P. 1
Curs 1 MK

Curs 1 MK

|Views: 0|Likes:
Published by Sorina Nitoiu

More info:

Published by: Sorina Nitoiu on May 16, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/11/2014

pdf

text

original

FUNDAMENTELE MARKETINGULUI

CURS 1 MARKETING

Mediul extern 3. Atribuții și domenii decizionale în politica de produs .Bibliografie 1. Mediul intern 4. Piața întreprinderii 5.1. Concurența 13.1. Esența marketingului 2. Etape în evoluția teoriei și practicii marketingului 3.2.1.

2. Strategia de preț și politica prețurilor 15. Strategia de distribuție 16.6.3.4.3.2. Alternative strategice în politica de produs 14. Tipuri de canale 15. Conținutul și rolul distribuției 15.2.13. Dimensiunile canalului de marketing 15.1.1. Structura activității promoționale .2. Definirea conceptuală a produsului 13.1.3.4. Dimensiunile gamei de produse 13.

Structura internă a compartimentului de marketing 20.3. Locul activității de marketing în structura organizatorică a întreprinderii 17.16.2.2. Planul de marketing . Strategii promoționale 17.4.

Revoluția industrială dezvoltarea rapidă a producției de masă.Secolul al XX-lea .Dinamismul economico-social accentuarea separării producției și consumului . la prețuri mult mai accesibile masei largi de cumpărători .Apariția marketingului .

Stanton) . stabilirea prețurilor. promovarea și distribuirea produselor și serviciilor menite să satisfacă cerințele consumatorilor actuali și potențiali.Conceptul de marketing . (W.J.Întreg sistem de activități economice referitoare la programarea.Realizarea activităților economice care dirijează fluxul de bunuri și servicii de la producător la consumator sau utilizator. (AMA) .

(Ph. Kotler) .. (McCarthy & Perrault) . oferirea și schimbul de produse având o anumită valoare.Proces social și managerial prin care indivizi și grupuri de indivizi obțin ceea ce le este necesar și doresc prin crearea.Suma tuturor eforturilor dirijate de către o întreprindere în vederea satisfacerii consumatorilor săi cu un profit.

Exemple: L’Oreal Antispeeding Campaign Canalplus .

o atitudine în orientarea întreprinderilor. concretizată într-un ansamblu coerent de activități practice. . respectiv a unui instrumentar specific.O concepție modernă. programate și organizate prin utilizarea unor metode și tehnici științifice..

Maximizarea eficienței economice (a profitului) Exemple: Pepsi.Conectarea dinamică a întreprinderii la mediul economico-social .Funcțiile marketingului . a nevoilor de consum .Investigarea pieței. Evian .Satisfacerea în condiții superioare a nevoilor de consum .

Orientarea spre producție 2.Orientarea către marketingul relațional .Etape în evoluția marketingului .Dezvoltare extensivă .Orientarea spre produs 3.Dezvoltare intensivă 1.Orientarea spre vânzare 4.Orientarea către un marketing societal 6.Orientarea de marketing 5.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->