3

LLIBRE 1: Denys Lasdun: architecture, city, landscape. Curt Williams J. R.

London: Phaidon, 1994
En aquest cap tol del llibre dedicat ntegrament a l'obra del Royal College of Physicians, l'autor del llibre destaca que aquesta s l'obra m s destacada de l'arquitecte. La descripci de l'edifici s molt detallada i en gran part explica les sensacions que experimenta el visitant i les raons de projecte. L'objectiu m s important ha estat aconseguir adaptar una obra moderna en un context hist ric com s n les terraces de Nash, al Regent's Park. Dir tamb que l'autor cita frases del mateix arquitecte sobre la seva arquitectura i remarca les influ ncies de Nicholas H a w k s m o o r , L e C o r b u s i e r i A a l t o .

LLIBRE 2: A language and theme: the architecture of Denys Lasdun & partners Denys Lasdun London. Riba, 1 9 7 6
L'autor del llibre s el mateix arquitecte i en els seus textos vol transmetre la seva manera d'entendre l'arquitectura i de com ha arribat a poder entendre-la de tal forma, fent refer ncies als seus mestres. L'arquitectura es un paisatge urb i la millor soluci per expressar-la s a trav s de les estratificacions horitzontals. En quant a l 'e d ific i, e x p lic a b r e u me n t l a f un cio na li ta t i la c olo ca c i d e l p r og r a m a .

LLIBRE 3: Architecture in an age of scepticism: a practitioners' Anthology Compilado por Denys Lasdun L o n d o n : H e i n e m a n n , 1 9 8 4
Al prefacio l'arquitecte vol remarcar la finalitat del llibre, que s la d'entendre la arquitectura m s que l'an lisi d'un cr tic o historiador. En l'apartat dedicat a ell mateix, narra el context hist ric en que es va educar, de quina manera li va influenciar el Moviment Modern i de com la ciutat s un element indispensable per a que la civilitzaci segueixi unida. Del seu edifici remarca la dispoci en planta baixa en relaci amb els edificis existents per la creaci de zones comunit ries i de com mica en mica li anava interessant la possbile fusi entre espais interiors i exteriors, fent que una de les fa anes fossin les terraces de Nash.

R

E

S

U

M

S

D E N Y S L A S D U N THE ROYAL COLLEGE OF PHYSICIANS
P R O F E F E L I P E G E I K O , A L U M MARTIN SUNJIC, V CTOR S O R S : L I O G A R N I C A N E S : JORD , JAUME ESCANDELL J U S

LLIBRE, REVISTES I M A N U A L S

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful