KOKOSOVO ULJE

KOKOSOVO ULJE
PREKO 200 POZNATIH MEDICINSKIH NAMJENA KOKOSOVOG ULJA
Koža – protiv ugriza komaraca/insekata, svraba, osipa, porezotina, ožiljaka, ogrebotina, akni, opekotina od sunca, raznih opekotina, žuljeva, bora, bradavica, pjega, gljivica, raka kože, prekanceroznih lezija, ekcema, strija, i za masažu tijela Kosa – protiv peruti, ušiju, za njegu kože lubanje, za rast kose Usta - ispucale usne, bolest desni, karijes, zubobolja, kao vodica za ispiranje usta, protiv bolesti grla, upaljenog grla Rad štitnjače - prekomjerna težina, hladne ruke/noge, umor, migrene, PMS, razdražljivost, zadržavanje tekućine/nadutost, tjeskoba/napadi panike, depresija, pamćenje, koncentracija, oslabljena seksualna želja, niska tjelesna temperatura, zatvor, nesanica, svrbež, osjetljivost na hranu, lomljivi nokti, sklonost modricama, netolerancija na toplinu/hladnoću, hipoglikemija, česte/stalne prehlade, infekcije urinarnog trakta, imunitet, bolovi u zglobovima, slaba koordinacija, nepravilne menstruacije Bakterije - uho, grlo, sinusi, spolne infekcije, infekcija urinarnog trakta, upala pluća, reumatska groznica, karijes i bolesti zubnog mesa, trovanje hranom, sindrom toksičnog trovanja, meningitis, gonoreja, čir na želucu, papagajska groznica, septikemija, endokarditis, enterokolitis, E.coli, stafilokoki, streptokoki Virus - gripa, ospice, herpes, mononukleoza, sindrom kroničnog umora, SIDA, hepatitis C, SARS Gljivice - lišajevi, razne gljivične infekcije, gljivična infekcija stopala, gljivice nožnih prstiju, svrab, kandidijaza, pelenski osip Paraziti - mišja groznica, trakavica Rak - debelog crijeva, prsa, kože, rast tumora Ostalo - astma, dijabetes, psorijaza, ateroskleroza, hipertenzija, Alzheimerova bolest, Sjogrenov sindrom, Kronova bolest, glavobolje, prehlade, bolovi, groznica, gripa, bronhitis, kolitis, ciste, dizenterija, dismenoreja, hemoroidi, kašalj, vodena bolest, želučani kamenac, žuč, skorbut, sifilis, hematemeza, hemoptiza, ftiza, tuberkuloza, tumori, tifus, čirevi na želucu, Parkinsonova bolest, prostata, žučni mjehur, loša prehrana, održava zdravlje crijevne flore, normalizira tjelesne funkcije, smanjuje tjelesnu težinu ojačavanjem metabolizma. Može ojačati imunološki sustav. Može smanjiti kolesterol, no može ga i povisiti ako je prenizak za tjelesne potrebe.

KAKO KORISTITI KOKOSOVO ULJE?
Za regulaciju tjelesne težine i zatvor, uzmite 1 žličicu (15 ml) 3 puta na dan, 30 minuta prije obroka. U drugim slučajevima, uzimajte u bilo koje doba dana. Možete nanijeti ulje na kožu, lubanju i kosu. Ne pijte djevičansko kokosovo ulje koje je označeno kao masažno jer sadrže esencijalna ulja dodana radi mirisa.

1

uzimajte djevičansko kokosovo ulje 1-3 mjeseca i zatim ponovno napravite krvnu sliku. Mg. MSG.000. Napominjemo da određene vrste mrava prirodno privlači kokosovo ulje. metabolizmu i zaštiti tijela. Djevičansko kokosovo ulje ima energizirajući učinak i pomaže boljem radu. spakirao stvari i zaputio se u indijsko selo Surinam. K) i vitamina B. uvidio je da je najbolje da svoj novac i preostalo vrijeme na Zemlji potroši na bezbrižni odmor.KOKOSOVO ULJE Djevičansko kokosovo ulje se ukrućuje ispod 25°C.5 kg. Djevičansko kokosovo ulje ima protuupalno djelovanje u masaži udova i zglobova. Djeluje na postupak mršavljenja. Nakon dva dana njegova periferna neuropatija je nestala. Općenito djevičansko kokosovo ulje može poboljšati kolesterol. hrana za kožu i može usporiti proces starenja održavajući kožu zdravom. uništiti gljivice i pomoći u uklanjanju bradavica. PRIMJENA KOKOSOVOG ULJA Djevičansko kokosovo ulje pomaže u apsorpciji vitamina topivih u masti (A. bolova u zglobovima. E. Ondje je svakodnevno večerao meso svježih kokosa. Lako se apsorbira u tijelu i koži. a za dva tjedna je „trčao džunglom“. Po povratku kući nastavio je konzumirati barem pola kokosa dnevno.coli). D. neki ljudi mogu biti genetski nekompatibilni s kokosom ili alergični na njega i stoga bi trebali izbjegavati djevičansko kokosovo ulje. sci. Može stimulirati rast folikula kose u masaži lubanje. endotoksin E. aflatoksin. Za 2 mjeseca razina virusa pala je ispod mjerljive razine i dobio je 14. Može pomoći kod gihta. Međutim. Ne stavljajte ga u mikrovalnu pećnicu. Može se koristiti u detoksikaciji tijela. to je hrana iz kokosa. ozdravljenju. Može oživiti bolesno tkivo i stimulirati proizvodnju bijelih krvnih zrnaca. Kao najbolji način njege kože preporuča se upotreba kokosovog ulja. oteklina.000 jedinica. stručnjakinja međunarodnog ugleda iz područja kemije lipida napravila je ogroman broj istraživanja o kokosovom ulju. artritisa. reume. Fe). dr. Nevjerojatan je to podatak. Otkrila je da ovo ulje ne djeluje samo antivirusno. antiprotozoalno i antikancerogeno. Mary Enig. Ima antivirusno i imunološko djelovanje. Pomaže u apsorpciji minerala (Ca. prvo napravite krvnu sliku. a dr. Odbacio je sve vitamine i lijekove koje je koristio. već i antibakterijski.“ Prof. Za probleme s kolesterolom. Djevičansko kokosovo ulje također može blokirati štetne utjecaje otrovnih tvari (kao što su etanol. a njegovi laboratorijski nalazi su pokazali da je razina virusa pala na nešto iznad 300. Zanimljiva priča iz časopisa Health and Healing Wisdom fondacije Price-Pottenger koja se bavi prehranom: „Kad je oboljeli od AIDS-a otkrio da mu je količina virusa u krvi dosegla razinu od gotovo 700. 2 . Enig u svojim radovima citira i druge istraživačke studije koje su proveli mnogobrojni ugledni znanstvenici. uključujući Naltrexone.

Ostalima su potrebne manje količine. 3 . Negiranje ljekovitih svojstava kokosa od strane medicinske znanosti nije daleko od zločina. nije čudno da su industrijski proizvedeno kokosovo ulje. osuši na izuzetno visokim temperaturama i pohrani u prljave vreće. a prilikom zagrijavanja ne stvara slobodne radikale. ne izaziva visoki kolesterol. ili za pirjanje i pripremanje raznih napitaka. Ona ovaj podatak temelji na komparativnoj analizi količine laurične kiseline u majčinom mlijeku. koje se u otočkim zajednicama naširoko koristi. Majčino mlijeko sadrži lauričnu kiselinu koja štiti malu bebu. a kvaliteta mu je katastrofalna – sve što je u njemu bilo vrijedno. refined. Priroda je mudro podarila kokosu zaštitu od tropske vrućine. Prema Mery Enig. zato ovo ulje ne užegne i ne oksidira po vrućem vremenu. Može ga se koristiti u juhama. kaže ona. i ne koristite „lite“ odnosno „lagano“ ulje! Kad uzmete u obzir što komercijalni proizvođači hrane čine s kokosom prije negoli stigne do dućana.KOKOSOVO ULJE Ona navodi istraživanja koja su otkrila da laurična kiselina u čistom kokosu suzbija različite mikroorganizme poput bakterija. Kokos se najprije spali. Opisano je i nekoliko studija koje su pokazale da kokosovo ulje u prehrani. to za odrasle osobe iznosi oko 4 velike žlice dnevno. uništeno je. Dr. Zbog toga je kokosovo ulje jedino ulje sigurno za kuhanje. nakon svih prethodno spomenutih pogubnih tretmana još ga se i homogenizira i hidrogenizira. Proizvođači ga zovu RBD ulje (engl. namirisano). Enig ovako velike količine preporuča samo onima koji imaju ozbiljnih problema s imunološkim sustavom. A kad je u pitanju ulje. a zatim ga se izbijeli i namiriši jer nakon ovakvog procesa proizvodnje ima odvratan izgled i miris. Koristite li samo kokosovo ulje. osobe s oslabljenim imunitetom putem hrane bi trebale uzimati oko 25g laurične kiseline dnevno. deodorised – rafinirano. kao začin za salatu. Ali molim vas. Ona tvrdi kako se uočilo da laurična kiselina izaziva raspadanje ovojnice virusa! „Neki od virusa koje lipidi u lauričnoj kiselini onesposobljuju su virus ospica. što znači da priroda ovu kiselinu smatra važnim hranjivim sastojkom. zapamtite: ne koristite hidrogenizirano kokosovo ulje. izbijeljeno. herpes simplexa i vesikularnog stomatitisa te visna virus i citomegalovirus“. sprječava prekomjerno razmnožavanje gljivica u crijevima i nastanak gljivičnih oboljenja. brašno i ostali proizvodi od kokosa otrovni. bleached. te sprječava razmnožavanje virusa s ovojnicom.