PROIECT

Constructia Pensiunii Turistice Judetul Suceava ’’Sucevita’’

Student :Stetco Elena Loredana Master anul 2 :Managementul proiectelor Sectia:A.A.T.C.S

-2012-

1

CUPRINS

Cap I. IDENTIFICAREA IDEII PROIECTULUI ŞI A SURSEI DE INANŢARE............. .3 Descrierea contextului proiectului …….......……………………….............................................3 1.1 Titlul proiectului …….......………………………...................................................................3 1.2 Localizarea …….......………………………...........................................................................4 1.3 Suma solicitata de la finantiator…….......………………………............................................4 1.4 Stabilirea scopului şi obiectivelor proiectului …….......……………………….....................5 1.5 Justificarea ideii de proiect …….......………………………..................................................7 Cap. II. ELABORAREA PLANULUI DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI …......10 2.1 Stabilirea jaloanelor şi descrierea detaliată a activităţilor/subactivităţilor proiectului ….....10 2.2 Echipa de management şi echipa de implementare a proiectului ……..................................14 2.3 Durata activităţilor/subactivităţilor şi planificarea calendaristică a proiectului ……...........16 2.4 Tipuri de resurse necesare şi bugetul proiectului ……..........................................................19 Cap. III. STABILIREA RISCURILOR ŞI INDICATORILOR DE EVALUARE A PROIECT.....................................................................................................................................20 3.1 Stabilirea potenţialelor riscuri ale proiectului ……................................................................20 3.2 Indicatorii de evaluare a proiectului ……...............................................................................21 Cap. IV. BIBLIOGRAFIE …….................................................................................................22

2

cu sediul in localitatea Sucevita. 1. Beneficiarul acestui proiect este Societatea Comerciala ‘’SUCEVITA ACCOMMODATION’’ Societate cu Raspundere Limitata. agrement si recreere. activitatile secundare fiind de alimentatie. oferindu-le in acelasi timp un mediu de cazare recreativ.Cap I. judetul Suceava. Societatea desfasoara activitati in domeniul serviciilor turistice dupa cum urmeaza: obiectul principal de activitate este incadrat conform CAEN la sectiunea I Hoteluri si restaurante.1 Titlul Proiectului Constructia Pensiunii Turistice *** ‘’SUCEVITA’’ si a utilitatilor de agrement in localitatea Sucevita. avand administrator pe Stetco Elena Loredana. IDENTIFICAREA IDEII PROIECTULUI SI A SURSEI DE FINANTARE Descrierea contextului proiectului Ideea proiectului este fundamentata pe baza potentialului turistic crescut al localitatii Sucevita. etajul 1 format din 10 de camere duble cu o capacitate de 20 locuri. instalarea unei centrale geotermale. partier cu receptie si restaurant. potential ce poate fi exploatat profitabil prin amenajarea unei structuri de cazare de tip pensiune turistica de 3 stele dotata cu 15 camere cu o capacitate de 30 de locuri proiectata astfel: subsol cu sala fitness si cu crama. judetul Suceava. clasa 5520 Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata. pe acoperis vor fi instalate panouri solare fotovoltaice. 3 . inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J32/4/2011. Misiunea societatii este aceea de a facilita potentilalilor turisti vizitarea manastirilor din Bucovina. mansarda cu 5 camere duble cu o capacitate de 10 locuri.

AXA 3: Imbunatatirea calitatii vietii in spatial rural si incurajarea diversificarii economiei rurale 4. Vest: drumul foriester Neagu. 7C.3 Suma solicitată de la finanţator: Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala este un instrument de finantare creat de Uniunea Europeana pentru implementarea Politicii Agricole Comune in randul statelor membere UE. fiind pliat perfect pe Masura 313 Incurajarea Activitatilor Turistice punctand principalele obiective ale acestei masuri de a dezvolta activităţile turistice în zonele rurale care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative. procesare si marketing al produselor agricole si forestiere si dezvoltarii potentialului local in zonele rurale. Est: proprietate privat Constantin E. AXA 4: LEADER Prin activitatile principale si secundare ale proiectului acesta se incadreaza in Axa 3. in Romania acesta fiind reprezentat de Programul National de Dezvoltare Rurala. AXA 1: Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier 2. 1. fiind delimitat astfel: • • • • Sud: arealul forestier Sucevita nr. Acesta este destinat imbunatatirii eficientei structurilor de productie. Nord: DN 17A. precum şi la creşterea atractivităţii spaţiului rural.2 Localizare Spatiul destinat constructiei pensiunii si utilitatilor de agrement se afla in intravilanul localitatii Sucevita. AXA 2 :Imbunatatirea mediului si a peisajului natural 3. judetul Suceava. Acesta se afla in aproprierea Manastirii Sucevita si este deservit de drumul national 17A.1. el fiind divizat in patru axe de dezvoltare: 1. 4 . zona turistica Bucovina (nordul Moldovei).

Activitatile si cheltuielile eligibile sunt: A) Cele de investitii in infrastructura de primire turistica prin construcţia. Tipuri de activitati eligibile incluse in proiect Investiti in constructia si dotarea structurilor de primire turistice Valoarea totala a cheltuielilor eligibile 329. sate turistice.774 Euro cu o cota de finantare de 50 % din totalul cheltuielilor eligibile pentru activitatile generatoare de profit si 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru activitatile negeneratoare de profit. inclusiv prima achiziţie de cai în scop turistic. decorate cu obiecte traditionale (butoaie lemn. restaurantul si spatiile de cazare. B) Investitii in activitati recreationale prin investiţii private în infrastructura turistică de agrement independentă sau dependentă de structura de primire turistică precum spaţii de campare. etc. amenajarea de trasee montane tematice. pensiuni si agropensiuni turistice. amenajări de ştranduri şi piscine. Acestea vor avea un grad de comfort si calitate de 3 stele conform reglementarilor Agentiei Nationale a Turismului si va fi dispusa astfel: • Subsol (190 m2): - Sala fitness cu o suprafata de 80 m2 dotata cu aparate de gimnastica. modernizarea. sala fitness. unitatile de primire turistica eleigibile fiind vile turistice.500 Euro 1.000 Euro Ajutorul public nerambursabil 165. tavanul in forma de bolta. bungalouri. trasee pentru echitaţie. 5 . trebuie să atingă standardul de calitate de minimum 3 margarete/ stele). Crama cu o suprafata de 100 m2 amenajata in stil rustic cu pereti din caramida rosie. extinderea şi dotarea structurilor de primire turistice având până la 15 camere (pentru investiţii în structuri de primire turistice altele decât cele de agroturism. cladirea principala va cuprinde crama.Masura 313 dispune de o contributie publica de 544.4 Stabilirea scopului si obiectivelor proiectului Scopul proiectului consta in constructia unei pensiuni turistice dotata cu unitate de alimentatie astfel ca. achiziţionare de mijloace de transport tradiţionale pentru plimbări. nivelul de confort şi calitatea serviciilor propuse prin proiect.222.

Zona de acces (20 m2). cu bai si toalete proprii. Dotari tehnice pensiunea va fi dotata cu o centrala geotermala pentru racire/incalzire si cu panouri solare fotovoltaice ce vor scade costurile de intretinere cu pana la 50 %.mobilier traditional. sala de mese (80 m2) decorata in stil rustic. • Toaleta (25 m2). • Zona de acces cu o suprafata de 10 m2. din 10 camere duble. Obiectivele operationale. • Mansarda (120 m2): - formata din zona de acces (20 m2). Restaurant de 3 stele cu bucatarie (60 m2) dotata complet. decorate in stil rustic. Etajul 1 (200 m2): - va fi format din zona de acces (20 m2). Obiectivul general al proiectului este acela de dezvoltare a activităţilor turistice care să contribuie la creşterea numărului de locuri de muncă şi a veniturilor alternative. Creşterea şi îmbunătăţirea structurilor de primire turistice la scară mica in localitatea Sucevita prin constructia unei pensiuni cu un grad de comfort de 3 stele si cu o capacitate de 30 de locuri. amenajate sa indeplineasca conditiile de clasificare pentru 3 stele. 6 . amenajate sa indeplineasca conditiile de clasificare pentru 3 stele. cu bai si toalete proprii. decorate in stil rustic. precum şi la creşterea atractivităţii spaţiului rural in localitatea Sucevita. 5 camere duble. Parter (200 m2): - Birou receptie 15 m2. tesaturi traditionale). obiecte traditionale de ceramica.

agrement si recreere (majoritatea oferind doar servicii de cazare). de ea urmand sa beneficieze atat turistii cat si comunitatile locale. a unei sali de fitness. ridicarea la nivel competitiv a calităţii serviciilor prestate. numărul de clienţi consumatori. dar si obiectivele Masurii 313 astfel: Obiectivele Masurii 313 Crearea şi menţinerea locurilor de muncă prin activităţi de turism. dar si datorita pozitionari geografice centrale in zona turistica ‘’Bucovina’’ fapt e ofera un avantaj substantial fata de celelalte localitati din regiune.1.5 Justificarea ideii de proiect La un nivel macro oportunitatea acestui proiect este data de cresterea continua a numarului de turisti. dezvoltarea unor obiective turistice noi cu destinaţii specifice cerinţelor clientului modern. dar si prin faptul ca foloseste tehnologii ecologice inovatoare prin 7 . care să creasca veniturile economice rezultate din activitatea turistică. La nivel local aceasta oportunitate este intensificata datorita punctajului de 9 a localitatii Sucevita conform Listei cu comunele cu potential turistic ridicat. îmbunătăţindu-se astfel imaginea regiunii şi creându-se o identitate benefică atragerii de investitori. acest lucru fiind amplificat de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana ce a dus la aparitia unei noi piete de desfacere a produselor turistice romanesti. Combinand cresterea numarului de turisti cu potentialul turistic extrem de ridicat al regiunii ‘’Bucovina’’ si cu promovarea foarte intensa a acestei regiuni atat pe plan intern cat si international rezulta o oportunitate ce poate fi exploatata odata cu punerea in practica a acestui proiect. a unei piscine. numarului scazut de structuri turistice de cazare cu grad ridicat de comfort care sa ofere servicii turistice diverse de alimentatie. dezvoltarea infrastructurii turistice cu caracter recreativ si punerea in valoare a acesteia. Activitatea proiectului este gandita sa indeplineasca toate obiectivele specifice a Strategiei de Dezvoltare a Regiunii Nord-Est de a exploata potenţialul turistic al regiunii prin punerea în valoare a obiectivelor existente. în special pentru tineri şi femei Creşterea numărului de turişti şi a duratei vizitelor Creşterea şi îmbunătăţirea structurilor de primire turistice la scară mica Se creste durata vizitelor la nivel local cu pana la 15% Se creaza o structura de primire turistica cu grad ridicat de comfort cu o capacitate de 30 persoane Obiective realizate de proiect Se creeaza 8 locuri de munca Proiectul este o noutate pentru localitatea Sucevita prin faptul ca diversifica serviciile turistice prezente pe plan local prin amenajarea unei crame cu specific traditional.

• Butoaie din lemn (doaga). Turism montan. Turism de odihna/recreere. Principalele nevoi ale beneficiarilor directi sunt: • Transportul . peisaje montane. ei fiind reprezentati de turistii care doresc sa viziteze zona Bucovinei. etc. Turism cultural. firme taximetrie. in special Manastirea Sucevita.acesta va fi satisfacut prin punerea la dispozitie de catre receptia pensiunii a datelor privind transportul in comun. • • Cazarea . • Obiecte din ceramica/lut. istorie. Implementarea proiectului va ajuta la ameliorarea disfunctionalitatii economiei locale si la pastrarea si promovarea culturii traditionale prin achizitionarea de obiecte traditionale de marca cum ar fi: • Mobilier traditional. lucru ce duce la o scadere cu aproximativ 50% a cheltuielilor de intretinere. acestia practicand urmatoarelor tipuri de turism: • • • • • Turism religios/ecumenic.va fi satisfacuta prin unitatea de cazare cu o capacitate de 30 locuri. • Tesaturi traditionale. Alimentatia . Agroturism. recreerea in medii montane.va fi satisfacuta prin restaurantul si crama pensiunii. acestia sunt caracterizati ca avand o inclinatie spre cultura/religie. date de contact firme de inchirieri autovehicule.folosirea panourilor solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice si prin folosirea unei centrale geotermale pentru asigurarea atat a incalzirii cat si a racirii unitatii. obiceiuri/obiecte si mestesuguri traditionale. 8 . Beneficiarii directi ai acestui proiect vor fi posibilii clienti ai pensiunii.

Beneficiarul indirect este S.se va face cu ajutorul salii de fitness.950*40/100 = 4380 inoptari/an.950 inoptari pe an. agrement si recreere.• Recreerea . rezultand o valoare de 10. pentru cuantificarea acestia vor fi exprimati tot in inoptari pe an: 10.950 inoptari/an. CAP 2 ELABORAREA PLANULUI 9 . alimentatie. ‘’SUCEVITA ACCOMMODATION’’ SRL . Grupul tinta va fi format din benefciarii directi care au o preferinta pentru unitatile de cazare de tip pensiune traditionala cu un grad de comfort ridicat. • Informarea . Pentru o buna prezentare beneficiarii directi vor fi cuantificati in inoptari/an. societate cu activitati in domeniul serviciilor turistice de cazare.se va face de catre receptia pensiunii prin distribuirea pliantelor turistice privind localitatea Succevita si zona Bucovinei. aceasta valoare fiind si capacitatea maxima de cazare a pensiuni pe zi inmultita cu numarul de zile dintr-un an: 365 zile * 30 persoane ce pot fi cazate pe zi = 10. piscinei si a drumetiilor pe traseul montan.C.

3) Construit corp principal. responsabilitatile.DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI 2. - Subactivitatea 1120: Angajarea managerului se vor negocia beneficiile. salariul. Pentru punerea in practica si realizarea jaloanelor se vor desfasura urmatoarele activitati: Jalonul 1: Echipa management • Activitatea 1100: Selectia managerului de proiect se va face cu ajutorul unei societati specializate pe resurse umane unde se vor stabili calitatile. 6) Promovat pensiunie. bonusurile si se va semna contractul. experienta si raspunderile managerului de proiect. 5) Personal pensiune angajat.1Stabilirea jaloanelor si descrierea detaliata a activitatilor/subactivitatilor proiectului Pentru o buna desfasurare si control a implementarii proiectului vor fi stabilite jaloanele astfel: 1) Echipa management. 2) Contractat constructor. 4) Dotat si decorat spatiu cazare /restaurant / crama / sala fitness . • Activitatea 1200: Selectia proiectantului presupune discutii cu diversi proiectanti cu experienta in domeniul turistic in vederea alegerii celui mai potrivit. - Subactivitatea 1110: Sustinerea interviului va consta in intervievarea candidatilor si alegerea celui mai potrivit pentru ocuparea functiei. 10 .

11 . comfort si calitate pentru clasificarea la unitati de cazare cu un grad de comfort de 3 stele. - Subactivitatea 1220: Finalizare proiect se vor clarifica toate detalile privind arhitectura si solutiile tehnice privind proiectul.- Subactivitatea 1210: Contractarea proiectantului se vor expune responsabilitatile legale. - Subactivitatea 2210: Expunerea licitatiei se va face prin trimiterea unor invitatii de participare la licitatia proiectului a constructorilor. - Subactivitatea 2120: Listarea caietului de sarcini dupa clarificarea si modificarea eventualelor discrepante se creaza caietul de sarcini. Jalonul 3: Construit corp principal • Activitatea 3100: Amenajarea spatiului cladirii se delimiteaza si se amenajeaza saptiul destinat constructiei. • Activitatea 2200: Licitarea caietului de sarcini se va expune caietul de sarcini si se va licita pentru desemnarea celui mai potrivit constructor. - Subactivitatea 3110: Delimitarea spatiului se va delimita spatial zona destinata constructie aflata la o distanta de 30 m de DN 17A. Jalonul 2: Contractat Constructor • Activitatea 2100: Creare caiet de sarcini consta in creearea unui caiet de sarcini care prevede toate detaliile tehnice privind constructia. - Subactivitatea 2110: Verificarea conformitatii se va verifica daca proiectul prin arhitectura sa intruneste toate normele de siguranta. remuneratia si se va semna contractul. Subactivitatea 2230: Desemnarea constructorului se va alege cea mai buna oferta prezentata si se va incheia contractul cu constructorul. - Subactivitatea 2220: Licitarea se va sustine licitatia si se vor studia ofertele.

• Activitatea 3200: Constructie corp cladire va fi construit corpul cladirii folosindu-se material prefabricat de tip BCA 7000. formata din 5 camere cu o suprafata de 100 m2 si o zona de acces de 20 m2. finisajele vor fi facute cu glet MC/330. acestea vor include toalete proprii. • Activitatea 3300: Instalare utilitati vor fi realizate instalatiile electrice. birou receptie 15 m2 bucatarie 60 m2. crama 100 m2 finisata cu caramida arsa de culoare rosie cu tavanul de forma unei bolte. se va instala centrala geotermala GEO-MAX 1000 si subansamblurile ei. toaleta 25 m2.- Subactivitatea 3120: Excavare spatiul va fi excavat spatial destinat constructiei pana la o adancime de 8 m. - Subactivitatea 3220: Constructie parter se construieste parterul cu o zona centrala de acces de 20 m2. - Subactivitatea 3320: Racordare utilitati se va racorda cladirea la energie electrica. acesta va fi format din zona de acces 20 m2 si din 10 camere cu o suprafata de 180 m2. apa curenta si reteaua de canalizare prin contractarea Aqua – Sucevita. se va instala izolatie termica din polistiren expandat cu o grsoime de 10 cm. se vor instala panourile fotovoltaice ECO-SUN 3000 cu o putere de 3500 kwatt/h. de apa/evacuare si inclazire si se va racorda cladirea la energie electrica prin contractarea EonDistributie. - Subactivitatea 3240: Constructie mansarda se construieste mansarda cu o suprafata de 120 m2. apa curenta si reteaua de canalizare. - Subactivitatea 3310: Realizarea instalatiilor va fi realizata instalatia electrica. de apa si de evacuare. - Subactivitatea 3230: Constructie etaj se va construi etajul 1 cu o suprafata de 200 m2. imbinarile vor fi facute cu ciment CR/3500. sala de mese 80 m2. scari si zona de acces 20 m2. - Subactivitatea 3210: Constructie subsol se construieste subsolul care va fi format din: o camera cu o suprafata de 80 m2 destinata salii de fitness. Jalonul 4: Dotat si decorat spatiu cazare / restaurant / crama / sala fitness / piscine 12 .

crama va fi dotata cu 10 mese rotude traditionale de 6 persoane. managementul pensiunii va fi asigurat de titularul proiectului Stetco Elena Loredana. mocheta. scaun. etc. aparatura. ghiuveta. - Subactivitatea 4110: Dotare spatiu cazare se vor dota toate camerele destinate cazarii cu pat dublu model King. mobilierul si accesoriile necesare clasificarii la un grad de comfort si calitate de 3 stele conform prevedrilor ANT. 2 chelnerite. dus. cearsafuri. piscine va fi dotata cu 30 de sezlonguri prevazute cu umbrela.• Activitatea 4100: Dotarea pensiunii se vor dota restauranul. saltea. bar. - Subactivitatea 4130: Dotare spatii recreere sala de fitness va fi dotata cu aparata de gimnastica. vesela. vor fi angajati cei care vor avea cel mai mare punctaj. Jalonul 5: Personal pensiune angajat • Activitatea 5100: Angajarea personalului personalul va fi format din 2 receptoineri. fete de masa. televizor. - Subactivitatea 4120: Dotare spatiu alimentatie restaurantul va fi dotat cu 20 de mese rotunde de 4 persoane.. - Subactivitatea 5120: Testarea personalului va consta in sustinerea unor teste practice pentru dovedirea caliatilor. sala de fitness si piscina cu toate utilajele. crama. utilaje bucatarie. personalul selectat in urma interviurilor vor trebuie sa faca dovada detinerii unei certificare pe domeniul ales pentru a putea fi coopati in faza urmatoare. mini-frigider. acesta va mai fi dotat cu un calculator cu software specializat. 13 . 80 de scaune. 2 bucatari. etc. spatial de cazare. 60 scaune traditionale. 10 butoaie de lemn 100 l. toaleta. vesela. etc. respectandu-se cerintele si dorintele clientului. • Activitatea 4200: Decorarea pensiunii va fi facuta de o societate specializata in decorarea saptiilor de cazare de tip traditional. 3 butoaie lemn 20 l. birou. - Subactivitatea 5110: Recrutarea personalului va consta in sustinrea mai multor interviuri si alegerea persoanelor mai calificate pentru functiile respective. 1 camerista.. • Activitatea 5200: Inceperea activitatii odata cu angajarea personalului unitatea isi va incepe activitatea.

2 Echipa de management si echipa de implementare a proiectului Echipa responsabila cu implementarea si managementul proiectului va fi formata din titularul proiectului. • Activitatea 6200: Promovare proprie consta in promovarea pensiunii prin intermediul internetului. 2. Titularul de proiect este in acelasi timp si beneficiarul proiectului SC ‘’SUCEVITA ACCOMMODATION‘’SRL el avand urmataorele drepturi si obligatii: • Detine dreptul de reprezentare si de angajare in fapte comerciale. - Subactivitatea 6210: Promovare prin site propriu se va crea un website al pensiunii ce va contine imagini si date cu preturile si serviciile oferite dar si un software pentru servicii de rezervare online a spatiilor de cazare care sa fie interconectat la software principal al pensiunii. 14 . - Subactivitatea 6110: Promovarea prin agentii turism se va insrcrie pensiunea in bazele de date ale marilor agentii de turism din tara si se vor realiza oferte promotionale pentru a le fi distribuite acestora.Jalonul 6: Promovat pensiune • Activitatea 6100: Inscriere in circuitul turistic consta in introducerea pensiunii in circuitul turistic prin inscrierea la birourile de promovare turistica si prin trimiterea de oferte catre agentiile de turism. - Subactivitatea 6120: Promovare prin birouri promovare turistica se vor realiza pliante si flayer-e promotionale pentru a fi depuse la ofiicile si birourile de promovare turistica din regiunea de dezvolatre Nord-Est cu scopul de a fi distribuite turistilor. manager proiect. rezervari online sau de prezentare a ofertelor de cazare. - Subactivitatea 6220: Promovare prin alte siteuri consta in inscrierea pensiunii pe website-urile specializate pe promovare turistica. proiectant si constructor.

acesta avand ca principale atributii oferirea de consultanta beneficiarului proiectului. 15 . • • Raspunde de legalitate actiunilor desfasurate prin proiect. documente si justificari privind desfasurarea proiectului.• • Detine dreptul de decize absoluta in privinta implementarii proiectului. acesta va avea urmatoarele drepturi si obligatii: • Are obligatia sa asigure transmiterea deciziilor luate de catre beneficiar catre proiectant si constructor. Are obligatia sa asigure cofinantarea proiectului. • Are obligatia sa instinteze beneficiarul proiectului asupra oricaror probleme. sa mai fi participat la implementarea unui proiect cu finantare europeana si sa aiba o viziune asupra arhitecturii si disignului pensiunii apropiata de cea a beneficiarului. Proiectantul va fi selectat de catre beneficiar. proiectnat si constructor. acesta va fi o societate comerciala cu obiect de activitate in domeniul proiectarii. Managerul de proiect se va afla in subordinea beneficiarului. Are obligatia sa puna la dispozitia organelor competente date. La alegerea proiectantului se va urmari ca acesta sa aiba experienta in proiectarea structurilor de cazare de tip pensiune. sa asigure transmiterea deciziilor beneficiarului catre proiectant si constructor. specializata pe proiectarea structurilor de cazare de capacitate mica. • Nu are dreptul de decizie. • Are obligatia sa supravegheze la buna desfasurare a proiectului. Are obligatia sa gaseasca solutii la orice probleme ce pot aparea pe parcursul desfasurarii proiectului. Managerul de proiect va fi selectat de catre beneficiarul proiectului acesta avand un rol de moderator intre partile implicate. sa vegheze la legalitatea si buna desfasurare a activitatilor proiectului. • • Asigura buna comunicare intre manager.

- Subactivitatea 1120: Angajarea managerului va incepe pe data de 19. - Subactivitatea 1110: Sustinerea interviului va incepe pe data de 01.02.02.02. Constructorul va fi selectat de catre beneficiar.2013 si va avea o durata de desfasurare de 20 de zile.2013 si va avea o durata de 10 zile.3 Durata activitatilor/subactivitatilor si planificarea calendaristica a proiectului Durata de implementare a proiectului este de 12 luni. - Subactivitatea 1210: Contractarea proiectantului va incepe pe data de 19. Are obligatia sa ofere constructorului schitele tehnice in termenii stabiliti. specializata pe constructia structurilor de cazare de tip pensiune.2013 si va avea o durata de 2 zile. acestea fiind structurat astfel: • Activitatea 1100: Selectia managerului de proiect va incepe pe data de 01. de a oferi cele mai bune solutii tehnice si de a oferi consultant beneficiarului. aceasta se afla in legatura cu activitatea 1100 deoarece managerul de proiect este responsabil de desemnarea proiectantului.02. 16 .2013 si va avea o durata de 70 de zile. acesta va fi ales prin licitatie unde se va urmari oferta cea mai buna privind calitatea si timpul de implamentare a proiectului. aceasta se afla in legatura cu subactivitatea 1110. • Activitatea 1200: Selectia proiectantului va incepe pe data de 21. avand obligatia sa respecte schitele tehnice ale constructiei oferite de catre proiectant. Prin aprobarea finantarii cerute prin proiect se vor putea demara activitatile proiectului incepand cu data de 01.2013 si va avea o durata de 18 zile.Principalele atributii al proiectantului vor fi acelea de a reliza schita constructiei.2013. 2.02.02. acesta va avea rolul de a derula activitatile de constructie. acesta va avea urmatoarele drepturi si obligatii: • • Are obligatia sa respecte deciziile beneficiarului. acesta va fi o societate comerciala cu activitate in domeniul constructiilor.

05.05.2013 si va avea o durata de 3 zile. • Activitatea 3200: Constructie corp cladire va incepe pe data de 25. aceasta depinde de subactivitatea Delimitarea spatiului. - Subactivitatea 2210: Expunerea Licitatiei va incepe pe data de 16.05.2013 si va avea o durata 1 zi.2013 si va avea o durata de 20 de zile.2013 si va avea o durata de 9 zile.05.2013 si va avea o durata de 15 de zile.2013 si va avea o durata de 20 de zile. aceasta se afla in legatura cu activitatea anterioara deoarece proiectantul este responsabil cu finalizarea proiectului. aceasta depinde de subactivitatea Desemnarea constructorului deoarece nu pot incepe lucrarile fara sa fie desemnat un constructor.06.2013 si va avea o durata de 10 zile.05. este dependent de activitatea Creare caiet de sarcini. - Subactivitatea 3110: Delimitarea spatiului va incepe pe data de 05. - Subactivitatea 2120: Listarea caietului de sarcini va incepe pe data de 06.05. depinde de subactivitatea Expunerea licitatiei.2013 si va avea o durata de 60 de zile. - Subactivitatea 3210: Constructie subsol va incepe pe data de 25.2013 si va avea o durata de 5 zile.06.2013 si va avea o durata de 19 zile.2013 si va avea o durata de 120 de zile.06. depinde de subactivitatea Expunerea licitatiei.05. aceasta depinde de finalizarea activitatii amenajarea spatiului. • Activitatea 2100: Creare caiet de sarcini va incepe pe data de 01. - Subactivitatea 2110: Verificarea conformitatii va ioncepe pe data de 01.03.2013 si va avea o durata de 10 zile.- Subactivitatea 1220: Finalizare proiect va incepe pe data de 02. este dependent e subactivitatea Verificarea conformitatii.06. aceasta se afla in legatura cu activitatea anterioara deoarece proiectantul este responsabil cu realizarea caietului de sarcini. - Subactivitatea 2230: Desemnarea constructorului va incepe pe data de 26. este dependenta de subactivitatea Finalizare proiect. - Subactivitatea 2220: Licitarea va incepe pe data de 25. - Subactivitatea 3120: Excavarea spatului va incepe pe data de 08.2013 si va avea o durata de 30 de zile. • Activitatea 2200: Licitarea caietului de sarcini va incepe pe data de 16. 17 . • Activitatea 3100: Amenajarea spatiului cladirii va incepe pe data de 05.06.

2013 si va avea o durata de 10 zile. • Activitatea 4200: Decorarea pensiunii va incepe pe data de 25.2013 si va dura 15 zile. 18 .2013 si va dura 10 zile.11. • Activitatea 3300: Instalarea utilitatilor va incepe pe data de 25. depinde de finalizarea subactivitatii dotare spatii cazare.09.07. - Subactivitatea 4110: Dotare spatiu cazare incepe pe data de 25.10.2013 si va dura 15 zile.2013 si va avea o durata de 30 de zile. - Subactivitatea 5120: Testarea personalului va incepe pe data de 16.2013 si va dura 30 de zile.2013 si va avea o durata de 30 de zile.11.08. • Activitatea 5100: Angajarea personalului va incepe pe data de 01.11. depinde de finalizarea subactivitatii constructie parter.11. depinde de finalizarea subactivitatii constructie subsol.- Subactivitatea 3220: Constructie parter va incepe pe data de 27. • Activitatea 4100: Dotarea pensiunii va incepe pe data de 25.2013 si va avea o durata de 25 de zile. depinde de finalizarea activitatii constructie corp cladire. - Subactivitatea 3230: Constructie etaj va incepe pe data de 26.10. - Subactivitatea 4120: Dotare spatiu alimentatie va incepe pe data de 04. - Subactivitatea 4130: Dotare spatii recreere va incepe pe data de 14. depinde de finalizarea activitatii constructie corp cladire.09. - Subactivitatea 5110: Recrutarea personalului va incepe pe data de 01.2013 si va avea o durata de 30 de zile. depinde de finalizarea subactivitatii recrutarea personalului. - Subactivitatea 3240: Constructie mansard va incepe pe data de 25.2013 si va avea o durata de 30 de zile.2013 si va avea o durata de 30 de zile.09.2013 si va avea o durata de 30 de zile.2013 si va dura 10 zile. depinde de finalizarea subactivitatii dotare saptiu alimentatie.2013 si va dura 30 de zile.10. depinde de finalizarea subactivitatii constructie etaj. - Subactivitatea 3320: Racordare utilitati va incepe pe data de 25. - Subactivitatea 3310: Realizarea instalatiilor va incepe pe data de 25.09.11.

2013 si va dura 5 zile.2013 Activitatea 6100: Inscriere in circuitul turistic va incepe pe data de 01.12.12.1 Stabilirea potentialelor riscuri ale proiectului 19 .• • Activitatea 5200: Inceperea activitatii va incepe pe data de 01. - Subactivitatea 6110: Promovare prin agentii turism va incepe pe data de 01. acestea sunt impartite astfel: Activitatea Cladirea principal Valoare totala 329. 2.2012 si va dura 30 de zile.500 Euro CAP 3 STABILIREA RISCURILOR SI INDICATORILOR DE EVALUARE A PROIECTULUI 3.12.4 Tipuri de resurse necesare si bugetul proiectului Bugetul estimat al proiectului este de 365.2013 si va dura 30 de zile. - Subactivitatea 6220: Promovare prin alte siteuri va incepe pe data de 06.000 de Euro vor fi fonduri europene nerambursabile acordate prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala-Masura 313 Incurajarea activitatilor turistice.12. - Subactivitatea 6120: Promovare prin birouri de promovare turistica va incepe pe data de 01.2013 si va dura 30 de zile.2013 si va dura 10 zile. • Activitatea 6200: Promovare proprie va incepe pe data de 01.12.000 Euro Valoare fonduri nerambursabile 165. din care 200.12.2013 si va dura 5 zile.500 de Euro.12. - Subactivitatea 6210: Promovare prin site propriu va incepe pe data de 01.

Proasta administrare a activitatilor proiectului Se intarzie proiectul Schimbarea managerului de proiect 3. Depasirea bugetului Modificarea reglementarilor privind clasificarea unitatilor de cazare Intreruperea programelor de promovare a regiunii Bucovina de catre guvern Probleme tehnice privind constructia Intarzierea desfasurarii activitatilor Se intrerupe proiectul Alocarea de sume suplimentare Modificarea schitei pensiunii pentru a putea fi reincadrata la un comfort de 3 stele Infiintarea unei asociatii pentru promovarea regiunii Bucovina 3.Pentru buna desfasurare a proiectului este necesar sa se stabileasca riscurile ce pot influenta implementarea proiectului. Nr. Micsorarea grupului tinta 4. Riscul Impact asupra proiectului Acţiuni de efectuat pentru contracararea riscului sau reducerea efectelor 1. Jaloane Echipa management Indicatori de realizare S-a angajat managerul proiectului 20 Surse de verificare Bilant sintetic Riscuri şi ipoteze . 2. impactul pe care o sa il aiba asupra acestuia dar si actiunile prin care aceste riscuri pot fi eliminate. Se intrerupe proiectul Gasirea unei solutii de catre proiectant si implementarea acestei 5. crt.2 Indicatori de evaluare a proiectului Pentru a se putea verifica daca proiectul se desfasoara in concordanta cu planificarea acestuia se vor stabili indicatorii de evaluare a proiectului.

– ‘Fonduri europene’ Editura Didactic Special .finantari-eu. www. alimentati si recreere Personal pensiune angajat Promovat pensiune S-au angajat 8 persoane Bilant sintetic Imposibilitatea gasirii de personal Au fost distribuite pliante si sa realizat site-ului pensiunii Raport CAP 4 BIBLIOGRAFIE • • • • Suport de curs: ‘Managementul proiectelor’. www.ue Site de consultanta privind fondurile europene.feadr. 21 .Contractat constructor S-a semnat contractul cu constructorul si proiectantul Contractul cu proiectantul si constructorul Proces verbal de receptie Raport sintetic Intarziere din cauza problemelor tehnice Neincadrarea in bugetul initial Construit corp principal Dotat si decorat spatii S-a construit corpul principal S-au dotat spatiile de cazare .eu Siteul official al Fondului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Bucuresti 2010 . Badea M.

22 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful