Grupa sanguină îţi dezvăluie personalitatea

Prof. Cornelia Cucu Liceul cu Program Sportiv Bacău

.

30% grupa B şi 15% grupa AB. angajaţii cu studii pe profilul job-ului fiind acceptaţi şi dacă au o grupă sanguină corespunzătoare cerinţelor postului respectiv. Se pune un accent tot mai mare pe trăsăturile genetice de personalitate ale oamenilor. deşi va avea instinctual o intitaţivă mai mare decât ceilalţi.o persoană pasională se poate manifesta formal . 30% grupa A. persoanele sunt angajate într-o firmă pe baza unui algoritm bine studiat: 25% dintre angajaţi au grupa 0. însă gradul său de percepţie şi interpretare va fi în general unul mare şi exemplele pot continua. cultura şi nivelul de trai. Iată ce spune grupa sanguină despre personalitate: . Astfel. o persoană impulsivă se poate manifesta cu calm datorită unei educaţii riguroase. pentru a da randament maxim.În Japonia. grupa sanguină valorează aproape la fel de mult ca o diplomă de licenţiere. însă şi mediul de viaţă infuenţează intens trăirile şi modul de percepţie al acestora. Mai mult chiar.

.

ci şi experienţe practice. interpretează.Grupa 0. Adoră competiţia şi lupta. deşi acolo de cele mai multe ori se află o comoară. melodicii Melodicul este greu de înţeles. creează profiluri. Ba chiar sunt centraţi spre exterior. Are o forţă interioară şi o capacitate de învăţare şi reţinere foarte mare. amplificată de o curiozitate acerbă care îl determină să descopere în mod continuu ceva. Melodicii au un fizic foarte atractiv. Deşi sunt extrovertiţi tipici. însă resping ferm violenţa de orice tip. fiind de o profunzime greu de atins. posedă o excelentă capacitate de adaptare şi sunt foarte sociabili şi comunicativi. analizează reacţii. ajungând astfel să cunoască multe la o vârstă fragedă şi aceste lucruri să nu fie doar teoretice. Dezvoltă o inteligenţă remarcabilă . către felul în care îi percep ceilalţi. . ca o fântână al cărei fund prea puţini îl văd sau îl descoperă. totuşi nu se vor exterioriza în faţa oricui ci doar a apropiaţilor. de aceea sunt buni psihologi.

. ba chiar am putea spune că nu le uită deloc. deşi poate studiile lor n-au nicio legătură cu ceea ce fac. sunt buni tâmplari. De asemenea. simte şi o mare nevoie de mişcare. ei ştiu să repare. astfel încât dacă îi izolezi. Sunt pasionaţi de călătorii şi drumeţii montane. practic ajung să se îmbolnăvească. are nevoie de un job de creaţie sau cercetare. ei sunt aceia care meşteresc mereu ceva. Uneori tocmai suprasolicitarea intelectuală le epuizează psihicul şi îi înclină spre depresie. având multă nevoie de sport pentru a se simţi bine.Melodicul are o fire deosebit de practică şi îi plac activităţile diverse. iar unii dintre melodici ajung chiar sportivi de performanţă. Sunt totodată foarte îndemânatici. astfel încât rutina să nu încapă în viaţa lui. fiecare zi fiind altfel. dar pot cădea uşor în depresie. deşi meseria lor este cu totul alta. Melodicilor le place să se găsească mereu între oameni. să croiască. având adesea nevoie de una sau mai multe activităţi în care să se implice. Sunt greu influenţabili. Nu uită uşor jignirile celorlalţi sau nedreptăţile.

într-un nivel mai profund unde au ce a răta . dar foarte drastici şi radicali dacă le sunt încălcate anumite limite. În general. deşi se enervează uşor când majoritatea le apreciază fizicul şi câteva calităţi superficiale.sunt firi optimiste.Le place să fie admiraţi de ceilalţi.Sunt însă foarte sentimentali. . fiind cei mai pasionali. dorindu-şi adesea să fie văzuţi dincolo de aparenţe. Su nt în gă du ito ri şi toleranţi.

.

cu un caracter moral foarte ascuţit. având astfel un puternic comportament de rezervă spre exterior. având nevoie să i se arate încredere. Cu toate acestea. are nevoie de un mediu propice şi atunci va da randamente fantastice.Cu toate aceste. un singur proiect nefiindu-i niciodată suficient şi. armonicii Armonicii sunt personalităţi care se adaptează cu uşurinţă mediului şi situaţiilor. mai ales de creaţie şi sinteză. Armonicul este deosebit de responsabil. . În general îşi controlează foarte bine emoţiile. are nevoie de mai multe activităţi de care să se ocupe. activităţile să fie diferite. este însă afectat de concurenţă. nu se lasă uşor impresionat şi situaţiile de criză nu îi creează panică. Lucrează strâns legat de ambianţă. Armonicul munceşte discontinuu.Deşi fire competitivă. având de obicei o putere de muncă. mult ridicată faţă de celelate grupe. Cu toate acestea. dacă se poate. sunt foarte extrovertiţi.Grupa A.

chiar dacă ştiu că acesta nu va dura mult. de exemplu. comic şi natură. Nu sunt însă firi extrem de optimiste şi pot avea aventuri fulgerătoate.Cu toate acestea are un randament foarte bun.Sunt printre cele mai empatice firi. ci amuza. fiindcă are nevoie să se piardă într-o activitate pentru a se detaşa de alta pe care ulterior o va vedea mult mai clar. Armonicul este atras de creaţie şi cercetare. O situaţie. în funcţie de cât de mult îi prieşte mediul şi cât de importantă este pentru el o anumită izbândă. Armonicii iubesc viaţa şi o trăiesc intens. ba chiar au capacitatea de a le anticipa depistând de la început problema. dar haioasă nu-i va enerva. în meserii care implică interacţiunea cu publicul. având momente când vor doar să se bucure de moment. Armonicul poate fi în frunte sau în urma concurenţei. fiind atraşi de frumos. de aceea pot fi foarte buni psihologi sau îşi pot desfăşura cu succes activităţile în mijlocul oamenilor. astfel va da un bun randament şi în aceste activităţi. fiind hipersensibili şi observând frumuseţile cu uşurinţă. neconfortabilă. Ei fac o adevărată artă atunci când le place ceva. . simt cu uşurinţă sentimentele celorlalţi.

.

indiferent de ritmul lumii exterioare. Cade adesea în ipohondrie şi acordă o atenţie sporită sănătăţii. ritmicii Ritmicul este foarte inflexibil şi inadaptabil pentru că evoluează după propriul său ritm.Cade uşor în depresie pentru că acordă atenţie tuturor micilor detalii şi orice proiect presupune micile sale obstacole care îl demoralizează uşor pe Ritmic. Este o fire deosebit de analitică şi simte nevoia detaliului sau al completului. Nu este empatic. pentru el este deosebit de greu să se pună în locul altora pentru a-i înţelege mai bine.Grupa B. . pentru el un rezultat trebuie să cuprindă toate zecimalele fără rotunjire.

căci au un loc bine determinat. Nu acceptă decât ideile demonstrate şi sunt foarte greu influenţabili. de expertiză.Adesea Ritmicul este un bun matematician şi poate lucra foarte eficient în toate domeniile analitice. Ritmicii fiind cei mai precoce. Nu sunt pricepuţi însă în creaţie. dar aplică foarte riguros ceea ce au învăţat şi consideră că le este util. consumând în ei toate trăirile. într-o ordine clară a priorităţilor. Le plac scurtăturile şi toate metodele care economisesc timp şi energie. Sunt introvertiţi şi închişi. găsesc un nou motiv pentru căderea în micile lor depresii. şi cum adevărul este relativ. dar şi a frumuseţii. Şi relaţiile sunt la fel. îi place ordinea şi toate lucrurile se află puse la locul lor. Renunţă uşor şi definitiv la persoanele despre care concluzionează că nu merită să existe în viaţa lor. Evident. Sunt intelectuali de timpuriu. nu acceptă slăbiciunea şi nici haosul. . poate când restul copiilor se joacă încă. Este în continuă căutare a adevărului.

.

nu are răbdarea de a lua lucrurile pe rând. însă face un efort de dozare a energiei şi de concentrare. fără secţionări. Cu toate acestea. complecşii Având caractere ce aparţin atât grupei A. împărţiri. Complexul simte adesea presiunile propriilor contradicţii. Proiectele care necesită monotonie şi timp lung de finalizare. dar să cuprindă mai multe planuri. Lucrează astfel pe mai multe planuri până la surmenaj.Grupa AB. Cu toate acestea. fără să dureze mai multe zile. ritmică. trebuie să facă ceva relaxant. Ei au o relaxare activă. Complexul nu poate lucra într-o activitate monotonă. dar nu să stea. Devine astfel uşor agitat. îi sunt foarte dificile. este foarte atent la detalii. îşi duce la bun sfârşit proiectele şi rezultatele sunt adesea bune. . Fiind agitat şi trecând uşor de la rupturi la alte relaţii. de rutină. dar şi grupei B. adaptându-se foarte rapid şi având nevoie de multă dinamică în viaţa sa. de exemplu în proiectare. Are nevoie de mai multe activităţi care să nu dureze mult. cum este Ritmicul (grupa B). le-ar dori finalizate toate odată.

deşi simt mai puternic decât celelalte grupe nevoia de a avea momente de singurătate. Le place să trăiască în oraşele foarte d e z vo lt a t e .Pot fi mai timizi şi sunt foarte exigenţi atunci când îşi aleg prietenii. un loc de vizitat sau o modalitate de distracţie ori relaxare. a c o l o u n d e mereu se găseşte ceva de făcut. Izolarea nu le face bine. .

ro/./personalitatea-fiecarei-grupe-de-sange www.ziare. www..ro/./grupele-de-sange-si-personalitatea www..feminis.jurnale.Bibliografie 1. 3. 2.ro/Grupa_sanguina_si_personalitatea_Grupa_B www.com/articole/grupa+de+sange+personalitate ... 4.sfatulmedicului.

SFÂRŞIT .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful