P. 1
Subconstientul.ppt

Subconstientul.ppt

|Views: 89|Likes:

More info:

Published by: Cristi Si Anca Toroaba on May 06, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/02/2013

pdf

text

original

Subconştientul

Proiect realizat de: Dumitru Anca Dinu Andreea Hera Oana Iordache Denisa Matei Manuela

partea care ne influenţează în mod decisiv. pe tot parcursul vieţii. în acelaşi timp. Programarea lui pozitivă poate să facă adevărate minuni. .Subconstientul reprezintă partea ascunsă a creierului nostru şi.

sunetele şi gusturile. care corespund unor bucăţi de informaţie. pentru ca apoi să le claseze şi să le organizeze. senzaţiile. De exemplu. dintre care majoritatea se găsesc în zona inconştientă. . Aceste procese pun în continuu în joc miliarde de operaţii cu un timp de răspuns foarte scurt. un om de treizeci de ani a acumulat în jur de trei trilioane de amintiri (majoritatea blocate de spiritul conştient) care s-au înscris în subconstient.Capacităţile subconştientului Există mai mult de zece miliarde de celule în creierul omului. Fiecare celulă are posibilitatea de a înregistra în jur de 100 000 de coduri. emoţiile. imaginile. Subconştientul nostru capteză în permanenţă informaţiile din jurul nostru.

Conştientizarea acestei capacităţi fenomenale a subconştientului de a stoca informaţiile din viaţa dumneavoastră şi înţelegerea principiului său de funcţionare permite înţelegerea tehnicilor de dezvoltare personală cu mult mai multă eficacitate. Ignorarea acestei etape înseamnă a vă lipsi de un ajutor preţios şi a risca să nu profitaţi pe deplin de ajutorul pe care vi-l poate aduce subconştientul. .

dacă nu conştientizati care sunt funcţiile şi capacităţile sale. . el vă poate fi cel mai bun prieten.Subconstientul este o parte a fiinţei umane. dar poate fi şi dăunător. Iată prezentarea a două elemente principale care formează spiritul uman : partea conştientă şi partea subconştientă.

O folosiţi de fiecare dată când mâncaţi. Conştiinţa este memoria activă a spiritului vostru. de fericirea sau de nefericirea voastră. când vorbiţi. deoarece ea este partea vizibilă a ice-berg-ului. atunci când lucraţi. Felul în care gândiţi depinde de partea conştientă a creierului vostru şi este direct responsabil de performanţele sau de eşecurile voastre în diferitele domenii de activitate din viaţa de zi cu zi. . Conştientul este pus la muncă de fiecare dată când trebuie să produceţi un raţionament şi el reprezintă voinţa în om. memorie şi acţiune.Conştiinţa sau conştientul Aceasta este fără îndoială partea din voi cu care sunteţi cel mai obişnuiţi. când vă gândiţi la ceva. Informaţia ajunge prin conştient şi tot el este cel care tratează şi filtrează această informaţie. analitic şi logic. când socotiţi. ascultaţi sau luaţi decizii. când citiţi. Conştientul ia asupra sa tot ce este raţional. Vă folosiţi conştientul pentru toate activităţile zilnice care cer raţiune. când analizaţi o situaţie.

Spiritul conştient poate să ne impună limite psihice şi mentale adesea inutile deoarece el este excesiv de critic şi de neîncrezător. poate fi avantajos să-l ocoliţi ca să vă programaţi în mod direct subconştientul. Atunci când spiritul conştient suferă de blocaje psihologice sau de limitări. .

amintirile şi imaginile. durere. frică. cât şi de cele pe care nu vi le mai amintiţi. El ocupă un loc de nouă ori mai mare decât conştientul în funcţionarea corpului vostru şi în realizarea obiectivelor voastre. auziţi şi trăiţi. Este vorba atât de cele pe care vi le amintiţi. Subconştientul înregistrează tot ce vedeţi. sunt înregistrate de către subconştientul dumneavoastră.Subconştientul Puţini oameni cunosc subconştientul. bucurie. toate sentimentele pe care le trăiţi. ceea ce aţi învăţat. El înmagazinează şi toate percepţiile celor cinci simţuri şi păstreză în memoria sa tot ceea ce ştiţi. de vreme ce el constiui partea scufundată a ice-berg-ului. Tot ceea ce vă înconjoară. . partea spiritului care lucrează fără să vă daţi seama.

Subconştientul asigură şi controlul tuturor funcţiilor biologice automate. nici sentimentul. sau bătăile inimii.fără a vă gândi la ele. pe care se stochează toate datele şi sunt redistribuite conştientului. Subconştientul gestionează şi toate acţiunile sau reacţiile automate pe care le faceţi în mod spontan. cum ar fi respiraţia.Subconştientul nu cunoaşte nici emoţia. ne putem reprezenta subconştientul ca pe un « hard » al creierului vostru. . Tot ceea ce ajunge la el este înmagazinat în memoria sa. cum ar fi condusul maşinii în timp ce vă gândiţi la altceva. fără a fi necesar să vă gândiţi la aceasta. De fapt. atunci când acesta are nevoie de ele. el este neutru şi nu gândeşte.

le acceptă aşa cum sunt. iar altele au fost dobândite o dată cu evenimentele pe care le-aţi trăit zi de zi. cât şi prin gesturile şi cuvintele repetate (programe dobândite). între un fapt imaginar şi unul trăit. Unele sunt înscrise în codul vostru genetic încă de la naştere (programe naturale). El tratează informaţia plecând de la ideile şi credinţele cu care a fost hrănit. din această cauză. ca un calculator. . cu ajutorul « programelor » pe care i le-aţi introdus.Cum funcţionează subconştientul? Subconstientul funcţionează cu programe. Subconştientul este atemporal. şi nici între prezent şi viitor. Subconştientul este incapabil să facă discriminări între informaţiile pe care le primeşte şi. El nu va şti să facă diferenţa între vis şi realitate.

şi vă va furniza din nou aceste date atunci când o situaţie identică sau apropiată se va ivi. fără să îşi pună întrebări sau să analizeze. social şi cultural vă şlefuiesc încetul cu încetul gândirea. prin repetiţie. . subconstientul le înregistrează. plecând de la datele pe care le-a înmagazinat. De fapt. Construirea de-a lungul vieţii a propriilor gânduri şi credinţe. Chiar dacă nu sunt percepute de către conştient din lipsă de atenţie. sau pentru că mesajul este prea slab. el absoarbe toate datele pe care le percepe. cele pe care le-aţi acceptat şi cele care ţin de mediul familial.Singura slăbiciune a Subconştientului este faptul că el înregistrează toate informaţiile. fără ca măcar să trieze ceea ce este nefast pentru voi. de exemplu. El îşi execută orbeşte programul.

acumularea acestor gânduri negative sau limitative sfârşeşte prin a crea în noi scheme de gândire care ne conduc viaţa şi ne condiţionează comportamentul psihic şi fizic. Calitatea vieţii voastre depinde de calitatea subconştientului. . Practic. câteodată distructive transmise în mod voluntar sau involuntar copilului sunt înmagazinate şi devin treptat frâne şi inhibiţii în dezvoltarea adultului. Credinţele negative. În definitiv. orice rău sau boală îşi are originea în creierul vostru şi deveniţi exact ceea ce gândiţi.Copilăria este perioada cea mai vulnerabilă în ceea ce priveşte dezvoltarea subconştientului.

Este începutul instalării bolii sau al unei patologii cronice. se află în imposibilitatea de a cunoaşte ceea ce este înregistrat în subconştient. pe care nu o puteţi rezolva decât începând o muncă de reprogramare pozitivă a subconştientului vostru. care nu va avea mijloacele de a depăşi sau de a şterge aceste gânduri negative ale subconştientului. trebuie să ştim şi să ne amintim că subconştientul este mereu mai puternic decât conştientul şi că el este cel care are ultimul cuvânt. lucru care dă naştere la numeroase conflicte între cele două emisfere cerebrale.Subconştient vs Conştient: Care este mai puternic? Conştientul. pe care trebuie să îl integrăm în funcţionarea creierului. Dacă aceste informaţii corespund unei programări negative legate de o situaţie specială din copilărie. care îi va da mereu informaţiile cele mai apropiate de situaţia trăită în acel moment. fără nicio îndoială. aceste emoţii vor apărea în prezent şi se vor afla în conflict cu conştiinţa voastră. şi veţi trăi o situaţie de conflict interior permanent. căci el este sursa tuturor conflictelor. Subconştientul are întotdeauna prioritate în faţa gândirii şi reflecţiei conştiente. După cum am văzut mai sus. . după cum spun oamenii de ştiinţă. dar el o face pe baza datelor pe care le primeşte de la subconştient. atunci când aveţi voinţa conştientă de a executa un proiect sau o acţiune. De fapt. o decepţie sentimentală…). subconstientul vă va servi informaţiile pe care le are. Acestea vor lua. conştientul este însărcinat cu analiza informaţiei şi cu raţionamentul. o altercaţie. Acesta este un punct important. (de exemplu un eşec. Sintetizând. o frică. controlul. greu de rezolvat şi de asumat.

Subconştientul are mereu prioritate în faţa gândirii umane. În mod conştient. el se gândeşte că a uitat. Adultul trece atunci printr-un automatism al comportamentului său împotriva căruia nu poate face nimic pentru moment. Ce se va petrece în realitate? Subconştientul lui nu a uitat nimic. . simte un disconfort. Copilul devine adult şi face totul ca să uite această tragedie din trecut. o frică şi o nelinişte asemănătoare celor din copilăria sa. şi de fiecare dată când va trăi o situaţie care va avea în centru o persoană asemănătoare tatălui său.Iată un exemplu: Un copil este bătut cu regularitate de către tatăl său în primii ani de viaţă. el îşi va reprezenta în conştient aceste amintiri legate de emoţii dureroase. Se află în faţa unui blocaj pe care ar trebui să şi-l elimine din subconştient dacă vrea să îşi găsească pacea şi liniştea în faţa unei persoane care seamănă cu tatăl său. Subconstientul său înregistrează toate aceste situaţii de frică şi de violenţă traumatizantă. sau cel puţin că a pus deoparte această etapă din viaţa sa.

emoţiile negative. împingându-vă spre situaţii de eşec. Această dereglare. are încetul cu încetul un impact asupra schemei de gândire şi vă conduce la comportamente iraţionale şi împotriva propriului vostru interes. umilinţele. vă dereglează creierul şi vă afectează. timiditatea bolnăvicioasă. dar şi la cazuri patologice grave. şi multe din problemele de sănătate pe care le întâlnim sunt urmări ale unor răni. bulimia. nedreptatea sau alte situaţii pe care le-am trăit sau le-am simţit în acest mod. . atunci când sentimentele trăite au fost violente şi profunde. trădarea.Aţi înţeles că eşecurile. fără să vă daţi seama. cum ar fi lipsa de încredere în sine. care pot da naştere la tulburări.dependenţa de tutun. umilinţa. bineînţeles. avem iluzia că ne cunoaştem subconştientul. De fapt. cum ar fi respingerea. abandonul. anorexia. Această dereglare generează disconfort şi boli. alcoolismul. cum ar fi frica şi neliniştea. felul de a trăi şi de a gândi. dar ne dăm repede seama că el este cel care ne ţine în mâna sa.

trebuie făcut un demers de vindecare şi de reprogramare a subconştientului. care ajută acum în mod eficace la reprogramarea pozitivă şi la înlocuirea tuturor gândurilor negative. de mediul în care trăieşte şi de propriul său trecut. că vă modificaţi caracterul sau că vă debarasaţi de un obicei prost. .Pentru a te vindeca sau pur şi simplu pentru a te simţi bine. Există multe metode la dispoziţia publicului. Puteţi „şterge” sau înlocui datele care sunt legate de emoţiile negative. O metodă nu este mai bună decât alta. Descoperind cauzele şi eliberându-vă de amintirile legate de emoţiile care creează dezordine. fie că vă ajutaţi în atingerea obiectivelor. dar ele au toate un numitor comun. restul devine uşor de făcut. este posibilă schimbarea oricărui program înscris în subconştient. Reuşita nu va fi decât o chestiune de timp. în funcţie de motivaţia şi de importanţa emoţiei negative. în funcţie de metode. pentru că fiecare individ va reacţiona diferit. în funcţie de personalitatea sa. Din fericire. Abordările sunt diferite.

astfel încât acesta să fie marcat. care elimină şi sfârşesc prin a vă înlocui credinţele şi gândurile.Alimentarea regulată a subconştientului cu sugestii pozitive. Asta poate însemna repetarea unor cuvinte. Regula de aur pentru ca acest lucru să aibă succes este repetarea zilnică. fraze. scene de viaţă (acesta se numeşte teatru mintal. . astfel încât acestea să se imprime în subconştient. astfel încât subconştientul să fie deblocat. sau chiar de mai multe ori pe zi. adică stoparea sugestiilor negative pe care subconstientul le oferă conştientului şi ştergerea progresivă a acestor amintiri se numeşte reprogramare. a acestor sugestii.) dar important este să vă inundaţi subconstientul. gânduri pozitive sau „fabricarea” de imagini mentale.

Poate fi auto-hipnoza.Eficacitatea metodei va depinde apoi de starea de sugestibilitate a subconşientului în momentul în care sunt făcute sugestiile. dinamica mentală sau mesajele subliminale. Programat în mod pozitiv. vizualizarea. subconstientul va face minuni pentru voi. adică de capacitatea sa de a le primi.. ajutorul unui terapeut poate fi necesar. că el vă este cel mai bun prieten. . relaxarea.. dar puteţi începe prin a citi câte ceva despre dezvoltarea personală. Această stare de sugestibilitate va depinde de metoda pe care o folosiţi. Amintiţi-vă de faptul că puteţi cere tot ceea ce doriţi subconştientului vostru. meditaţia.undele alfa. căci el nu cere decât să vă servească. pentru a şti care este mai eficientă pentru voi. Câteodată. Toate vă dau o stare de bine. Voi o alegeţi pe cea care vi se potriveşte mai bine. sugestiile pozitive. încredere în sine şi vă vor ajuta să vă reprogramaţi subconştientul. Veţi rămâne cu beneficii nelimitate care vă vor uimi. ceea ce vă poate fi de mare ajutor. dar în acest domeniu trebuie să încercaţi mai multe metode. iar viaţa vi se va schimba radical.

care explica. de mai jos.Pentru a putea intelege mai bine fenomenul. prin cateva exemple. Dati un simplu click pe imagine si…vizionare placuta!!! . va invitam sa vizionati filmul de 8 min. diferenta dintre constient si subconstient.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->