Finjo – Innovaatiojournalismin Seura ry

Journalismia innovaatioista, innovaatioita journalismista

Etusivu Innovaatioista Journalismista Mitä ajattelin tänään
Finjo� Finjo blogausohjeet Innovaatiokidekilpailu� Tapahtumakalenteri Tutustu kirjoittajiimme� På svenska In English

Onko sinulla monta rautaa liekeissä?
10.2.2011 By nisse.suutarinen Joulukuussa 2010 lanseerattiin suomalainen yhteistyösofta IncSpark.com betakäyttöön. Idea on yksinkertainen: voit perustaa istunnon projektillesi ja kutsua ihmisiä salatun yhteyden taakse työstämään sitä. Käyttöliittymä on napattu Facebookin feedsyötteestä. Tiedostoja voi myös jakaa, mutta varsinainen keksintö Incsparkissa on alentaa kynnystä osallistua keskustelun kulkuun kirjoittamalla ja kommentoimalla. Kysymyksessä on siis eräänlainen Facebook hyötykäyttöön. Neljän pääkaupunkiseutulaisen kehittäjän pyörittämä IncSpark täyttää tehtävänsä jo tällä hetkellä. IncSparkilla on tätä nykyä 200 käyttäjää. Yrityksen perustajien Olli Gunstin ja Rudi Skogmanin suunnitelmissa on seurata softan käyttäjäkunnan kehitystä. Tämän jälkeen he aikovat suunnata ohjelmistonsa kehittämistä käyttäjäkunnan profiloitumisen mukaan. Potentiaalisin käyttäjäkunta ovat todennäköisesti PK-yrittäjät. Toisin sanoen ihmiset, joilla on monta rautaa tulessa. Gunst kertoo, että Incsparkin lähdekoodi viedään jatkossa avoimeksi. Tällä hetkellä ilmaisena ansaintalogiikka puuttuu vielä, mutta se tulee perustumaan maksullisiin lisäominaisuuksiin. Nykymaailmassa, jossa trendinä on työnteon muuttuminen paikkariippumattomaksi ja etätyön lisääntyminen, kysyntää tällaiselle ohjelmalle löytyy epäilemättä. IncSparkin tehokäyttäjällä voi olla kymmenenkin projektia työstettävänä. InSparkin missio on tehdä monen projektin hallinta mahdolliseksi sähköpostia tehokkaammin. Ulkomaan markkinat kiinnostavat Gunstia ja Skogmania. Jatkossa on tulossa eri kielille sovitettuja versioita nykyisen englanninkielisen version rinnalle. Sitä eivät ole pahimmat kilpailijat kuten Yammer, Lumoflow ja Flowdock oivaltaneet. Google Wave kaatui insinöörivetoiseen lähestymistapaan ja suuryritysten virtuaalityönteon tarpeet ovat todennäköisesti erilaisia kuin pienyrittäjien. IncSparkilla on tukenaan kokenut neuvonantajakaarti ja vahva HankenES:ssä ja AaltoES:ssä rakennettu verkosto. Jäämme odottamaan innolla lopullista tuotetta ja yrityksen kasvupyrähdystä. Esimerkiksi työvirran organisointi kategorioihin ja täggäys eli kirjoitusten varustaminen asiasanoilla tiedonhaun helpottamiseksi ovat tulossa. Eräs bisnesenkeli rohkaisi idean alkuvaiheessa ja Incspark seuraileekin mielenkiinnolla enkelisijoittajien kiinnostuksen heräämistä.
Tags: yhteistyö etätyö mobiilityö This entry was posted on 10.2.2011 at 10.47 and is filed under Innovaatioista. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty * Nimi * Sähköpostiosoite * Kotisivu Comment *

Lähetä kommentti Search & Hit Enter

Disclaimer
Tätä blogia ylläpitää Suomen Innovaatiojournalismin seura. Blogissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajien omia eivätkä välttämättä edusta Finjon kantoja.

Finjo blogi on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutettuja teoksia 1.0 Suomi lisenssillä.

Viimeisimmät artikkelit
Juttu innovatiivisesta lumenkäsittelystä palkittiin Innovaatiokiteellä Innovaatiokide 2012 -palkitut Innokidekisassa 11 finalistia Datajournalismista: Esitä kasvugraafi logaritmisena Komea ehdokasjoukko innovaatiokidekisassa

Viimeisimmät kommentit
Jarmo Lahti: Juttu innovatiivisesta lumenkäsittelystä palkittiin Innovaatiokiteellä Jarmo S: Datajournalismista: Esitä kasvugraafi logaritmisena Aku-Ville Lehtimäki: Datajournalismista: Esitä kasvugraafi logaritmisena Jarmo S: Datajournalismista: Esitä kasvugraafi logaritmisena Antti: Datajournalismista: Esitä kasvugraafi logaritmisena

Arkistot
Valitse kuukausi

Tagipilvi

innovaatiokide

Copyright © 2012 Finjo - Innovaatiojournalismin Seura ry. All Rights Reserved. Magazine Premium created by Themes by bavotasan.com.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful