You are on page 1of 4

RETETA

EKLER

Pentru toti cei care au cerut reteta! Here you are, with all of my heart. De la LC meeting am mai facut inca de doua ori. Si m-am gandit sa fac si niste poze ca sa va fie mai usor...reteta e simpla si nu o puteti gresi. Deci Pentru a portie mica: 250 ml apa se pune la fiert cu 75 ml ulei si un pic de sare.

Cand acesta fierbe se pune 8 linguri faina, acolo pe foc se amesteca puternic pana se desprinde de cratita. Se ia la o parte.

Se pun 5 oua intregi, pa rand, se amesteca dupa fiecare.

Asa arata dupa cele 5 oua amestecate:

Pe urma luati o punda dinaia de 2 bani puneti aluatul in el si taieti unul dintre colturile pungii, si apasati aluatul pe tava, see below :

Dupa ce ati umplut tava il puneti in cuptorul incalzit dinainte si il lasati aproximativ 30-40 de minute sau poate mai mult, depinde de temperatura, pana ce vedeti ca sunt coapte, ATENTIE daca nu lasati destul in cuptor interiorul eklerului nu va fi copt. In primele 20 minute nu deschideti cuptorul. Pana ce se fac, preparati crema, nu va complicati, cel mai simplu sa faceti o budinca de vanilie. Cand s-au facut lasati sa se raceasca crema si prajitura, apoi le taieti la margine, si cu lingura, cu grija sa nu le deformati , il umpleti cu budinca. Daca vreti puteti sa puneti ceva deasupra: ciocolata, frisca etc. Pofta buna! E SIPMLU! ;) abia astept sa mananc din ekler-ul vostru

p.s Pentru o portie mai mare dublati ingredientele. Eu am facut-o pentru voi dintr-o portie dubla.