You are on page 1of 2

Facei cunotin cu iPhone. Acest Ghid de utilizare rapid v arat cum s configurai iPhone-ul dvs.

i cum s i utilizai principalele funcionaliti. Dup ce vei ncepe s l utilizai i vei efectua primele apeluri, putei afla chiar mai multe despre iPhone la www.apple.com/ro/iphone. Pe locuri, fii gata, start. 1. Descrcai iTunes. Accesai www.apple.com/ro/itunes/download i descrcai cea mai recent versiune de iTunes pentru a o instala pe sistemul dvs. Mac sau PC. 2. Conectai la computerul dvs. Conectai iPhone la portul USB al computerului dvs. 3. Sincronizai. Cnd iPhone este conectat, iTunes se deschide i v ghidez pe parcursul configurrii. Selectai contactele, calendarele, muzica, videoclipurile i pozele pe care dorii s le sincronizai, apoi facei clic pe Apply (Aplicare) n colul din dreapta jos. Dac nu suntei familiarizat cu iTunes sau cu sincronizarea, putei viziona un tutorial rapid la www.apple.com/itunes/tutorials.

Noiuni elementare despre butoane. Pentru a porni iPhone, apsai cu fermitate butonul Pornire/Oprire. Pentru a opri sau pentru a reporni iPhone, inei apsat butonul Pornire/Oprire timp de cteva secunde, apoi glisai glisorul pentru a confirma. Pentru a pune iPhone n modul adormire, apsai butonul Pornire/Oprire o dat. Aceasta stinge ecranul, dar permite n continuare recepionarea apelurilor de ctre iPhone. Pentru a pune n surdin un apel recepionat, apsai o dat. Pentru a trimite apelul direct n mesageria vocal, apsai de dou ori.
Pornire/ Oprire Adormire/ Trezire Bar de stare

Butonul principal. Cnd utilizai o aplicaie, apsai butonul principal pentru a o nchide i pentru a reveni n ecranul principal al acesteia. Pentru a accesa rapid ecranul principal de reedin, apsai butonul principal din orice alt ecran principal. Din ecranul Blocare, facei dublu clic pe butonul principal pentru a afia comenzile iPod.

Creai dosare. Organizai aplicaii. inei apsat orice pictogram pn cnd aceasta ncepe s tremure. Apoi tragei o pictogram peste alta pentru a crea un dosar. Dosarele sunt denumite automat dup categorie, sau le putei redenumi. Putei personaliza ecranul principal prin tragerea pictogramelor i dosarelor n poziii diferite i n ecrane diferite. Cnd ai terminat, trebuie doar s apsai butonul principal.

Multitasking. n timpul unui apel, putei s v accesai e-mailul, calendarul sau alte aplicaii i chiar s navigai pe web, dac beneficiai de conexiune Wi-Fi sau 3G. Pentru a comuta rapid ntre aplicaii, facei dublu clic pe butonul principal pentru afiarea aplicaiilor utilizate recent. Derulai n dreapta pentru a vedea mai multe aplicaii, apoi apsai una pentru a o redeschide. Derulai complet la stnga pentru a accesa comenzile iPod sau pentru a bloca orientarea ecranului.

Cutai. Pentru a cuta pe iPhone sau pe web, accesai ecranul principal de reedin i apsai butonul principal sau glisai degetul peste ecran de la stnga la dreapta. Scriei ce ai dori s gsii - un nume, o aplicaie, o melodie, un artist, un film sau orice cuvnt cheie. iPhone v ofer sugestii pe msur ce scriei pentru a face cutarea chiar i mai rapid. Pentru a cuta n cadrul unei aplicaii precum Mail, Contacte, Mesaje sau iPod, apsai bara de stare.

Efectuai un apel. Apsai un numr de telefon n Contacte, Favorite, ntr-un mesaj e-mail sau text, sau aproape oriunde n iPhone pentru a efectua un apel. Sau apsai butonul Taste pentru a compune numrul manual. Pentru a prelua un apel utiliznd setul de cti iPhone, apsai o dat butonul central al setului de cti. Apsai-l din nou pentru a termina apelul. Pentru a ajusta volumul, apsai butoanele + i localizate dedesubtul i deasupra microfonului.

Comenzi vocale. Utilizai Comenzi vocale pentru a efectua un apel hands-free sau pentru a reda muzic. Pentru a activa comenzile vocale, inei apsat butonul principal sau butonul central de pe setul de cti iPhone pn cnd este afiat ecranul Voice Control. Dup ton, enunai o comand precum call Elliot sau dial 555-1212. De asemenea, putei solicita ca iPhone s redea un album, un artist sau o list de redare specific sau s comandai play more songs like this. Putei chiar ntreba iPhone whats playing? sau putei spune play songs by the Rolling Stones, de exemplu.

FaceTime. n timpul unui apel vocal, apsai butonul FaceTime pentru a ncepe un apel video. Sau apsai butonul FaceTime n Contacte. Pe parcursul unui apel video, putei comuta la camera din spate pentru a v mprti mprejurimile. Accesai-v e-mailul, browserul web sau alte aplicaii apsnd butonul principal.

Sfaturi practice

Sonerie/ Silenios Nivel volum sus/jos

ncepei aici

Buton principal
Necesit un dispozitiv capabil de FaceTime i conexiuni Wi-Fi pentru apelant i apelat. Funcionalitatea nu este disponibil n toate regiunile.

Poze. ncrcai-v pe iPhone pozele favorite de pe computerul dvs. utiliznd iTunes sau folosii camera integrat pentru a fotografia. Apsai Poze pentru a vizualiza pozele dvs. Rsfoii n dreapta sau n stnga pentru a v deplasa ntre imagini. Apsai dublu sau deprtai-v dou degete pe ecran pentru zoom. Apsai o dat pentru a activa comenzile pe ecran. Apsai butonul Aciune pentru a trimite o poz prin MMS sau e-mail. De asemenea, putei utiliza o poz ca fundal, o putei aloca unui contact sau o putei tipri wireless utiliznd o imprimant capabil de AirPrint.

Video de nalt definiie. Pentru a nregistra video de nalt definiie, apsai Camer, apoi fixai comutatorul Camer/Video la video. Apsai butonul nregistrai pentru a ncepe nregistrarea. Apsai-l din nou pentru a opri nregistrarea. Funcia de apsare pentru focalizare v permite s controlai focalizarea i expunerea apsnd orice persoan sau orice obiect de pe ecran. Putei nregistra n orientare peisaj sau portret. Putei chiar porni iluminarea pentru camer atunci cnd filmai n condiii de luminozitate sczut.

Comenzi pentru video i melodii. Atingei ecranul pentru a afia comenzile pe ecran. Atingei din nou pentru a le ascunde. Dubla apsare a unui video comut ntre afiarea pe ecran lat i pe ecran complet. n timp ce ascultai muzic, rotii iPhone pentru a rsfoi ilustraiile albumelor n Cover Flow. Apsai orice album pentru a-i vedea lista de melodii, apoi apsai orice melodie pentru a o reda. Apsai n afara listei de melodii pentru a v ntoarce la ilustraia albumului. n timp ce ascultai muzic prin setul de cti iPhone, apsai o dat butonul central al setului de cti pentru suspendare sau redare i apsai-l de dou ori rapid pentru a sri la urmtoarea melodie. Apsai butonul AirPlay pentru a transmite muzica sau videoclipurile dvs. pe un Apple TV.*

Tastatur inteligent. iPhone corecteaz i sugereaz cuvinte automat n timp ce scriei. Astfel, chiar dac ai apsat o liter greit, putei continua s scriei. Pentru a accepta cuvntul sugerat, apsai bara de spaiu. Apsai pe x pentru a ignora cuvntul sugerat i pentru a ajuta iPhone s nvee cuvntul pe care l-ai scris. Tastatura insereaz automat apostrofuri n prescurtri i, dac apsai bara de spaiu de dou ori, adaug un punct. Pentru a comuta la tastatura de numere i simboluri, apsai tasta .?123.

Tiere, copiere i lipire. Apsai textul pe care dorii s l editai, sau atingei i meninei apsat pentru a activa lupa, apoi glisai degetul dvs. pentru a poziiona punctul de inserie. Putei selecta un cuvnt prin apsare dubl i putei selecta mai mult sau mai puin text prin tragerea punctelor de selecie. Apoi apsai pentru tiere, copiere sau lipire. Pentru a copia text din pagini web, mesaje e-mail sau text, atingei i meninei apsat pentru a selecta textul. Pentru a anula o editare, scuturai iPhone-ul, apoi apsai butonul Anulai.

Navigai pe web la vitez maxim. n Safari, apsai dublu orice element dintr-o pagin web - imagine sau text - pentru a-l apropia prin zoom. Apsai din nou dublu pentru a-l deprta la loc. Apsai butonul Multi-pagin pentru a rsfoi multiple pagini deschise sau pentru a deschide una nou. Rotii iPhone-ul pentru a vizualiza paginile web pe ecran lat.

Gsii amplasamente. Explorai mprejurimile. Pentru a vedea unde v aflai pe o hart, apsai butonul Localizare. Un punct albastru apare pentru a marca poziionarea dvs. actual. Pentru a afla n ce direcie suntei orientat, apsai butonul Localizare din nou pentru a activa modul busol. Gsii locuri din mprejurimi scriind cuvinte precum Starbucks sau pizza n cmpul de cutare. Apsai dublu pentru a apropia harta prin zoom. Apsai o dat cu dou degete pentru a o deprta. De asemenea, putei afla itinerarii sau putei apsa butonul de rsfoire a paginii pentru vizualizri suplimentare ale hrii.

App Store. Apsai pictograma App Store pentru a explora wireless sute de mii de aplicaii din categorii precum jocuri, business, cltorii, reele sociale i multe altele. Explorai dup Selecii (Featured), Categorii (Categories) sau Top 25 sau cutai dup nume. Pentru cumprarea i descrcarea unei aplicaii direct pe iPhone, apsai Cumprai acum (Buy Now). Numeroase aplicaii sunt chiar gratuite.

iTunes Store. Putei accesa wireless iTunes Store prin apsarea pictogramei iTunes. Cutai n magazin muzic, filme, emisiuni TV, videoclipuri muzicale i altele. Explorai, cumprai i descrcai din magazin direct pe iPhone. Apsai orice articol pentru a asculta sau pentru a vedea o previzualizare.

Aflai mai multe. Putei afla chiar mai multe despre funcionalitile iPhone la www.apple.com/ro/iphone. Pentru a vizualiza Manualul de utilizare iPhone pe iPhone-ul dvs, descrcai-l din iBookstore sau accesai help.apple.com/iphone sau favoritele Safari. Pentru versiuni descrcabile ale Manualului de utilizare iPhone i Ghidului de informaii importante despre produs, vizitai support.apple.com/ro_RO/manuals/iphone. Obinei asisten. Contactai furnizorul dvs. de servicii wireless pentru asisten tehnic referitoare la servicii asociate reelei, inclusiv pentru Mesagerie vizual i facturare.* Vizitai www.apple.com/ro/support/ iphone pentru asisten tehnic referitoare la iPhone i iTunes.
*Este posibil ca serviciile Mesagerie vizual i MMS s nu fie disponibile n toate zonele. V rugm s contactai furnizorul dvs. de servicii wireless pentru mai multe informaii. Unele funcionaliti i servicii nu sunt disponibile n toate zonele. 2010 Apple Inc. Toate drepturile rezervate. Apple, AirPlay, Apple TV, Cover Flow, FaceTime, iPhone, iPod, iTunes, Mac i Safari sunt mrci comerciale ale Apple Inc., nregistrate n S.U.A i alte ri. AirPrint este o marc comercial a Apple Inc. iTunes Store este o marc de serviciu a Apple Inc., nregistrat n S.U.A i alte ri. App Store i iBookstore sunt mrci de servicii ale Apple Inc. Alte nume de produse i de companii menionate n prezentul document pot fi mrci comerciale ale respectivelor companii. Designed by Apple in California. Printed in China. RO034-5753-A

*Necesit un Apple TV din generaia a doua.

Google, logoul Google i Google Maps sunt mrci comerciale ale Google Inc. 2010. Toate drepturile rezervate.

App Store este disponibil n anumite ri.

iTunes Store este disponibil n anumite ri.