P. 1
ZTE_ZX_V10_W300_wireless

ZTE_ZX_V10_W300_wireless

|Views: 1|Likes:

More info:

Published by: Merima Jusupović Pašalić on May 14, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/19/2015

pdf

text

original

Konfiguracija ZTE ZX V10 W300 modema za wireless pristup

168. Konfiguracija ZTE ZX V10 W300 modema za wireless pristup .1 i pritisnuti tipku Enter na tastaturi.1. Otvorit će se novi prozor sa poljima Username i Password. obrisati sav sadržaj iz adresnog polja. Potrebno je u polje „Username“ upisati admin i u polje „Password“ upisati vr10vr10tajn1pa55. Nakon toga se otvara početna stranica za administraciju modema koja je prikazana na slici ispod. upisati pristupnu IP adresu modema 192.Potrebno je otvoriti web browser.

Konfiguracija ZTE ZX V10 W300 modema za wireless pristup .Klikom na „Interface Setup“ vidljivo je da je modem već konfigurisan u router mode sa odgovarajućim korisničkim podatcima (username i password). što je i prikazano na slici.

Obavezno je provjeriti prvu opciju „Access Point“. potrebno je izabrati opciju „Wireless“.Da bismo pristupili konfiguraciji wireless mreže. gdje izabrana mora biti „Activated“ opcija. Konfiguracija ZTE ZX V10 W300 modema za wireless pristup .

Konfiguracija ZTE ZX V10 W300 modema za wireless pristup .Nakon toga je potrebno u polju „SSID“ imenovati wireless mrežu (u našem slučaju naziv wireless mreže je „1422“). te u polju „Pre-Shared Key“ postaviti željenu lozinku (u našem slučaju lozinka je „1422password“).

Konfiguracija ZTE ZX V10 W300 modema za wireless pristup .Nakon što postavimo naziv i lozinku wireless mreže i provjerimo da li su sve postavke kao na slici ispod. potrebno je spasiti postavke klikom na opciju „SAVE“.

Konfiguracija ZTE ZX V10 W300 modema za wireless pristup . zatim „SysRestart“. Potrebno je izabrati opciju „Maintenance“. Nakon uspješne konfiguracije wireless mreža je aktivna pod zadatim imenom i zaštićena odgovarajućom lozinkom. kliknuti na „Current Settings“ i onda odabrati opciju „RESTART“. Potrebno je pričekati nekoliko minuta. modem je potrebno restartovati. Nakon sto se prikažu opcije kao na slijedećoj slici.Da bismo uspješno završili proces konfiguracije.

sva prava zadržana Konfiguracija ZTE ZX V10 W300 modema za wireless pristup . Kontakt za dodatne informacije: Telefon : 1422 e-mail: support@bhtelecom. BH Telecom ne preuzima odgovornost za eventualne probleme nastale nestručnim korištenjem ovog uputstva.ba BH Telecom d. Januar 2012.BH Telecom zadržava prava izmjene i dopune objavljenog uputstva.d Sarajevo.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->