BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012

UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS

0

Buku Panduan Kemasukan Pelajar Baru Peringkat Diploma Pendidikan (DP) ini disediakan sebagai panduan dan maklumat kepada bakal pelajar mengenai perkara-perkara yang perlu dilakukan semasa saudara/i melaporkan diri dan perkara-perkara yang mesti dipatuhi sebaik sahaja saudara/i menjadi pelajar. Selamat menjadi warga UPSI dan selamat menempuhi alam pengajian tinggi Tahniah !! UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 1 .BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 PENDAHULUAN Tahniah dan syabas kepada saudara/i kerana telah terpilih memasuki Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).

htm 6.my untuk urusan kad matriks/kad pelajar sebelum atau pada 08 Februari 2012 (Rabu). Cetak dari laman web UPSI (laman web semakan).upsi.edu. i.htm Borang Laporan Pemeriksaan Kesihatan (B4) .htm iii. Keperluan-keperluan seperti dalam nota makluman i. Memilih setuju terima/menolak penawaran. 8.my/dip_nov11/index.Sila muat turun di url : http://akademik. Sila buat pembayaran yuran pengajian di Cawangan Bank Islam di seluruh Malaysia mulai 01 Februari 2012 (Rabu) sebelum mendaftar pada hari pendaftaran. . Sila pastikan saudara/i membuat salinan yang secukupnya.Sila muat turun di url : http://akademik.edu.Sila muat turun di url : http://akademik.upsi.upsi.edu.htm 5.edu. Borang Perakuan Penerimaan Tawaran .my/dip_nov11/index.edu.edu. sila pastikan bahawa perkaraperkara berikut telah dilakukan: 1. Semak status saudara/i di laman web ini iaitu : http://www. UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 2 .my/dip_nov11/index. Jadual Program Minggu Suai Kenal . Sila ‘upload’ gambar anda berukuran passport ke http://umpc.upsi. Borang Permohonan Penginapan Kolej Kediaman (B2) .my/dip_nov11/index.Surat tawaran kemasukan (online) ini adalah surat tawaran asal dan hanya dikeluarkan sekali (1) sahaja. Borang Perakuan Pelepasan Tuntutan Penempatan .my/kemasukan/tawaran/ 2.edu. 3. iii. ii. WAJIB Klik (tekan) pada butang DAFTAR untuk mencetak surat tawaran kemasukan.upsi.Sila muat turun di url : http://akademik. Memilih sah dan terima Aku Janji Pelajar (Online) 4.upsi.my/dip_nov11/index.Sila muat turun di url : http://akademik. 7.htm ii.BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 SENARAI SEMAKAN SEBELUM MELAPOR DIRI Untuk memudahkan urusan pendaftaran kemasukan saudara/i.upsi. Surat Tawaran Kemasukan (Online). perlu diisi dan dibawa pada hari pendaftaran.

anda akan dianggap menolak tawaran dan seterusnya tawaran ini luput dengan sendirinya dan tempat anda akan ditawarkan kepada calon lain.4 3 .BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 Fakulti Dan Program Yang Ditawarkan Pada Ambilan Februari Sesi 2011/2012 ini. Syarat Penerimaan Masuk Tawaran masuk ini adalah tertakluk kepada syarat-syarat berikut: 1.1 Saudara/i lulus pemeriksaan doktor di Hospital/Klinik Kerajaan Sahaja.edu. Saudara/i mesti mengesahkan penerimaan tawaran ini dengan segera melalui laman web www. Universiti menawarkan empat belas (14) bidang bagi program Diploma Pendidikan seperti dalam senarai berikut: FAKULTI KOD PROGRAM AT50D AT79D AT80D AT62D AT63D AT31D AT81D AT03D AT10D AT82D AT09D AT32D AT23D AT83D PROGRAM Diploma Pendidikan (Bahasa Cina) Diploma Pendidikan (Bahasa Iban) Diploma Pendidikan (Bahasa Kadazan/Dusun) Diploma Pendidikan (Bahasa Tamil) Diploma Pendidikan (Ekonomi Rumah Tangga) Diploma Pendidikan (Kemahiran Hidup) Diploma Pendidikan (Pelancongan) Diploma Pendidikan (Pendidikan Jasmani & Kesihatan) Diploma Pendidikan (Pendidikan Khas) Diploma Pendidikan (Perdagangan) Diploma Pendidikan (Sains Pertanian) Diploma Pendidikan (Sejarah) Diploma Pendidikan (Seni Visual) Diploma Pendidikan (Teknologi Maklumat) Pendidikan dan Pembangunan Manusia Sistem Akademik Universiti mengamalkan sistem semester. SYARAT – SYARAT TAWARAN KEMASUKAN 1.3 1.my/kemasukan/tawaran Sekiranya Universiti tidak menerima pengesahan daripada anda. Menjelaskan bayaran-bayaran seperti dinyatakan dalam tawaran kemasukan. termasuk X-ray dada.2 1. UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 1.upsi. Bagi program Diploma Pendidikan (DP) Tajaan MARA ini adalah selama 1 ½ Tahun (3 Semester). Universiti berhak mendapatkan pendapat kedua (second opinion) untuk memastikan sama ada anda benar-benar siha untuk belajar. Saudara/i mesti mencarum dan patuh kepada syarat-syarat Skim Insurans Kemalangan Diri dan Skim Kesihatan Pelajar yang ditetapkan oleh universiti. KAMI TIDAK AKAN MENGHANTAR PERINGATAN.

saudara/i gagal melapor diri. tidak melibatkan diri dalam sebarang kegiatan yang menghalang perjalanan dan urusan Universiti seperti memulaukan kuliah dan sebagainya atau melibatkan diri dengan kegiatan–kegiatan yang boleh menjejaskan nama baik Universiti. 2. sentiasa memelihara nama baik Universiti dan menjaga harta serta kemudahankemudahan perkhidmatannya dari dirosakkan oleh sesiapa juga. 2. Perlembagaan Universiti. Kementerian Pendidikan Malaysia.6 UPSI berhak menarik balik tawaran ini pada bila-bila masa atau menyingkirkan anda pada mana-mana peringkat tempoh pengajian apabila didapati kenyataan dan maklumat yang anda berikan adalah tidak benar.5.4 2.5 Tawaran ini terbatal sekiranya: 1. kebudayaan.5.2 2. Kaedah dan Peraturan dan keputusan yang dibuat oleh pihak berkuasa Universiti dari semasa ke semasa.3 2. sukan serta khidmat masyarakat yang dilaksanakan oleh Universiti untuk anda. kecuali kebenaran untuk mendaftar lewat telah didapati daripada pihak UPSI. saudara/i adalah seorang penuntut yang sedang mengikuti kursus di maktab-maktab perguruan atau institusi-institusi pendidikan tinggi dalam atau luar negara atau sedang mengikuti program pendidikan jarak jauh atau seumpamanya di institusi-institusi pendidikan tinggi tempatan. Statut. walaupun saudara/i telah mengesahkan penerimaan tawaran ini. dan menjelaskan semua yuran yang dikenakan pada tarikh yang ditetapkan oleh Universiti.2 saudara/i adalah seorang Pegawai Pendidikan.3 1.5 2. menghormati para pegawai dan pensyarah Universiti.5.BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 1. bekerjasama dengan Pengetua–Pengetua Kolej Kediaman dan patuh kepada peraturan-peraturan Kolej Kediaman sama ada anda penghuni atau tidak .1 mematuhi undang-undang negara dan undang-undang Universiti iaitu Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971. Etika Pelajar Sepanjang tempoh pengajian. saudara/i dikehendaki: 2.1 1.7 UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 4 . mengambil bahagian dalam semua kegiatan akademik. 1.6 2.

5 4.4 3. lereng kaki dan tumit. berambut pendek. memakai seluar panjang yang bersih.3 3.2. Pakaian jeans tidak dibenarkan sama sekali. memakai kasut yang menutup jari kaki. kebaya labuh atau pakaian etnik masing-masing yang sesuai. memakai kasut kulit dan berstoking.1 setiap pelajar hendaklah berpakaian yang sesuai dan kemas iaitu berseluar panjang dengan berbaju kemeja lengan panjang dan bertali leher. Peraturan Pakaian Sepanjang tempoh pengajian.3 3.BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 3. Baju mestilah berlengan panjang atau paras siku dan tidak sendat serta tidak menunjukkan bentuk tubuh badan.2 3.2. aksesori dan pewangi secara sederhana. memakai pakaian sukan yang sesuai semasa bersukan atau berekreasi. pelajar Muslim digalakkan bertudung tetapi tidak menutup sebahagian atau seluruh daripada muka (berpurdah).1.2. 3.1 setiap pelajar hendaklah berpakaian yang sesuai. kemas dan tidak mencecah kolar baju.1 Peraturan Pakaian Pelajar Lelaki 3.2. Jeans dan kemeja T tidak dibenarkan sama sekali.1. kemas dan tidak menjolok mata.2 3. seperti berbaju kurung. UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 5 .. hanya disediakan penginapan sementara untuk Minggu Suai Kenal (MSK) sahaja. Saudara/i bolehlah berurusan dengan pihak Jabatan HEP dan Alumni berkaitan penginapan semasa MSK berlangsung.1.2 Peraturan Pakaian Pelajar Perempuan 3. saudara/i dikehendaki mematuhi Peraturan Pakaian yang ditetapkan seperti berikut: 3. Fesyen rambut tidak keterlaluan dan perlu bersesuaian dan kemas. Bahagian bawah baju hendaklah dimasukkan ke dalam bahagian seluar pada paras pinggang.2. 3.4 3. kemas dan sopan.1.5 3. Kolej Kediaman Pelajar DP GSTT yang mendaftar di kampus UPSI bagi Ambilan Februari Sesi 2011/2012. bersih dan sopan.1. memakai seluar yang bersesuaian. memakai “make-up”.

BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 5. 7. transkrip keputusan peperiksaan dan skrol ijazah selagi pelajar masih belum menjelaskan bayaran atau denda yang telah dikenakan. MENANGGUH KEMASUKAN AKAN DIANGGAP MENOLAK TAWARAN.4 Bagi pelajar yang telah menamatkan pengajian dan akan graduat. sila hubungi Unit Akaun Pelajar & Kolej.2 Saudara/i hendaklah menjelaskan bayaran yuran tersebut melalui mana-mana cawangan BIMB yang berdekatan dengan mengemukakan kad pengenalan dan surat tawaran kemasukan online (UPSI). 1.5 Sekiranya saudara/i menghadapi sebarang masalah mengenai pembayaran. 6.00 sebagai Yuran Pendaftaran untuk Minggu Suai Kenal (MSK).1 Bagi pelajar-pelajar Diploma Pendidikan GSTT. UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 6 . Program Yang Ditawarkan Program yang ditawarkan kepada saudara/i adalah muktamad berdasarkan kepada kelayakan yang saudara/i miliki dan saudara/i tidak dibenarkan menukar program pengajian. PERSEDIAAN SEBELUM MELAPOR DIRI 1. saudara/i hanya perlu membuat bayaran sebanyak RM250. Jabatan Bendahari di talian 054506309/6551/6906. keputusan peperiksaan akhir semester akan ditahan oleh pihak Universiti dan seterusnya tidak dibenarkan daripada mendaftar untuk semester hadapan. 1. pelajar-pelajar yang belum menjelaskan bayaran. Bayaran Yuran Pendaftaran 1. 1.3 Berkuat kuasa mulai Sesi Akademik Jun 2004. Kuliah Kuliah akan bermula selepas minggu suai kenal berlangsung tetapi saudara/i dikehendaki mendaftarkan diri lebih awal seperti yang dinyatakan dalam surat tawaran. Saudara/i juga tidak dibenarkan menangguhkan kemasukan ke UPSI. hanya motosikal yang berkuasa 110cc ke bawah sahaja dibenarkan. pihak Universiti akan menahan keputusan peperiksaan akhir semester. Kenderaan Pelajar Saudara/i yang hendak menggunakan motosikal. 1. Penggunaan kereta sendiri tidak digalakkan kerana masalah kesesakan kampus.

1.2.Lelaki : berpakaian kemas (baju „sandal‟ tidak dibenarkan) T.  Samping songket hitam berbenang emas. Tindakan di atas dibuat untuk memenuhi spesifikasi urusan teknikal ICT semasa proses „mengambil‟ gambar untuk kad matrik (latar belakang kad matrik berwarna hijau bagi Diploma Pendidikan) .1.4 Pakaian sukan termasuk baju T berwarna merah berkolar (boleh bercorak/bertulisan. jeans. songkok „raihan‟ dan seumpamanya tidak dibenarkan). 3. Pakaian semasa membaca ikrar Saudara/i WAJIB membawa dan memakai pakaian yang telah ditetapkan oleh Universiti semasa membaca ikrar (disediakan sendiri oleh pelajar).3.1. perkara 8.  Kasut kulit hitam (bukan kasut sukan/sendal) UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 7 .1 Pakaian semasa melapor diri 3.BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 2.1 Pelajar Muslim Lelaki  Pakaian Baju Melayu lengkap berwarna hitam.Ini bagi kes pelajar yang belum memuat naik (upload) gambar di http://umpc. Perempuan : pakaian pejabat/bertali leher : pakaian kemas dan sopan Etika 3. serban.edu. track suit (warna hitam/biru gelap) sarung kaki dan kasut sukan untuk digunakan dalam Minggu Suaikenal. Lelaki 3. jeans.selipar/sandal tidak dibenarkan) Pelajar dinasihati TIDAK memakai baju kemeja/baju kurung/tudung/pakaian hijau (Program Diploma Pendidikan). selipar/ 3.upsi.3.Perempuan : berpakaian kemas dan sopan (baju T. 3. 3.my seperti arahan di mukasurat 2.2.1.2 Pakaian kuliah/tutorial dan urusan rasmi universiti (mengikut Kod Pakaian Universiti) 3. asalkan berwarna merah). Persediaan Pakaian dan Keperluan Lain Saudara/i dikehendaki membawa pakaian dan keperluan berikut: 3.  Songkok hitam (kopiah/ketayap.

 kasut kulit hitam (bukan kasut sukan) yang menutup jari dan lereng kaki dan tumit 3. 4.2 Pelajar bukan Muslim Lelaki  Suit hitam  Baju kemeja putih berlengan panjang dan berseluar „slack‟ hitam  Tali leher . Gambar Menyediakan sepuluh (10) keping gambar berwarna yang terbaru berukuran pasport untuk sebarang keperluan pada hari pendaftaran. 4.  Skirt hitam labuh untuk dipakai bersama baju kurung .1 satu (1) keping gambar untuk dilekatkan (digam) pada Fail Pelajar Fakulti yang akan diberikan semasa minggu suai kenal oleh pihak fakulti dan perlu diserahkan semula kepada fakulti setelah lengkap diisi.3 satu (1) keping gambar untuk dilekatkan (gam) pada Borang Kolej Kediaman.2 dua (2) keping gambar untuk dilekatkan (gam) pada Borang Pemeriksaan Kesihatan. 4.BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 Perempuan  Baju kurung berwarna putih dan tudung berwarna putih.4 selebihnya enam (6) keping gambar adalah untuk kegunaan aktiviti-aktiviti lain. 4.  Skirt hitam labuh untuk dipakai bersama baju kurung . ATAU  Boleh memilih berpakaian seperti pelajar Muslim Perempuan  Baju kurung berwarna putih.  Kasut kulit hitam (bukan kasut sukan) yang menutup jari dan lereng kaki dan tumit.  Stoking hitam‟  Kasut kulit hitam (bukan kasut sukan/sandal). UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 8 . 4.

Sila masukkan salinan sijil-sijil berikut ke dalam satu (1) sampul surat berukuran A4 untuk diserahkan pada 13 Februari 2012 (Isnin) semasa slot Bersama BHEA. 2. hanya sijil-sijil/dokumen yang disahkan sahaja diterima untuk urusan pendaftaran. 1 Salinan Sijil OKU (jika berkaitan) x. 1 Borang Perakuan Penerimaan Tawaran * Semua salinan mestilah disahkan oleh Pegawai Kumpulan A (Pegawai Kerajaan yang mempunyai Ijazah) UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 9 . 1 Salinan Ijazah viii. Sophia Latiff 821122056070 LXXXXXXX ii. Catatkan nama. 1 Salinan Sijil SPM v. 1 Salinan Sijil Nikah (jika telah berkahwin) ix. Labelkan sampul dengan label SAMPUL A (AKADEMIK) di sudut atas kanan sampul. 1 Salinan Kad Pengenalan (dipalang disudut atas kiri) Saudara/i dikehendaki : 1. 1 Salinan Surat Pelantikan sebagai Guru GSTT vi. Pendaftaran Pelajar (No. SAMPEL DOKUMEN TINDAKAN SAMPUL A (AKADEMIK) A4 Size SAMPUL A AKADEMIK i. no.BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 5. 1 Salinan Surat Tawaran Kemasukan online iii. Sijil dan Salinan Sijil Saudara/i diWAJIBKAN membawa sijil-sijil asal dan salinan sijil-sijil akademik/dokumen lain yang telah disahkan. Matriks) di tengah sampul surat. 1 Salinan Transkrip vii. 1 Salinan Surat Beranak/Sijil Kelahiran iv. K/P dan No.

2 SAMPEL SAMPUL B SAMPUL B AKAUN BANK Sophia Latiff 821122056070 LXXXXXXX Salinan buku bank/slip Saudara/i dikehendaki : pembukaan akaun BIMB. Sila bawa dan serahkan bersama Slip Pembayaran Yuran Bank Islam (Salinan UPSI) dan Sampul B (rujuk m/s 10). 3. no. PEMBAYARAN YURAN Saudara/i WAJIB membuat pembayaran yuran pendaftaran Minggu Suai Kenal (MSK) RM250. 2. Pendaftaran Pelajar (No.1 Semua pelajar dikehendaki membuka akaun Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) dan menyerahkan satu salinan muka pertama Buku Bank /Slip Pembukaan Akaun untuk dimasukkan ke dalam Sampul B seperti di bawah. Matriks) di tengah sampul surat PENDAFTARAN DAN URUSAN LAIN 1. Pembukaan Akaun Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) 6. Catatkan nama. DOKUMEN TINDAKAN 6. PENDAFTARAN KOLEJ Saudara/i dikehendaki ke Kaunter Kolej untuk urusan pendaftaran kolej. Saudara/i WAJIB membawa surat tawaran (Online) untuk tujuan pengesahan sepanjang hari pendaftaran berlangsung. UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 10 . PENDAFTARAN Saudara/i dikehendaki mendaftar diri pada tarikh. 1. tempat dan masa yang dinyatakan dalam Surat Tawaran (Online). Labelkan sampul Contoh: dengan label SAMPUL B (AKAUN BANK) di sudut atas kanan sampul. Bagi pelajar yang telah mempunyai akaun BIMB sebelum ini tidak perlu lagi membuka akaun baru. 2. Sila bawa bersama Borang Permohonan Penginapan Kolej Kediaman (B2) untuk diserahkan kepada pihak kolej. K/P dan No.BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 6.00 sebelum hari pendaftaran berlangsung di mana-mana cawangan BIMB mengikut ketetapan dalam surat tawaran (rujuk m/s 6).

saudara/i bolehlah kemukakan melalui talian 05-4505439.edu. URUSAN KAD MATRIKS PELAJAR Saudara/i WAJIB muatnaik (upload) gambar ukuran ‘passport’ anda di URL http://umpc.edu. Jarak Kampus dari Tol Tanjong Malim ialah lebih kurang 4 km. Sila lihat peta panduan yang disertakan. Kadar tambang teksi dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang adalah dalam anggaran RM140. fakulti dan seterusnya mengeratkan silaturahim sesama pelajar serta menyesuaikan pelajar dengan suasana kehidupan di institusi pengajian tinggi. bolehlah datang ke Kampus Universiti Pendidikan Sultan Idris dengan menaiki teksi atau bas dari Lapangan Terbang. 3. Program MSK ini adalah atur cara rasmi dan semua pelajar diwajibkan mengikutinya. Bagi saudara/i yang datang dari arah utara. Tujuan program MSK ini adalah untuk memperkenalkan kepada pelajar mengenai Sistem Pentadbiran berkaitan akademik. ATURCARA PENDAFTARAN DAN PROGRAM MSK Sila rujuk dan cetak jadual MSK di http://akademik. LAPORAN PEMERIKSAAN KESIHATAN Salinan Laporan Pemeriksaan Kesihatan (Borang KPM) yang telah lengkap perlu dihantar ke Pusat Kesihatan UPSI sebelum atau pada 13 Mac 2012.upsi.my untuk urusan kad matriks/kad pelajar sebelum 08 Februari 2012 (Rabu). Panduan untuk muatnaik (upload) gambar telah disediakan dalam URL berkenaan. 5. UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 11 . jarak perjalanan dari stesen keretapi ke kampus hampir satu kilometer (1 km). Program MSK akan diadakan selama seminggu mulai tarikh pendaftaran kemasukan. 7. Bagi saudara/i yang tiba dengan penerbangan.upsi. b. 2. Bagi saudara/i yang datang dengan keretapi.my/dpgstt/index.BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 4. c. selatan dan timur boleh menggunakan sama ada jalan biasa atau Lebuhraya PLUS dan keluar di persimpangan Tol Tanjong Malim.00. NOTA: Sebarang pertanyaan/kemusykilan mengenai program MSK. hal ehwal pelajar. pentadbiran kolej. 6.htm PANDUAN KE TANJONG MALIM 1. PROGRAM MINGGU SUAI KENAL (MSK) a.

BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 LOKASI UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 12 .

4505338 05 -4505439 05-4505334/5335 05.' UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS 13 .Yuran .Telefon 05.4506668 05-4505338/5432/5321 05. kawasan parkir kenderaan di kolej kediaman juga amat terhad.4506932 05-4506930 05-4506038 / 6036 / 6872 05.4506551 05-4506906 Hal Ehwal Pelajar (HEP) MAKLUMAN PENTING!!!! Kesesakan kenderaan ibu bapa/pelajar baharu di tempat pendaftaran akan berlaku kerana jumlah kemasukan yang ramai.Surat Tawaran .Tarikh Lapor Diri Fakulti Pendidikan dan Pembangunan Manusia .Kewangan. Kebajikan dan Pinjaman PTPTN .Barangan Suai Kenal Bendahari .4506929 05.Kolej Kediaman . Kepada pelajar yang berhasrat membawa kenderaan sendiri sepanjang Minggu Suaikenal.Pemeriksaan Kesihatan X-Ray .4506309 05.Kewangan Perkara No. Kesabaran dan kerjasama daripada pihak tuan/puan amat dihargai.BUKU PANDUAN KEMASUKAN PELAJAR BARU DIPLOMA AMBILAN NOVEMBER 2011/2012 PERTANYAAN Sekiranya saudara/i mempunyai kemusykilan mengenai tawaran ini sila hubungi: Pejabat Bahagian Akademik Fakulti . Berkongsi kenderaan untuk datang mendaftar amat digalakkan.Minggu Suai Kenal .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.