Universitatea Al.I.

Cuza

-Iaşi 2011-

). Motorul electric are 500 watti ceea ce face posibilă atingerea unei viteze de 50 km/h atât la urcare cât şi la coborâre.Acesta va facilita deplasarea prin obţinerea eficientă a direcţiilor de deplasare şi determinarea rapidă a locaţiei dorite. se pot viziona fotografii şi secvenţe video.1 Atribute În urma cercetării de piaţă efectuate.STARBIKE 1. etc. Alte funcţii interesante oferite de aplicaţia de navigaţie includ asistenţa pentru încadrarea pe banda corectă. ceea ce ii permite să se sincronizeze cu telefonul mobil pentru browsing pe net sau convorbiri handsfree. permițând utilizarea în condiții plăcute timp îndelungat.rezultând bicicleta dotată cu sistem de navigaţie GPS şi alimentată cu energie solară prin intermediul unor panouri fotovoltaice. Designul elegant şi super slim satisface cele mai exigente cerinţe.facilitând deplasarea utilizatorului cu minim de efort.iar ecranul plat cu diagonala de 5" oferă o calitate excelentă a imaginii. latitudine şi longitudine. compania STARBIKE a decis lansarea unui podus inovator pe piaţa bicicletelor. Produsul va fi disponibil la vânzare în 3 dimensiuni posibile. puncte de interes.Este vorba despre aplicarea ultimelor tehnologii in domeniu. 2 . Navigatorul GPS este dotat cu un modul Bluetooth.iar culoarea sa va fi gri metalizat. Alte atribute ale produsului:   cadrul bicicletei este confecționat din fibră de carbon și are o formă ergonomică.Procesorul rapid Mediatek 3351 la 468 MHz este capabil să redea simultan un MP3 şi să ruleze aplicaţia GPS . Alimentarea cu energie va constitui şi baza dotării noului produs cu un sistem de navigaţie performant de tip GPS. Software-ul de navigaţie oferă numeroase opţiuni de căutare a destinaţiei (adresa. Configurarea produsului 1. Sistemul de navigaţie dispune de cele mai recente hărţi ale Europei şi oferă chiar posibilitatea vizionării anumitor clădiri mai importante în 3 dimensiuni. dar şi calcularea permanentă a distanţei până la destinaţia dorită. dar permite şi salvarea locatiilor preferate şi chiar rutele favorite. toate stocate în memoria generoasă de 4GB. roțile folosesc cauciucuri cu dimensiunea de 61/5 cm. Se poate vedea în detaliu fiecare manevră de pe traseu. coduri poştale.

bicicleta se comercializează în varianta cu ghidon drept sau curbat. lanț antifurt. schimbătorul de viteze permite selectarea a 12 viteze. inclusiv în zonele montane. pompă electrică.STARBIKE        șaua este reglabilă pe înălțime. suspensiile și frânele hidraulice în „V” asigură confort și siguranță sporită. pedale din aluminiu. bicicleta se comportă la fel de bine la utilizarea în mediul urban și extraurban. sticlă cu apă. într-un interval de 18 cm. precum sistem de iluminare/semnalizare. 7 8 1 6 3 9 10 0 2 11 11 4 5 15 16 14 13 12 4 3 . bicicleta este dotată cu numeroase accesorii.

Cadru 2.STARBIKE 1. Jantă 5. Maneta de frână 8. pedală 1. Spiţe 12. Motor electric(panouri fotovoltaice) 11. Frâne 13.2 Sistem de susţinere Noul produs va fi lansat sub numele „SMARTBIKE” şi va avea următorul logo: 4 . Şa 10. Suspensie 4. Headset 7. Butuc 6. Ghidon 9. Schimbător de pinioane 16. Lanţ 15. Furca 3. Cauciucuri 14.

Acesta va proteja produsul nu doar pe parcursul transportului.Chiar şi după expirarea termenului de garanţie se pot executa reparaţii la preţuri competitive.ci va putea fi utilizat ori de câte ori este nevoie pentru protejarea bicicletei şi depozitarea ei în condiţii de siguranţă.timp în care deţinătorul va beneficia de service gratuit pentru problemele de fabricaţie.3 Diferenţierea mărcii Principalul atu al companiei noastre este acela că SMARTBIKE este un produs unic în România şi Europa de Sud Est.cu dimensiuni 190x64x115 cm. 5 .STARBIKE Ambalaj La achiziţionare produsul va fi ambalat într-o husă din material impermeabil de tip PEVA. 1. Service şi Garanţie Produsul beneficiază de un termen de garanţie de 36 de luni .

3. ridicarea ulterioară este dificil de realizat. Politica de reducere treptată dă posibilitatea unei creşteri echilibrate a capacităţilor de fabricaţie.2 Nivelul preţului În concordanţă cu rezultatele cercetării efectuate am decis să pătrundem pe piaţă cu un preţ de 2000 RON urmând să-l reducem succesiv într-o perioadă de 18 luni până la nivelul de 1100 RON în funcţie de cerere şi de condiţiile pieţei. asupra bicicletei SMARTBIKE.tuturor. dar va putea fi vizualizat şi pe site-ul companiei 6 . Această strategie implică pătrunderea pe piaţă cu un preţ relativ ridicat ce va facilita iniţial recuperarea cheltuielilor de cercetare-dezvoltare şi obţinerea profitului maxim. pe când.1 Strategia de preţ În urma cercetărilor efectuate a rezultat că piaţa ţintă dispune de venituri medii şi mari. 2. În fine.la un moment dat. Configurarea promovării 3. pe canalele de specialitate.datorită calităţii înalte a produsului nostru. 2.ceea ce ne-a determinat . în favoarea stratificării pledează şi argumentul că permite reducerea preţului fără probleme atunci când condiţiile concurenţiale o impun. ne va da un plus de notorietate şi credibilitate pe piaţa din România şi mai apoi pe plan internaţional. Spotul publicitar va fi difuzat la televizor.1 Reclama În vederea unei bune informări a publicului. Configurarea preţului 2. dacă preţul iniţial este prea mic.STARBIKE Faptul că suntem unicii producători ai noului concept. am decis promovarea acesteia printr-un spot publicitar şi un afiş.apoi coborârea acestuia la un nivel mediu. să aplicăm o strategie de stratificare a preţului pentru a-l putea face accesibil.

Afişul va fi distribuit în presa scrisă. Audienţa este reprezentată de piaţa-ţintă companiei noastre. evidenţiind existenţa inovaţiilor. în special din mediul urban. logo-ul acestuia. constituită din persoane tinere. 7 . punând accent pe noua tehnologie utilizată în realizarea bicicletei SMARTBIKE. care conţine numele produsului.STARBIKE STARBIKE. dar şi de utilizatorii bicicletelor. însă va fi regăsit şi sub formă de panou stradal. dar şi pe perceperea utilizării bicicletei ca o necesitate. Totodată. o personalitate puternică şi un stil de viaţă activ şi sănătos. sloganul şi adresa web a companiei. Mesajul reclamei este unul raţional. imaginile infăţişate redau întocmai design-ul bicicletei SMARTBIKE. va apărea pe unele site-uri specializate şi pe site-ul reţelei de socializare Facebook. cu venituri medii şi mari. în general.care au cel puţin studii medii. Afişul este unul simplu.

uitându-se foarte mirat spre o anumită vitrină (care nu apare în cadru). Cadrul 6: Tânărul este pe o autostradă. Cadrul 2: Dintr-o dată. 8 . de 3 minute. În acest timp. bicicleta SMARTBIKE. Cadrul 4: Tânărul intră în magazin( bicicleta nu apare în cadru). achitând o sumă de bani vânzătorului şi părând foarte entuziasmat. demarând în trombă pe bicicleta SMARTBIKE şi.STARBIKE Spotul publicitar are o durată relativ scurtă.2 Promovarea vânzărilor Tehnici promoţionale a. însă este suficient pentru determinarea unui impact spectaculos asupra publicului şi stârnirea interesului asupra produsului prezentat.cumpărătorul va primi un cupon cu o valoare de 100 RON ce va putea fi folosit pentru achiziţionarea de accesorii marca STARBIKE. depăşind cu rapiditate câteva maşini de teren. se îndepărtează tot mai mult. Voucher La achiziţionarea oricărei biciclete SMARTBIKE în perioada 10 iulie-10 august 2011. Cadrul 7: Apare. logo-ul. sloganul şi adresa web. Cadrul 1: În acest cadru este înfăţişat un tânăr. b. ca într-un vis. Pachet ofertă de tip cuplu La achiziţionarea oricărei biciclete SMARTBIKE în perioada 1 iunie-31 iunie 2011 cumpărătorul va primi în mod gratuit un compresor electric pentru umflarea roţilor. plimbându-se relaxat pe un bulevard şi privind parcă nepăsător spre vitrinele magazinelor. este rostit numele produsului şi sloganul “Enjoy technology!” 3. Ne propunem ca această tehnică promoţională să ne asigure vânzări ce vor depăşi pragul de 50000RON. Cadrul 5: Se derulează foarte repede un set de imagini care îl înfăţişează pe tânăr la casa de marcat. pe un fond alb. Estimăm că aplicarea acestei tehnici promoţionale ne va ajuta să vindem peste 50 de biciclete SMARTBIKE în perioada promoţiei. Cadrul 3: În acest cadru apar imagini (care se derulează în mintea tânărului) cu un sistem de navigaţie ultra-performant şi o imagine care îl înfăţişează pe tânăr foarte fericit. tânărul se opreşte.

consumatorii preferă magazinele specializate.Astfel posibilii clienţi vor putea intra în contact cu produsul mult mai uşor.în magazinele proprii ale companiei. 4.către Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România şi se va desfăşura în perioada 1 septembrie-30 octombrie 2011.nivelul stocurilor şi va permite o prognozare mai bună a cererii. 9 .va determina un grad ridicat de control asupra reţelei comerciale în ceea ce priveşte adaosul practicat .totodată.STARBIKE c.preţurile. Canalele directe vor asigura contactul direct al companiei STARBIKE cu clientul şi preluarea operativă a informaţiilor privind îndeplinirea cerinţelor clientului.vor asigura operativitatea distribuţiei şi.Prin urmare bicicleta SMARTBIKE va beneficia de o distribuţie exclusivă.în vederea achiziţionării unei biciclete. 4. prin canale directe.ne vor permite un control integral asupra canalului de distribuţie.2 Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor În urma cercetărilor efectuate a rezultat că. Acest program ne va spori notorietatea având un impact emoţional puternic asupra cumpărătorilor şi va sprijini vânzarea a peste 60 biciclete SMARTBIKE.ceea ce va creşte şansele succesului în vânzări.1 Extinderea teritorială a distribuţiei Pentru a veni în sprijinul consumatorilor .vor evita încărcarea preţului cu adaosurile succesive ale intermediarilor.având câte un punct de vânzare în fiecare dintre acestea. Configurarea distribuţiei 4. Program pro-causa Această tehnică promoţională implică donarea a 3% din preţul oricărei biciclete SMARTBIKE vândute. Exclusivitatea distribuţiei va facilita realizarea unei prezentări şi promovări mai bune a produsului şi a mărcii în reţeaua de magazine.compania STARBIKE va asigura distribuţia bicicletei SMARTBIKE în toate reşedinţele de judeţ din România.

STARBIKE Distribuirea în magazinele proprii va elimina dezavantajele generale ale distribuţiei exclusive.Neexistând intermediari vom putea asigura un preţ bun noului produs.Astfel nu va fi redusă intensitatea de expunere a produsului şi nu se va pierde din volumul potenţial de vânzări. 10 .

STARBIKE ANEXE 11 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful