Proiect Constructii din lemn

Vila P+M

Borderou

A. Piese scrise

• • •

A1 - Tema proiectului A2 - Memoriu tehnic A3 – Breviar de calcul

B. Piese desenate
A1 A2 A3 A4 PLAN PARTER PLAN ETAJ PLAN SARPANTA SECTIUNE A-A Sc 1:50 Sc 1:50 Sc 1:50 Sc 1:50

1

Proiect Constructii din lemn

Vila P+M

A1. TEMA PROIECTULUI

Se cere întocmirea documentaţiei tehnice (a proiectului de execuţie) pentru o clãdire de locuit de tip vilă, pentru uzul unei familii (independentã) sau pentru douã familii (cuplatã). Clãdirea se considerã situatã în mediu urban sau rural, într-o zonã construitã, sau la oarecare distanţã faţã de aceasta, existând condiţii pentru racordarea la utilitãţile curente (apã, canalizare, energie electricã, gaze); încãlzirea vilei se asigurã, dupã caz, cu ajutorul unei centrale termice proprii sau prin ataşare la reţeaua de termoficare a zonei. Amplasarea construcţiei se face pe un teren relativ plan, cu pantã redusã (sub 5%), fiind asigurate mãsurile pentru îndepãrtarea apelor din precipitaţii. Apele freatice se presupun la mare adâncime. Gradul de seismicitate al zonei se considerã mai mic de 6, ceea ce permite adoptarea unei structuri de rezistenţã simple. Regimul de înãlţime al clãdirii va fi P+M, având deci parter (P) şi un etaj (sau mansardã). Structura de rezistenţã a clãdirii va fi alcãtuitã din urmãtoarele categorii de elemente de construcţii: - pereţi portanţi din panouri casetate din lemn alcatuite din dulapi, placate 2

Proiect Constructii din lemn

Vila P+M

la interior si exterior cu placi de OSB - planşee din grinzi de lemn placate cu OSB Acoperişul clãdirii va avea sarpantã din lemn şi învelitoare din materiale obişnuite (ţiglã, tablã).

Proiectul va cuprinde urmãtoarele piese:

A. PIESE SCRISE:
1. Borderoul pieselor conţinute în proiect; 2. Tema proiectului 3. Memoriu tehnic

B. PIESE DESENATE:

2 3 5 7

Plan parter Plan etaj, Plan sarpanta Sectiune A-A

A4 A4 A4 A4

1:50 1:50 1:50 1:50

3

Constructia cu functiunea de locuinta va fi realizata intr-o structura de rezistenta din pereti structurali din zidarie de caramida tip GVP. plansee din beton armat rezemate pe centuri din beton armat monolit si fundatii continui din beton simplu dispuse pe 4 . MEMORIU TEHNIC A2. locuinta propusa respecta distantele prevazute de Codul civil fata de limitele parcelei.85mp Prin felul cum este amplasata constructia. Terenul de amplasament al obiectivului prezentei documentatii are o suprafata totala de 2065 m2 . comuna Barnova.1 DATE GENERALE. jud.Proiect Constructii din lemn Vila P+M A2. parter si etaj amplasata conform planului de situatie prezinta urmatoarele caracteristici constructive: Aria construita Ac = 105. nu desfiinteaza cai de acces si nu permite scurgerea apelor pluviale spre proprietatile invecinate. Iasi. PRINCIPALELE ELEMENTE CONSTRUCTIVE SI FUNCTIONALE ALE CONSTRUCTIEI Constructia propusa cu functiunea de locuinta in regim de inaltime. A2. subsol.2. AMPLASAMENT Prezenta documentatie s-a intocmit la solicitarea beneficiarului Oiste Marian pentru amplasarea si construirea unei locuinte unifamiliale pe terenul proprietate situat in extindere intravilan sat Paun.

60m deasupra terenului amenajat in fatada principala.65 /10.25 m2 11.55 m2 3. cu invelitoare din tabla zincata montata pe sarpanta din elemente din lemn.25 m2 Destinatie Casa scarii Dormitor Baie Hol Balcon Baie Dormitor Dormitor Etaj Suprafata 13.15 m2 9.80 m2 Toate spatiile locuintei vor avea asigurate iluminarea si ventilarea naturala.25 m2 Casa scarii 13. Locuinta cuprinde: Demisol Destinatie Suprafata Parter Destinatie Casa scarii Living Baie Hol Sas Bucatarie Sufragerie Camera Suprafata 13.15 m2 9.05m si la coama de 9.95m.15 m2 9.25 m2 Depozit Depozit Hol 19. Zidurile exterioare structurale vor fi de 25cm grosime. Colectarea si evacuarea apelor pluviale de pe acoperis se va realiza cu jgheaburi si burlane din tabla zincata. inaltimea la streasina va fi de 6. Accesul principal in locuinta se realizeaza in fatada principala.15 m2 3.Proiect Constructii din lemn Vila P+M traseele zidurilor structurale.95 m2 11.45m. Acoperisul va fi de tip sarpanta cu pod.25 m2 19.70 m2 11. Locuinta va avea in plan dimensiuni ce se incadreaza intr-un dreptunghi cu laturile de 10. iar cele interioare deasemenea de 25cm grosime.15 m2 3. fiind prevazute cu ferestre cu ochiuri mobile. Cota ±0.00 a locuintei este cu cca 0.75 m2 1.25 m2 11.25 m2 19. Anvelopa locuintei va fi alcatuita din: 5 .95 m2 11.75 m2 1.70 m2 11.

culoare alba si geam termoizolant. . dispuse pe placa din ba. bai si hol). precum si cerintelor de comportare durabila care permit in acelasi timp si o intretinere usoara. cu ochiuri mobile. 6 .Proiect Constructii din lemn Vila P+M .Peretii exteriori din zidarie de caramida cu goluri verticale format 240/115/88mm de 25cm grosime.Acoperisul de tip sarpanta pe scaune din lemn (cu pod care nu este utilizat).Planseul peste etaj este prevazut cu izolatie termica din polistiren in doua straturi suprapuse de 5cm fiecare. care constituie suportul invelitorii din tabla zincata. Toate elementele structurale din lemn ale sarpantei vor fi ignifugate si antiseptizate. rezistente la intemperii care confera si un aspect plastic arhitectural care marcheaza volumetria cladirii in cadrul existent. cu grosimea stratului de 5cm. protejati cu placaj din polistiren de 10cm grosime cu stratul de finisaj culoare savanne. . .Tamplarie exterioara din profile PVC. Aleile de acces auto si pietonale vor fi realizate cu placi inierbate. Nivelul de finisare interioara va corespunde criteriilor estetice ale spatiului de locuit. cu masuri speciale in conformitate cu recomandarile studiului geotehnic. var lavabil in celelalte spatii). gresie in bucatarie. Finisajele exterioare ale constructiei propuse vor fi din materiale durabile si de buna calitate de tip lavabil. Sistematizarea verticala a terenului amenajat a tinut seama de amplasarea pe un teren in panta pe directia NE-SV si va fi astfel realizata incat sa permita colectarea si dirijarea apelor pluviale de pe amplasament prin pante corespunzatoare spre limita terenului proprietate. cat si la pardoseli (parchet in camere. . Constructia va fi prevazuta cu trotuar perimetral de protectie. protejata cu sapa de 3cm grosime. In acest sens sunt prevazute finisaje adecvate atat la pereti (faianta in bucatarie si bai.Planseul de la cota -0.05 (precum si elevatiile exterioare ale soclului) se protejeaza termic cu placi de polistiren in doua straturi.

80m din care un soclu opac de 0. Imprejmuirea terenului proprietate in suprafata de 2065.Proiect Constructii din lemn Vila P+M In incinta proprietatii s-au prevazut doua locuri de parcare. 7 . va fi transparenta si poate fi dublata de gard viu.00m2 se va realiza din elemente de metal cu inaltimea de 1.30m.

TEMA PROIECTULUI 1 .Proiect lemn A1.

Regimul de înãlţime al clãdirii va fi P+M. având deci parter (P) şi un etaj (sau mansardã). Apele freatice se presupun la mare adâncime. Memoriu tehnic B. PIESE SCRISE: 1. cu pantã redusã (sub 5%). Tema proiectului 3. gaze). încãlzirea vilei se asigurã. Amplasarea construcţiei se face pe un teren relativ plan. 2. cu ajutorul unei centrale termice proprii sau prin ataşare la reţeaua de termoficare a zonei. dupã caz. Borderoul pieselor conţinute în proiect. Clãdirea se considerã situatã în mediu urban sau rural. Structura de rezistenţã a clãdirii va fi alcãtuitã din urmãtoarele categorii de elemente de construcţii: o pereţi portanţi din panouri casetate din lemn alcatuite din dulapi. canalizare. PIESE DESENATE: A1 A2 A3 A4 Plan parter Plan etaj. placate la interior si exterior cu placi de OSB o planşee din grinzi de lemn placate cu OSB o sarpantã din lemn Proiectul va cuprinde urmãtoarele piese: A. pentru uzul unei familii (independentã) sau pentru douã familii (cuplatã). existând condiţii pentru racordarea la utilitãţile curente (apã. fiind asigurate mãsurile pentru îndepãrtarea apelor din precipitaţii. energie electricã. într-o zonã construitã.Proiect lemn Se cere întocmirea documentaţiei tehnice (a proiectului de execuţie) pentru o clãdire de locuit de tip vilă. sau la oarecare distanţã faţã de aceasta. Plan sarpanta Sectiune A-A A4 A4 A4 A4 1:50 1:50 1:50 1:50 2 .

MEMORIU TEHNIC 1 .Proiect Constructii din lemn Vila P+M A2.

99 şi SR 1907-1: zona III. Amplasament Prezenta documentatie s-a intocmit la solicitarea beneficiarului pentru amplasarea si construirea unei locuinte unifamiliale pe terenul proprietate situat in extindere intravilan sat Paun. . Terenul de amplasament al obiectivului prezentei documentatii are o suprafata totala de 2065 m2 .Proiect Constructii din lemn Vila P+M A2. -zona eoliană conform normativ NP082-04: Qk=0.7kPa-presiune mediată / 10min. comuna Barnova. CR 1-1-3-2005 S0k=2.zona cu încărcări din zăpadă conf. 2 .20 g perioada de control ( colţ ) a spectrului răspuns Tc=1.zona climatică conform normativ C 107/3 .0 sec grad seismic echivalent VIII. . jud. Uk=41 m/s-presiune mediată/1min. Amplasamentul este situat în : .1 date generale. Iasi.5 KN/m2 Conform prevederilor Hărţii zonării României în termeni de valori de vârf ale acceleraţiei pentru cutremure având intervalul mediu de recurenţă IMR =100ani (Codul de proiectare seismica P100/1/2006) terenurile din municipiul Iasi –judetul Iasi se caracterizeză prin : valoarea de vârf a acceleraţiei pentru cutremure ag= 0.

00m.05 (precum si elevatiile exterioare ale soclului) este din beton armat si se protejeaza termic cu placi de polistiren in doua straturi. Toate elementele structurale din lemn ale sarpantei vor fi ignifugate si antiseptizate.Proiect Constructii din lemn Vila P+M A2. Pentru protectia termica si fonica panourile au in interior vata minerala 20cm grosime si la exterior sunt protejate cu placaj din polistiren expandat de 10cm grosime cu stratul de finisaj culoare savanne.2. . inaltimea la streasina va fi de 4. Principalele elemente constructive si functionale ale constructiei Constructia propusa cu functiunea de locuinta in regim de inaltime parter si mansarda amplasata conform planului de situatie prezinta urmatoarele caracteristici constructive: Aria construita Ac = 105. 3 .12m.50 /9.32m si la coama de 7.Planseul de la cota -0.00 a locuintei este cu cca 0. placati la exterior si interior cu placi de OSB de 2cm grosime.Acoperisul de tip sarpanta (cu pod care nu este utilizat).Peretii exteriori din panouri casetate din lemn de rasinoase de 24cm grosime cu structuraa de rezistenta din dulapi de 5x20cm. constituie suportul invelitorii din tabla zincata este alacatuit din capriori sectiune dublu T alcatuite din dulapi din lemn de rasinoase de 5x22 cm dispusi la 89 cm distanta si doua placi de OBS de 2 cm grosime. Cota ±0.45m deasupra terenului amenajat in fatada principala. dispuse pe placa din ba.Planseul peste etaj alcatuit din grinzi cu sectiune dublu T alcatuite din dulapi din lemn de rasinoase de 5x22 cm dispusi la 50-60 cm si doua placi de OBS de 2 cm grosime.85mp Locuinta va avea in plan dimensiuni ce se incadreaza intr-un dreptunghi cu laturile de 8. Capriorii descarca pe pane de 15x22 cm. . cu grosimea stratului de 5cm. Structura de rezistenta va fi alcatuita din: . .

BREVIAR DE CALCUL 1 .Proiect lemn A3.

...................3..............2................. 15 3 – Calculul planseului de peste parter...........................................1..................5............................................. Verificarea grinzii planseu ........................................................................1..................................................3....................................................................................................... Elemente geometrice ..................2................ 19 2 .......................................................... Verificarea din conditia de rezistenta ....1..................1.......1................. 13 2............................2......... 17 3..............................................1................3................. ......... 3 2 – Calculul elementelor sarpantei.......................................2...........................................2........................................................................ 10 2....... 9 2......4....................3......... Verificarea din conditia de rezistenta ..............................................2............... 5 2...........2... 5 2................. 11 2..................................................................................................................1..............................1..............................................3.................................................................. Incarcarea permanenta .............................................3............................................2 Calculul capriorilor la incovoiere ................................................................................... 13 2............... 14 2.......3 Calculul panei curente ....... 14 2........................... Incarcarea utila .................... Combinatii de incarcari ...........1........................................................................3............. Verificarea sagetii ...................... Verificarea din conditia de rezistenta ....... 18 3....... Incarcarea din vant .......................................................................................................................... ............ 18 3...................................... Combinatii de incarcari .. 5 2.. Evaluarea incarcarilor .................. 18 3........5........ 8 2............................... Calcul eforturi in pana ..................2....................................................2................................... Incarcarea din zapada ......................... Verificarea din conditia de rigiditate ... Incarcarea permanenta .....3................... Evaluarea incarcarilor .....2..............2.................. Schema statica....... Calcul eforturi in capriori ............................... 8 2..............................................................................................2... 16 3.. 16 3.................... Schema statica................ 5 2........................................................................................................ Determinarea rezistentelor de calcul ale lemnului............................................1......................... Calcul eforturi in grinda planseu ..... Elemente geometrice ....................................1....................Proiect lemn Contents 1..................... 10 2..................... 13 2..................................1. 16 3...3...............................................2........4..................... Verificarea din conditia de rigiditate ...........2... 5 2..........................

Constructia se va realiza din molid. avaind urmatoarele rezistente caracteristice la diferite solicitari Natura solicitarii Incovoiere statica Intindere in lungul fibrelor Compresiune in lungul fibrelor Simbol Rezistenta [daN /cm2] 168 86 120 Rezistentele de calcul la diverse solicitari.Proiect lemn 1. specie de lemn de rasinoase. Pentru constructia de fata. in functie de condiitiile de exploatare ale elementelor de constructie care se proiecteaza. prelucrarea mecanica a lemnului de molid realizandu-se fara dificultati. clasa de exploatare aleasa este clasa 2 de exploatare.coeficient al conditiilor de microclimat. in functie de tipul actiunilor si de durata de actionare asupra elementelor de constructie 3 . Este un lemn usor si moale.coeficient al conditiilor de lucru in functie de durata de actiune a incarcarilor. Simbol Esenta Rasinos Clasa de exploatare Valoarea 2 0. Se va utiliza lemn de molid ce se inscrie in clasa a II a de calitate. se stabilesc cu relatia In care:  . conditii exprimate in functie de solicitare si de clasa de exploatare. Determinarea rezistentelor de calcul ale lemnului. cu contragere totala mica si rezistente mecanice medii.9 Natura solicitarii Incovoiere statica Intindere in lungul fibrelor Compresiune in lungul fibrelor  .

10 1.65 Rasinos 0. definiti in functie de tipul solicitarilor Natura solicitarii Incovoiere statica Intindere in sectiuni cu slabiri Compresiune in lungul fibrelor Simbol Valoarea 1.95 0.90 – rezistentele caracteristice la diverse solicitari – coeficienti partiali de siguranta.Proiect lemn Natura solicitarii Incovoiere statica Intindere in lungul fibrelor Compresiune in lungul fibrelor   Clasa de durata a incarcarilor Lunga durata Esenta Simbol Valoarea 0.25 Rezistentele de calcul pentru molid sunt  La incovoiere statica  Intindere in lungul fibrelor  Compresiune in lungul fibrelor 4 .40 1.

coeficientul de expunere .Proiect lemn 2 – Calculul elementelor sarpantei.1.00 0.2.1.3. Incarcarea permanenta Acoperis Nr.1.14 Coeficientul incarcarii 1.165 0.1 1.15 0.1 0.coeficientul termic .03 1. 2.1.05 1.28 1.28 0.1.31 0.02 0.16 2 1 3 0.03 1.04 3 6.1 1.2 1. Incarcarea din vant 5 .72 0.1 0. Evaluarea incarcarilor 2.1 Greutate de calcul [kN/m2] 0.06 1.012 Densitate [kN/m3] 12 6.00 1 2 3 4 5 6 7 Tavan placa rigips Caprior din lemn de rasinoase uscat in aer 5x22cm Placa OSB Termoizolatie vata minerala Sipca din lemn de rasinoase uscat in aer 5x3 cm Contrasipca din lemn de rasinoase uscat in aer 5x3 cm Panouri imitatie tigla 1 2 Greutate normata [kN/m2] 0.15 7.35 6.valoarea caracteristica a incarcarii date de zapada pe sol 2. Material Buc Grosimea [m] 0. Incarcarea din zapada Incarcarea data de zapada la un acoperis cu 2 pante pentru situatii de proiectare permante/transzitorii conform SREN 1991-3 este In care - – coeficient de forma al incarcarii date de zapada .60 0.00 0.1 0.04 1 0.5 2.00 0.

factorul de anotimp Valoarea presiunii vitezei de referinta vantului este ( ) In care – densitatea aerului ( ) Valoarea de varf a presiunii vitezei de referinta vantului este ( ) ( ( ) ) ( ) ( ) Presiunea vantului ce actioneaza pe suprafetele exterioare ( ) In care 6 .coeficientul de directie .Proiect lemn Incarcarile din vint se calculeaza conform SREN 1991-4. Localitatea: Iasi Pentru teren categoria II { Inaltimea constructiei Inaltimea la streasina Coeficientul de expunere ( ){ Valoarea fundamentala a vitezei de referinta a vantului Viteza de referinta a vantului in care: .

Proiect lemn - – coeficient de presiune pentru suprafata exterioara pentru un acoperis cu 2 ape si panta de 30% 7 .

Elemente geometrice Distanta interax capriori d1=0.Proiect lemn 2. Schema statica.2 Calculul capriorilor la incovoiere 2.89 m Distanta pe orizontala intre axele panelor d2=1.2.88 m Deschiderea de calcul a capriorului Lc = 2.1.17 m Panta acoperisului 8 .

Combinatii de incarcari Capriori se calculeaza la incarcarile de calcul grupate in urmatoarele ipoteze de calcul: Ipoteza I = incarcarea permanenta + incarcarea din zapada. Ipoteza III = incarcarea permanenta + o forta concentrata cu valoare normata de 1000N.Proiect lemn Momentul de inertie Modul de rezistenta 2. Evaluarea incarcarilor Incarcari permanente  ( )  Incarcari din zapada ( )  Incarcari din vant ( )  Incarcari utile 9 . Ipoteza II = incarcarea permanenta + incarcare din vant si aceasta din urma cu presiune + jumatate din actiunea incarcarii cu zapada.2.2.

stabilit in raport cu axa centrala de inertie perpendiculara pe directia de actiune a fortei. Calcul eforturi in capriori Ipoteza I ( Ipoteza II ( ) ( ) ) ( ) Ipoteza III Momentul incovoietor maxim este ( ) 2.este moment incovoietor de calcul.2.este capacitatea de rezistenta a barei la intindere centrica ( )  .Proiect lemn 2.2. 10 .3. Verificarea din conditia de rezistenta Barele simple din lemn masiv solicitate la intindere excentrica ( intindere si incovoiere) se calculeaza cu relatia In care     .este incarcarea axiala de calcul.4. in bara ( ) ( ) .

5 – pentru incarcari permanente si clasa 2 de exploatare a constructiei.Proiect lemn  .greutatea permanente normata ( ) Sageata datorita incarcarii din zapada ( ) ( ) ( ) In care 11 . . stabilit in raport cu axa centrala de inertie perpendiculara pe directia de actiune a fortei.este capacitatea de rezistenta a barei la incovoiere.5.2. In care – coeficient de tratare al lemnului pentru lemn ignifugat si clasa 2 de exploatare a constructiei Deoarece capriorul se verifica din punct de vedere al rezistentei 2. Verificarea din conditia de rigiditate Pentru capriori la o constructie definitiva Sageata datorita incarcarilor permanente ( ) ( ) ( ) In care   = 0.

greutatea din zapada normata ( ) Deoarece sageata maxima capriorul corespunde si din punct de vedere al rigiditatii 12 .Proiect lemn   = 0. .25 – pentru incarcari temporare de lunga durata si clasa 2 de exploatare a constructiei.

pane. Combinatii de incarcari Elementele sarpantei (astereala. Schema statica. popi.Proiect lemn 2. clesti si talpi) se calculeaza la incarcarile de calcul grupate in urmatoarele ipoteze de calcul: Ipoteza I = incarcarea permanenta + incarcarea din zapada.3. sipci.3. capriori. contrafise.3 Calculul panei curente 2. Ipoteza II = incarcarea permanenta + o forta concentrata cu valoare normata de 1000N. Elemente geometrice Se adopta o pana cu dimensiunile 15x25cm 2.2.1. Evaluarea incarcarilor Incarcari permanente o Date de structura acoperisului o Date de greutatea proprie 13  .

Proiect lemn ( ) ( )  Incarcari din zapada  Incarcari utile 2.4. Calcul eforturi in pana Ipoteza I ( Ipoteza III ) ( ) Momentul incovoietor maxim este ( ) 2.3. Verificarea din conditia de rezistenta Modulul de rezistenta Momentul capabil este In care – coeficient de tratare al lemnului pentru lemn ignifugat si clasa 2 de exploatare a constructiei 14 .3.3.

5. Sageata datorita incarcarii din zapada ( ) ( ) ( ) In care  = 0.25 – pentru incarcari temporare de lunga durata si clasa 2 de exploatare a constructiei. Deoarece sageata maxima pana corespunde si din punct de vedere al rigiditatii 15 .Proiect lemn Deoarece vedere al rezistentei pana se verifica din punct de 2.3. Verificarea sagetii Momentul de inertie Sageata maxima Pentru pane la o constructie definitiva sageata admisibila este Sageata datorita incarcarilor permanente ( ) ( ) ( ) In care  = 0.5 – pentru incarcari permanente si clasa 2 de exploatare a constructiei.

Evaluarea incarcarilor 3.57 x 3. Material Buc Grosimea Densitate Greutate Coeficientul Greutate 16 . Incarcarile permanente sunt: Planseu cald Nr. Incarcarea permanenta Grinda de podest are o sectiune dublu T. Pentru realizarea elementelor structurale se foloseste lemn de molid sau brad. Alcatuirea constructiva se realizeaza prin distributia grinzilor pe directia laturii scurte la interax de 0.5.24. fiind alcatuita dintr-un dulap de 5x22 cm si 2 placi de OSB de 2 cm grosime.1.1. avind: Clasa II de calitate Clasa I de exploatare din punct de vedere al conditiilor de calitate 3. Elementele planseului se impregneaza superficial si se ignifugheaza.Proiect lemn 3 – Calculul planseului de peste parter.1. Planseul care se proiecteaza reazema pe diafragme din lemn si are dimensiunile 4.

15 1.64 1.2.00 0.025 1.95 3.1.2 1.1 de calcul [kN/m2] 0.4 22 15 0.1 0.90 0.28 0.31 0.16 1 2 3 4 5 6 Tavan placa rigips Dulap din lemn de rasinoase uscat in aer 5x22cm Placa OSB Termoizolatie polistiren extrudat Sapa slab armata cu STNB 4x100/4x100 Parchet lemn 1 2 [m] 0.26 1.83 Planseu rece Nr. Incarcarea utila Incarcarea variabila normata pe planseu este Incarcarea variabila de calcul pe planseu este 17 .012 Densitate [kN/m3] 12 6.04 0.1 Greutate de calcul [kN/m2] 0.1 1.05 0.31 0.00 0.1 1.00 0.1 1.02 0.165 0.23 1.03 7.02 0.Proiect lemn normata [kN/m2] 0.02 0.00 2 1 1 1 0.165 1.75 1.1 0.4 22 6. Material Buc Grosimea [m] 0.1 1.90 0.14 Coeficientul incarcarii 1.015 7.2 1.28 0.165 0.15 0.04 0.1 1.16 2 1 1 1 0.00 1 2 3 4 5 6 Tavan placa rigips Dulap din lemn de rasinoase uscat in aer 5x22cm Placa OSB Termoizolatie polistiren extrudat Sapa slab armata cu STNB 4x100/4x100 Gresie 1 2 Greutate normata [kN/m2] 0.05 0.012 [kN/m3] 12 6.15 0.02 0.025 1.00 0.14 incarcarii 1.1 1.00 0.

Verificarea grinzii planseu 3.1. Verificarea din conditia de rezistenta Momentul capabil este ) 18 .2.2.2.55m Deschidere de calcul Ipoteza I – sarcini uniform distribuite Sarcina de calcul ( ) ( ) Ipoteza II – sarcina concentrata Momentul incovoietor maxim este ( 3.2.Proiect lemn 3. Calcul eforturi in grinda planseu Momentul de inertie Modul de rezistenta Deschidere aferenta 0.

Verificarea din conditia de rigiditate Pentru capriori la o constructie definitiva Sageata datorita incarcarilor permanente ( ) ( ) ( ) In care  = 0.Proiect lemn In care – coeficient de tratare al lemnului pentru lemn ignifugat si clasa 2 de exploatare a constructiei Deoarece din punct de vedere al rezistentei grinda planseului se verifica 3.2.45 – pentru incarcari temporare de lunga durata si clasa 2 de exploatare a constructiei. Deoarece sageata maxima capriorul corespunde si din punct de vedere al rigiditatii 19 . Sageata datorita incarcarii variabile ( ) ( ) ( ) In care  = 0.3.8 – pentru incarcari permanente si clasa 2 de exploatare a constructiei.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful