P. 1
campanie kenvelo

campanie kenvelo

|Views: 358|Likes:
Published by Dulcea Loredana

More info:

Published by: Dulcea Loredana on May 12, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/11/2015

pdf

text

original

Campanie publicitara Kenvelo

1 Prezentare companie:
Nume complet: Kenvelo Romania srl. Companie internationala de origine ceha aparuta in 1989 la Praga. Detine un numar total de 398 de angajati, iar obiectul de activitate este reprezentat de comert cu amanuntul al textilelor in magazine de specialitate. 2 scurt istoric Kenvelo este o companie internationala de origine ceha cu extindere rapida a tuturor brandurilor sport-wear in Europa centrala avand ca manageri executivi pe Dohan si Giorgio Morguti. Istoria sa a inceput in 1989. kenvelo opereaza in 270 magazine din 19 tari ale lumii. Noua colectie Kenvelo se lanseaza de doua ori pe an si reflecta ultimele tendinte in moda in sezoanele respective: colectia primavara/vara, si toamna/iarna. Colectia de baza Kenvelo este permanent imbogatita cu elemente noi precum lenjerie intima, ceasuri, parfumuri,bijuterii. Evolutia brand-ului are ca punct de pornire deschiderea in 1989 la Praga a unei organizatii care se intituleaza,, Himi.s Jeans ,, al carui logo era ,, Yes,,. In 1996 brand-ul se schimba in Kenvelo, in limba ceha insemnand ,,yes,,(ken), ,,and,,(ve), ,,No,,(lo), iar logo-ul ramane neschimbat. Abea in 2001 se introduce un al logo care este mentionat pana astazi; Kenvelo Anywhere,,. Din 2002 compania kenvelo isi largeste aria de activitate deschizand la Bratislava; Kenvelo Fashion Cafe. • Obiect de activitate Obiectivul de activitate detinut de firma Kenvelo este aceea de a detine un lant de magazine ce contine haine casual, sport lenjerie intima, parfumuri bijuterii, cosmetice pentru o gama larga si variata de cumparatori. • Viziunea companiei Viziunea pe care cei de la Kenvelo incearca sa o implementeze in mintea cumparatorilor trebuie sa reiasa din spoturile publicitare. Spotul detine sloganul companiei: Kenvelo Anywhere – ideea centrala. Faptul ca tineri pot gasi oriunde si oricand un magazin Kenvelo de unde isi pot cumpara cele mai in trend haine, pot fi unici prin stilul de imbrcacaminte si au o varietate de produse de ales atat femeile cat si barbatii si copii. Spotul publicitar va fi difuzat atat in magazinele Kenvelo dar si pe cele mai importante posturi indeosebi pe cele adresate tinerilor. • Misiunea Companiei Misiunea brandului Kenvelo este aceea de a oferi clientilor sai servicii deosebite, haine de calitate si produse dintr-o gama variata, preturi medii si amplasarea favorabila a magazinelor pentru o usoara achizitie de produse, reduceri substantialed e sezon, etc.

2 Obiective
Obiectivele pe care se bazeaza evolutia favorabila a brandului Kenvelo este: detinerea unei imagini avantajoase pe piata, produse de calitate, preturi medii, amplasare favorabila, activitate eficienta de marketing, personal bine pregatit, o gama diversificata de produse, posibilitati de largire a gamei de produse pentru a satisface nevoile de crestere ale clientilor,

True Denim. Casier –ocupa departamentul de vanzari obiectivul sau fiind acela de a incasa si a tine evidenta incasarilor si platilor. manager de magazin ce se ocupa de departamentul de vanzari.bijuterii. Colectia SiaMia se situeaza la limita dintre moda urbana si cea de club.ocupa departamentul de vanzari obiectivul sau fiind de a indruma clientii. etinderea spatiului. „colectiile Kenvelo se adreseaza tuturor celor care se imbraca cu stil. Elements.sepci. 4 Structura/ organigrama Kenvelo detine urmatoare organizare structurala a angajatilor: Manager general.KRIZ WEAR. SiaMia. potrivite pentru o seara in oras. B. Elements reprezinta tinute pentru persoanele ce prefera o imagine mai traditionala – tinute simple dar elegante. indiferent de tipul de produs se pastreaza aceasi linie a imbinarii de stiluri.cosmetice. Suxess. Sofer -care se ocupa de transportul marfii. Lucrator comercial. depozitare – distributie si transport. cuprinde tinute de zi cu tenta sport. KVL. de promovarea imaginii organizatiei. celor care tin cont de ultimele tendinte ale modei si de calitate la toate preturile rezonabile. are in subordinea sa coordonatorul de transport. de studiul pietei si a concurentei.caciuli. avand in subordinea sa postul de casier si lucrator comercial: Director de logistica – se ocupa de departamentul de logistica. Cuprinde tinute placut accesorizate. 3 Servicii/ produse Produsele colectiei pot fi recunoscute: kenvelo. . Kenvelo ofera o gama larga de articole de imbracaminte. D&D. haine.curele.dezvoltarea rapida a pietei patrunderea pe noi segmente de piata. aprovizionare cu materiale. jeans. Lamalo. kenvelo largeste permanent reteaua magazinelor sale pentru ca brandul Kenvelo sa fie accesibil oricui. Din aceasta cauza.etc. K. Produsele comercializate sunt in mare parte produse textile( imbracaminte atat pentru femei barbati dar si copii. de acivitati de planificare. incaltaminte si accesorii. Suxess se adreseaza persoanelor active. posibilitati de diverificare prin realizarea unor produse complementare. sport-casual.parfumuri. lenjerie intima) la care se adauga accesorii unisex: genti.

Organigrama Kenvelo Departamentul de vanzari Manager general Departamentul de vanzari Manager de post Casier Departamentul de vanzari Manager de magazin Lucrator comercial departamentul de logistica Director logistica Coordonator transport Sofer .

850. Elemente de identitate vizuala Schema de culori este reprezentata prin rosu si negru avand a slogan Kenvelo Anywhere iar logo este Kenvelo. Rapsodia Feminitatii. reduceri de costuri la combustibil transport renegocierea chiriilor si a contractelor cu furnizorii si pana la disponibilizari si inchideri de magazine neprofitabile.16. departamentul de logistica.883 2008 – 128. 6..Tema campaniei publicitare . prezentand o colectie casual plina de energie.644..5.850. de asemenea compania a fost pricipalul dressmaker pentru echipele Jocurilor Olimpice de la Atena in 2004.923 Cifra de afaceri a scazut in ultimul an cu 2 -3 milioane de euro in care intra cheltuielile operationale ale firmei. dar si cel de publicitate. O alta performanta castigata de companie a fost destionderea unui numar mare de magazine: 69 in Romania si peste 200 de magazine in Europa fata de celelalte firme competitoare existente pe piata.35.923 2010 – 94. Performante Performantele realizate de compania Kenvelo sunt largirea ariei de activitate prin deschiderea la Bratislava – Kenvelo Fashion Cafe.717. 9. Membrii Fondatori Kenvelo Group a fost infiintata de catre Dahan si Giorgio Margutti ca manageri executivi.147 2006 – 34. 7. In 21 aprilie 2008 impreuna cu brandul Leonardo acestia au realizat . 8.151 2007 – 117. iar oamenii de afaceri detinatori ai companiei sunt Piofrancesco Borghetti si Niliesh Sajnani.918.906.119. reorganizare a aspectului si exterior al magazinelor.064 2009 – 89.511 2005. 10. Cifra de afaceri In anul 2003 cifra de afaceri a fost: 6.814. 2004. Organizarea Departamentala Kenvelo detine doua mari departamente: departamentul de vanzari. angajari.950.

In urma analizei mediului extern si intern s-a observat ca desi Kenvelo are o imagine favorabila in randul consumatorilor . .Use –Wear –Feel Be free with Kenvelo Analiza SWOT Are ca scop studierea caracteristicilor esentiale ale intreprinderii ce ii dau identitate si o pot avantaja in activitatile viitoare. Acest spot publicitar trebuie sa fie intai de toate atractiv. interesant. Faptul ca tinerii pot gasi oricand. care sa fie difuzat pe cele mai importante posturi .De asemenea trebuie sa se tina cont ca hainele Kenvelo se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor si in special tinerilor. asa ca aceasta trebuie sa fie ideea centrala a spotului. concomitent cu aparitia unorconcurenti redutabili Recesiunea economică la nivel naţional şi internaţional Scaderea puterii de cumparare a consumatorilor. original. Costurile cu administrarea mai mari decat veniturile. Sloganul Kenvelo este : Kenvelo anywhere. indeosebi pe cele adresate tinerilor. pot fi unici prin stilul de imbracaminte. Viziunea pe care cei de la Kenvelo incearca sa o implementeze in mintea cumparatorilor trebuie sa reiasa din acest clip. Obiectivul principal al acestui program de marketing este realizarea unui spot publicitar. oriunde un magazin Kenvelo de unde isi pot cumpara cele mai in trend haine. promovarea este slab dezvoltata. Ea cuprinde: Puncte tari : • Imagine favorabila pe piata • Produse de calitate • Preturi medii • Amplasare favorabila • Activitate eficienta de marketing si personal bine pregatit • Gama diversificata de produse Puncte slabe: • Gama sortimentala se adreseaza unui anumit segment • Slaba promovare pe piata • Existenta unor probleme la nivel organizatoric • Aglomeratia Oportunitati: • Posibilităţi de lărgire a gamei de produse pentru a satisface nevoile în creştere aleclienţilor • Posibilităţi de diversificare prin realizarea unor produse complementare • Dezvoltarea rapidă a pieţei • Patrunderea pe noi segmente de piata • Extinderea spatiului • • • • • Amenintari Aparitia pe piata a unor concurenti cu costuri mai reduse Patrunderea pe piata a concurentilor puternici.

1.000 300 500 400 Emisii si trimiterea la statii TV a casetelor 2.000 euro. 2. În urma acestei clasificări. O clasificare a cheltuielilor în funcţie de destinaţia acestora a facilitat evaluarea cât mai realistă a necesarului de resurse financiare.story board Salariul echipei regizor/director imagine Tratament+detalii executive Brief. Savu Georgeta. Neamtu Narcisa. Aceasta activitate se va desfasura pe o perioada limitate incepand cu 1 ianuarie 2012. . 5.000 de euro In continutul bugetului total sunt evidentiate doua categorii importante de cheltuieli: cheltuielile organizatorice. 6. Bugetul alocat spotului publicitar : Bugetul total calculat şi previzionat a fi necesar organizării acestui spot publicitar se situează în jurul valorii de 8. muzica casting locatii Stabilirea detaliilor finale Filmarea propriu-zisa Timp de studio/modificari Cost (euro) 300 3. Descrierea activitatii Realizarea unei povesti. 7.000 500 1. 4. Ei vor avea ca scop realizarea acestui spot publicitar prin alocarea unui buget de 8000 de euro. Ghitulescu Radu . Miclea Adriana.22 ianuarie 2012. 8. crt. 3.Pentru realizarea acestui program de marketing s-a realizat o echipa de specialisti in marketing formata din :Iova Oana. s-a obţinut o structură a costurilor detaliată aşa cum este ea prezentată în urmatoarea anexa: Nr. si anume cheltuieli privind organizarea echipei precum si platirea acestora si cheltuielile privind realizarea spotului.000 si a formatelor necesare BUGET TOTAL: 8. Diagrama Gantt: Diagrama Gantt are rolul de a reproduce grafic repartizarea in timp a activitatilor necesare organizarii si desfasurarii spotului publicitar.

muzica. casting.Elaborarea diagramei Gantt Cod WBS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Activitate 1 Realizarea Agendei Realizarea Bugetului Intocmirea povestii Organizarea Echipei Brief. lectii Stabilire detalii finale Filmare propriu-zisa Timp de studio/modificari Emisii si trimiterea la statii TV a casetelor si a formatelor necesare 2 3 4 5 6 7 8 9 1 0 Numarul zilei 1 1 1 1 2 3 1 4 15 1 6 1 7 1 8 1 9 2 0 21 Use –Wear –Feel .

primire reprezentati presa. realizarea unei imagini favorabile pe piata. ce presupune realizarea unui spot publicitar se urmaresc atat obiective economice: cresterea vanzarilor si cresterea cotei de piata precum si obiective psihologice: fidelizarea clientilor. real consumatorilor si anume ca la Kenvelo. .vara . Prezentarea spotului publicitar va avea loc incinta City Mall Pitesti parter . bijuterii.Be free with Kenvelo Conferinta de presa 22 ianuarie 2012 incepand cu ora 11 dimineata pana in jurul orei 14. angajati magazine Kenvelo. Va incepe cu o prezentare din noua colectie de primavara. reprezentanti tv si radio. Ora 12 – prezentare noua colectie primavara – vara Ora 13 – se prezinta noul spot publicitar. Prin acest spot se urmareste transmiterea unui mesaj clar. Ora 11. conceptele folosite in magazine. dupa care urmeaza dezbaterile si intrebarile presei. pot gasi haine de calitate in tendintele modei. director vanzari. materialele utilizate in creearea noi colectii. se vor imparti flayere cu noile modele vestimentare. Prin implementarea acestui program de marketing. Ora 14 – finalizarea conferintei cu prezentarea urmatoarei etape de dezvoltare a imaginii brandului Kenvelo si servirea bufetului suedez Concluzii: Kenvelo este un brand cunoscut pe piata din Romania creandu-si de-a lungul anilor o imagine favorabila.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->