Salam Semua..

sila baca penjelasan dan penerangan di bawah: Untuk pengetahuan tuan, alatan yang diperlukan untuk meneriman siaran satelit daripada card sharing server adalah seperti berikut: 1) 1x Dish astro untuk siaran Truevision 2) 1x Dish astro untuk siaran AstrO 3) 1x Cccam support decoder unit (dreambox/openbox etc) 4) 1x Internet line (streamyx/broadband/P1) 5) 1x C-line (server sharing account) 6) 1 x TV Untuk pengetahuan Tuan, Dreambox / Openbox ni macam komputer juga ada memori ada motherboard dan lain-lain. segala installation dan setting kita dah buat siap-siap. beli terus pasang dan tengok je, tak perlu setting apa2 lagi dah. Kalau tuan penonton TV tegar mungkin membeli dekoder Openbox/SkyBox/YUMY S11/12 atau Dreambox DM800HD adalah lebih sesuai dan puas hati. Harga dia pun puas hati gak, 1set Dreambox DM800HD PVR + langganan 6bulan =RM999.00 1set Openbox/YUMY/SkyBox S11/12 HD PVR + langganan 6bulan =RM699.00

Cuma kalau Tuan dah ada hanya satu jer astro dish, maka tuan hanya boleh tengok siaran astro sahaja, kalau nak tengok siaran Truevision pula, tuan kena cari lagi satu astro dish dan pasang kat luar rumah. Segala kepala/socket utk penyambungan kita akan bagi sekali. kecuali dish takde masuk dlm pakej. Untuk siaran astro HD @beyond masih belum boleh tengok dengan sistem dreambox card sharing ni. Tapi siaran HD dari truevision dah boleh tengok dan hanya pakai dish astro biasa je. takyah pakai dish astro yg baru kelabu gelap tu. Walaubagaimanapun dengan DM800HD-PVR atau Openbox S10 HD.PVR, even tengok channel biasa ataupun bukan channel HD, gambar adalah lebih baik jika dibandingkan dengan langganan astro biasa iaitu Dreambox Dm500s Tapi kalau Tuan nak jimat boleh beli Dreambox Dm500s, harga RM499 termasuk langganan 6 percuma. Yuran langganan sambungan selepas tamat 6bulan pertama adalah sebanyak RM150/6bulan seterusnya

5°E . itupun kalau hujan/berangin pun takde gambar juga astro. dah ramai yg beli dan pasang sendiri tanpa masalah. dimana keseluruhan sistem smart card yang ada sekarang perlu di nyah aktifkan dan mengaktifkan pula sistem smartcard yg baru seperti yang digunakan utk astro beyond sekarang ini untuk keseluruhan pelanggan mereka di malaysia. jika tidak memang akan gelap la skrin tv anda. . Diharap tuan membuat pertimbangan yang sewajarnya sebelum membeli sistem dekoder ini dan berharap agar tuan paham dengan penjelasan saya.. walaubagaimana pun dengan sistem server tidak ada mana mana pembekal yg berani meletekkan servis mereka tip-top 100% tanpa masalah seperti gambar tidak crack dan sebagainya. Juga perlu dipastikan perkhidmatan internet yang anda ada adalah stabil dan tidak putus putus signal . Walau bagaimana pun pada pertengahan tahun lepas pihak pemilik server telah dapat memggunakan sistem yang sama utk siaran astro pula. khidmat pemasangan tidak disediakan. Dan jika nak 100% perfect juga sememangnya tidak dapat dengan sistem ini maka hendaklah berlanggan sahaja dengan pihak Astro secara sah. Tentang kestabilan server pula bergantung kepada keadaan. Tuan boleh je pasang sendiri benda ni.. sebelum ini sudah bertahun-tahun sistem ini digunakan di negara kita secara senyap-senyap dengan hanya langganan siaran Truevision pada kadar RM20-RM25 sebulan tanpa sebarang masalah dan tidak pernah di ganggu oleh pihak Truevision Thailand. Walaubagaimanapun jaminan utk siaran astro dapat bertahan lama atau tidak.line tidak pernah direstui oleh pihak astro.LyngSat UntUk list astro sini >> Astro on Measat 3 at 91.. Oleh itu kini siaran astro telah menjadi pilihan dan telah dimasukkan kedalam pakej bersama-sama dengan siaran Truevisions pada harga RM30 sebulan juga. Jika utk siaran Truevision pula sudah hampir 8 tahun digunakan dengan sistem card sharing tanpa sebarang masalah.LyngSat Untuk pengetahuan Tuan juga..5°E . Jika nak yang 100% perfect minta maaf di ucapkan kerana pihak kami tak dapat memberikan nya kepada anda. Lagi satu. dekoder ni just plug and play je.Untuk list penuh siaran truevision boleh tengok sini >> TrueVisions on Thaicom 5 at 78.. pemilik server sememangnya berusaha utk memastikan server mereka sentiasa up tanpa sebarang masalah 24jam/hari. tidak dapat diberikan kerana sistem yang dibangunkan oleh pihak server c. Walaubagaimanapun bukan senang utk pihak astro menangani sistem card sharing ini kerana ianya melibatkan modal yg teramat besar oleh pihak astro... Itu sudah menjadi lumrah dalam penggunaan sistem card sharing melalui server. walaubagaimanapun mereka sentiasa cuba untuk menangani perkara ini..

Terima kasih. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful