elltsval sszefgg feladatokat is. A gyermek ha e trvny mskpp nem rendelkezik abban az vben, amelyben az tdik letvt betlti, a nevelsi v kezd napjtl napi ngy rt kteles nevelsben rszt venni. Az vodai foglalkozsokat oly mdon kell megszervezni, hogy az voda a szlk ignyei szerint eleget tudjon tenni az vodai nevelssel, a gyermek napkzbeni elltsval sszefgg feladatainak. A gyermek utoljra abban az vben kezdhet vodai nevelsi vet, amelyben a hetedik letvt betlti. Abban az vben, amelyben a gyermek a hetedik letvt betlti, akkor kezdhet jabb nevelsi vet az vodban, ha augusztus 31. utn szletett, s a nevelsi tancsad vagy a szakrti s rehabilitcis bizottsg javasolja, hogy mg egy nevelsi

vet maradjon az vodban. A nevelsi tancsad vagy a szakrti rehabilitcis bizottsg ilyen javaslatot a szl krsre s az voda neveltestletnek egyetrtsvel tehet. A neveltestlet egyetrtst a nevelsi tancsad, illetve a szakrti s rehabilitcis bizottsg a gyermek, tanul vizsglatnak megkezdse eltt szerzi be. A nevelsi tancsad, illetve a szakrti s rehabilitcis bizottsg szakvlemnynek megkldsvel rtesti a lakhely, ennek hinyban a tartzkodsi hely szerint illetkes jegyzt, ha javasolja, hogy a gyermek tovbbi egy vig vodai nevelsben vegyen rszt. Nevelsi alapelv vodink programja az emberi szemlyisgbl indul ki, abbl a tnybl, hogy az ember egyedi, mssal nem helyettesthet individum, s szocilis lny egyszerre. Mindezek szem eltt tartsval neveljk s tantjuk a rnk bzott gyermekeket. Szeressk a termszetet, pozitv rzelemmel viszonyuljanak az ket krlvev trsadalmi s termszeti krnyezethez. Legyen bennk segt kszsg, jakarat. Rendelkezzenek elegend lmnnyel ahhoz. Hogy jtkuk nfeledt s tartalmas legyen. A szl jogai: A szlt megilleti a nevelsi oktatsi intzmny szabad megvlasztsnak joga. Megismerje, s tjkoztatst kapjon az voda pedaggiai programjrl s hzirendjrl. Gyermeke fejldsrl, magaviseletrl rendszeres s rdemi tjkoztatst, nevelshez tancsokat, segtsget kapjon. Szli szervezet ltrehozst kezdemnyezheti, s kzremkdhet annak tevkenysgben. Szemlyesen vagy kpvisel tjn jogszablyban meghatrozottak szerint rszt vegyen az rdekeit rint dntsek meghozatalban.

A szl ktelessgei: Biztostsa gyermeke vodai nevelsben val rszvtelt, tovbb tanktelezettsgnek vagy kpzsi ktelezettsgnek teljestst. Figyelemmel ksrje gyermeke fejldst, s megadjon minden tle elvrhat segtsget. Megtegye a szksges intzkedseket gyermeke jogainak rvnyestsben. Rendszeres kapcsolatot tartson a gyermekvel foglalkoz pedaggusokkal. Elsegtse gyermeknek a kzssgbe trtn beilleszkedst, az voda rendjnek, a kzssgi let magatartsi szablyainak elsajttst. Tiszteletben tartsa az voda vezeti, pedaggusai, alkalmazottai emberi mltsgt s jogait.