TOP 5 - Laboratori Educ@conTIC

Presentació

2

Laboratori – Model de treball

3

TOP 5 - Elabora i comparteix programes d'aprenentatge amb Tildee

DESCRIPCIÓ • Tildee és una eina 2.0 per elaborar programes d'aprenentatge d'una manera molt senzilla. L'editor de Tildee consta de dues parts: Títol ("Tittle of your tutorial") i explicacions per passos ("Your explanations"). Pots afegir-hi els passos que necessitis i il·lustrar els textos explicatius amb enllaços, imatges, mapes de Google i vídeos. Prova Tildee i comprovaràs com es pot crear un programa d'aprenentatge en pocs minuts. UTILITATS DIDÀCTIQUES l'alumnat a fer petits programes • Ensenyar d'aprenentatge i explicacions de temes pas per pas i il·lustrar-los amb imatges i vídeos. • Fer resums de temes, explicacions de pràctiques de laboratori, comentaris d'audicions, comentaris d'obres d'art, anàlisis de textos, explicacions de treballs pràctics de tecnologia, receptes de cuina pas a pas, etc

4

TOP 5 - Com crear un codi QR
DESCRIPCIÓ • Els codis QR són gràfics similars als codis de barres que ens ofereixen informació relacionada amb llocs web, textos explicatius, etc.  Aquests codis ja formen part de molts blocs i webs, i els podem trobar en qualsevol document o cartell com a informació virtual addicional. Ofereixen moltes possibilitats educatives i ja són nombrosos els exemples d'activitats de classe basades en codis QR.  D'entre les nombroses opcions que hi ha a la xarxa per generar aquest tipus de codis, hem triat l'eina Kaywa per la seva senzillesa. UTILITATS DIDÀCTIQUES •És convenient tenir diverses eines en línia disponibles per generar aquests codis. Una altra opció senzilla és el generador de codis QR del web Paxinas Galegas on es presenta també l'explicació sobre els codis QR de manera clara i concisa.

5

TOP 5 - Popplet, molt més que un organitzador d'idees
DESCRIPCIÓ •Popplet és una eina interessant per organitzar les nostres idees, recursos, imatges, etc. en forma de gràfic. Té múltiples funcions, ja que podem crear murs virtuals, mapes conceptuals, recopilació de recursos, línies de temps, etc. amb un resultat visualment clar i atractiu. El seu ús és força intuïtiu i té l'avantatge de ser una eina col·laborativa molt adequada per al treball amb l'alumnat, ja que ofereix la possibilitat d'incloure-hi diferents usuaris. UTILITATS DIDÀCTIQUES •Fer treballs en equip a fi de crear històries, recopilar recursos, presentar continguts, etc. •Plasmar idees, elaborar galeries fotogràfiques, confeccionar mapes conceptuals, línies de temps, etc. •Suport per a presentacions i exposicions de classe.

6

TOP 5 - Soundcloud, el so en el núvol
DESCRIPCIÓN •SoundCloud és un servei del web 2.0 per allotjar i compartir àudios a Internet. També ofereix la possibilitat de fer gravacions i cerques de temes musicals, podcast, entrevistes, etc. i descarregar els àudios que ens interessin. Els àudios pujats a SoundCloud es presenten en un reproductor que es pot enllaçar o incrustar en el nostre web. Les opcions per compartir els àudios són diverses: correu electrònic, blocs i xarxes socials. També podem seguir altres usuaris per veure les actualitzacions dels seus comptes. UTILITATS DIDÀCTIQUES •Fer i compartir podcast sobre temes educatius, programes de ràdio, temes musicals interpretats per alumnes, poemes musicats, paisatges sonors, entrevistes, lectures, etc. •Elaborar llistes de reproducció fent cerques de diferents versions musicals d'un mateix tema, cançons del mateix autor, treballs auditius d'alumnes de classe, etc.

7

TOP 5 - Combina fotos, text i música amb DESCRIPCIÓ Photopeach •PhotoPeach és una eina interessant per

crear presentacions de diapositives amb fotos, text i música. El seu ús és senzill i el resultat, excel·lent. Amb PhotoPeach pots fer vistoses presentacions de fotos de treballs de classe, d'activitats extraescolars o d'esdeveniments educatius. Es pot afegir música a la presentació de diapositives i escriure subtítols en cada foto, admet 30 fotografies i es pot visualitzar en forma de pel·lícula o espiral. Per descomptat, es pot compartir en diferents xarxes socials, incrustar-la en el bloc i enviar la URL per correu electrònic. Photopeach disposa també de l'opció d'afegir-hi comentaris.

UTILITATS DIDÀCTIQUES •Creació de petites històries, poesies, narracions, autobiografies, etc. ambientades amb imatges i música.  •Fer muntatges de fotos de sortides didàctiques, celebracions, concerts, exposicions de classe, etc. i presentar treballs fets pels alumnes.

8

www.educacontic.es