P. 1
Grile Ecoturism

Grile Ecoturism

|Views: 153|Likes:

More info:

Published by: Niculae Mihaita Bogdan on May 07, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/24/2013

pdf

text

original

2.

Nisa de piata poate fi realizata din multitudinea de alternative, de una din urmatoarele variante: a)produsul in sine; b)pretul; c)accesul convenabil; d)toate variantele de mai sus sunt posibile. R: d)

2. Realizarea unor venituri constante din prestarea de servicii turistice presupune: a) o imagine favorabila a satului romanesc, respectiv a Romaniei, in Europa si in lume; b) preocuparea pentru manageriat si profesionalism in prestarea serviciilor turistice; c) realizarea conditiilo pentru lansarea si dezvoltarea turismului de festivaluri, congrese si reuniuni in mediul rural, pe teme ale ruralului; d) toate raspunsurile sunt corecte. Raspuns corect: d) Zonele de interes turistic rural pot fi clasificate din punct de vedere al tipului de turism practicat in: a)de sejur,odihna si tratament,de cunoastere-cultural,etnograficfolcloric,muzeistic,montan,sportiv,itinerant. b)Carpatii Meridionali,Carpatii Orientali,Muntii Banatului,Muntii Apuseni,Litoralul Marii Negre si Delta Dunarii c)climaterice si peisagistice,etnografice-folclorice,de creatie artistica si artizanala,pescaresti si de interes vanatoresc. d)nici una din variante

1

b) motivarea in special a populatiei feminine pentru a participa la activitati de turism. raspuns : d 2 . c) crearea de noi locuri de munca d) a.b.1.Contributia dezvoltarii activitatii de turism rural : a) fixarea tinerilor in vetrele satelor. Turismul rural romanesc poate fi considerat: a)adevarate terapii anti stres b) un loc de intalnire cu natura salbatica c) poarta de intrare in lumea traditiilor si datinilor populare d) toate ras. Motivatia homeostatica este rezultata din: a) Necesitati fiziologice b) Necesitati de siguranta c) Necesitati afective d) Nici un raspuns corect Raspuns : d) Structurile de primire din mediul rural pot fi: a) hoteluri b) pensiuni agroturistice c)moteluri d) cabane 1. corecte R: d) 1.c.

si care are la baza o stransa legatura cu mediul ambiant.Care este anul ce poate fi considerat începutul epocii moderne a turismului rural românesc? a) 1973 b) 1974 c) 1950 d) 1975 Alegeti varianta corecta: 1. Banat Banat. Ardeal . Maramures. Oltenia Agroturismul se defineste prin:: a) diferitele forme de turism aflate in legatura cu activitatile agricole si/sau cu constructiile avand destinatii.astfel incat sa se respecte obiectele de conseravre si recreere. 2. natural si uman. rol. b)un concept care cuprinde activitatea turistica organizata si condusa de populatia locala. functiuni in domeniul agricol. nordul Moldovei Transilvania . Dobrogea Dobrogea. Maramures. c)modalitati concrete de administrare a activitatii in interiorul unei arii protejate. Reteaua turismului rural contemporan prezinta cea mai buna organizare in cadrul statelor Comunitatii Europene datorita: 3 . Ardeal .OVR : operation Villages Roumaines / Operatiunea Satele Romanesti include 14 sate si posibilitati de extindere in alte 6 sate dispuse in : a) b) c) d) Transilvania.

cu imaginatie.Activitatea sustinuta din primii ani ai mileniului III au condus ANTREC-ul la o stuctura formata din 30 de filiale judetene . b) experientei castigate si dorintei de perfectionare manifestate permanent. este în apropierea arterelor de circulaþie. d)peste 1500 de membrii. c) arhitectura diverselor monumente istorice. b)500 de membrii. d nici o varianta nu este corecta raspuns A 1. 2. cinstiti si îndatoritori. b este în apropierea arterelor de circulatie. c)peste 2500 de membrii. 4 . b) branzeturi. c dispune de un patrimoniu turistic minim. 2 O zona poate prospera din punct de vedere turistic daca: a este populat cu oameni harnici.a) alegerii ca destinatii de vacanta a tarilor invecinate. c) valorificarii bogatului potential rural. se doreste iesirea din impas. receptivi. d) reducerii la minim apersonalului de servire. d) sejururi pentru naturalisti. in care activeaza : a) peste 1000 de membrii. Turismul italian atrage prin: a) sampanie.

natural(bowlingul.Raspuns crect:c) Din categoria componente de baza a produsului turistic rural romanesc fac parte: a)cazarea b)alimentatia publica c)transportul d)toate variantele de mai sus Raspuns corect d 2. golful) Printre componentele de baza ale produsului turistic romanesc se afla: a)cazarea b)alimentatia publica c)transportul d)toate variantele. calaritul. Pentru a conta pe piata mondiala trebuie indeplinita una din urmat conditii: a)mondializarea gusturilor b)mesaje universale 5 .Turismului clasic ii sunt specifice: a)studierea naturii de aproape b)vanatoarea. pescuitul c)cunoasterea valorilor ancestriale d)sporturile ce pretind infrastructura sau un mediu semi.

. cifrei de afaceri. (varianta corecta) e) 20 membrii.. vanzarilor. d) 22 membrii. Elvetia. .c)transporturi internationale rapide (si infrastructura necesara acestora) d)transmiterea rapida a modei sub influneta “snob-efectului” raspuns corect: C 1.. c) 17 membrii. b) 21 membrii. productiei. din turistii sositi in Franta din tarile vecine:Germania. c) 60%. cifrei de afaceri. b. 6 . c. duratei medii a sejurului. Efectul multiplicator al activitatii turistice are o actiune directa in cadrul sectorului turistic contribuind la cresterea: a. d) 50%. Anglia se deplaseaza cu masina : a) 80% (varianta corecta) b) 70%. vanzarilor.duratei medii a sejurului. EUROGITES (Federation Europeenne pour l'Accueil Tourstique chez Habitant a la Ferme et au Village) are in prezent: a) 13 membrii. productiei. cifrei de afaceri.

pe mijloace de transport. pe regiuni. b) si c). etc. c) varianta a) si b) . 7 . după scopul vizitei. Care este aceasta? a) FRDM b) ARA c) Institutul de Cercetare pentru turism d) OVP Principalii indicatori ai circulatiei turistice iau în calcul: a) sosirile internaţionale (la frontieră. în ţara noastră au apărut mai multe organisme. Motivatia alegerii unui produs turistic este in buna parte : a) subiectiv. atât private cât şi de stat care au ca principal obiect de activitate turismul rural. c) durata medie a sejurului. b) numărul de turişti şi de înnoptări si capacitatea de cazare utilizată. d) nici o varianta corecta. b) obiectiv. componente de categoria I si de categoria a II-a.) si călătoriile în străinătate.Ca urmare a beneficiilor aduse de activitatea turistică rurală. 1. Dintre cele enumerate mai jos una nu face parte din sfera acestor organisme. componente de baza si comonente complementare. componente de baza si componente auxiliare. d) variantele a). Produsul turistic rural romanesc cuprinde: • • • • componente principale si componente secundare. Raspuns corect: varianta d.

1. nivelul aspiratiei c.Printre diversele asociatii si organisme care isi propun dezvoltarea turismului in zonele rurale. gradul de tensiune al aspiratiei Raspuns corect: varianta a. 8 . d) transport. c) reintoarcerea la origini. d) izolare de viata zgomotoasa. nu se numara: a)Federatia Romana pentru Dezvoltare Montana. c) agrement. d)Asociatia Nationala pentru turism Rural Ecologic si Cultural din Romania. Vizita in atelierele mestesugaresti. Printre indicatorii comensurarii aspiratiei nu se numara: a. tensiunea aspiratiei d. c)Agentia Romana pentru Agroturism. 1.Turismul rural are urmatoarele efecte favorabile: • • • • modificari ale obiceiurilor de consum. b) alimentatie publica. 2. ferme agricole. care au luat nastere dupa 1990. domeniul aspiratiei b. b)Asociatia Nationala pentru Tineret. fixarea tinerilor in sate si concomitent intinerirea satelor. toate variantele de mai sus. spatii de productie ale unor produse alimentare. Care nu este componenta de baza a produsului turistic rural romanesc? a) cazare. b) poarta de intrare in lumea traditiilor si datinilor populare. modificarea traditiilor locale. ofera: a) posibilitatea de a asista la procesul de realizare al obiectelor de artizanat.

c) 20 septembrie 1990. procesiuni religioase. b) 2 septembrie 1990.componente de baza si auxiliare b componente operationale si strategice c. procesiuni religioase. fundamentarea unor propuneri în vederea alocãrii unor surse din bugetul special.componente de baza si functionale 2. iarmaroace.1. festivaluri. c). participarea la viaţa spirituală a satului 1. târguri. In randul evenimentelor deosebite nu se incadreaza: a) marcarea zilelor de nastere. c) targuri. 2. festivaluri. b) participarea la viata spirituala a satului. d) 2 septembrie 1980. participarea la sărbătorile de orice natură a comunităţilor rurale. 9 . d). Cercetarea este chematã a realiza: a) studii de fezabilitate ºi prognoze pe termen mediu ºi lung.infrastructura generala si elementul uman. participarea la ritualul vieţii satului b). d. gãsirea modalitãþilor de finanþarea a unor proiecte/programe c) varianta b) d) variantele a) si b) In randul evenimentelor deosebite s-ar putea incadra: a). studii de prognozã ºi evaluare b) studii de fundamentare a politicii de dezvoltare regionalã a turismului. iarmaroace.Produsul turistic romanesc cuprinde : a. Cand a fost infiintat EUROGITES? a) 20 septembrie 1980. d) mari sarbatori laice sau religioase.

materiale publicitare b. d) toate raspunsurile de mai sus sunt corecte. c) renumitele vinuri.1. c) relaţiile ce se stabilesc între gazdă şi turist în turismul rural sunt formale. 1) Care dintre urmatoarele nu reprezinta un vestigiu arheologic legat de geneza poporului roman si continuitatea sa in spatiul carpato-danubiano-pontic : a) cetatea dacica Costesti b) cetatea greceasca Callatis c) cetatea medievala Alba Iulia d) castelul Bran Raspuns corect : D 1. 2. toate raspunsurile de mai sus Raspuns :varianta d 10 . puncte de informare turistica d. harti rutiere c. Unul dintre contractele între turismul rural şi cel urban este: a) turismul rural se desfăşoară într-un spaţiu deschis. Turismul rural italian atrage prin: a) traditii culinare ale bucatariei italiene. b) arhitectura diverselor monumente istorice. b) în mediul urban afacerile sunt familiale şi se dezvoltă pe plan local.Prin ce mijloace este sustinut turismul pe cont propriu ?: a.

: a. Care din urmatorele elemente nu reprezinta o componenta de baza a produdului turistic rural romanesc: a)cazarea b)transportul c)agrementul d)alimentatia publica 1. Franta. geografica.1. Irlanda.Liderii turismului rural sunt: a)Austria. la crearea de noi locuri de munca d. la fixarea tinerilor in vatrele satelor b. geografica. la motivarea in special a populatiei feminine pentru a participa la activitati de turism c. Franta. urbanistica. Danemarca b)Belgia..Definirea turismului rural ia in calcul si o serie de elemente precum dimensiunile: a) sociala. recreativa b) sociala. Franta c)Germania. Dezvoltarea activitatilor de turism in mediul rural vor contribui. Italia d)Germania. toate variantele de mai sus Raspuns corect:varianta d. Austria 11 . psihologica c) nicio varianta corecta 1. urbanistica. Danemarca.

cooperarea cu structurile guvernamentale a asociatiilor profesionale de profil. c. Ce implica politicile in domeniul formarii profesionale si manageriale? a. b. Raspuns corect: c) 1. Alegeti raspunsul corect: Cercetarea este chemata a realiza: a) studii de fezabilitate si prognoze pe termen scurt b) fundamentarea unor propuneri in vederea alocarii unor surse din bugetul local c) gasirea modalitatilor de finantare a unor proiecte/programe d) raspusurile a) si b) corecte.1. Raspuns: a. Care dintre urmatoarele reprezinta o amenintare: a)transporturi inconvenabile sau chiar puţin dezvoltate în zonele montane b) servicii hoteliere de calitate şi standard îndoielnic. realizarea modalitatilor organizatorice pentru cooperarea pe orizonatala a agentilor economici. 2. organizarea si alinierea sistemelor informationale la cerintele EUROTER. d. c)instabilitatea monedei naţionale d) lipsa de experienţă. Mai putin reprezentate sunt : a) Turismul “verde” 12 . evitarea reconversiei profesionale.

ele fiind pentru turist mai importante ca alimentatia publica si cazarea. In practicarea turismului rural : a) mediul si personalitatea regiunii incluse in circuitul turistic nu trebuie alterate niciodata. c) trebuie sa se tina seama de faptul ca activitatile recreative. Raspuns corect :D Lansarea satului românesc pe piaţa mondială. sportive si culturale nu sunt calificate mereu ca servicii complementare. d) toate cele de mai sus se aplica. b) echipamentele turistice si infrastructura generala joaca un rol determinant. ca produs turistic. Adaposturile rurale de mare capacitate care sunt prevazute pentru a primi familii sau grupuri cu ocazia sejurului sau a unui week-end face parte din tipul: a)chamber et table d’hotes b)gite rural c)gite de group d)gite d’etape si gite de sejour Efectul multiplicator al activitatilor turistice are o actiune: a) activa si pasiva b) directa si indirecta c) pozitiva si negativa d) paralela si perpendiculara 1.b) c) formele de camping la ferma agroturismul 3. nu va impune ca necesar masurile: 13 .

a) realizarea unor monografii ale satelor turistice şi a altor materiale de propagandă turistică (hărţi. Germania R: d Cap 9: 2. d) realizarea de şezători şi spectacole în cadrul căminelor culturale sau unităţilor de alimentaţie publică. b) revitalizarea calendarelor manifestărilor culturale. pliante. veniturilor si profiturilor noastre este: a) consumatorul b) producatorul c) turistul d) turismul 1. c)specializarea zonei pe un anumit ritual. Franta. Franta b) Austria. Germania. Generatorul incasarilor. Germania. Austria d) Austria. laice şi bisericeşti. suveniruri etc.). Care sunt liderii turismului rural european? a) Italia. Anglia c) Franta. Italia. 14 . Pentru realizarea scenariului valorificarii spatiului rural prin turism nu este necesara prezenta: a) probabilitatilor b) strategiilor c) inovatiei d) actorilor.

Economiei d.Suedia.Ungaria c.Cehia b. c) Italia.Austria. Muncii si Solidaritatii Sociale.Anglia.Germania d.Romania.prin intemediul caruia s-au acordat gospodariilor tiroleze imprumuturi (credite ) cu o durata de rambursare mare si o dobinda scazuta a fost initiat de Ministerul: a.“Planul Verde” .Italia.Franta.Spania.Elvetia 2. Agriculturii si al Comertului b. Turismului c. b) Danemarca. Incercuiti varianta corecta : In ce tara produsul turistic rural poarta denumirea de "vacante active" ? a) Belgia. d) Franta. Primele 3 tari clasate in topul turismului rural sunt: a.Cate reguli universale de dezvoltare a turismului rural sunt potrivit lui AIMVER? a) 3 b) 5 c) 7 d) 4 15 . Raspuns corect : varianta b) (in Danemarca produsul turistic rural poarta denumirea de "vacante active" ) 1.Bulgaria.

Turismul rural este: a)competitiv-fiind mai ieftin decat cel clasic. Principalii indicatori ai eficientei economice iau in calcul: a) sosirile internationale. 1. denumite "sate turistice": a) Leresti si Rucar b) Fundata si Sirmea c) Sfantu Ghoerghe si Crisan d) toate variantele corecte 1.In ce an au avut loc primele implicatii guvernamentale in cadrul dezvoltarii turismului rural? a)1972 16 . b)favorizeaza contactele sat-oras. b)favorizeaza contactele sat-oras. b) durata media a sejurului. c)inlesneste schimbul de valori si de produse. d)toate variantele de mai sus. La 16 iulie 1973 au fost declarate sate de interes turistic.1. c) calatorii in strainatate. c)inlesneste schimbul de valori si de produse. d) toate. Turismul rural este: a)competitiv-fiind mai ieftin decat cel clasic. d)toate variantele de mai sus.

In ce an au avut loc primele implicatii guvernamentale in cadrul dezvoltarii turismului rural? a)1972 b)1983 c)1973 d)1963 17 .b)1983 c)1973 d)1963 1.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->