Trucuri pentru economisirea carburantului

În acestă perioadă febrilă, ogoarele sunt invadate de tractoare şi utilaje agricole care grăbesc încheierea campaniei de toamnă. Din păcate nu tot timpul vremea contribuie la realizarea în condiţii optime a acestor lucrări atât de importante. În majoritatea cazurilor când condiţiile meteo nu sunt favorabile, lucrările în marea lor parte necesită un consum mult mai mare de carburanţi faţă de cel optim.

Specialiştii firmei Munax doresc să readucă în atenţia fermierilor şi a mecanizatorilor câteva „trucuri” care pot contribui la economisirea carburanţilor. Indiferent de marca, modelul, capacitatea cilindrică a motorului există metode simple de economisire, nu trebuie altceva decât atenţie sporită în exploatare şi câteva cunoştinţe de specialitate.

Pare incredibil, dar este adevărat, exploatarea tractorului cu atenţie la detalii, poate economisi până la o cincime din consumul de combustibil. Nu este obligatoriu ca tractorul să fie echipat cu un motor performant de ultima generaţie, atunci când dorim să reducem consumul de carburanţi. Există o mulţime de trucuri mărunte cu care putem realiza acest deziderat.

Posibilitatea de utilizare continuă a tractorului la parametri optimi depinde de turaţia motorului în acel moment. La turaţii mari creşte consumul de carburant, implicit pierderile de energie datorate frecărilor mai accentuate şi evacuării gazelor de ardere.

Datorită căldurii provenite din arderea conbustibilului creşte şi necesitatea imediată de răcire a motorului. Dacă în aceste condiţii de funcţionare, sistemul de răcire funcţionează la capacitate maximă, putem fii siguri că acest lucru preia din puterea motorului cel puţin 10%. Se constată, fără a greşi, că sub talpa mecanizatorului se regăseşte soluţia economisirii unei cantităţi însemnate de combustibil.

Economisirea carburanţilor stă în puterea mecanizatorului

Consumul specific economic socotit la puterea efectivă realizată se află în jurul valorii de 80% din capacitatea motorului (80% din turaţia acestuia).

1

În aceste condiţii electronica limitează viteza de deplasare a tractorului. duce la creşterea inutilă a consumului de carburanţi. O rată de patinare mai ridicată. Dacă investiţi bani în achiziţionarea tractoarelor noi cu viteze de 40 km/h. exprimată în procente. Astfel se poate regla promtitudinea reacţiei cutiei de viteze la creşterea turaţiei motorului. În comparaţie cu motoarele din vechea generaţie. Pentru respectarea emisiilor de noxe NOx stabilite de fabricanţi. Avantajul acestei limitări este faptul că viteza maximă la deplasare este atinsă în treapta de viteze maximă la o turaţie scăzută. însă nu exageraţi cu pedala de acceleraţie. Acest lucru reprezintă o exploatare raţională a utilajului.Dacă reducem 2 . Se recomandă reglarea în mod profesional a cutiei de viteze automate sau a celor fără trepte. în acest caz electronica va încerca protejarea motorului. se recomandă verificarea existenţei manetei sau butonului „economic”. Dacă tractorul are o cutie de viteze cu un sistem automat care permite selectarea după cerinţele motorului a variantelor „putere” sau „economic”. motorul funcţionând cu un randament mai scăzut.De-a lungul utilizării majoritatea tractoarelor funcţionează la 60 – 70 % din capacitatea lor maximă. aceste tipuri de motoare realizează puteri maxime cu un consum de carburanţi mai scăzut. regim la care consumul de carburanţi atinge limitele minime. astfel se ajunge la scăderea puterii. la un regim de exploatare la putere maximă. Cel mai indicat este utilizarea motorului în plaje de turaţii medii. Se recomandă cunoşterea cât mai bună a semnalelor sonore emise. transmise de către motor pentru a putea utiliza la stabilirea unui regim optim de exploatare. Acest lucru generează un consum crescut. reducând şi menţinând turaţia acestuia sub 1800 rot/min. Creşterea consumului de carburanţi datorată patinării roţilor Se cunoaşte faptul că nu există tracţiune pe roţi fără patinare. Însă este foarte important de ştiut cât patinează aceste roţi. La motoare mai noi curba consumului specific de carburanţi prezintă trei vârfuri numite „cocoaşe” în plaja de turaţii cuprinse între 1500 – 1600 rot/min. care ar avea posibilitate să ruleze cu 50 km/h datorită cutiei de viteze performante. Pe ogoare este recomandat să se lucreze cu patinări sub 15%. dacă sunt exploatate la turaţii mai mari. electronica motorului decalează momentul injectării combustibilului. Folosiţi trepte mai mari de viteze.

la transport. reglarea permanentă a presiunii reprezintă un efort suplimentar şi se realizează anevoios. Pe şosele se cere o presiune ridicată în pneuri pentru o rulare cu viteză mărită fără rezistenţe mari. Utilizarea sistemului de monitorizare şi corectarea presiunii din pneuri poate asigura un confort suplimentar mecanizatorului.8 bar. Pe holde în schimb se cere reducerea presiunii pentru mărirea aderenţei şi a capacităţii de tracţiune. obţinem mărirea suprafeţei de contact anvelopă – sol. costul acestora nu depăşeste 50 Euro şi permit reglarea presiunii în timp foarte scurt. Se pot utiliza şi dispozitive simple cu supapă de racordare rapidă la valve.000 Euro. Aceste dispozitive procurate la mâna a doua (SH) costă între 500 şi 10. În practică anvelopele tractoarelor funcţionează la presiuni constante. Anvelopele moderne.4 – 1. se recomandă creşterea presiunii în anvelopele tractorului cu 1. 3 . creşte suprafaţa de sprijin. Merită efortul depus ! Cu presiuni ridicate în pneuri pe drumurile publice Unele dintre urmările negative ale rulării cu presiune scăzută în pneuri pe drumurile publice sunt următoarele: Ø Creşte rezistenţa de înaintare Ø Creşte temperatura de funcţionare Ø Creşte uzura anvelopelor De aceea. permit rularea în condiţii de siguranţă şi la o presiune relativ scăzută de 0. au capacitatea de înmagazionare a unui volum mare de aer.presiunea din roţi. astfel uzura anvelopelor scade.6 bar faţă de cele recomandate de producători. creşte forţa de tracţiune cu 20%.

În cazul grapelor rotative. combinarea utilajelor tractate după posibilităţi. Camioanele au cutii de viteze. calculate pe distanţe medii şi mari. transmisii şi roţi cu anvelope concepute special pentru condiţii de drum. În majoritatea cazurilor. dacă tractorul nu dispune de mai multe trepte de reglaje a turaţiei la priza de putere. Dacă este posibil se recomandă a se intervinii în mărirea lăţimii sau capacităţii de lucru a utilajelor care sunt ataşate tractorului (la plug se măreşte lăţimea de lucru. cum ar fi la fertilizări cu îngrăşăminte chimice şi la erbicidări. În schimb anvelopele tractoarelor pe drumurile publice prezintă o uzură accentuată. Reglarea turaţiei prizei de putere Transmisiile cardanice. În multe cazuri.Studii de specialitate au confirmat că transportul cu camioane este de două ori mai economic decât cu tractoare. eficiente şi de încredere în timpul funcţionării. putem concluziona că transporturile cu camioane sunt mai economice faţă de transporturile cu tractoare. Intervenţii de urgenţă chiar pe câmp ! Viteza: exploatarea utilajului creşte proporţional cu viteza acestuia. se reglează astfel rotirea secţiilor de lucru a grapei. unde reglajele sunt posibile. încât calitatea lucrării să nu aibă de suferit. motorul poate funcţiona la turaţii mici . prin natura lor. Ca urmare. pentru evitarea consumului de carburanţi. robuste. trebuie analizate cerinţele de forţă necesară. în 4 . făcând faţă cu succes la solicitările impuse de utilaj. La viteza de rotaţie de 1750 – 1800 rot/min ating valoarea nominală de funcţionare. rapidă ceea ce la un tractor de 180 CP în timpul unei ore de transport poate să ajungă la 2 Euro. sunt construcţii simple. Se recomandă utilizarea lor la turaţii eficiente.

Acest lucru inevitabil poate duce la creşterea nejustificată a consumului de carburanţi cu 10 – 20 % şi la uzuri accentuate şi premature a brăzdarelor. tractorul nu patinează în brazdă şi nu are o deviere semnificativă de la direcţia de înaintare. Reglarea corectă a utilajelor agricole: la tractoare cu tracţiune integrală mecanizatorul sesizează greu reglarea incorectă a plugului. pătrunderea în sol a discurilor să nu depăşească 5-7 cm. de preferat ar fi să lucrăm la adâncimi mai mici. dar trebuie ţinut cont şi de faptul că solul lucrat necorespunzător reclamă lucrări costisitoare de tratamente chimice ulterioare iar în multe cazuri la pierderi parţiale însemnate de recolte. Studiile au stabilit interdependenţa între uzura accentuată a tăişului brăzdarelor de plug şi viteza de deplasare. În cazul utilajelor de scarificat dacă tirantul central este prea strâns. Concluzia este următoarea: ori ascuţim elementele active ale utilajelor agricole ori le schimbăm cu unele noi. utilajul lucrează la adâncimi nejustificat de mari. Pentru evitarea acestor inconveniente se recomandă decuplarea tracţiunii integrale. care nu ascut sau ascut foarte rar fierele de plug. Reglajul corect reclamă trecerea utilajului în poziţia paralelă cu nivelul solului. Proporţional cu mărirea lăţimii de lucru creşte şi consumul de combustibil. crezând că în acest fel economisesc bani. Acest lucru este valabil şi în cazul micilor producători. Consumul de carburant poate creşte chiar cu 20%. Asupra consumului de combustibil acţionează semnificativ şi alegerea corectă a înclinaţiei plugului. se recomandă ajustarea lui la fiecare solă începută. Dacă condiţiile agrotehnice ne permit. La o reglare corectă a plugului. evitând astfel cheltuielile inutile. Adâncimea de lucru: cu fiecare cm adâncime. În unele cazuri putem sări peste o fază sau mai multe de lucrări.corelaţie cu forţa de tracţiune disponibilă). pe suprafaţa unei tarlale de mărime medie se pune în mişcare aproximativ 150 t de pământ. Acest lucru se poate accentua cu creşterea lungimii ancorelor. Unghiul de înclinare este determinat de calitatea solului. Elemente de uzură: utilizarea cuţitelor tocite la hederele combinelor de cereale păioase şi la cositori poate creşte consumul chiar şi cu 20%. mai ales când tractorul trage cu putere maximă. 5 .

Monitorizaţi permanent consumul de carburant ! 6 . costul acestor aparate începe de la 1300 Euro. aderenţa bună este asigurată chiar de forţa de apăsare a remorci tractate. putem economisi. Apa are un coeficient mai bun de preluare a temperaturii. ceea ce nu există la tractoare mai vechi. se recomandă eliminarea greutăţilor suplimentare de pe tractor care în aceste cazuri acţionează doar la realizarea unui consum suplimentar. Nu folosiţi ca agent de răcire antigel pur. Ventilatoarele moderne visco au incorporat în construcţia lor un senzor termic care reglează fluxul de ulei. dar cu asemenea măsuri creştem perioada de viaţă a tractorului. fertilizat unde putem economisi şi sume de bani importante. La tratarea remorcilor. Pentru evitarea lucrărilor cu suprapunere pe câmp avem nevoie de orientare foarte precisă ceea ce se poate realiza începând cu aparate mai simple. astfel este mai indicat utilizarea ca agent de răcire antigelul preparat de 250 – 320 concentraţie. Aceste idei rămân valabile şi pentru semănat. datorită faptului că au în dotarea lor sisteme de reglare electronică. erbicidat. cu axe în tandem. în medie. duce la utilizarea redusă a funcţionării ventilatorului deci la un consum mai puţin de combustibil care poate scade chiar cu 10%. cu funcţionare pe bază de indicatoare led. astfel reglându-i turaţia. Menţinerea curată a radiatoarelor asigură un bun schimb de căldură cu aerul exterior. În aceste cazuri economia de combustibil este de aproximativ 1%.Evitarea suprapunerii suprafeţelor lucrate: în unele cazuri. Radiatoarele de răcire trebuie menţinute curate în permanenţă! Se cunoaşte faptul că motoarele moderne nu utilizeză permanent sistemul de răcire a tractorului la capacitate maximă. Echilibrarea agregatului tractor – utilaj: se poate realiza prin utilizarea greutăţilor corespunzătoare. până la 10% din consumul de carburant la un tractor. până la instrumente sofisticate care funcţionează cu ghidare de pe sateliţi care au preţuri începând de la 10000 Euro.

electronica prelucrează datele colectate de la senzori. acesta va putea contoriza şi consumul de combustibil. Sistemul de comandă electronică CAN se poate lega la mufa de diagnosticare a tractorului. Vizibilitatea bună este motivul pentru care se monteză monitorul calculatorului în bordul tractorului. Firmele producătoare de tractoare utilizează două tipuri diferite de sisteme de măsurare a consumului. Primul este cel clasic. într-un loc vizibil. 7 .În cazul în care tractorul dispune de computer de bord. sau se pot efectua reglaje. Cu ajutorul calculatorului şi a unui program de preluare a datelor se poate stabili defecţiunile tractorului. le prelucrează şi stabileşte cantitatea de amestec de motorină şi aer necesară funcţionării motorului în condiţii de consum optim pentru momentul respectiv. una introdusă în ramura de injectare iar cealaltă în ramura de retur al sistemului de injectare. Acestea ajung la computerul tractorului unde sunt prelucrate şi sunt luate măsuri operaţionale pentru optimizarea regimului de funcţionare a motorului. etc. reducere turaţia prizei de putere. se bazează pe electronică de tip „geatewey” care prin calculatorul unităţii de comandă a motorului. care se bazează pe acţiunea a două turbine. Astfel se poate stabili nu numai consumul pe km parcurşi ci şi consumul orar pe fiecare hectar lucrat cu tractorul. Acest sistem este utilizabil şi în cazul tractoarelor care au motoarele echipate cu pompe de injecţii cu acţionare mecanică. corectări în regimul de funcţionare a motorului. astfel încât să poată monitoriza consumul în fiecare clipă de funcţionare. Informaţiile sunt citite de senzori la un interval de 30 secunde. primeşte semnale. Mecanizatorul aruncând o privire pe monitorul calculatorului poate interveni permanent în optimizarea consumului prin retrogradarea cu o treaptă a vitezei. prin ridicarea din brazdă parţial a organelor de lucru şi poziţionarea corectă a acestora. chiar în faţa mecanizatorului. în unele cazuri la intervale şi mai reduse. Al doilea sistem. De fapt.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful