MONTURA CU PLUTA CULISANTA PENTRU STIUCA

Montura cu pluta culisanta Informatii oferite de : John Doe In zilele calduroase, vara mai ales, stiuca este mai mofturoasa si nalucile sunt mai putin atractive. Totusi si in aceste conditii, un pestisor viu care inoata speriat printre vegetatie, este de nerefuzat. Pescuitul stationar la stiuca cu pestisor viu, necesita o montura adecvata. Cea mai folosita montura este montura cu pluta culisanta. Montura cu pluta culisanta pentru stiuca, materiale necesare : - Fir monofilament 0,4 - Pluta culisanta, cu portanta 20-25 g - Plumb culisant 18-20 g - Struna metalica - Carlig cu ochet - Bilute opritoare, vartej cu agrafa Realizarea monturii cu pluta culisanta este simpla, nu trebuie decat sa urmariti schita. Ca momeala se foloseste un carasel viu, prins de aripioara dorsala sau de buza. Pentru pescuitul stiucii se vor cauta locurile cu stufaris, sau cu vegetatie abundenta. Practic, caraselul inoata liber, intre ape, aproape de suprafata, si devine o momeala foarte atractiva.

dar mai tare pentru a putea fi lansata la 2030m fara probleme. fund plat.90m cu 11-13 inele pentru a permite o buna alunecare a firului • MULINETA Este un tip aparte.5m chiar 2m lungime. pana de paun sau chiar plastic • STONFO Adaptori pentru fixarea plutei pe fir. UNDE PRACTICAM "MATCH"? Toate iazurile. are tamburul putin adinc. • JUVELNIC 1. gura larga si tot cu plasa deasa din aceleasi motiva ca mai sus. . In principiu.. baltile. permite 150m de fir de rezistenta 2 kg (special . de obicei.60m sau 3. La aruncarea momelii putem folosi prastia. acest tip de mulinete sint vindute cu al doilea tambur de mare capacitate. plasa deasa pentru a nu iesi pestii prin ochiuri si a nu se agata cirligul. ECHIPAMENT • UNDITA Lungime 3. Se vinde.vezi fir). MOMEALA Identica ca la alte tipuri de pescuit.. in role de 150 m cu rezistenta de 2 kg care corespunde unui diametru de 14/100 • PLUTA Din lemn balsa. 3. • MINCIOC Lungime de aproximativ 2 m (coada lunga).PESCUITUL DE COMPETITIE MATCH 1. scufundator cu o mare rezistenta la frecare (deplasarea plumbilor pe fir si trecerea prin inele). de preferinta cu apa calma si intinse ca suprafata sint practicabile pentru acest tip de pescuit 2. lacurile care au aproximativ 2 m adincime. • FIR Fir special.

in functie de momeala folosita. pentru distante cuprinse intre 15. Aceasta montura permite pescuitul in larg la distante mari datorita gramajului mare al plutei.BB(0g40) n°1(0g30) . • VIRTEJ Pentru a evita rasucirea..n°6(0g10) si alte valori intermediare. in riuri lente. . Pentru astfel de lansari se recomanda un fir 0. Permite capturarea tuturor specilor de pesti pasnici. • CIRLIGE Numarul 16.• PLUMBI Speciali conceputi pentru acest stil: SSG(1g60) . sa trecem la practica. Montajul clasic: linia de baza cu o pluta "waggler". Antena poate fii schimbata pentru o mai buna vizibilitate. Citeva monturi si cind se recomanda folosirea acestora.18 .25m. incurcarea firului.AAA(0g80) . MONTURI Dupa ce am enumerat echipamentul necesar.n°4(0g20) . 4.20mm si atasarea plutei cu un adaptor "stonfo".. in canale. Este destinata pescuitului in larg. de preferinta inchise la culoare. 18.0.

Adaptorul permite schimbarea rapida a plutei. Se adreseaza pestilor dificili. Dispunerea plumbilor pe linie permite aruncari la distanta chiar pe vint fara incurcaturi ale firului.5m de cirlig. Pentru lansarile la mare distanta se recomanda ca pluta sa fie atasata printun adaptor "stonfo" si sa fie lestata.Aceasta linie permite pescuitul in larg pe vreme fara vint. . La pluta se poate schimba antena si este lestata. 4 Grosul il constitue plumbii SSG sau AAA situati la aproape 1. Se foloseste la pescuitul pestilor dificili in larg sau la distante foarte mari. Pluta este atasata de linie cu ajutorul unui adaptor "stonfo" culisant si este blocata printr-o alica de plumb nr.

cu vopseaua sarita etc. Sa nu mai lungim vorba. Deci nu este o substanta speciala pentru plute. Folositi-l cu incredere ! Am reparat sau ingrosat cateva antene de tip insert. acolo ramane. ci una folosita in birotica. Tipp-Ex este banala pasta corectoare folosita la corectarea unui text. englezii acopera pluta cu un strat de Tipp-Ex. Se foloseste si la ingrosarea corpului plutelor sau a antenelor. crapa. atentie. Le am si acum ! . scris gresit. Chiar daca au vopsele de calitate. care are rol protector. englezii acopera lemnul din care fac plute cu Tipp-Ex.Constructia . Inainte de vopsirea propriu zisa. practic plutele sunt de nefolosit. vopsirea adica. repararea plutelor de pescuit Tipp-Ex este un produs asemanator cu aracetul care este folosit de constructorii de plute din UK. se "mazareaza" cum spunem noi. de care nu doream sa ma despart. Asa ca odata aplicat. se usuca in 10 secunde si nu mai poate fi indepartat pentru ca lasa urme. sau la repararea plutelor vechi. Daca utilizati acest produs. In contact cu apa. La aplicare se utilizeaza pensule pentru lac de unghii. inainte de finisajul final. lemnul de balsa sau lignum se deterioreaza. la niste wagglere mai vechi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful