You are on page 1of 116

QuestionnaireS

2010|02

EVS 2008 - Albania


Field Questionnaire
Related to the national dataset
Archive-Study-No. ZA4783, DOI:10.4232/1.10012

European Values Study

Acknowledgements
The fieldwork of the 2008 European Values Study was financially supported by universities and research institutes, national science foundations, charitable trusts and foundations, companies and
church organizations in the EVS member countries.
A major sponsor of the surveys in several Central and Eastern European countries was Renovabis.
Solidarity initiative of the German Catholics with the people in Central and Eastern
Europe: Project No. MOE016847 http://www.renovabis.de/
An overview of all national sponsors of the 2008 survey is provided in the EVS 2008 Guidelines and
Recommendations and the EVS 2008 Method Report, and on the website of the European Values
Study http://www.europeanvaluesstudy.eu/evs/sponsoring.html.
The project would not have been possible without the National Program Directors in the EVS member
countries and their local teams.
Gallup Europe developed a special questionnaire translation system WebTrans, which appeared to be
very valuable and enhanced the quality of the project.
Special thanks also go to the teams at Tilburg University, CEPS/INSTEAD Luxembourg, and GESIS Data
Archive for the Social Sciences.

Fieldwork organisation
Strategic Puls research
Tirana, Albania

Access to data and information on the EVS 1981-2008


Please click the Digital Object Identifier (DOI) to get the study description of the dataset
http://dx.doi.org/10.4232/1.10012.
General information about the European Values Study can be found on the EVS website
http://www.europeanvaluesstudy.eu/.
For direct access to the data, please go to ZACAT - GESIS Online Study Catalogue
http://zacat.gesis.org/.
For further information about services provided by the GESIS Data Archive, please go to
http://www.gesis.org/.

EUROPEAN VALUES STUDY


2008

Albania

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

EUROPEAN VALUES STUDY


MASTER QUESTIONNAIRE
2008
FINAL VERSION

7 March 2008

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

Prshndetje. Un vij nga (emri i organizats). Ne po punojm pr pjesn shqiptare t nj studimi q po


ndrmerret edhe n shkall Evropiane mbi ato ka njerzit vlersojn n jetn e tyre. Ky studim do t
intervistoj grupe njerzish si prfaqsues t publikut Evropian. Ju jeni zgjedhur rastsisht si prfaqsues i
publikut shqiptar. Do t donim t dinim opinionin tuaj rreth disa temave t ndryshme. Prgjigjet tuaja do t
ndihmonin pr t kuptuar m mir se far beson publiku evropian si dhe krkon ai nga jeta.
DO T FILLOJM ME DISA PYETJE MBI JETN N PRGJITHSI, KOHN TUAJ T LIR;
AKTIVITETET TUAJA T PRDITSHME OSE PUNN TUAJ.
TREGONI LISTN 1

Q1

Q2

Ju lutem specifikoni se sa i/e rndsishm sht secila nga t mposhtmet n jetn tuaj.
shum i/e
rndsish
m

i/e
rndsish
m

i/e pa
rndsish
m

fare i/e pa
rndsish
m

ND

PP

v1

Puna

v2

Familja

v3

Shokt dhe t njohurit

v4

Koha e lir

v5

Politika

v6

Feja

Kur mblidheni me shoqrin tuaj a do t thonit se diskutoni rreth shtjeve politike vazhdimisht, me raste
apo asnjher?
1 vazhdimisht
2 me raste
(v7)
3 asnjher
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

TREGONI LISTN 3
Q3

N prgjithsi mendoni se jeni:


1 shum i/e lumtur
2 i/e lumtur
3 jo dhe aq i/e lumtur
4 aspak i/e lumtur
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v8)

TREGONI LISTN 4
Q4

N trsi si do ta prshkruanit gjendjen tuaj shndetsore s fundmi? Mendoni se ajo sht:


1 shum e mir
2 e mir
3 normale
4 e keqe
5 shum e keqe
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v9)

Tregoni listn 5
Q5

Ju lutem shikoni me kujdes listn e mposhtme t organizatave dhe shrbimeve vullnetare dhe thoni...
Cils prej tyre, n rast se po, i prkisni?
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: KODONI T GJITH OPSIONET E PRMENDURA NN
KOLONN (a)
pr ciln prej tyre, n rast se po, po bni pun vullnetare t papaguar aktualisht?
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: KODONI T GJITH OPSIONET E PRMENDURA NN
KOLONN (b)
2

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008
(a)

e prmendur

(b)

e pa
ND
prmendur

PP

e
e pa
prmendur prmendur

ND

PP

A Shrbime sociale pr t moshuarit, personat me


v10
aftsi t kufizuar dhe t privuarit

v28

B Organizata fetare ose kishtare

v11

v29

C Aktivitete arsimore, artistike, muzikore ose


kulturore

v12

v30

D Sindikata

v13

v31

E Parti ose grupime politike

v14

v32

F Aktivitete t komunitetit lokal pr shtje si


varfria, punsimi, strehimi, barazia raciale

v15

v33

G Zhvillimi i vendeve t bots s tret ose t


drejtat e njeriut

v16

v34

H Konservimi, mjedisi, ekologjia, t drejtat e


kafshve

v17

v35

I Shoqata profesionale

v18

v36

J Aktivitete pr t rinj (p.sh. skautist, guida,


klube t rinjsh etj.)

v19

v37

K Sporte ose aktivitete lodhse

v20

v38

L Grupime pr t drejtat e grave

v21

v39

M Lvizje pr paqen

v22

v40

N Organizata vullnetare q merren me


shndetsin

v23

v41

O Grupe t tjera

v24

v42

v25

v43

Asnj (spontane)

TREGONI LISTN 6 KODONI VETM NJ PRGJIGJE PR DO RAST


Q6

v46
v47
v48
v49
v50
v51
v52
v53
v54
v55
v56
v57
v58
v59
v60
Q7

N listn e mposhtme paraqiten grupe t ndryshme njerzish. A mund t zgjidhni se cilt prej tyre nuk
do tju plqente t kishit si fqinj?
e pa
e prmendur
ND
PP
prmendur
A Persona me precedent penal
1
2
8
9
B Persona t nj race t ndryshme
1
2
8
9
C Ekstremist t majt
1
2
8
9
D Alkoolist
1
2
8
9
E Ekstremist t djatht
1
2
8
9
8
9
Njerz me familje numerikisht t
F
1
2
mdha
8
9
Njerz emocionalisht t
1
2
G
paqndrueshm
H Mysliman
1
2
8
9
I Imigrant/puntor t huaj
1
2
8
9
J Njerz t infektuar me SIDA
1
2
8
9
K T droguar
1
2
8
9
L Homoseksual
1
2
8
9
M ifut
1
2
8
9
N Evgjit/Rom
1
2
8
9
O T krishter
1
2
8
9
N prgjithsi mendoni se mund t besohet tek njerzit, apo se duhet patur shum kujdes se kujt i beson?
1 mund ti besohet shumics s njerzve
(v62)
2 duhet patur kujdes kujt i beson
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

TREGONI LISTN 8
Q8

Duke patur parasysh kt shkall vlersimi, a mendoni se shumica e njerzve do t prpiqen t prfitojn
prej jush nse kan mundsi apo mendoni se ata do t jen t ndershm kundrejt jush? Si do ta
klasifikonit pikpamjen tuaj sipas ksaj shkalle?
(v63)

Shumica e njerzve do
t prpiqeshin t
prfitonin prej meje
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Shumica e njerzve do ND
t prpiqeshin t ishin
t ndershm
10
88

PP
99

TREGONI LISTN 9
Q9

A do t thonit se n shumicn e rasteve njerzit prpiqen tju ndihmojn apo se ata mendojn m s
shumti pr veten e tyre? Ju lutem prdorni kt shkall vlersimi.
(v64)
Njerzit mendojn m
Njerzit mundohen m ND
PP
s shumti pr veten e
s shumti q tju
tyre
ndihmojn
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
88
99

TREGONI LISTN 10
Q10

Disa njerz kan ndjesin se kan plotsisht mundsi t zgjedhin dhe se e kan trsisht nn kontroll jetn
e tyre, ndrsa t tjer kan prshtypjen se ajo q bjn nuk ka ndonj pasoj reale n at ka ju ndodh. Ju
lutem prdorni shkalln e vlersimit t mposhtm pr t treguar se sa liri zgjedhjeje dhe sa kontroll keni
ndjesin se keni mbi mnyrn se si zhvillohet jeta juaj?
(v65)

aspak

n shumicn e rasteve

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ND

PP

88

99

TREGONI LISTN 11
Q11

N trsi, sa t knaqur jeni ju me jetn tuaj sot? Ju lutem prdorni shkalln e mposhtme t vlersimit
pr t shprehur pgjigjen tuaj.
(v66)

i/e pa knaqur

i/e knaqur

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ND

PP

88

99

TREGONI LISTN 12
Q12

Pse, sipas jush, ekzistojn njerz n nevoj n vendin tuaj? Ktu paraqiten katr arsye t mundshme. Cila
nga kto arsye mendoni se sht m e rndsishmja?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: KODONI NJRN NGA ARSYET NN KOLONN


(P12) N TABELN E M POSHTME
Q13

Cila arsye mendoni se vjen e dyta pr nga rndsia?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: Kodoni njrn nga arsyet nn kolonn (P13) n


tabeln e mposhtme
Q12

Q13

(v67)

(v68)

M e
rndsishmja

ND

PP

E dyta m e
rndsishme

ND

PP

A sepse ata jan pa fat

B sepse jan dembel dhe iu mungon vullneti

C pr shkak t padrejtsive q ekzistojn n


shoqrin ton

D kjo sht nj pjes e pa evitueshme e


progresit modern

asnjra prej sa m sipr (spontane)

3
4
5

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

TREGONI LISTN 14 KODONI T GJITHA ASPEKTET E


PRMENDURA
Q14

M posht jan renditur disa aspekte t puns q njerzit thon se jan t rndsishm. Ju lutem shikojini
dhe m thoni se cilat prej tyre, sipas jush, jan m t rndsishmet n nj vend pune?
e
prmendur

e pa
prmendur

ND

PP

v69 A Nj pag e mir

v70 B Njerzit q punojn me ju t jen t sjellshm

v71 C T mos kesh shum presion

v72 D T ofroj siguri t mjaftueshme pr vendin e puns

v73 E Orare pune t arsyeshme

v74 F Mundsi pr t prdorur inisiativn

v75 G Nj pun e dobishme pr shoqrin

v76 H Pushime t mjaftueshme

v77 I Mundsi takimi me njerz

v78 J Nj pun tek e cila ju t ndieni se po arrini dika

v79 K Nj pun me prgjegjsi

v80 L Nj pun interesante

v81 M Nj pun n prputhje me kapacitetin tuaj

v82 N Msimi i aftsive t reja

v83 O T mos cnoj jetn familjare

v84 P

T keni mundsi t thoni mendimin tuaj kur merren


vendimet kryesore

v85 Q Trajtim i barabart i njerzve n vendin e puns


v86

Q15

Asnjra prej tyre (spontane)


A jeni ju personalisht t punsuar?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: DUKE PRFSHIR DHE VETPUNSIMIN!


1 po
2 jo ------------------------------------------------------------------------------ > SHKO TEK P18
8 nuk e di (spontane) --------------------------------------------------------- > SHKO TEK P18
9 pa prgjigje (spontane) ----------------------------------------------------- > SHKO TEK P18

(v89)

TREGONI LISTN 16
Q16

N trsi, sa t knaqur ose t paknaqur jeni ju me punn tuaj?


(v90)

i/e pa knaqur

i/e knaqur

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ND

PP

88

99

e Pa
Ap.
77

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

TREGONI LISTN 17
Q17

Sa t lir jeni ju q t merrni vendime n punn tuaj? Ju lutem prdorni shkalln e mposhtme t
vlersimit pr t teguar se sa liri vendimarrjeje mendoni se keni n punn tuaj?
(v91)

aspak

shum

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ND

PP

88

99

e Pa
Ap.
77

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PYETINI T GJITH

TREGONI LISTN 18
Q18

A jeni dakord apo jo me pohimet e mposhtme?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR SECILIN POHIM


jam
plotsisht
dakord

jam
dakord

as jam
dakord as
kundr

nuk jam
dakord

nuk jam
aspak
dakord

ND

PP

v92

Pr t zhvilluar plotsisht talentet tuaja,


nevojitet pasja e nj vendi pune

v93

sht poshtruese t marrsh para pa punuar


pr to.

v94 Njerzit q nuk punojn dembelosen

v95 Puna sht nj detyr kundrejt shoqris

v96

Puna duhet t jet gjithmon e para, edhe pse


kjo do t thot t kesh m pak koh e lir

TREGONI LISTN 19 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT


Q19

Do tu lexoj disa aspekte t kohs s lir pr t cilat disa njerz mendojn se jan t rndsishme. Ju lutem
thoni pr secilin aspekt se sa i rndsishm sht ai pr ju personalisht.

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PRCAKTONI KOHN E LIR SI:


KOH E CILA NUK HARXHOHET DUKE BR NJ PUN T PAGUAR OSE DUKE BR PUN SHTPIE
shum e
rndsishme
T takohesh me njerz t
kndshm
v98 T shlodhesh
v99 T bsh at q do
v100 T msosh dika t re
v97

e
e pa
rndsishme rndsishme

fare e pa
rndsishme

ND

PP

1
1
1

2
2
2

3
3
3

4
4
4

8
8
8

9
9
9

TREGONI LISTN 20
Q20

Njerzit kan ide t ndryshme lidhur me ndjekjen e udhzimeve n pun. Disa mendojn se duhen
ndjekur udhzimet e shefave edhe pse nuk jan plotsisht dakord me ta. T tjer thon se udhzimet e
shefave duhen ndjekur vetm kur jan t bindur se ato jan t drejta. Me cilin prej ktyre dy opinioneve
jeni dakord?
1 duhen ndjekur udhzimet ........................................................................[A]
2 duhet t bindesh m par.........................................................................[B]
3 varet ........................................................................................................[C]
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v101)

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

TREGONI LISTN 21 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT!


Q21

A jeni dakord apo jo me secilin prej pohimeve t mposhtme?


jam dakord

nuk jam
dakord

asnjra (spontane)
(spontane)

ND

PP

Kur vendet e puns jan t pakta pundhnsit


v102 duhet tju japin prioritet shqiptarve kundrejt
imigrantve.

Kur vendet e puns jan t pakta burrat duhet t


v103 ken m shum t drejta pr nj vend pune se sa
grat.

TANI DO TJU BJM DISA PYETJE RRETH KUPTIMIT DHE QLLIMIT T JETS
TREGONI LISTN 22 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ PRGJIGJE
Q22

Ktu paraqiten tre pohime q njerzit i bjn ndonjher kur diskutojn mbi t mirn dhe t keqen. Cili
prej tyre sht m i pranueshm sipas jush?
A: Ekzistojn rregulla t prcaktuara qart mbi at q sht e mir dhe at q sht e keqe. Kto rregulla i
prshtaten kujtdo pavarsisht rrethanave.
B: Ekzistojn regulla t prcaktuara qart mbi at q sht e mir dhe at q sht e keqe. Megjithat shmangia
prej ktyre rregullave justifikohen nga rrethanat e veanta.
C:Nuk ka asnjher rregulla absolutisht t qarta pr at q sht e mir dhe at q sht e keqe. Ajo ka sht e
mir dhe ajo ka sht e keqe varet trsisht nga rrethanat n momentin e caktuar.
1 Jam dakord me pohimin A
(v104)
2 Jam dakord me pohimin B
3 Jam dakord me pohimin C
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
Q23

A i prkisni ndonj grupi fetar?


1 po
2 jo --------------------------------------------------------------------------> SHKO TEK P24

(v105)

8 nuk e di (spontane) -----------------------------------------------------> SHKO TEK P24


9 pa prgjigje (spontane) ------------------------------------------------ > SHKO TEK P24
TREGONI LISTN 23a
Q23a Cilit?
1 Mysliman (Sunni).................................................................................................. [A]
2 Myslyman Bektashi ............................................................................................[B]
3 T Krishter Ortodoks............................................................................................[C]
4 T Krishter Katolik.............................................................................................. [D]
5 Evangjelist..............................................................................................................[E]
6 Bah....................................................................................................................... [F]
7 Dshmitar t Jehovait ............................................................................................ [G]
8 _ .............................................................................................................................. [H]
9 _ ................................................................................................................................ [I]
10 _ ..............................................................................................................................[J]
11 _ ............................................................................................................................ [K]
12 _ .............................................................................................................................[L]
13 _ ............................................................................................................................[M]
14 _ ............................................................................................................................ [N]
15 _ ............................................................................................................................ [O]
16 Tjetr, ju lutem specifikoni (Shkruajeni): ..............................................................
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 e pa aplikueshme

(v106)

(v106a)

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

INSTRUKSIONE PR INTERVISTUESIN: NSE I INTERESUARI SHT ANTAR (P23=1), JU LUTEM


PYETENI:
Q24

A keni qen ndonjher antar i nj grupi tjetr fetar?

NSE I INTERVISTUARI NUK SHT AKTUALISHT ANTAR (P23=2), JU LUTEM PYETENI:


A keni qen ndonjher antar i ndonj grupi fetar?
1 po
2 jo ------------------------------------------------------------------------------ > SHKO TEK P25
8 nuk e di (spontane) --------------------------------------------------------- > SHKO TEK P25
9 pa prgjigje (spontane) ----------------------------------------------------- > SHKO TEK P25

(v107)

TREGONI LISTN 24A VETM NJ PRGJIGJE


Q24a N cilin?
1 Mysliman (Sunni).................................................................................................. [A]
2 Myslyman Bektashi ............................................................................................[B]
3 T Krishter Ortodoks............................................................................................[C]
4 T Krishter Katolik.............................................................................................. [D]
5 Evangjelist..............................................................................................................[E]
6 Bah....................................................................................................................... [F]
7 Dshmitar t Jehovait ............................................................................................ [G]
8 _ .............................................................................................................................. [H]
9 _ ................................................................................................................................ [I]
10 _ ..............................................................................................................................[J]
11 _ ............................................................................................................................ [K]
12 _ .............................................................................................................................[L]
13 _ ............................................................................................................................. [M
14 _ ............................................................................................................................ [N]
15 _ ............................................................................................................................ [O]
16 Tjetr, ju lutem specifikoni (SHKRUAJENI): .........................................................
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 e pa aplikueshme

(v108)

(v108a)

PYETINI T GJITH

TREGONI LISTN 25 LEXONI ME Z KODONI VETM NJ PRGJIGJE


Q25

Prve martesave, funeraleve, dhe pagzimeve sa shpesh merrni pjes n ceremonit fetare aktualisht?
1 m shum se nj her n jav
(v109)
2 nj her n jav
3 nj her n muaj
4 vetm n kremtimet e veanta
5 nj her n vit
6 m pak se nj her n vit
7 asnjher/praktikisht asnjher
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

TREGONI LISTN 26 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ PRGJIGJE


Q26

Prve martesave, funeraleve dhe pagzimeve, sa shpesh merrnit pjes n ceremonit fetare kur ishit 12
vje?
1 m shum se nj her n jav
(v110)
2 nj her n jav
3 nj her n muaj
4 vetm n kremtimet e veanta
5 nj her n vit
6 m pak se nj her n vit
7 asnjher/praktikisht asnjher
8 nuk e di (spontane)
8

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

9 pa prgjigje (spontane)
Q27 Personalisht a mendoni se sht e rndsishme q t mbani nj shrbes fetare pr ndonj nga ngjarjet e
mposhtme?
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR
RRESHT!
v111

Lindje

Po
1

v112

Martes

v113

Vdekje

Q28

jo
2

ND
8

PP
9

Pavaresisht nga fakti nese shkoni ne Objektet Fetare ose jo a do te thoniot se jeni...

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: LEXONI ME Z SECILIN POHIM KODONI VETM NJ


PRGJIGJE
1 nj person fetar
2 nj person jo fetar
3 nj ateist i bindur
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v114)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PR ATA Q I PRKASIN NJ KISHE OSE KOMUNITETI FETAR;


PYETINI PR KISHN/KOMUNITETIN E TYRE FETAR (N.Q.SE P23=1)
Q29

Ne pergjithesi a mendoni se Objekti Fetare i juaj po ju jep pergjigjet e duhura ceshtjeve te meposhtme ne
vendin tuaj?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PR ATA Q NUK I PRKASIN NJ KISHE OSE


KOMUNITETI FETAR PYETINI PR KISHAT/KOMUNITETET (N.Q SE P23=2)
N prgjithsi a mendoni se kishat n vendin tuaj po u japin prgjigjen e duhur shtjeve t mposhtme:
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT!
v115

Problemet morale dhe nevojat e individit

po
1

v116

Problemet e jets familjare

v117

Nevojat shpirtrore t njerzve

v118

Problemet sociale me t cilat prballet sot vendi

Q30

jo
2

ND
8

PP
9

N ciln, n rast se po, prej sa m posht besoni?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT!


po

jo

ND

PP

v119

Zoti

v120

Jeta pas vdekjes

v121

Ferri

v122

Parajsa

v123

Mkati

Q31

A besoni n ri-ngjallje, q do t thot se ne rilindim srish n kt bot pas vdekjes?


1 po
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v124)

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

TREGONI LISTN 32 LEXONI ME Z KODONI VETM NJ


PRGJIGJE
Q32

Cila prej ktyre pohimeve sht m afr asaj q ju besoni?


1 ka nj Zot t personifikuar ...................................................................................... [A]
2 ka nj lloj shpirti ose force t jets...........................................................................[B]
3 nuk di se far t mendoj .........................................................................................[C]
4 nuk besoj se ka ndonj lloj shpirti, Zoti apo force t jets ...................................... [D]
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v125)

TREGONI LISTN 33
Q33

Ju lutemi zgjidhni nje numer nga shkalla e me poshtme qe te tregoni se sa i vertete eshte per ju ky pohim?
Une kame menyren time per tu lidhur me Hyjnorin pa ndimen e Objektev fetare ose sherbesave fetare.
(v126)

aspak
1

plotsisht
5

ND
8

PP
9

TREGONI LISTN 34
Q34

Pavarsisht nse mendoni se jeni apo jo nj person fetar, sa shpirtror do t thoni se jeni, domethn sa
shum interesoheni pr t shenjtn ose t mbinatyrshmen?
1 interesohem shum
(v127)
2 interesohem disi
3 nuk interesohem dhe aq
4 jam i pa interesuar
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

TREGONI LISTN 35 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ PRGJIGJE


Q35

Kto jan disa pohime q ndoshta keni patur rastin ti dgjoni. Ju lutemi zgjidhni pohimin q shpreh m
qart pikpamjen tuaj?
1 Ka vetm nj fe t vrtet
(v128)
2 Ka vetm nj fe t vrtet, por edhe fet e tjera kan disa baza t s vrtets
3 Nuk ka vetm nj besim fetar, por t gjitha besimet fetare kryesore t bots prmbajn disa t
vrteta baz
4 Asnj nga fet kryesore nuk kan ndonj t vrtet
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

TREGONI LISTN 36
Q36

Sa i rndsishm sht Zoti n jetn tuaj? Ju lutem prdorni kt shkall vlersimi pr ta treguar kt
10 do t thot shum i rndsishm dhe 1 do t thot fare i pa rndsishm.
(v129)

fare i/e pa rndsishm

shum i/e rndsishm

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Q37

Q38

A mendoni se gjeni mbshtetje dhe forc nga feja


1 po
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
A luteni, meditoni, faleni ose a bni dika t ngjashme ndonjher?
1 po
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

10

ND

PP

88

99
(v130)

(v131)

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

TREGONI LISTN 39 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ


PRGJIGJE
Q39

Sa shpesh i luteni Zotit, prjashtuar shrbesat fetare? A do t thoshit se luteni:


1 do dit
2 m shum se nj her n jav
3 nj her n jav
4 t paktn nj her n muaj
5 disa her n vit
6 m rrall se kaq
7 asnjher
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v132)

TREGONI LISTN 40
Q40

A besoni se nj objekt fatndjells si p.sh nj hajmeli ose nusk mund tju mbroj dhe tju ndihmoj?
(v133)

pa dyshim q jo

pa dyshim q po

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ND

PP

88

99

TREGONI LISTN 41 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT


Q41

Sa dakord jeni me seciln nga sa m posht?


jam
as jam
plotsisht jam dakord dakord as
dakord
kundr
v134 Politikant q nuk besojn n Zot nuk
1
2
3
jan t mir pr postet publike
v135 Udhheqsit fetar nuk duhet t
1
2
3
influencojn vendimet e qeveris

nuk jam
dakord

nuk jam
aspak
dakord

ND

PP

PYETJET E MPOSHTME JAN RRETH JETS FAMILJARE DHE MARTESS


TREGONI LISTN 42 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT
Q42

Ktu paraqitet nj list gjrash q njerzit mendojn se kan rndsi pr t patur nj martes t
suksesshme. Ju lutem thoni pr seciln nse mendoni se sht shum e rndsishme, e rndsishme ose jo
dhe aq e rndsishme pr t patur nj martes t suksesshme?
shum i/e
e
jo dhe aq e
ND
PP
rndsishm rndsishme rndsishme
v136 A Besnikria
1
2
3
8
9
v137 B T ardhurat e duhura

v138 C T qenit prej t njejtit mjedis social

v139 D Pasja e t njejts prkatsi fetare

v140 E Strehim i prshtatshm

v141 F Qenia dakord n shtjet politike

v142 G T jetuarit ve vjehrrit/vjehrrs

v143 H Marrdhnie seksuale t lumtura

v144 I Ndarja e prgjegjsive familjare

v145 J Fmijt

v146 K

Dshira pr t diskutuar problemet q dalin midis


burrit dhe gruas

v147 L

T kesh koh pr shokt e tu dhe pr aktivitete/hobi


personale

11

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

Q43

28/01/2008

Nse dikush ju thot se nj fmij ka nevoj pr nj shtpi me nn dhe baba pr tu rritur i lumtur, a do
t ishit dakord apo jo?
1 do t isha dakord
2 nuk do t isha dakord
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

Q44

(v148)

A mendoni se nj grua duhet t ket fmij pr tu ndier e prmbushur apo mendoni se kjo nuk sht e
nevojshme?

1 duhet t ket fmij


2 nuk sht e nevojshme
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
Q45 A jeni dakord apo jo me pohimin e mposhtm? Martesa sht nj institucion i dal mode.

(v149)

1 jam dakord
2 nuk jam dakord
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
Q46

(v150)

Nse nj grua dshiron t ket nj fmij duke qen prind i vetm, por nuk dshiron t ket nj lidhje t
qndrueshme me nj burr, a jeni dakord apo jo?
1 jam dakord
(v151)
2 nuk jam dakord
3 varet (spontane)
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

TREGONI LISTN 47 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR


RRESHT!
Q47

v152
v153
v154
v155

v156
v157
v158

Si mendoni pr pohimet e mposhtme? A jeni dakord me to apo jo?


as jam
jam
jam
dakord as
plotsisht
dakord
kundr
dakord
Njeriu duhet t ket fmij q t ndihet
1
2
3
i/e prmbushur
Martesa ose lidhja afatgjat sht e
1
2
3
nevojshme pr t qen i lumtur
iftet homoseksuale duhet t lejohen t
1
2
3
adoptojn fmij
Nuk prbn ndonj problem nse dy
1
2
3
njerz jetojn sbashku pa qen t
martuar
T kesh fmij sht detyr ndaj
1
2
3
shoqris
Njerzit duhet t vendosin vet nse
1
2
3
duan apo jo t ken fmij
Kur nj prind sht i smur ose i pa
aft pr tu kujdesur pr veten sht
1
2
3
detyra e fmijs m t madh q t
prkujdeset pr t

12

nuk jam
dakord

nuk jam
aspak
dakord

ND

PP

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

TREGONI LISTN 48 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR


RRESHT!
Q48

Njerzit sot diskutojn rreth ndryshimit t rolit t burrave dhe grave. Pr secilin prej pohimeve t
mposhtme q un iu kam lexuar a mund t thoni se sa dakord jeni me secilin. Iu lutem prdorni
prgjigjet e tabels m posht.
jam
plotsisht jam dakord
dakord

nuk jam
dakord

nuk jam
aspak
dakord

ND

PP

v159 Nj nn q punon mund t vendos nj lidhje po

v160
v161
v162
v163
v164
v165
v166

aq t ngroht dhe t sigurt me fmijt e saj si nj


nn q nuk punon
Nj fmij parashkollor mund t vuaj nse e ma
e tij/e saj punon
Puna sht gj e mir, por ajo q duan shumica e
grave sht shtpia dhe fmijt
T qenit shtpiake sht po aq prmbushse sa
sht t punuarit me pages
T pasurit e nj pune sht mnyra m e mir pr
nj grua pr t qen e pavarur
Burri dhe gruaja duhet t kontribuojn s bashku
n t ardhurat e familjes
N prgjithsi, baballart ashtu si dhe nnat i kan
kapacitetet pr tu kujdesur pr fmijt
Burrat duhet t marrin po aq prgjegjsi sa dhe
grat pr shtpin dhe fmijt

TREGONI LISTN 49 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ PRGJIGJE


Q49
A:
B:

Me cilin prej ktyre pohimeve jeni dakord?


Pavarsisht se cilat jan cilsit dhe gabimet e prindrve duhet gjithmon ti duash dhe respektosh ata;
Dikush nuk e ka pr detyr q ti respektoj dhe ti doj prindrit t cilt nuk e kan fituar kt me sjelljet
dhe zakonet e tyre
1 Jam dakord me pohimin A
2 Jam dakord me pohimin B
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v167)

TREGONI LISTN 50 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ PRGJIGJE


Q50

Cili prej pohimeve t mposhtme prshkruan m mir pikpamjet tuaja prsa i prket
prgjegjsis q kan prindrit pr fmijt e tyre?

(v168)

1 Detyra e prindrve sht t bjn m t mirn pr fmijt e tyre edhe duke


sakrifikuar mirqenien e tyre personale. ................................................................. [A]
2 Prindrit kan jetn e tyre dhe nuk iu duhet krkuar q t sakrifikojn
mirqenien e tyre pr fmijt ...................................................................................[B]
3 asnjra (spontane)
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
TREGONI LISTN 51 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ PRGJIGJE
Q51

Cili prej pohimeve t mposhtme prshkruan m mir pikpamjen tuaj rreth prgjegjsive t fmijve t
rritur kundrejt prindrve t tyre, kur prindrit kan nevoj pr prkujdesje afatgjat?
1 Fmijt e rritur e kan pr detyr t prkujdesen pr prindrit e tyre edhe duke
sakrifikuar mirqenien e tyre personale .................................................................. [A]
(v169)
2 Fmijt e rritur kan jetn e tyre dhe nuk u duhet krkuar q t sakrifikojn
mirqenien e tyre pr shkak t prindrve .................................................................[B]
13

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

3 asnjra (spontane)
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
TREGONI LISTN
52
Q52

Ktu kemi nj list t cilsive q fmijt mund t nxiten pr ti msuar n shtpi. Cila, nse po, mendoni se
do t ishte veanrisht e rndsishme? Ju lutem zgjidhni deri n pes cilsi!

INTERVISTUESIT: MOS KODO M SHUM SE PES!


e prmendur
1

e pa prmendur
2

ND
8

PP
9

v171 B Pavarsia

v172 C T punuarit shum

v173 D Ndjenja e prgjegjsis

v174 E Imagjinata

v175 F Toleranca dhe respekti pr t tjert

v177 H Vendosmria, kmbngulja

v178 I Besimi fetar

v179 J Mosqenia egoist

v180 K T qenit i bindur

nuk jam dakord


2

ND
8

PP
9

v170 A Sjellja e mir

v176 G

v181

T qenit ekonomik, kursimi i parave dhe gjrave


t tjera

Asnjra (spontane)

TREGONI LISTN 53 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR


RRESHT!
Q53

A jeni dakord apo jo me abortin n rrethanat e mposhtme?


dakord
v184 kur gruaja nuk sht e martuar
1
v185

kur nj ift i martuar nuk do t ket m fmij

TANI DO TJU BJM DISA PYETJE RRETH CSHTJEVE SOCIALE AKTUALE


TREGONI LISTN 54
Q54

Sa t interesuar do t thonit se jeni n politik?


1 shum i interesuar
2 disi i interesuar
3 jo dhe aq i interesuar
4 aspak i interesuar
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v186)

14

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

TREGONI LISTN 55 LEXONI ME Z KODONI NJ PRGJIGJE PR


RRESHT
Q55

Tani do t doja q ti hidhnit nj sy ksaj liste. Do tju lexoj me z disa forma t ndryshme veprimesh
politike q njerzit mund t ndrmarrin dhe do t doja q ju t m thonit pr seciln: nse e keni br
ndonjher, nse do t donit ta bnit, apo nse nuk do ta bnit asnjher, pavarsisht rrethanave,
veprimin n fjal.

v187 T firmosnit nj peticion

do t doja ta
bja
2

v188 T mernit pjes n bojkote

e kam br

nuk do ta bja
asnjher
3

ND

PP

v189

T mernit pjes n demonstrate


t ligjshme

v190

T merrnit pjes n greva t


pazyrtarizuara (pa leje)

v191

T zinit me forc ndrtesa ose


fabrika

TREGONI LISTN 56 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ


PRGJIGJE
Q56

Cili nga kta dy pohime sht m afr opinionit tuaj?

A:Mendoj se liria dhe barazia jan njlloj t rndsishme. Megjithat, nse do t zgjidhja midis t dyjave do t
konsideroja m t rndsishme lirin personale, ka domethn q secili jeton i lir dhe zhvillohet pa
pengesa.
B:Sigurisht q t dyja liria dhe barazia jan t rndsishme. Por nse do t zgjidhja midis njrs dhe tjetrs, un
do t konsideroja m t rndsishme barazin, ka domethn q askush nuk sht i nnvleftsuar dhe q
diferencat ndrmjet grupeve sociale nuk jan dhe aq t forta.
1 Jam dakord me pohimin A
(v192)
2 Jam dakord me pohimin B
3 Nuk jam dakord me asnjrin (spontane)
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
TREGONI LISTN 57
Q57

N shtjet politike njerzit flasin pr t majtn dhe t djathtn. Si do ti vlersonit pikpamjet tuaja
t prgjithshme politike sipas shkalls s mposhtme t vlersimit?
(v193)

i majt
1

i djatht
2

10

ND

PP

88

99

TREGONI LISTN 58 LEXONI ME Z


Q58

N kt list do t shikoni nj sr mendimesh pr shtje t ndryshme. Si do ti vendosnit pikpamjet


tuaja n shkalln e mposhtme?

A.
Individt duhet t
marrin m shum
prgjegjsi pr tu
kujdesur pr veten e tyre
1 2

(v194)

Shteti duhet t marr m


shum prgjegjsi pr t
siguruar se secili ka
kujdesin e duhur
9 10

15

ND

PP

88

99

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

B.

(v195)

Njerzit q jan t
papun duhet t
pranojn do pun q iu
ofrohet ose duhet t
heqin dor prej
prfitimeve t
papunsis
1 2

Njerzit q jan papun


duhet t gzojn t
drejtn t refuzojn nj
pun q ata nuk e duan

9 10

ND

PP

88

99

ND

PP

C.

(v196)

Konkurrenca sht e
mir. Ajo stimulon
njerzit q t punojn
m shum dhe t
zhvillojne ide t reja
1 2

Konkurrenca dmton,
sepse ajo nxjerr n pah
ant e kqija t njerzve
3

9 10

88

99

ND

PP

Shteti duhet t ushtroj


nj kontroll m efikas
kundrejt kompanive
9 10

88

99

ND

PP

Duhet t ket m shum


stimuj pr prpjekjet
individuale
9 10

88

99

ND

PP

Pronsia e qeveris mbi


siprmarrjet e biznesit
dhe industris duhet t
rritet
9 10

88

99

D.

(v197)

Shteti duhet tju jap m


shum liri kompanive
1 2

E.

(v198)

Duhet t ket m shum


barazi t ardhurash
1 2

F.

(v199)

Siprmarrja private e
biznesit dhe industris
duhet t rritet
1 2

TREGONI LISTN 59 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ PRGJIGJE


Q59

N kte list paraqiten tre qndrime baz kundrejt shoqris n t ciln jetojm. Ju lutem zgjidhni
qndrimin q i prshtatet m mir opinionit tuaj?
(v200)

1 E gjith mnyra se si sht organizuar shoqria duhet ndryshuar radikalisht me


veprime revolucionare.......................................................................................... [A]
2 Shoqria jon duhet t ndryshoj gradualisht me an t reformave. ........................[B]
3 Shoqria jon aktuale duhet t mbrohet me fanatizm nga fardo lloj ndryshimi..[C]
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
TREGONI LISTN 60 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ PRGJIGJE PR P60
Q60

Sot po diskutohet shum rreth qllimeve t ktij vendi gjat dhjet vjetve t ardhshm. N kt tabel
listohen disa prej objektivave q u jepen prioritet nga njerz t ndryshm. N.q.se do t zgjidhnit, cilin prej
tyre do t konsideronit m prioritar?

VAZHDONI T TREGONI LISTN 60 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ PRGJIGJE


PR P61
Q61

Dhe cili sipas jush do t ishte objektivi i dyt m i rndsishm?

Q60 (v201)

A mbajtja e rendit n vend

Zgjedhja e
par
1
16

Q61 (v202)

ND

PP

Zgjedhja e
dyt
1

ND

PP

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

B dhnia m shum z e publikut t gjer n


vendimet e rndsishme t qeveris

C lufta ndaj ngritjes s mimeve

D mbrojtja e liris s fjals

TREGONI LISTN 62 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT


Q62

Ktu kemi dy ndryshime n mnyrn e jetess q mund t jen prezente n t ardhmen e afrme. Ju lutem
m thoni pr secilin, n rast se ndodh, nse kjo do t ishte dika e mir, e keqe apo ju nuk i kushtoni
vmendje?
nuk i kushtoj
e mir e keqe
ND
PP
vmendje
v203 M pak rndsi mbi zotrimet n para dhe ato materiale
1
2
3
8
9
v204 M shum respekt pr autoritetet

TREGONI LISTN 63 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT


Q63 Ju lutem shikoni kt tabel dhe m thoni pr secilin nga t listuarit se sa besim keni tek ata. A
keni plotsisht besim, keni shum besim, nuk keni dhe aq besim apo nuk besoni fare?
kam
plotsisht
besim
1

kam
shum
besim
2

nuk kam
dhe aq
besim
3

nuk kam
aspak
besim
4

v206 Forcat e Armatosura

v207 Sistemi i arsimit

v208 Shtypi

v209 Sindikatat

ND

PP

v210 Policia

v211 Parlamenti

v212 Shrbimet civile

v213 sistemi i sigurimeve shoqrore

v214 Bashkimi Europian

v215 NATO

v216 Organizata e Kombeve t Bashkuara (OKB-ja)

v217 Sistemi shndetsor

v218 Sistemi i drejtsis

v219 Kompanit e mdha

v220 Organizatat mjedisore

v221 Partit politike

v222 Qeveria

v205 Objektet Fetare

TREGONI LISTN 64

Q64 N trsi a jeni shum t knaqur, t knaqur, jo dhe aq t knaqur, apo fare t paknaqur me
mnyrn sesi po zhvillohet demokracia n vendin ton?
1 shum i knaqur
2 i knaqur
3 jo dhe aq i knaqur
4 fare i paknaqur

(v223)

17

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
TREGONI LISTN 65
Q65

Njerzit kan pikpamje t ndryshme rreth sistemit t qeverisjes s vendit. Ktu paraqitet nj shkall pr
t vlersuar se sa mir po shkojn gjrat: 1 do t thot shum keq; 10 do t thot shum mir
(v224)

shum e keqe
shum mir ND
PP
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
88
99
TREGONI LISTN 66 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR
RRESHT!
Q66

Do tju prshkruaj disa sisteme politike dhe tju pyes se far mendoni rreth donjrit si nj mnyr e
mundshme qeverisjeje pr vendin ton. Pr secilin m thoni nse sht nj mnyr: shum e mir, deri
diku e mir, deri diku e keqe, shum e keqe pr qeverisjen e ktij vendi?
shum e deri diku e deri diku e shum e
ND
PP
mir
mir
keqe
keqe
T kesh nj lider t fuqishm, i cili nuk
v225
1
2
3
4
8
9
shqetsohet pr parlamentin dhe pr zgjedhjet
Marrja e vendimeve nga ekspertt dhe jo qeveria,
v226 sipas asaj q ata mendojn se sht m e mir pr

v227 Vendi t drejtohet nga ushtria

v228 T kesh nj sistem politik demokratik

vendin

TREGONI LISTN 67 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR


RRESHT!
Q67

Tani do tu lexoj me z disa shprehje q njerzit prdorin pr nj sistem politik demokratik. A mund t
m thoni, ju lutem, nse ju jeni plotsisht dakord, jeni dakord, nuk jeni dakord, apo nuk jeni aspak
dakord, pasi t kem lexuar seciln prej tyre?
nuk jam
jam
nuk jam
aspak
ND
PP
plotsisht jam dakord
dakord
dakord
dakord
Demokracia mund t paraqes probleme, por sht
v229
1
2
3
4
8
9
m mir se do lloj forme tjetr qeverisjeje
v230 N demokraci, sistemi ekonomik funksionon keq
v231

Demokracit jan t lkundura dhe kan shum


mosmarrveshje

v232 Demokracit nuk jan efikase n mbajtjen e rendit

TREGONI LISTN 68 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR


RRESHT!
Q68

Ju lutem m thoni pr seciln nga thniet m posht nse mendoni se mund t justifikohet gjithmon,
nuk sht asnjher e justifikueshme ose sht dika e ndrmjetme, duke prdorur tabeln e mposhtme
asnjher

gjithmon ND

PP

v233

T krkosh nga shteti prfitime q


nuk t takojn

10

88

99

v234

T shmangsh taksat kur ke


mundsi

10

88

99

10

88

99

T marrsh dhe t ngassh nj


v235 autovetur q i prket dikujt tjetr

(pr aventur)

18

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)


v236

T prdorsh drogat mariuan ose


hashash

v237 T gnjesh pr interesin tnd

28/01/2008

10

88

99

10

88

99

v238

Grat ose burrat e martuar/a q kan


nj histori jasht martese

10

88

99

v239

Dikush q pranon bakshish gjat


kryerjes s detyrs

10

88

99

v240 Homoseksualizmi

10

88

99

v241 Aborti

10

88

99

v242 Divorci

10

88

99

Eutanazia (dhnia fund e jets n


mnyr t vullnetshme n rast se
v243
vuan nga nj smundje e
pakurueshme)

10

88

99

v244 Vetvrasja

10

88

99

v245

T paguash me para n dor pr


shrbimet q t evitosh taksat

10

88

99

v246

T kesh marrdhenie rastsore


seksuale

10

88

99

v247

T mos blesh biletn kur udhton


me transport publik

10

88

99

10

88

99

10

88

99

10

88

99

10

88

99

10

88

99

v248 Prostitucioni
v249

Eskperimente shkencore mbi


embrionet njerzore

v250 Modifikimi gjenetik i ushqimeve


v251

Inseminim artificial ose fertilizimi


in-vitro

v252 Dnimi me vdekje

TREGONI LISTN 69 KODONI VETM NJ PRGJIGJE PR P69


Q69

Cilit prej ktyre grupeve gjeografike do t thonit se i prkisnit s pari?

PRDORNI SRISH LISTN 69 KODONI VETM NJ PRGJIGJE PR P70


Q70

Po s dyti?
Q69 (v253)

Q70 (v254)

s pari

ND

PP

S dyti

ND

PP

1
2

B Rrethit ose vendit ku jetoni

1
2

C Shqipris

D Evrops

E bots n trsi

A Lokalitetit ose qytetit ku jetoni

Q71

Q72

A jeni qytetar i Shqipris ?


1 po
2 jo ------------------------------------------------------------------------------ > SHKO TEK P73
8 nuk e di (spontane) --------------------------------------------------------- > SHKO TEK P73
9 pa prgjigje (spontane) ----------------------------------------------------- > SHKO TEK P73
Sa krenar ndjeheni q jeni shqiptar?
1 shum krenar
2 krenar

(v255)

(v256)

19

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

3 jo dhe aq krenar
4 aspak krenar
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 e pa aplikueshme (spontane)
TREGONI LISTN 73 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR
RRESHT!
Q73

Disa njerz shprehin shqetsime prsa i prket ndrtimit t Bashkimit Evropian (BE). Tani do tju lexoj
disa shtje t BE pr t cilat njerzit thon se jan t shqetsuar. Pr seciln m thoni nse ju personalisht
jeni aktualisht t shqetsuar:
kam
shum
shqetsim

nuk jam
aspak i
shqetsuar

ND

PP

v257 Humbjen e prfitimeve nga


sigurimet shoqrore

10

88

99

v258 Humbjen e identitetit dhe


kulturs kombtare

10

88

99

v259 Vendi yn do t paguaj


gjithmon e m shum pr
Bashkimin Evropian

10

88

99

v260 Humbjen e influencs q


Shqipria ka n bot

10

88

99

v261 Humbja e vendeve t puns n


Shqipri

10

88

99

TREGONI LISTN 74
Q74

Disa thon se zgjerimi i territorit t Bashkimit Evropian duhet t vazhdoj. T tjer thon se ky fenomen
sht zhvilluar tej mundsive. Duke prdorur kt shkall vlersimi, cili numr prshkruan m mir
pozicionin tuaj, kur 1 do t thot duhet t vazhdoj m tej, dhe 10 do t thot sht zhvilluar tej
mundsive?
(v262)

duhet t
sht
ND
PP
vazhdoj m
zhvilluar tej
tej
mundsive
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
88
99
Q75 Nse nesr do t zhvilloheshin zgjedhjet e prgjithshme (parlamentare) a mund t m thoni nse do t
votonit?
1 po, do t votoja --------------------------------------------> SHKO TEK P75a
(v263)
2 Jo, nuk do t votoja --------------------------------------> SHKO TEK P75b
8 nuk e di (spontane) ---------------------------------------- > SHKO TEK P76
9 pa prgjigje (spontane) ----------------------------------- > SHKO TEK P76
7 - nuk ka t drejtn e vots (spontane) ------------------ > SHKO TEK P76

TREGONI LISTN 75a


Q75a

Nse PO: Pr ciln parti do t votonit?


1 Partia Socialiste (PS).............................................................................................. [A]
2 Partia Social Demokrate (PSD)................................................................................[B]
3 Partia Demokracia Sociale (PDS) ............................................................................[C]
4 Lvizja Socialiste pr Integrim (LSI)...................................................................... [D]
5 Partia Demokracia Liberale (PDL) ..........................................................................[E]
6 Partia Aleanca Demokratike (PAD)......................................................................... [F]
7 Partia e Bashkimit t t Drejtave t Njeriut (PBDNJ)............................................. [G]
8 Partia Agrare Ambientaliste (PAA) ........................................................................ [H]
9 Partia Demokratike (PD)........................................................................................... [I]
10 Partia Demokratike e Re .........................................................................................[J]
11 Partia Demokratike e Reformuar .......................................................................... [K]
12 Partia Rrepublikane (PR) .......................................................................................[L]
20

(v264)

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

13 Partia Demokristiane.............................................................................................[M]
14 Partia e Ballit Kombtar (PBK) ............................................................................ [N]
15 Partia Lvizja e Legalitetit (PLL) ......................................................................... [O]
16 _ ............................................................................................................................. [P]
17 _ ............................................................................................................................ [Q]
18 _ .............................................................................................................................[R]
19 _ ............................................................................................................................. [S]
20 _ .............................................................................................................................[T]
21 _ ............................................................................................................................ [U]
22 _ ............................................................................................................................ [V]
23 _ ........................................................................................................................... [W]
24 _ ............................................................................................................................ [X]
25 _ ............................................................................................................................ [Y]
26 Tjetr, ju lutem specifikoni (SHKRUAJENI)::...........................................................
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 e pa aplikueshme

28/01/2008

(v264a)

TREGONI LISTN 75b


Q75b

NSE JO: Ciln parti preferoni m shum?


1 Partia Socialiste (PS).............................................................................................. [A]
2 Partia Social Demokrate (PSD)................................................................................[B]
3 Partia Demokracia Sociale (PDS) ............................................................................[C]
4 Lvizja Socialiste pr Integrim (LSI)...................................................................... [D]
5 Partia Demokracia Liberale (PDL) ..........................................................................[E]
6 Partia Aleanca Demokratike (PAD)......................................................................... [F]
7 Partia e Bashkimit t t Drejtave t Njeriut (PBDNJ)............................................. [G]
8 Partia Agrare Ambientaliste (PAA) ........................................................................ [H]
9 Partia Demokratike (PD)........................................................................................... [I]
10 Partia Demokratike e Re .........................................................................................[J]
11 Partia Demokratike e Reformuar .......................................................................... [K]
12 Partia Rrepublikane (PR) .......................................................................................[L]
13 Partia Demokristiane.............................................................................................[M]
14 Partia e Ballit Kombtar (PBK) ............................................................................ [N]
15 Partia Lvizja e Legalitetit (PLL) ......................................................................... [O]
16 _ ............................................................................................................................. [P]
17 _ ............................................................................................................................ [Q]
18 _ .............................................................................................................................[R]
19 _ ............................................................................................................................. [S]
20 _ .............................................................................................................................[T]
21 _ ............................................................................................................................ [U]
22 _ ............................................................................................................................ [V]
23 _ .............................................................................................................................[W
24 _ ............................................................................................................................ [X]
25 _ ............................................................................................................................ [Y]
26 Tjetr, ju lutem specifikoni (SHKRUAJENI)::...........................................................
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 e pa aplikueshme

(v265)

(v265a)

PYETINI T GJITH
TREGONI LISTN 76 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ
PRGJIGJE
Q76

Po pr sa i prket njerzve nga vende m pak t zhvilluara q vijn ktu pr t punuar? Ciln nga
veprimet e mposhtme mendoni se duhet t ndrmarr qeveria?
1 t lejoj q kushdo q vjen t hyj n vend............................................................. [A]
(v266)
2 t pranoj njerz pr sa koh q ka vende pune n dispozicion ...............................[B]
3 t vendos kufizime pr numrin e t huajve q mund t vijn n vend....................[C]
4 t ndaloj njerzit q vijn tek ne nga vendet e tjera............................................... [D]
21

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
TREGONI LISTN 77 LEXONI ME Z DHE KODONI VETM NJ
PRGJIGJE
Q77

Terrorizmi sht nj lajm i prditshm sot. N parim, shumica e njerzve jan kundr tij, por megjithat
ka gjithmon hapsir pr opinione t ndryshme. Me ciln prej ktyre pohimeve bini dakord?
1 Ka disa rrethana kur terrorizmi sht i justifikuar................................................... [A]
(v267)
2 Terrorizmi, pavarsisht motiveve, duhet dnuar gjithmon.....................................[B]
3 asnjra (spontane)
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

TREGONI LISTN 78 LEXONI ME Z


Q78

Ju lutem, shikoni kto pohime dhe tregoni se ku do ti vendosnit pikpamjet tuaja n shkalln e
mposhtme?

A.

(v268)

Imigrantt ju marrin
vendet e puns
Shqiptarve
1 2

Imigrantt nuk ju marrin


vendet e puns Shqiptarve ND
3

9 10

88

PP
99

B.

(v269)

Jeta kulturore e nj
vendi cnohet nga
imigrantt
1 2

E.
N t ardhmen numri n
rritje i imigrantve do t
jet rrezik pr shoqrin
1 2

10

99

Imigrantt nuk
prkeqsojn problemet
kriminale
9 10

Imigrantt nuk jan nj


barr pr sistemin e
ndihms sociale t nj
vendi
9 10

N t ardhmen numri n
rritje i imigrantve nuk do
t jet rrezik pr shoqrin
9 10

88

(v270)

D.
Imigrantt jan nj barr
pr sistemin e ndihms
sociale t nj vendi
1 2

PP

C.
Imigrantt prkeqsojn
problemet kriminale
1 2

Jeta kulturore e nj vendi


nuk cnohet nga imigrantt ND

ND

PP

88

99
(v271)

ND

PP

88

99
(v272)

ND

PP

88

99

F.

(v273)

Pr t mirn e
prbashkt t shoqris
sht m mir nse
imigrantt do t ruanin
zakonet karakteristike
dhe traditat e tyre
1 2

Pr t mirn e prbashkt
t shoqris sht m mir
nse imigrantt nuk ruajn
zakonet karakteristike dhe
traditat e tyre, por
prshaten me zakonet e
vendit
9 10
22

ND

PP

88

99

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

TREGONI LISTN 79 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR


RRESHT!
Q79

Ju lutem tregoni se deri n pik jeni dakord ose jo me secilin nga pohimet e mposhtm prsa i prket
imigrantve q jetojn n vendin tuaj:
jam
as jam
nuk jam
jam
nuk jam
ND
PP
plotsisht
dakord as
aspak
dakord
dakord
dakord
kundr
dakord
Pr shkak t numrit t imigrantve n
v274
1
2
3
4
5
8
9
Shqipri shpesh ndihem si i huaj
v275 Sot n Shqipri ka shum imigrantve

TREGONI LISTN 80
Q80

Disa njerz thon se gjrat e mposhtme jan t rndsishme pr t qen nj shqiptar i vrtet. T tjer
mendojn se ato nuk jan t rndsishme. Sa e rndsishme mendoni se sht secila nga t mposhtmet?

v276 T kesh lindur n Shqipri


v277

T respektosh institucionet politike dhe ligjet e


Shqipris

v278 T kesh prejardhje shqiptare


v279

T jesh i aft q t flassh gjuhn zyrtare


(shqipen)

v280 T jetosh pr nj koh t gjat n Shqipri

shum e
e
e pa
fare e pa
rndsishm rndsishm rndsishm
rndsishme
e
e
e
1
2
3
4

ND

PP

TREGONI LISTN 81
Q81

Sa shpesh e ndiqni politikn n lajmet q jepen n televizor, n radio ose n gazetat e prditshme?
1 do dit
(v281)
2 disa here n jav
3 nj ose dy her n jav
4 m pak
5 asnjher
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

TREGONI LISTN 82 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT!!


Q82

A mund t m thoni opinionin tuaj pr seciln nga pohimet e mposhtm?


nuk jam
jam
jam nuk jam
nuk jam
aspak
plotsisht dakor as dakord
dakord
dakord
dakord
d as kundr
Nse dikush ka informacion q mund t ndihmoj
v282 vendosjen e drejtsis, zakonisht ai ose ajo duhet
1
2
3
4
5
tja jap kt informacion autoriteteve

ND

PP

aspak

ND

PP

Njerzit duhet t merren me punt e tyre dhe t


v283 mos tregojn shum interes n at ka t tjert

thon ose bjn


TREGONI LISTN 83 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT!!
Q83

N far mase ndiheni t shqetsuar pr kushtet e jetess t:


shum
deri diku jo dhe aq
plotsisht

v284 Familjes tuaj t afrt


1
2
3
4
23

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

v285 Njerzve q jetojn n lagjen tuaj

v286 Njerzve t rajonit n t cilin jetoni

v287 Bashkkombsve tuaj

v288 Evropianve

v289 T gjith njerzve t bots

aspak

ND

PP

5
5
5

8
8
8

9
9
9

TREGONI LISTN 84 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT


Q84 Deri n far mase ndiheni t shqetsuar rreth kushteve t jetess t:
shum
plotsisht
deri diku jo dhe aq

v290 t moshuarve n Shqipri


1
2
3
4
v291 t papunve n Shqipri
1
2
3
4
v292 imigrantve n n Shqipri
1
2
3
4
t smurve dhe personave me aftsi t kufizuara n
v293
1
2
3
4
Shqipri
v294 fmijve t familjeve t varfra n Shqipri
1
2
3
4
TREGONI LISTN 85 LEXONI ME Z DHE KODONI NJ PRGJIGJE PR RRESHT!!
Q85

Tani do tju lexoj me z disa pohime pr mjedisin. Pr seciln prej atyre q un do t lexoj m thoni nse
jeni plotsisht dakord, jeni dakord, nuk jeni dakord apo nuk jeni aspak dakord?
Jam
Jam
plotsisht
dakord
dakord

Nuk jam
dakord

Nuk jam
aspak
dakord

ND

PP

Do t jepja nj pjes t t ardhurave t mija nse do t


v295 isha i sigurt se kto para do t prdoreshin pr t
v296
v297
v298
v299
v300
v301

ndaluar ndotjen e mjedisit


Po i afrohemi limitit t numrit t njerzve q mund t
mbaj Toka
Kur njerzit ndrhyjn n natyr kjo shkakton shpesh
pasoja shkatrruese
Zgjuarsia e njerzve do t siguroj q Toka t mbetet e
prshtatshme pr t jetuar
Ekuilibri i natyrs sht mjaft i fort pr tu prballur me
pasojat q vijn nga vendet moderne t industrializuara
Njerzit jan br pr t sunduar mbi pjesn tjetr t
natyrs
Nse gjrat vazhdojn me ritmin e tanishm, shpejt ne
do t prjetojm nj katastrof t madhe ekologjike

SHNIM: PRFSHINI PYETJE SPECIFIKE PR VENDIN KTU

PYETINI T GJITH

Demografi
Q86

Gjinia e t intervistuarit
1 mashkull
2 femr

(v302)

Q87 A mund t m thoni ditlindjen tuaj iu lutem ?


19 ...........
98 nuk e di (spontane)
99- pa prgjigje (spontane)

(v303)

24

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

Q88

28/01/2008

A keni kombsi shqiptare?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: KOMBSIA DO T THOT PASAPORTA!


1 po ------------------------------------------- > SHKO TEK P90
2 jo
8 nuk e di (spontane) ------------------------ > SHKO TEK P90
9 pa prgjigje (spontane)-------------------- > SHKO TEK P90
Q89 Cila sht kombsia juaj?

(v304)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: KOMBSIA DO T THOT PASAPORTA!


Shkruajeni:...........................................................................

(v305a)

UDHZIME PR KODIMIN T KODOHET SIPAS MNYRS S PARA-SPECIFIKUAR ISO 3166-1 (2SHKRONJA)


Kodi::
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 e pa aplikueshme

Q90

(v305b)

A keni lindur n Shqipri?


1 po ------------------------------------------- > SHKO TEK P93
2 jo
8 nuk e di (spontane) ------------------------ > SHKO TEK P93
9 pa prgjigje (spontane)-------------------- > SHKO TEK P93

Q91

(v306)

N cilin vend keni lindur?


Shkruajeni: ...........................................................................

(v307a)

UDHZIME PR KODIMIN T KODOHET SIPAS MNYRS S PARA-SPECIFIKUAR ISO 3166-1 (2SHKRONJA)


Kodi::
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 - e pa aplikueshme
Q92

(v307b)

A mund t m thoni se n cilin vit keni ardhur pr t jetuar n Shqipri?


Shkruajeni Viti: ..............................
8888 nuk e di (spontane)
9999 pa prgjigje (spontane)
7777 e pa aplikueshme

(v308)

PYETINI T GJITH
Q93

A ka lindur babai juaj n Shqipri?


1 po ------------------------------------------ > SHKO TEK P95
2 jo
8 nuk e di (spontane) ----------------------- > SHKO TEK P95
9 pa prgjigje (spontane)------------------- > SHKO TEK P95

25

(v309)

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

Q94

28/01/2008

N cilin vend ka lindur babai juaj?

Shkruajeni:...........................................................................
(v310a)
UDHZIME PR KODIMIN T KODOHET SIPAS MNYRS S PARA-SPECIFIKUAR ISO 3166-1 (2SHKRONJA)
Kodi::
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 e pa aplikueshme
Q95 A ka lindur nna juaj n Shqipri?

(v310b)

1 po ------------------------------------------- > SHKO TEK P97


2 jo
8 nuk e di (spontane) ------------------------ > SHKO TEK P97
9 pa prgjigje (spontane)-------------------- > SHKO TEK P97
Q96

(v311)

N cilin vend ka lindur nna juaj?


Shkruajeni:...........................................................................

(v312a)

UDHZIME PR KODIMIN T KODOHET SIPAS MNYRS S PARA-SPECIFIKUAR ISO 3166-1 (2SHKRONJA)


Kodi::
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 - e pa aplikueshme
Q97

(v312b)

Cili sht statusi juaj civil aktualisht?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: VETM PR PERSONAT E VE DHE T DIVORCUARIT NGA NJ


MARTES OSE LIDHJE ME KONTRAT, JO PR ATA Q BASHKJETOJN
1 i/e martuar
2 lidhje me kontrat
3 i/e ve
4 i/e divorcuar
5 i/e ndar
6 asnjher i martuar dhe asnjher n nj lidhje me kontrat - > SHKO TEK P99
8 nuk e di (spontane)------------------------------------------------- > SHKO TEK P99
9 pa prgjigje (spontane) -------------------------------------------- > SHKO TEK P99
Q98

(v313)

A keni jetuar me partnerin/en tuaj prpara se t martoheshit ose prpara se t kishit nj lidhje me
kontrat?
1 po
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 e pa aplikueshme

(v314)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: NSE SHT I MARTUAR OSE KA NJ LIDHJE ME KONTRAT (P97


SHT 1 OSE 2) SHKO TEK P101
Q99

A jetoni me ndonj partner/e?


1 po ------- > SHKO TEK P101
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 - e pa aplikueshme

(v315)

26

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

Q100

28/01/2008

A keni ndonj marrdhnie t qndrueshme?


1 po
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 e pa aplikueshme

(v316)

INTERVISTUESIT:
T DIVORCUARIT, T NDART, T VET, (P97 SHT 3, 4 OSE 5) SHKO TEK P105
ATA Q JAN T MARTUAR OSE N NJ LIDHJE ME KONTRAT (P97 SHT 1 OSE 2) PYETINI:
Q101

Prpara marrdhnies aktuale a keni qen t martuar apo a jetonit me ndonj partnere?

INTERVISTUESIT:
T PYETEN ATA Q NUK JAN MARTUAR ASNJHER OSE Q NUK KAN PASUR ASNJ LIDHJE ME
KONTRAT (P97 SHT 6):
A keni jetuar me ndonj partner/e m par?
1 po
2 jo -------------------------------------------> SHKO TEK P105
8 nuk e di (spontane) -----------------------> SHKO TEK P105
9 pa prgjigje (spontane)-------------------> SHKO TEK P105
7 e pa aplikueshme -------------------------> SHKO TEK P105

(v317)

INTERVISTUESIT: PR ATA Q NUK JAN MARTUAR NDONJHER OSE Q NUK KAN PATUR NJ
LIDHJE ME KONTRAT (P97 SHT 6) SHKO TEK P104
PYETNI ATA Q KAN QEN T MARTUAR OSE Q KAN PATUR NJ LIDHJE ME KONTRAT 97=1 OSE
2
Q102

A keni qen t martuar apo keni patur nj lidhje kontrat me partnerin/en aktual/e?
1 po, kam qen i martuar
2 po, kam patur nj lidhje me kontrat
3 jo -------------------------------------------> SHKO TEK P104
8 nuk e di (spontane) -----------------------> SHKO TEK P104
9 pa prgjigje (spontane)-------------------> SHKO TEK P104
7 e pa aplikueshme -------------------------> SHKO TEK P104

Q103

A keni jetuar s bashku m partnerin/en aktual prpara se t martoheshit ose prpara se lidhja juaj t
ishte me kontrat?
1 po
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 e pa aplikueshme

Q104

(v318)

(v319)

A prfundoi marrdhnja juaj sepse u ndat apo sepse partneri/ja juaj ka vdekur?
1 u ndam
2 partneri/ja vdiq
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 - e pa aplikueshme

(v320)

27

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

PYETINI T GJITH
Q105

Sa fmij keni?
Shkruajeni: ..................................................
00 nuk kam fmij ---------------------------> SHKO TEK P107
99 pa prgjigje (spontane)

Q106

(v321)

Nga t gjith fmijt tuaj, n cilin vit ju ka lindur fmija i par? Ju lutem prfshini dhe fmijt t cilt
nuk jetojn m.
Shkruajeni Viti:..............................
9999 Pa prgjigje (spontane)
7777 E pa aplikueshme

(v322)

TREGONI LISTN 107


Q107

Cili, prve jush, jeton s bashku me familjen tuaj? Ju lutem zgjidhni nga lista e mposhtme t gjith ata
q jan t prshtatshm dhe thoni se sa prej tyre jetojn me familjen tuaj.

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PRKUFIZIM PR JETESN S BASHKU ME FAMILJEN TUAJ: T


KALOSH T PAKTN KATR NET N JAV N T NJEJTN SHTPI: FMIJT PRFSHIR ATA Q JAN
ADOPTUAR NGA PARTNERI/JA DHE FMIJT E BIRSUAR.

NSE PO
numri

ND

PP

Pa.
Ap.

v324b

88

99

77

v325b

88

99

77

v326b

88

99

77

v327b

88

99

77

v328b

88

99

77

po

jo

ND PP

v323 partneri/ja, burri ose gruaja

v324a fmijt

v325a prindrit

v326a gjyshrit

v327a t afrm t tjer (vllezr, motra etj)

v328a T tjer, jo t afrm

Q108 A ju ka ndodhur ndonjher ndonj nga ngjarjet e mposhtme? Nse po, n far moshe ju ka ndodhur
kjo ngjarje pr her t par?

NSE PO
Mosha

ND

PP

v329b

98

99

Pa.
Ap.
97

v330b

98

99

97

v331b

98

99

97

v332b

.
.

98

99

97

v333b

98

99

97

v334b

98

99

97

po

jo

v329a Vdekja e ndonjrit prej fmijve tuaj?

v330a Divorcimi i ndonjrit prej fmijve tuaj?

v331a Divorcimi i prindrve tuaj?

v332a Divorcimi i ndonj prej t afrmve tuaj?

v333a Vdekja e babait tuaj?


v334a Vdekja e nns tuaj?

Q109

ND PP

N far moshe keni prfunduar arsimimin me koh t plot, n shkoll ose n ndonj institucion t
arsimit t lart? Ju lutem mos prfshini kurset/trajnimet profesionale.

NSE I ANKETUARI SHT ENDE N SHKOLL PYETENI


N far moshe mendoni t prfundoni arsimimin tuaj?
Shkruani moshn:: ..............................
00 nuk vazhdon arsimim formal
88 nuk e di

(v335)

28

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

99 pa prgjigje (spontane)
TREGONI LISTN 110
Q110

Cili sht niveli m i lart i arsimit q keni prfunduar deri tani?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: E PRFUNDUAR D.M.TH Q KA MARR DIPOLOM/CERTIFIKAT


1 I pa shkolluar........................................................................................................... [A]
2 Arsim fillor...............................................................................................................[B]
(v336)
3 Arsim i mesm i ult ................................................................................................[C]
4 Arsim i mesm i lart i prgjithshm (3 vjet).......................................................... [D]
5 Arsim i mesm i lart profesional (4 ose 5 vjet) ......................................................[E]
6 Arsim i mesm i lart profesional (3 vjet)................................................................ [F]
7 Arsim i lart jo Universitar (ex. Shkolla e lart e infermieris; elektrike; ekonomike etj)
[G]
8 Diplom Universitare niveli I (3 vjet) .................................................................... [H]
9 Diplom universitare niveli I (4 Vjet) ....................................................................... [I]
10 Diplom Universitare niveli II (3 +2) .....................................................................[J]
11 Diplom Universitare niveli II (4 + 2) .................................................................. [K]
12 Master niveli I (5+1) ..............................................................................................[L]
13 Master niveli II (6+1)............................................................................................[M]
14 Doktorata Phd ....................................................................................................... [N]
15 _ ............................................................................................................................ [O]
16 _ ............................................................................................................................. [P]
17 _ ............................................................................................................................ [Q]
18 _ .............................................................................................................................[R]
19 _ ............................................................................................................................. [S]
20 _ .............................................................................................................................[T]
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
TREGONI LISTN 111
Q111

A jeni ju vet aktualisht t punsuar n nj pun fitimprurse apo jo? Ju lutem zgjidhni nga lista e
mposhtme statusin e punsimit q ju prshtatet.
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: NSE KA M SHUM SE NJ PUN: PYETNI VETM PR PUNN
KRYESORE
Pun me pages
01 30 or n jav ose m shum ------------------------------------------- > SHKO TEK P112
02 m pak se 30 or n jav ----------------------------------------------- > SHKO TEK P112
03 I/E vetpunsuar --------------------------------------------------------- > SHKO TEK P112
Pun pa pages
04 Shrbim ushtarak ------------------------------------------------------ > SHKO TEK P111A
05 I dal n pension/merr pension -------------------------------------- > SHKO TEK P111A
06 Shtpiake dhe e papunsuar n ndonj pun tjetr ---------------- > SHKO TEK P111A
07 Student/e ---------------------------------------------------------------- > SHKO TEK P111A
08 I/E papun -------------------------------------------------------------- > SHKO TEK P111A
09 Me aftsi t kufizuara ------------------------------------------------- > SHKO TEK P111A

(v337)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: VETM N RASTET KUR I INTERVISTUARI NUK PUNON PR SHKAK


T AFTSIVE T KUFIZUARA!
10 Tjetr, ju lutem specifikoni (SHKRUAJENI):: . ------- > SHKO TEK P111A
(v337a)
88 Nuk e di ----------------------------------------------------------------- > SHKO TEK P111A
99 Pa prgjigje (spontane) ----------------------------------------------- > SHKO TEK P111A
Q111A Gjat puns suaj t fundit a ishit t punsuar (part-time ose me koh t plot) apo ishit t vetpunsuar?
1 i/e punsuar
(v338)
2 i/e vetpunsuar
8 nuk e di
9 pa prgjigje (spontane)
7 nuk kam patur ndonj pun me pages --------------------------------- > SHKO TEK P115

29

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

Q112
NSE I INTERVISTUARI KA AKTUALISHT NJ PUN ME PAGES, P111 = 01-03, PYETENI:
Cili sht emri ose pozicioni i puns suaj kryesore?
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: NSE I INTERVISTUARI KA PATUR NJ PUN ME PAGES M PAR,
P111A =1,2 PYETENI:
Cili ishte emri/pozicioni i puns suaj kryesore t mparshme?
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: NSE I INTERVISTUARI KA/KA PATUR M SHUM SE NJ PUN,
PYETENI PR PUNSIMIN E TIJ/ E SAJ N PUNN KRYESORE !
SHKRUAJENI SA M T
DETAJUAR Q T MUNDENI
Shkruajeni: .......................................................................................................................

(v339a)

Q112a Gjat puns suaj kryesore, far lloj pune bnit/keni br shumicn e kohs?
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: SHKRUAJENI T DETAJUAR
Shkruajeni: .......................................................

(v339b)

T KODOHET SIPAS MNYRS S PARA-SPECIFIKUAR ISCO88 (4 SHIFRA) PAS INTERVISTS BAZUAR


N P112 DHE P112A
Kodi::
88888 nuk e di (spontane)
99999 pa prgjigje (spontane)
77777 - e pa aplikueshme

(v339c)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PYETNI ATA Q JAN AKTUALISHT T VETPUNSUAR APO Q


KAN QEN T VETPUNSUAR GJAT PUNS S TYRE T FUNDIT (P111A=2)
Q113

Sa punonjs keni ose keni patur?


1 asnj ---------------------------------------------------------------- > SHKO TEK P115
2 1-9 ------------------------------------------------------------------ > SHKO TEK P115
3 10-24 --------------------------------------------------------------- > SHKO TEK P115
4 25 ose m shum -------------------------------------------------- > SHKO TEK P115
8 nuk e di (spontane) ------------------------------------------------ > SHKO TEK P115
9 pa prgjigje (spontane)-------------------------------------------- > SHKO TEK P115
7 e pa aplikueshme

(v340)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PYETNI ATA Q JAN AKTUALISHT T PUNSUAR (P111=1 OSE 2)


OSE ATA Q NUK KAN QEN T VETPUNSUAR GJAT PUNS S TYRE T FUNDIT (P111A=1)
Q114

A keni/kishit ju ndonj prgjegjsi pr mbikqyrjen e puns t punonjsve t tjer?

1 po
2 jo ------------------------------------------------------------------ > SHKO TEK P115
8 nuk e di (spontane) ----------------------------------------------- > SHKO TEK P115
9 pa prgjigje (spontane)------------------------------------------- > SHKO TEK P115
7 e pa aplikueshme
Q114a Sa punonjs t tjer mbikqyrni/mbikqyrnit?
1 1-9
2 10-24
3 25 ose m shum
8 nuk e di (spontane)

(v341)

(v341a)

30

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

9 pa prgjigje (spontane)
7 - e pa aplikueshme
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: VETM PR T INTERVISTUARIT Q JETOJN ME NJ
BASHKSHORT/E OSE PARTNER/E (P97=1 OSE 2 OSE P99=1); NDRYSHE SHKO TEK P121
Q115

A ka lindur partneri/ja bashkshorti/ja juaj n Shqipri?


1 po ----------------------------------------- > SHKO TEK P116
2 jo
8 nuk e di (spontane) ---------------------- > SHKO TEK P116
9 pa prgjigje (spontane)------------------ > SHKO TEK P116
7 e pa aplikueshme

(v342)

Q115a N cilin vend ka lindur bashkshorti/ja/partneri/ja juaj?


UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PYETENI DHE SHKRUAJENI ME SA M SHUM DETAJE
Shkruajeni: .......................................................

(v343a)

UDHZIME PR KODIMIN T KODOHET SIPAS MNYRS S PARA-SPECIFIKUAR ISO 3166-1 (2SHKRONJA)


Kodi::
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 e pa aplikueshme

(v343b)

TREGONI LISTN 116


Q116

Cili shte niveli m i lart i arsimimit q partneri/ja ose bashkshorti/ja juaj ka prfunduar?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: E PRFUNDUAR DO TE THOTE Q KA MARR


DIPOLOM/CERTIFIKAT
1 I pa shkolluar........................................................................................................... [A]
2 Arsim fillor...............................................................................................................[B]
3 Arsim i mesm i ult ................................................................................................[C]
4 Arsim i mesm i lart i prgjithshm (3 vjet).......................................................... [D]
5 Arsim i mesm i lart profesional (4 ose 5
vjet) ................................................................................................................................[E]
6 Arsim i mesm i lart profesional (3 vjet)................................................................ [F]
7 Arsim i lart jo Universitar (ex. Shkolla e
lart e infermieris; elektrike; ekonomike etj) .............................................................. [G]
8 Diplom Universitare niveli I (3 vjet) .................................................................... [H]
9 Diplom universitare niveli I (4 Vjet) ....................................................................... [I]
10 Diplom Universitare niveli II (3 +2) .....................................................................[J]
11 Diplom Universitare niveli II (4 + 2) .................................................................. [K]
12 Master niveli I (5+1) ..............................................................................................[L]
13 Master niveli II (6+1)............................................................................................. [M
14 Doktorata Phd ....................................................................................................... [N]
15 _ ............................................................................................................................ [O]
16 _ ............................................................................................................................. [P]
17 _ ..............................................................................................................................Q]
18 _ .............................................................................................................................[R]
19 _ ............................................................................................................................. [S]
20 _ .............................................................................................................................[T]
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 e pa aplikueshme

31

(v344)

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

TREGONI LISTN 117


Q117

A sht partneri/ja bashkshorti/ja juaj i/e punsuar me prfitim pr momentin apo jo? Ju lutemi
zgjidhni nga lista e mposhtme statusin q i prket bashkshortit/es/partnerit/es tuaj.

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: NSE KA M SHUM SE NJ PUN: PYETNI VETM PR PUNN


KRYESORE
Pun me pages
01 30 or n jav ose m shum ------------------------------------------- > SHKO TEK P118
02 m pak se 30 or n jav ----------------------------------------------- > SHKO TEK P118
03 I/E vetpunsuar --------------------------------------------------------- > SHKO TEK P118

(v345)

Pun pa pages
04 Shrbim ushtarak ------------------------------------------------------ > SHKO TEK P117A
05 I dal n pension/merr pension -------------------------------------- > SHKO TEK P117A
06 Shtpiake dhe e papunsuar n ndonj pun tjetr ---------------- > SHKO TEK P117A
07 Student/e ---------------------------------------------------------------- > SHKO TEK P117A
08 I/E papun -------------------------------------------------------------- > SHKO TEK P117A
09 Me aftsi t kufizuara ------------------------------------------------- > SHKO TEK P117A
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: VETM NSE BASHKSHORTI/JA /PARTNERI/JA NUK PUNON PR
SHKAK T INVALIDITETIT!
10 Tjetr, ju lutem specifikoni (SHKRUAJENI):: ... ------ > SHKO TEK P117A
(v345b)
88 nuk e di ----------------------------------------------------------------- > SHKO TEK P117A
99 pa prgjigje (spontane) ------------------------------------------------ > SHKO TEK P117A
77 e pa aplikueshme
Q117A Gjat puns s FUNDIT a ishte ai/ajo i/e punsuar (part time ose me koh t plot) apo ishte ai/ajo i/e
vetpunsuar?
1 i/e punsuar
(v345a)
2 i/e vetpunsuar
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 nuk kam patur ndonj pun me pages --------------------------------- > SHKO TEK P121
Q118
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: NSE PARTNERI/JA SHT I PUNSUAR ME PAGES AKTUALISHT,
P117 = 01-03 PYETINI:
Cili sht emri ose pozicioni i puns kryesore t partnerit tuaj?
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: NSE PARTNERI/JA KA QEN I PUNSUAR ME PAGES M PAR
P117A = 1-2, PYETENI:
Cili ka qen emri ose pozicioni i puns kryesore t partnerit tuaj?
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: NSE PARTNERI/JA KA/KA PATUR M SHUM SE NJ PUN,
PYETENI PR PUNN KRYESORE! SHKRUAJENI SA M T DETAJUAR Q T MUNDENI!
Shkruajeni:.......................................................
(v346a)

Q118a Gjat puns s saj/t tij kryesore far lloj pune bn/ka br partneri/ja juaj gjat shumics s kohs?
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: SHKRUAJENI!
Shkruajeni:.......................................................
(v346b)

T KODOHET SIPAS MNYRS S PARA-SPECIFIKUAR ISCO88 (4 SHIFRA) PAS INTERVISTS SIPAS P118
DHE P118A
Kodi::

(v346c)

32

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

88888 nuk e di (spontane)


99999 pa prgjigje (spontane)
66666 nuk ka qen asnjher i punsuar ---------------------------------- >SHKO TEK P121
77777 e pa aplikueshme
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PYETENI N RAST SE BASHKSHORTI/JA OSE PARTNERI/JA SHT
AKTUALISHT I/E VETPUNSUAR (P117=3) OSE N RAST SE PARTNERI/JA KA QEN I/E VET
PUNSUAR GJAT PUNS S FUNDIT (P117A=2)
Q119

Sa punonjs ka/ka patur ai/ajo?


1 asnj --------------------------------------------------- > SHKO TEK P121
2 1-9 ----------------------------------------------------- > SHKO TEK P121
3 10-24 -------------------------------------------------- > SHKO TEK P121
4 25 ose m shum ------------------------------------- > SHKO TEK P121
8 nuk e di (spontane) ----------------------------------- > SHKO TEK P121
9 pa prgjigje (spontane)------------------------------- > SHKO TEK P121
7 e pa aplikueshme

(v347)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PYETENI N RAST SE BASHKSHORTI/JA /PARTNERI/JA SHT


AKTUALISHT I/E PUNSUAR (P117=1 OSE 2), OSE NSE BASHKSHORTI/JA /PARTNERI/JA NUK KA
QEN I/E VETPUNSUAR GJAT PUNS S FUNDIT (P117A=1)
Q120

A ka/ka patur ai/ajo ndonj prgjegjsi pr mbikqyrjen e puns s punonjsve t tjer?


1 po
2 jo ------------------------------------------------------- > SHKO TEK P121
8 nuk e di (spontane) ----------------------------------- > SHKO TEK P121
9 pa prgjigje (spontane)------------------------------- > SHKO TEK P121
7 e pa aplikueshme

(v348)

Q120a Sa punonjs t tjer ka mbikqyrur ai/ajo?


1 1-9
2 10-24
3 25 ose m shum
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 e pa aplikueshme

(v348a)

PYETINI T GJITH
Q121

Gjat pes vjetve t fundit a keni patur nj periudh papunsie prej m shum se tre muajsh?
1 po
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v349)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: VETM NSE JETON ME NJ PARTNER/E (P97=1 OSE 2 P99=1);


NDRYSHE SHKONI TEK P123
Q122

Po bashkshorti/ja/partneri/ja juaj, a ka patur ai/ajo periudha t vazhdueshme papunsie m t gjata se


3 muaj gjat 5 vjetve t fundit?
1 po
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 e pa aplikueshme

Q123

(v350)

Gjat pes vjetve t fundit a keni qen ndonjher t varur nga sigurimet shoqrore?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: SIGURIMET SHOQRORE PRCAKTOHEN SI PRFITIMET NGA


SISTEMI I NDIHMS SOCIALE (D.M.TH ATO Q PERFITOHEN KONKRETISHT). E RNDSISHME: KTU
33

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

NUK PRFSHIHEN RASTET KUR JU TAKON PR T PRFITUAR PRFITIME PAPUNSIE, PA AFTSIE


OSE PENSIONE
1 po
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)

(v351)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: VETM N RASTET KUR JETONI ME PARTNERIN/EN (P97=1 OSE 2,


OSE P99=1); NDRYSHE SHKONI TEK P125
Q124

Po bashkshorti/ja/partneri/ja juaj, a ka qen ai/ajo ndonjher i/e varur nga sigurimet shoqrore gjat
pes vjetve t fundit?

SIGURIMET SHOQRORE PRCAKTOHEN SI PRFITIMET NGA SISTEMI I NDIHMS SOCIALE (D.M.TH


ATO Q PERFITOHEN KONKRETISHT). E RNDSISHME: KTU NUK PRFSHIHEN RASTET KUR JU
TAKON PR T PRFITUAR PRFITIME PAPUNSIE, PA AFTSIE OSE PENSIONE
1 po
(v352)
2 jo
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 e pa aplikueshme
PYETINI T GJITH
TREGONI LISTN 125
Q125

Ktu jepet nj list me t ardhura dhe do t donim t dinim se n cilin grup bn pjes familja juaj, duke
llogaritur t gjith rrogat, pensionet, dhe burimet e tjera t t ardhurave. Vetm tregoni shkronjn e
grupit nn t cilin bn pjes familja juaj duke llogaritur t ardhurat pas pagimit t taksave dhe
detyrimeve t tjera.
(v353)

Afrsisht N JAV

Afrsisht N MUAJ

Afrsisht N VIT

M pak se 2125 Lek

M pak se 9200 Lek

M pak se 110000 Lek

Nga 2125 Lek deri nn 4250 Lek

Nga 9200 Lek deri nn 18400 Lek

Nga 110000 Lek deri nn 221000 Lek

Nga 4250 Lek deri nn 6400 Lek

Nga 18400 Lek deri nn 27600 Lek

Nga 221000 Lek deri nn 330000 Lek

Nga 6400 Lek deri nn 8500 Lek

Nga 27600 Lek deri nn 36800 Lek

Nga 330000 Lek deri nn 442000 Lek

Nga 36800 Lek deri nn 48300 Lek

Nga 442000 Lek deri nn 580000 Lek

Nga 48300 Lek deri nn 61400 Lek

Nga 580000 Lek deri nn 737000 Lek

10

11

12

13

14

Nga 8500 Lek deri nn 11200


Lek
Nga 11200 Lek deri nn 14000
Lek
Nga 14000 Lek deri nn 21100
Lek
Nga 21100 Lek deri nn 28000
Lek
Nga 28000 Lek deri nn 43000
Lek
Nga 43000 Lek deri nn 57000
Lek
Nga 57000 Lek deri nn 71000
Lek
Nga 71000 Lek deri nn 85000
Lek
Nga 85000 Lek deri nn 142000
Lek
Nga 142000 Lek deri nn
213000 Lek

15

213000 Lek ose m shum

Nga 61400 Lek deri nn 92000 Lek


Nga 92000 Lek deri nn 122800 Lek
Nga 122800 Lek deri nn 184000 Lek
Nga 184000 Lek deri nn 245500 Lek
Nga 245500 Lek deri nn 307000 Lek
Nga 307000 Lek deri nn 368400 Lek
Nga 368400 Lek deri nn 614000 Lek
Nga 614000 Lek deri nn 921000 Lek
921000 Lek ose m shum

88 nuk e di (spontane)
34

Nga 737000 Lek deri nn 1100000


Lek
Nga 1100000 Lek deri nn 1474000
Lek
Nga 1474000 Lek deri nn 2210000
Lek
Nga 28000 Lek deri nn 43000 Lek
Nga 2947000 Lek deri nn 3684000
Lek
Nga 3684000 Lek deri nn 4421000
Lek
Nga 4421000 Lek deri nn 7368000
Lek
Nga 7368000 Lek deri nn 11052000
Lek
11052000 Lek ose m shum

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

99 pa prgjigje (spontane)
Q126 Kur ishit 14 vje, a jetonit sbashku me prindrit tuaj?
1 Po, me t dy prindrit
2 Jetoja vetm me tim at
3 Jetoja vetm me time m

28/01/2008

(v354)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: ZVENDSONI BABAIN ME NNN DHE T TIJ ME T SAJ N P. 127


DERI P.131 NSE P126=3 NSE P126=3
4 Jo, nuk jetoja me prindrit ---------> SHKO TEK P33
TREGONI LISTN 127
Q127

Cili sht niveli m i lart i arsimit q babai/nna juaj ka prfunduar?


1 I pa shkolluar........................................................................................................... [A]
2 Arsim fillor...............................................................................................................[B]
3 Arsim i mesm i ult ................................................................................................[C]
4 Arsim i mesm i lart i prgjithshm (3 vjet).......................................................... [D]
5 Arsim i mesm i lart profesional (4 ose 5
vjet) ................................................................................................................................[E]
6 Arsim i mesm i lart profesional (3 vjet)................................................................ [F]
7 Arsim i lart jo Universitar (ex. Shkolla e
lart e infermieris; elektrike; ekonomike etj) .............................................................. [G]
8 Diplom Universitare niveli I (3 vjet) .................................................................... [H]
9 Diplom universitare niveli I (4 Vjet) ....................................................................... [I]
10 Diplom Universitare niveli II (3 +2) .....................................................................[J]
11 Diplom Universitare niveli II (4 + 2) .................................................................. [K]
12 Master niveli I (5+1) ..............................................................................................[L]
13 Master niveli II (6+1)............................................................................................[M]
14 Doktorata Phd .........................................................................................................[N
15 _ ............................................................................................................................ [O]
16 _ ............................................................................................................................. [P]
17 _ ............................................................................................................................ [Q]
18 _ .............................................................................................................................[R]
19 _ ............................................................................................................................. [S]
20 _ .............................................................................................................................[T]
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
77 e pa aplikueshme
Q128 Kur ishit 14 vje, a ishte babai/nna juaj i/e vetpunsuar ose n pun apo jo?
1 po, ka qen n pun
2 po, ka qen i vetpunsuar
3 Pa pun -------------------------------------------- > SHKO TEK P132
8 nuk e di (spontane) -------------------------------- > SHKO TEK P132
9 pa prgjigje (spontane) ---------------------------- > SHKO TEK P132
7 e pa aplikueshme ----------------------------------- > SHKO TEK P132

Q129

(v355)

(v356)

Cili ishte emri ose pozicioni i puns s babait/nns suaj?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: SHKRUAJENI


Shkruajeni:.......................................................

(v357a)

Q129a Gjat puns t tij/s saj far lloj pune kishte babai/nna juaj gjat shumics s kohs?
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: SHKRUAJENI
Shkruajeni:.......................................................

(v357b)

UDHZIME PR KODIMIN T KODOHET SIPAS ISCO88 (4 SHIFRA) PAS INTERVISTS N BAZ T P129
DHE P129A
Kodi::

(v357c)

35

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

88888 nuk e di (spontane)


99999 pa prgjigje (spontane)
77777 - e pa aplikueshme
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: PR NNAT/BABALLART E VETPUNSUAR (P128=2) (Q128=2)
Q130

Sa punonjs ka patur babai/nna juaj?


1 asnj --------------------------------------------------------> SHKO TEK P132
2 1-9 ----------------------------------------------------------> SHKO TEK P132
3 10-24 -------------------------------------------------------> SHKO TEK P132
4 25 ose m shum ------------------------------------------> SHKO TEK P132
8 nuk e di (spontane) ----------------------------------------> SHKO TEK P132
9 pa prgjigje (spontane)------------------------------------> SHKO TEK P132
7 e pa aplikueshme

(v358)

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: VETM PR NNAT/BABALLART Q JAN T VETPUNSUAR


(P128=1)
Q131

A ka patur babai/nna juaj ndonj prgjegjsi pr mbikqyrjen e puns t punonjsve t tjer?


1 po
(v359)
2 jo ------------------------------------------------------------> SHKO TEK P132
8 nuk e di (spontane) ----------------------------------------> SHKO TEK P132
9 pa prgjigje (spontane)------------------------------------> SHKO TEK P132
7 e pa aplikueshme
Q131a Sa punonjs mbikqyrte babai/nna juaj?
1 1-9
2 10-24
3 25 ose m shum
8 nuk e di (spontane)
9 pa prgjigje (spontane)
7 e pa aplikueshme

(v359a)

TREGONI LISTN 132


Q132

Kur mendoni pr prindrit tuaj n kohn kur ishit rreth 14 vje, a mund t thoni nse pohimet e
mposhtme i prshkruajn si duhet prindrit tuaj?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: MOS PYETNI PYETJET A, B, C NSE I INTERVISTUARI KA JETUAR


VETM ME T ATIN (SHIKO KUR P126=2)
UDHZIME PR INTERVISTUESIN: MOS PYETNI PYETJET E, F, G NSE I INTERVISTUARI KA JETUAR
VETM ME NENEN (SHIKO KUR P126=3)
Po
v360

A Nns sime i plqente t lexonte libra

Deri
diku
2

v361

B Diskutonim n shtpi rreth politiks me nnn time

v362

C Nns time i plqente q t ndiqte lajmet

v363

v364

E Babait tim i plqente t lexonte libra

v365

F Diskutonim n shtpi rreth politiks me babain tim

v366

G Babait tim i plqente q t ndiqte lajmet

v367

Prindi(rit) im/e mij kishin probleme me


zvendsimin e sendeve q prisheshin

Prindi(rit) im/e mij kishin probleme pr sigurimin e


t ardhurave baz pr jetn e prditshme

36

Pak

Jo

ND

PP

Pa.
Ap.
7

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

PYETINI T GJITH
Q133

Ku jetonit kur ishit 14 vje?

UDHZIME PR INTERVISTUESIN: SHKRUAJENI


Shkruajeni: .................................................................

(v368a)

UDHZIME PR KODIMIN KODONI RAJONIN N KUTIT 3SHE


Kodi::
888888 nuk e di (spontane)
999999 pa prgjigje (spontane)
Q134

(v368b)

Qyteti ku jetoni AKTUALISHT

UDHZIME PR INTERVISTUESIN SHKRUAJENI


Shkruajeni: .................................................................

(v369a)

UDHZIME PR KODIMIN KODONI SIPAS KODIT POSTAR OSE SIPAS KODIT T STATISTIKAVE
ZYRTARE
Kodi::
88888 nuk e di (spontane)
99999 pa prgjigje (spontane)
Q135

(v369)

Madhsia e qytetit

01 nn 2000
02 2 - 5.000
03 5 - 10.000
04 10 - 20.000
05 20 - 50.000
06 50 - 100.000
07 100 - 500.000
08 500.000 ose m shum
88 nuk e di (spontane)
99 pa prgjigje (spontane)
Q136 Madhsia e qytetit:
Shkruajeni: .................................................................

(v370)

(v371a)

UDHZIME PR KODIMIN KODONI RAJONIN N KUTIT 3SHE


Kodi::
Q137

(v371b)

Data e kryerjes t intervists:


dita:

Q138

muaji:

(v372)

Kohzgjatja e intervists

ORA E FILLIMIT:

MINUTA E
FILLLIMIT:
(v373a)

Q139

viti:

ORA E
PRFUNDIMIT:
(v373b)

MINUTA E
PRFUNDIMIT:
(v374a)

(v374b)

Gjat intervists i intervistuari ishte


1 shum i interesuar
2 disi i interesuar
3 jo dhe aq i interesuar

(v375)

37

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

Q140

28/01/2008

N ciln gjuh u zhvillua intervista?


Shkruajeni: .................................................................

(v376)

UDHZIME PR KODIMIN KODONI SIPAS MNYRS S PARA-SPECIFIKUAR ISO 639-1 PR T GJITHA


GJUHT N T CILAT SHT PRKTHYER PYETSORI
Kodi::

Q141

(v376a)

Numri i intervistuesit::

(v377)

38

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 1

shum i/e rndsishm


i/e rndsishm
i/e pa rndsishm
fare i/e pa rndsishm

39

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 3

shum i/e lumtur


i/e lumtur
jo dhe aq i/e lumtur
aspak i/e lumtur

40

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 4

shum e mir
e mir
normale
e keqe
shum e keqe

41

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 5
A

Shrbime sociale pr t moshuarit, personat me aftsi


t kufizuar dhe t privuarit

Organizata fetare ose kishtare

Aktivitete arsimore, artistike, muzikore ose kulturore

Sindikata

Parti ose grupime politike

Aktivitete t komunitetit lokal pr shtje si varfria,


punsimi, strehimi, barazia raciale

Zhvillimi i vendeve t bots s tret ose t drejtat e


njeriut

Konservimi, mjedisi, ekologjia, t drejtat e kafshve

Shoqata profesionale

Aktivitete pr t rinj (p.sh. skautist, guida, klube t


rinjsh etj.)

Sporte ose aktivitete lodhse

Grupime pr t drejtat e grave

Lvizje pr paqen

Organizata vullnetare q merren me shndetsin

Grupe t tjera

42

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 6

Persona me precedent penal

Persona t nj race t ndryshme

Ekstremist t majt

Alkoolist

Ekstremist t djatht

Njerz me familje numerikisht t mdha

Njerz emocionalisht t paqndrueshm

Mysliman

Imigrant/puntor t huaj

Njerz t infektuar me SIDA

T droguar

Homoseksual

ifut

Evgjit/Rom

T krishter

43

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 8

Shumica e
njerzve do t
prpiqeshin t
prfitonin prej
meje
1

Shumica e
njerzve do t
prpiqeshin t
ishin t ndershm
2

44

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 9

Njerzit mendojn
m s shumti pr
veten e tyre
1

Njerzit mundohen
m s shumti q
tju ndihmojn
2

45

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 10

n shumicn e
rasteve

aspak

46

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 11

i/e pa knaqur

i/e knaqur

47

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 12

A sepse ata jan pa fat


B sepse jan dembel dhe iu mungon vullneti
C pr shkak t padrejtsive q ekzistojn n shoqrin
ton
D kjo sht nj pjes e pa evitueshme e progresit
modern

48

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 14

A Nj pag e mir
B Njerzit q punojn me ju t jen t sjellshm
C T mos kesh shum presion
D T ofroj siguri t mjaftueshme pr vendin e puns
E Orare pune t arsyeshme
F Mundsi pr t prdorur inisiativn
G Nj pun e dobishme pr shoqrin
H Pushime t mjaftueshme
I

Mundsi takimi me njerz

J Nj pun tek e cila ju t ndieni se po arrini dika


K Nj pun me prgjegjsi
L Nj pun interesante
M Nj pun n prputhje me kapacitetin tuaj
N Msimi i aftsive t reja
O T mos cnoj jetn familjare
P T keni mundsi t thoni mendimin tuaj kur merren
vendimet kryesore
Q Trajtim i barabart i njerzve n vendin e puns

49

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 16

i/e pa knaqur

i/e knaqur

50

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 17

aspak

shum

51

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 18

jam plotsisht dakord


jam dakord
as jam dakord as kundr
nuk jam dakord
nuk jam aspak dakord

52

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 19

shum e rndsishme
e rndsishme
e pa rndsishme
fare e pa rndsishme

53

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 20

duhen ndjekur udhzimet

duhet t bindesh m par

varet

54

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 21

Kur vendet e puns jan t pakta pundhnsit duhet tju japin


prioritet shqiptarve kundrejt imigrantve.
Kur vendet e puns jan t pakta burrat duhet t ken m shum
t drejta pr nj vend pune se sa grat.

55

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 22

A: Ekzistojn rregulla t prcaktuara qart mbi at q sht e mir


dhe at q sht e keqe. Kto rregulla i prshtaten kujtdo
pavarsisht rrethanave.
B: Ekzistojn regulla t prcaktuara qart mbi at q sht e mir
dhe at q sht e keqe. Megjithat shmangia prej ktyre
rregullave justifikohen nga rrethanat e veanta.
C:Nuk ka asnjher rregulla absolutisht t qarta pr at q sht e
mir dhe at q sht e keqe. Ajo ka sht e mir dhe ajo
ka sht e keqe varet trsisht nga rrethanat n momentin e
caktuar.

56

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 23a

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O

Mysliman (Sunni)
Myslyman Bektashi
T Krishter Ortodoks
T Krishter Katolik
Evangjelist
Bah
Dshmitar t Jehovait
_
_
_
_
_
_
_
_

57

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 24a

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O

Mysliman (Sunni)
Myslyman Bektashi
T Krishter Ortodoks
T Krishter Katolik
Evangjelist
Bah
Dshmitar t Jehovait
_
_
_
_
_
_
_
_

58

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 25

m shum se nj her n jav


nj her n jav
nj her n muaj
vetm n kremtimet e veanta
nj her n vit
m pak se nj her n vit
asnjher/praktikisht asnjher

59

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 26

m shum se nj her n jav


nj her n jav
nj her n muaj
vetm n kremtimet e veanta
nj her n vit
m pak se nj her n vit
asnjher/praktikisht asnjher

60

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 32

A ka nj Zot t personifikuar
B ka nj lloj shpirti ose force t jets
C nuk di se far t mendoj
D nuk besoj se ka ndonj lloj shpirti, Zoti apo force t
jets

61

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 33

aspak

plotsisht

62

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 34

interesohem shum
interesohem disi
nuk interesohem dhe aq
jam i pa interesuar

63

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 35

A Ka vetm nj fe t vrtet
B Ka vetm nj fe t vrtet, por edhe fet e tjera kan
disa baza t s vrtets
C Nuk ka vetm nj besim fetar, por t gjitha besimet
fetare kryesore t bots prmbajn disa t vrteta baz
D Asnj nga fet kryesore nuk kan ndonj t vrtet

64

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 36

fare i/e pa
rndsishm
1

shum i/e
rndsishm
2

65

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 39

do dit
m shum se nj her n jav
nj her n jav
t paktn nj her n muaj
disa her n vit
m rrall se kaq
asnjher

66

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 40

pa dyshim q jo

pa dyshim q po

67

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 41

jam plotsisht dakord


jam dakord
as jam dakord as kundr
nuk jam dakord
nuk jam aspak dakord

68

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 42
A

Besnikria

T ardhurat e duhura

T qenit prej t njejtit mjedis social

Pasja e t njejts prkatsi fetare

Strehim i prshtatshm

Qenia dakord n shtjet politike

G T jetuarit ve vjehrrit/vjehrrs
H

Marrdhnie seksuale t lumtura

Ndarja e prgjegjsive familjare

Fmijt

Dshira pr t diskutuar problemet q dalin midis


burrit dhe gruas

T kesh koh pr shokt e tu dhe pr aktivitete/hobi


personale

69

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 47

jam plotsisht dakord


jam dakord
as jam dakord as kundr
nuk jam dakord
nuk jam aspak dakord

70

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 48

jam plotsisht dakord


jam dakord
nuk jam dakord
nuk jam aspak dakord

71

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 49

A Pavarsisht se cilat jan cilsit dhe gabimet e prindrve


duhet gjithmon ti duash dhe respektosh ata;
B Dikush nuk e ka pr detyr q ti respektoj dhe ti doj
prindrit t cilt nuk e kan fituar kt me sjelljet dhe zakonet
e tyre

72

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 50

A Detyra e prindrve sht t bjn m t mirn pr fmijt e


tyre edhe duke sakrifikuar mirqenien e tyre personale.
B Prindrit kan jetn e tyre dhe nuk iu duhet krkuar q t
sakrifikojn mirqenien e tyre pr fmijt

73

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 51

Fmijt e rritur e kan pr detyr t prkujdesen pr prindrit e


tyre edhe duke sakrifikuar mirqenien e tyre personale

Fmijt e rritur kan jetn e tyre dhe nuk u duhet krkuar q t


sakrifikojn mirqenien e tyre pr shkak t prindrve

74

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 52

A Sjellja e mir
B Pavarsia
C T punuarit shum
D Ndjenja e prgjegjsis
E Imagjinata
F Toleranca dhe respekti pr t tjert
G T qenit ekonomik, kursimi i parave dhe gjrave t
tjera
H Vendosmria, kmbngulja
I

Besimi fetar

J Mosqenia egoist
K T qenit i bindur

Ju lutem zgjidhni deri n pes cilsi!

75

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 53

kur gruaja nuk sht e martuar


kur nj ift i martuar nuk do t ket m fmij

76

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 54

shum i interesuar
disi i interesuar
jo dhe aq i interesuar
aspak i interesuar

77

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 55

T firmosnit nj peticion
T mernit pjes n bojkote
T mernit pjes n demonstrate t ligjshme
T merrnit pjes n greva t pazyrtarizuara (pa leje)
T zinit me forc ndrtesa ose fabrika

KATEGORI PRGJIGJESH
e kam br
do t doja ta bja
nuk do ta bja asnjher

78

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 56

A:Mendoj se liria dhe barazia jan njlloj t rndsishme.


Megjithat, nse do t zgjidhja midis t dyjave do t konsideroja
m t rndsishme lirin personale, ka domethn q secili
jeton i lir dhe zhvillohet pa pengesa.
B:Sigurisht q t dyja liria dhe barazia jan t rndsishme. Por
nse do t zgjidhja midis njrs dhe tjetrs, un do t
konsideroja m t rndsishme barazin, ka domethn q
askush nuk sht i nnvleftsuar dhe q diferencat ndrmjet
grupeve sociale nuk jan dhe aq t forta.

79

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 57

i majt

i djatht

80

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 58
A.

B.

Individt duhet t
marrin m shum
prgjegjsi pr tu
kujdesur pr veten e
tyre
1
Njerzit q jan t
papun duhet t
pranojn do pun
q iu ofrohet ose
duhet t heqin dor
prej prfitimeve t
papunsis
1

Konkurrenca sht e
mir. Ajo stimulon
njerzit q t
C.
punojn m shum
dhe t zhvillojne ide
t reja
1

D.

Siprmarrja private e
biznesit dhe
F.
industris duhet t
rritet
1

10

Konkurrenca dmton,
sepse ajo nxjerr n pah
ant e kqija t
njerzve
2

10
Shteti duhet t ushtroj
nj kontroll m efikas
kundrejt kompanive

Duhet t ket m
shum barazi t
ardhurash
1

10

Njerzit q jan
papun duhet t
gzojn t drejtn t
refuzojn nj pun q
ata nuk e duan

Shteti duhet tju jap


m shum liri
kompanive
1

E.

Shteti duhet t marr


m shum prgjegjsi
pr t siguruar se secili
ka kujdesin e duhur

10
Duhet t ket m
shum stimuj pr
prpjekjet individuale

81

10
Pronsia e qeveris
mbi siprmarrjet e
biznesit dhe industris
duhet t rritet
10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 59

E gjith mnyra se si sht organizuar shoqria duhet


ndryshuar radikalisht me veprime revolucionare.

Shoqria jon duhet t ndryshoj gradualisht me an t


reformave.

Shoqria jon aktuale duhet t mbrohet me fanatizm nga


fardo lloj ndryshimi

82

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 60

A mbajtja e rendit n vend


B dhnia m shum z e publikut t gjer n vendimet e
rndsishme t qeveris
C lufta ndaj ngritjes s mimeve
D mbrojtja e liris s fjals

83

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 62

M pak rndsi mbi zotrimet n para dhe ato materiale


M shum respekt pr autoritetet

84

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 63
Objektet Fetare
Forcat e Armatosura
Sistemi i arsimit
Shtypi
Sindikatat
Policia
Parlamenti
Shrbimet civile
sistemi i sigurimeve shoqrore
Bashkimi Europian
NATO
Organizata e Kombeve t Bashkuara (OKB-ja)
Sistemi shndetsor
Sistemi i drejtsis
Kompanit e mdha
Organizatat mjedisore
Partit politike
Qeveria
KATEGORI PRGJIGJESH
kam plotsisht besim
kam shum besim
nuk kam dhe aq besim
nuk kam aspak besim

85

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 64

shum i knaqur
i knaqur
jo dhe aq i knaqur
fare i paknaqur

86

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 65

shum e keqe

shum mir

87

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 66

shum e mir
deri diku e mir
deri diku e keqe
shum e keqe

88

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 67

jam plotsisht dakord


jam dakord
nuk jam dakord
nuk jam aspak dakord

89

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 68

asnjher

gjithmon

90

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 69

Lokalitetit ose qytetit ku jetoni

Rrethit ose vendit ku jetoni

Shqipris

Evrops

Bots n trsi

91

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 73

kam shum
shqetsim
1

nuk jam aspak i


shqetsuar
2

92

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 74

duhet t vazhdoj
m tej
1

sht zhvilluar tej


mundsive
2

93

10

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 75a

A
Partia Socialiste (PS)
B
Partia Social Demokrate (PSD)
C
Partia Demokracia Sociale (PDS)
D
Lvizja Socialiste pr Integrim (LSI)
E
Partia Demokracia Liberale (PDL)
F
Partia Aleanca Demokratike (PAD)
G
Partia e Bashkimit t t Drejtave t Njeriut
(PBDNJ)
H
Partia Agrare Ambientaliste (PAA)
I
Partia Demokratike (PD)
J
Partia Demokratike e Re
K
Partia Demokratike e Reformuar
L
Partia Rrepublikane (PR)
M
Partia Demokristiane
N
Partia e Ballit Kombtar (PBK)
O
Partia Lvizja e Legalitetit (PLL)
P
_
Q
_
R
_
S
_
T
_
U
_
V
_
W _
X
_
Y
_

94

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 75b

A
Partia Socialiste (PS)
B
Partia Social Demokrate (PSD)
C
Partia Demokracia Sociale (PDS)
D
Lvizja Socialiste pr Integrim (LSI)
E
Partia Demokracia Liberale (PDL)
F
Partia Aleanca Demokratike (PAD)
G
Partia e Bashkimit t t Drejtave t Njeriut
(PBDNJ)
H
Partia Agrare Ambientaliste (PAA)
I
Partia Demokratike (PD)
J
Partia Demokratike e Re
K
Partia Demokratike e Reformuar
L
Partia Rrepublikane (PR)
M
Partia Demokristiane
N
Partia e Ballit Kombtar (PBK)
O
Partia Lvizja e Legalitetit (PLL)
P
_
Q
_
R
_
S
_
T
_
U
_
V
_
W _
X
_
Y
_

95

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 76

t lejoj q kushdo q vjen t hyj n vend

t pranoj njerz pr sa koh q ka vende pune n


dispozicion

t vendos kufizime pr numrin e t huajve q mund t


vijn n vend

t ndaloj njerzit q vijn tek ne nga vendet e tjera

96

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 77

Ka disa rrethana kur terrorizmi sht i justifikuar

Terrorizmi, pavarsisht motiveve, duhet dnuar gjithmon

97

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 78

Imigrantt ju marrin
vendet e puns
Shqiptarve
1

10
Imigrantt nuk
prkeqsojn
problemet kriminale

10
Imigrantt nuk jan nj
barr pr sistemin e
ndihms sociale t nj
vendi

10
N t ardhmen numri
n rritje i imigrantve
nuk do t jet rrezik
pr shoqrin

10

Pr t mirn e
prbashkt t
shoqris sht m
mir nse imigrantt
nuk ruajn zakonet
karakteristike dhe
traditat e tyre, por
prshaten me zakonet
e vendit
10

Pr t mirn e
prbashkt t
shoqris sht m
mir nse imigrantt
do t ruanin zakonet
karakteristike dhe
traditat e tyre
1

10
Jeta kulturore e nj
vendi nuk cnohet nga
imigrantt

N t ardhmen numri
n rritje i imigrantve
do t jet rrezik pr
shoqrin
1

Imigrantt jan nj
barr pr sistemin e
ndihms sociale t
nj vendi
1

Imigrantt
prkeqsojn
problemet kriminale
1

Jeta kulturore e nj
vendi cnohet nga
imigrantt
1

Imigrantt nuk ju
marrin vendet e puns
Shqiptarve

98

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 79

jam plotsisht dakord


jam dakord
as jam dakord as kundr
nuk jam dakord
nuk jam aspak dakord

99

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 80

shum e rndsishme
e rndsishme
e pa rndsishme
fare e pa rndsishme

100

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 81

do dit
disa here n jav
nj ose dy her n jav
m pak
asnjher

101

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 82

jam plotsisht dakord


jam dakord
nuk jam as dakord as kundr
nuk jam dakord
nuk jam aspak dakord

102

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 83

plotsisht
shum
deri diku
jo dhe aq
aspak

103

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 84

plotsisht
shum
deri diku
jo dhe aq
aspak

104

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 85

Jam plotsisht dakord


Jam dakord
Nuk jam dakord
Nuk jam aspak dakord

105

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 107

partneri/ja, burri ose gruaja


fmijt
prindrit
gjyshrit
t afrm t tjer (vllezr, motra etj)
T tjer, jo t afrm

106

28/01/2008

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 110

Nivele arsimi te kompletuara


A
I pa shkolluar
B
Arsim fillor
C
Arsim i mesm i ult
D
Arsim i mesm i lart i prgjithshm (3 vjet)
E
Arsim i mesm i lart profesional (4 ose 5 vjet)
F
Arsim i mesm i lart profesional (3 vjet)
G
Arsim i lart jo Universitar (ex. Shkolla e lart e
infermieris; elektrike; ekonomike etj)
H
Diplom Universitare niveli I (3 vjet)
I
Diplom universitare niveli I (4 Vjet)
J
Diplom Universitare niveli II (3 +2)
K
Diplom Universitare niveli II (4 + 2)
L
Master niveli I (5+1)
M
Master niveli II (6+1)
N
Doktorata Phd
O
_
P
_
Q
_
R
_
S
_
T
_

107

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 111

Pun me pages
30 or n jav ose m shum
m pak se 30 or n jav
I/E vetpunsuar
Pun pa pages
Shrbim ushtarak
I dal n pension/merr pension
Shtpiake dhe e papunsuar n ndonj pun tjetr
Student/e
I/E papun
Me aftsi t kufizuara
Tjetr

108

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 116

Nivele arsimi te kompletuara


A
I pa shkolluar
B
Arsim fillor
C
Arsim i mesm i ult
D
Arsim i mesm i lart i prgjithshm (3 vjet)
E
Arsim i mesm i lart profesional (4 ose 5 vjet)
F
Arsim i mesm i lart profesional (3 vjet)
G
Arsim i lart jo Universitar (ex. Shkolla e lart e
infermieris; elektrike; ekonomike etj)
H
Diplom Universitare niveli I (3 vjet)
I
Diplom universitare niveli I (4 Vjet)
J
Diplom Universitare niveli II (3 +2)
K
Diplom Universitare niveli II (4 + 2)
L
Master niveli I (5+1)
M
Master niveli II (6+1)
N
Doktorata Phd
O
_
P
_
Q
_
R
_
S
_
T
_

109

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 117

Pun me pages
30 or n jav ose m shum
m pak se 30 or n jav
I/E vetpunsuar
Pun pa pages
Shrbim ushtarak
I dal n pension/merr pension
Shtpiake dhe e papunsuar n ndonj pun tjetr
Student/e
I/E papun
Me aftsi t kufizuara
Tjetr

110

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 125

Afrsisht N JAV

Afrsisht N MUAJ

Afrsisht N VIT

M pak se 2125 Lek

M pak se 9200 Lek

M pak se 110000 Lek

Nga 2125 Lek deri


nn 4250 Lek
Nga 4250 Lek deri
nn 6400 Lek
Nga 6400 Lek deri
nn 8500 Lek
Nga 8500 Lek deri
nn 11200 Lek
Nga 11200 Lek deri
nn 14000 Lek
Nga 14000 Lek deri
nn 21100 Lek
Nga 21100 Lek deri
nn 28000 Lek
Nga 28000 Lek deri
nn 43000 Lek
Nga 43000 Lek deri
nn 57000 Lek
Nga 57000 Lek deri
nn 71000 Lek
Nga 71000 Lek deri
nn 85000 Lek
Nga 85000 Lek deri
nn 142000 Lek
Nga 142000 Lek deri
nn 213000 Lek
213000 Lek ose m
shum

Nga 9200 Lek deri nn


18400 Lek
Nga 18400 Lek deri
nn 27600 Lek
Nga 27600 Lek deri
nn 36800 Lek
Nga 36800 Lek deri
nn 48300 Lek
Nga 48300 Lek deri
nn 61400 Lek
Nga 61400 Lek deri
nn 92000 Lek
Nga 92000 Lek deri
nn 122800 Lek
Nga 122800 Lek deri
nn 184000 Lek
Nga 184000 Lek deri
nn 245500 Lek
Nga 245500 Lek deri
nn 307000 Lek
Nga 307000 Lek deri
nn 368400 Lek
Nga 368400 Lek deri
nn 614000 Lek
Nga 614000 Lek deri
nn 921000 Lek
921000 Lek ose m
shum

Nga 110000 Lek deri nn


221000 Lek
Nga 221000 Lek deri nn
330000 Lek
Nga 330000 Lek deri nn
442000 Lek
Nga 442000 Lek deri nn
580000 Lek
Nga 580000 Lek deri nn
737000 Lek
Nga 737000 Lek deri nn
1100000 Lek
Nga 1100000 Lek deri
nn 1474000 Lek
Nga 1474000 Lek deri
nn 2210000 Lek
Nga 28000 Lek deri nn
43000 Lek
Nga 2947000 Lek deri
nn 3684000 Lek
Nga 3684000 Lek deri
nn 4421000 Lek
Nga 4421000 Lek deri
nn 7368000 Lek
Nga 7368000 Lek deri
nn 11052000 Lek
11052000 Lek ose m
shum

C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O

111

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

28/01/2008

LISTN 127

Nivele arsimi te kompletuara


A
I pa shkolluar
B
Arsim fillor
C
Arsim i mesm i ult
D
Arsim i mesm i lart i prgjithshm (3 vjet)
E
Arsim i mesm i lart profesional (4 ose 5 vjet)
F
Arsim i mesm i lart profesional (3 vjet)
G
Arsim i lart jo Universitar (ex. Shkolla e lart e
infermieris; elektrike; ekonomike etj)
H
Diplom Universitare niveli I (3 vjet)
I
Diplom universitare niveli I (4 Vjet)
J
Diplom Universitare niveli II (3 +2)
K
Diplom Universitare niveli II (4 + 2)
L
Master niveli I (5+1)
M
Master niveli II (6+1)
N
Doktorata Phd
O
_
P
_
Q
_
R
_
S
_
T
_

112

FINAL QUESTIONNAIRE FOR EUROPEAN VALUE SURVEY (2008)

LISTN 132

Po
Deri diku
Pak
Jo

113

28/01/2008