PELAN TAKTIKAL DAN PELAN OPERASI SMK KULAI BESAR 2010

PELAN TAKTIKAL (TAHUN 2010) BIDANG KOKURIKULUM : KELAB BOLA SEPAK Bil. 1. Program Melahirkan pemain-pemain yang pakar, cekap dan berkebolehan Objektif 1) Menanam minat murid sekolah terhadap permainan bola sepak dan meningkatkan keahlian Kelab Bola Sepak. 2) Mengenal pasti dan memilih pemain yang berbakat untuk mewakili sekolah dalam permainan bola sepak. 2. Meningkatkan kefahaman peraturan dan teknik-teknik permainan bola sepak 1) Melatih ahli kelab bola sepak mengurus perlawanan 2) Melatih ahli kelab bola sepak mengenai peraturan dan teknik dalam sukan bola sepak. Guru-Guru Pemimpin Pengerusi Kelab Setiausaha Kelab 1 hari Tiada 80% 30% 100% Peningkatan 60% kefahaman peraturan dan teknik-teknik permainan bola sepak. Tanggungjawab Guru-Guru Pemimpin Pengerusi Kelab Setiausaha Kelab Tempoh Februari Kos / Sumber Tiada TOV 80% OTI 30% ETR 100% Petunjuk Pencapaian (KPI) Peningkatan 60% pemainpemain yang pakar, cekap dan berkebolehan.

1

Pelaksanaan Program 5.Mengenal pasti dan memilih pemain yang berbakat untuk mewakili sekolah dalam permainan bola sepak. cekap dan berkebolehan 1.PELAN TAKTIKAL DAN PELAN OPERASI SMK KULAI BESAR 2010 PELAN OPERASI (TAHUN 2010) BIDANG KOKURIKULUM : KELAB BOLA SEPAK Nama Projek Objektif : : Melahirkan pemain-pemain yang pakar. Penyertaan murid dalam aktiviti yang disediakan Penambahbaikan akan dilakukan bagi memperbaiki keberkesanan program pada masa hadapan Tempoh Kumpulan Sasaran Guru Terlibat : : : Proses Kerja : Kekangan Pemantauan Penilaian : : : Penambahbaikan : 2 .Guru-Guru Pemimpin 2. Keberkesanan kursus dan bengkel yang diberikan. Minggu ke-3 (Februari 2010) 1 hari Murid-murid SMK KULAI BESAR 1.Penyediaan laporan Sukar memastikan kehadiran semua murid ke sekolah semasa program dilaksanakan Aspek pemantauan meliputi:Pemantauan dilakukan oleh guru-guru yang bertugas Penilaian Program:1. 2.Panggilan Mesyuarat AJK Kelab 3.Mesyuarat Jawatankuasa Pelancaran Program 4.Pengerusi Kelab 3.Penilaian dan pemantauan 6.Menyediakan kertas cadangan 2. 2.Setiausaha Kelab 1.Menanam minat murid sekolah terhadap permainan bola sepak dan meningkatkan keahlian Kelab Bola Sepak.

Melatih ahli kelab bola sepak mengurus perlawanan 2.Penyediaan laporan Sukar memastikan kehadiran semua murid ke sekolah semasa program dilaksanakan Aspek pemantauan meliputi:Pemantauan dilakukan oleh guru-guru yang bertugas Penilaian Program:1.Penyertaan murid dalam aktiviti yang disediakan Penambahbaikan akan dilakukan bagi memperbaiki keberkesanan program pada masa hadapan Kekangan Pemantauan Penilaian : : : Penambahbaikan : 3 .Panggilan Mesyuarat AJK Kelab 6.PELAN TAKTIKAL DAN PELAN OPERASI SMK KULAI BESAR 2010 PELAN OPERASI (TAHUN 2010) BIDANG KOKURIKULUM :KELAB BOLA SEPAK Nama Projek Objektif Tempoh Kumpulan Sasaran Guru Terlibat Proses Kerja : : : : : : Meningkatkan kefahaman peraturan dan teknik-teknik permainan bola sepak 1.Setiausaha Kelab 4.Mesyuarat Jawatankuasa 7.Keberkesanan kursus dan bengkel yang diberikan 2.Menyediakan kertas cadangan 5.Pelaksanaan Program 9.Guru-Guru Pemimpin 2.Penilaian dan pemantauan 10.Melatih ahli kelab bola sepak mengenai peraturan dan teknik dalam sukan bola sepak. 1 hari Guru-guru dan murid-murid SMK KULAI BESAR 1.Pengerusi Kelab 3.Pelancaran Program 8.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful