ok macam ni. korang buat macam ni.

1. start>run 2. taip cmd > enter akan keluar command prompt

3. taip ipconfig/all akan terpapar segala detail connection. ip,subnet,gateway dan dns. peratikan description connection.pastikan korang peratikan yang broadband punye. jangan silap. kemudian tengok gateway

4.taip no. gateway tu taip: ping 10.176.44.70 -t

5.kemudian enter pastikan ada reply yang diterima selepas anda tekan enter. dan biarkan ia ping tanpa henti. biarkan proses ini berterusan selama mana anda online. prosses ini akan membuatkan anda sentiasa ada connection dan takkan DC dengan se rver dan akan mempercepatkan prosses penghantaran paket dan penerimaan paket. so akan mempercepatkan proses membuka web page. kalau malas nak taip2 setiap kali nak ping.just copy paste kod ni ke notepad dan save as namefailape2.bat then double klik bile setiap kali nak ping @echo off cd\ ping 10.176.44.70 -t *gantikan 10.176.44.70 dengan gateway@dns broadband korang. ak dah buat speed broadband aku terus jadi laju balik.... padahal dah lebih limit gembira btol

sepatah haram pun Mokcik tak reti . bolehlah kemukakan s oalan di sana ya.Kalau tanya dengan Mokcik Bedah.php?t=36304&s=34724d783c04800c675e554a5dc 08765 .Info ni Mokcik Bedah copy dari sini (klik) Kalau tak faham.) http://www..org/forum/showthread.gempak.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful