www.referat.

ro

AUREL VLAICU
Aurel Vlaicu s-a nascut in noiembrie 1882, în satul Binţinţi, comuna Geoagiu, judeţul Hunedoara, ca fiu al lui Dumitru, ţăran fruntaş, primar al comunei şi Ana născută Luca.După absolvirea claselor primare la şcoala din localitatea natală, a continuat studiile gimnaziale la Colegiul Reformat al Liceului Calvin din Orăştie (unde predarea se făcea în limba maghiară) şi a terminat studiile preuniversitare la Liceul German din Sibiu (cu predare în limba germană), unde a susţinut şi examenul de bacalaureat, în toamna anului 1902, dupa care urmeaza doua trimestre la Facultatea de Mecanica a Scolii Politehnice din Budapesta. A fost inceputul visului unui genial tanar roman care a scris istorie in stiinta Aeronauticii. Din nefericre, insuficient cunoscut pentru generatiile de astazi, Aurel Vlaicu nu a pregetat sa plateasca cu propria tinerete si viata dreptul de a-si transforma visul in realitate! Se inroleaza ca voluntar la marina, facand serviciul militar in orasul Pula, port la Marea Adriatica, astazi in Croatia. Isi obtine diploma de inginer dupa ce termina cursurile prestigioasei Ludwig-Maximilians-Universitet din Munchen. Imediat dupa momentul absolvirii, lucreaza pentru o scurta perioada de timp ca inginer pentru celebra Fabrica de Automobile Opel. Cu toate acestea, nu era deloc multumit. Firea sa nalvalnica si impetuoasa il imboldeste sa nu accepte destinul plat si confortabil al unui respectat inginer la o fabrica de masini. Muncit de ganduri si dorinte inabusite, Aurel Vlaicu revine in tara in anul 1908. Un an mai tarziu isi termina de construit primul planor ajutat de Ion , fratele sau, planor cu care efectueaza cateva zboruri in satul natal Bintinti. La indemnurile prietenului sau de scoala, poetul Octavian Goga, se indreapta spre Bucuresti, unde in fata unui public format din personalitatile vremii, in frunte cu Spiru Haret, face cateva demonstratii cu prototipul avionului sau. Sprijinit de Casa Regala si Armata Romana, ambitiosul inventator si pionier al aviatiei romanesti si mondiale, construieste la atelierele de la Arsenalul Armatei avionul "Vlaicu I", primul avion construit pe teritoriul romanesc. Visul lui Vlaicu se împlinise, aparatul imaginat de el zburase. Prin această realizare aeronautică, România a devenit a treia ţară din lume, după Statele Unite ale Americii şi Franţa, pe teritoriul căreia s-a zburat cu un aparat original, inventat, construit şi pilotat de un fiu al ţării respective.

între 23-30 iunie 1912. chipul eroului aerului era destins. a aterizat fara probleme la Ploiesti pentru realimentarea cu combustibil. în Austria. „Gândacul” lui Vlaicu. a sortii si chiar a destinului care nu au reusit sa-i darame visul si dorinta sa cea mai mare. primul sosit la locul accidentului. rămânea ca acest aeroplan să se facă remarcat şi peste hotare. reuşise să cucerească inimile tuturor românilor. cu care zboara in mai multe orase din regat.. Ocazia prielnică a fost oferită de Expoziţia şi Concursul Internaţional de Aviaţie organizat în mica localitate Aspern. Inginerul roman purcede la fapte si in doar cateva luni termina avionul. unde a indeplinit misiuni de observatie aeriana. Nu m-am ridicat atunci mai sus de patru metri. Intentia sa era aceea de participa la serbarile ASTRA de langa Orastie pentru a duce salutul sau romanilor din Ardeal. celebrul "Vlaicu II". Nu a fost sa fie asa. si s-a ridicat din nou in zbor.Deşi n-a zburat decât vreo 50 de metri. Aurel Vlaicu zambea chiar. Cu toate acestea nici Alpii nu mi-i închipuiam mai înalţi ca înălţimea la care mă ridicasem eu. iar fata era senina. In anul 1913. Un usor zambet incremenise pe buzele sale. linistea datoriei implinite pana la .a fost primul avion functional din lume construit integral din metal! Pe data de 13 septembrie. langa Campina. Icar din Romania a fost inmormantat la cimitirul Bellu din Bucuresti. comanda lui Aurel Vlaicu proiectarea si construirea unui avion metalic cu doua locuri. Mă menţinusem singur în aer. de lângă Viena. în 1912 „Gândacul”. cum a fost denumit aparatul zburător creat de Vlaicu. Geniul romanesc a mai daruit astfel o inventie pretioasa omenirii . Fiindcă patru metri erau pentru mine un record care-mi consacra maşina. Aurel Vlaicu participand la razboi pe timpul campaniei din Bulgaria. Vlaicu a fost peste măsură de fericit: „Bucuria cea mai mare însă am simţit-o când am zburat pentru prima oară la Cotroceni. pe care il denumeste "Vlaicu III". Făcusem evoluţii neşovăielnice”. singura concluzie care se impune referitoare la tragedia care a indoliat o tara si un intreg popor. Avionul sau s-a prabusit insa la Banesti. in cadrul unor turnee in care isi face cunoscute inventiiile. Genialul inventator roman a decolat de la Bucuresti. este aceea ca Aurel Vlaicu a suferit un atac de cord in timp ce era in zbor. Succesele sale nu se opresc aici. Zburasem şi aceasta era principalul. Un an mai tarziu. "Nici urma de groaza sau inclestare pe figura sa. Sfidator in fata mortii. Conform raportului facut de locotenentul aviator Gheorghe Negrescu. cu o sfanta expresie de liniste. compania engleza Marconi. Conform anchetelor ulterioare si pe baza datelor despre starea de sanatate a lui Vlaicu.. Aurel Vlaicu incearca sa traverseze Carpatii cu avionul "Vlaicu II". inginerul Vlaicu isi construieste un al doilea avion.

A fost zborul lui spre infinit.. pe care a iubit-o cu toata dragostea si credinta sufletului sau luminat de flacara creatiei divine". noteaza Gheorghe Negrescu in memoriile sale. .capat.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful